MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
kehlana_miyu a jakie jeśli można wiedzieć?
Kleopatra też myślę, że u nas będzie spoko bo mam dobry kontakt ze szwagierką.Gorzej z tym głupim gadaniem w rodzinie. Może właśnie później będzie fajnie ze spacerami czy wspólnymi odwiedzinami. Zawsze to lepiej mieć kompana na czas ciąży i po:)
Co innego Zimowaaa jak ich kontakty nie są zbyt bliskie.Mogą się potem prześcigać która jak rodziła, jak wychowuje, której dziecko robi coś jako pierwsze itd itp. -
Ja już kupiłam kurtkę na zimę w sieciówce ale o kroju A więc myślę, że posłuży do końca. Choć jestem zawiedziona bo trochę zimna jest
na teraz super ale jak będzie mróz to muszę jeszcze pod spód jakiś ciepły sweter.
My ostatnio powiedzieliśmy teściom o wybranym imieniu. Oczywiście się nie podobaTeść skomentował, że jeszcze jest trochę czasu to może zmienimy, a teściowa kilka razy pytała starszaka "dlaczego nie wybrałeś imienia Julian?". Taaa, teraz to na pewno zmienię decyzję
A wszystko przez to, że mój mąż ma chrześniaka Antka- ale widzimy się kilka razy w roku, kontakty mamy luźne no ale jak to? Dwóch Antków?
Mnie się to imię podoba od dawna, mam w sumie w nosie co na to rodzina.Parsleyek, kehlana_miyu, Butterfly 83, 83xxx, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
Ja wlasnie dostalam email,ze w BRW mam szafe i komode juz do odebrania. Niestety raczej odbierzemy je we wtorek, bo raz,ze wtedy przyczepke Malz mial wypozyczyc i wywieść sofe nasza duza no i wtedy wracając chyc wrzucić meble i przywieźć. Eh. A miałabym chociaz co robic w weekend,jakby meble juz staly
No trudno. Poczekam jeszcze te pare dni..
-
Kleopatra hahahaha no tak
U mnie tez Mamuska kreci nosem na imiona moich dzieci..Przy Laurze juz nie pamietam jak to bylo ale przy Lenie i teraz to tylko slysze moze jednak Olenka albo Weroniczka ? No kurde... i caly czas to samo. A ja i tak wiem,ze nazwe Lidia bo tak sie z Malzem umowilam i specjalnie teraz jak cos mowie o Malej to mowie Lidia :ppp hehehe
Ja juz rozszyfrowalam swoja zgage..mam po slodyczach! Odrazu pali mnie po zjedzeniu;/ niedawno wciagnelam migdaly w czekoladzie:D
A co do rodziny to ja juz nic nie pisze o swojej a raczej Malza.. ja mam Siostre starsza o 5lat, to juz kiedys pisalam. Nie ma Malza,miec nie bedzie. Dzieci tez nie. Mieszka rodzicami. Chetnie bawi sie z moimi dzieciakami. Mamy normalne relacje. Widzimy sie prawie codziennie.
Jesli chodzi o Malza to ma siostre w moim wieku(on jest 2 lata mlodszy). Maja syna zaraz 5 letniego. Ja urodzilam potem Lenke(nasza wspolna) to i Tesciowa mam takie wrazenie i Siostrunia Malza przezyc nie mogly, ze my mamy corke...i oczywiscie musiala z zazdrosci zajsc w ciaze. Oczywsicie corke urodzila i jaki to byl zachwyt tesciowej.. w sumie nic nowego jak jej dzieci sa na 1 miejscu takze ten.. czasem jak zajedziemy do niej i jest sama ja cos opowiadam jak to Lena czy Laura to i tamto a ona po chwili wyskakuje mi jak to A i G(dzieci siostruni) to i tamto..no zamiast powiedziec,ze super,ze moje to ta zmienia mi temat i mowi mi o tamtych. -
Smile wrote:Zimowaa a co do Twojej siostry to ja jestem w sytuacji że moja szwagierka ma termin tydzień po mnie... i też głupie komentarze były że bracia, że się dogadali, że widać ze bracia... Jak był etap poznawania płci to bardzo chciałam żeby chociaż te były róże. I dobrze wyszło bo u nas dziewczynka a u nich chłopak, więc jestem zadowolona...
Poki co szykuja sie 2 dziewczynkiniestety tez nie mam super relacji
iNso87 lubi tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Kehlana czyli jakie ?
Samuel. Sam, Sami, SamiśMy jesteśmy małżeństwem mieszanym, więc ograniczamy się do imion, które tak samo pisze się i wymawia w obu językach i przez to wiele pięknych polskich imion nam odpadło. A to nam się dobrze kojarzy, z Samem z Władcy Pierścieni i Samuelem Vimes'em z książek Terry'ego Pratchetta i było używane w Polsce od stuleci (np Samuel Zborowski z XVII wieku), a samo imię pochodzi z Biblii i oznacza "Bóg wysłuchał". No ale mojej rodzinie źle się kojarzy i marudzą, że dziwne. Powinni przejść się pod żłobek lub przedszkole i zobaczyć jakie teraz imiona są popularne dla dzieci
Ja mam wśród dzieci koleżanek Kosmę, Sambora, Kostka i Nathana, więc nie wydaje mi się, żeby mały Sam aż tak odstawał od towarzystwa
iNso87, Sana, Parsleyek, Butterfly 83, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Zamówiłam paczkę z ubrankami od mamyginekolog. Trochę mam wyrzutów sumienia, bo ubranek po starszym synku mam multum, ale tak chciałam kupić mlodszemu coś nowego i specjalnie dla niego... Wiem, że jemu to nie zrobi żadnej różnicy, ale chyba przez hormony podchodzę do tego emocjonalnie
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
kehlana_miyu wrote:Samuel. Sam, Sami, Samiś
My jesteśmy małżeństwem mieszanym, więc ograniczamy się do imion, które tak samo pisze się i wymawia w obu językach i przez to wiele pięknych polskich imion nam odpadło. A to nam się dobrze kojarzy, z Samem z Władcy Pierścieni i Samuelem Vimes'em z książek Terry'ego Pratchetta i było używane w Polsce od stuleci (np Samuel Zborowski z XVII wieku), a samo imię pochodzi z Biblii i oznacza "Bóg wysłuchał". No ale mojej rodzinie źle się kojarzy i marudzą, że dziwne. Powinni przejść się pod żłobek lub przedszkole i zobaczyć jakie teraz imiona są popularne dla dzieci
Ja mam wśród dzieci koleżanek Kosmę, Sambora, Kostka i Nathana, więc nie wydaje mi się, żeby mały Sam aż tak odstawał od towarzystwa
oczywiscie mowila to w zartach;)
-
nick nieaktualnykehlana_miyu wrote:Zamówiłam paczkę z ubrankami od mamyginekolog. Trochę mam wyrzutów sumienia, bo ubranek po starszym synku mam multum, ale tak chciałam kupić mlodszemu coś nowego i specjalnie dla niego... Wiem, że jemu to nie zrobi żadnej różnicy, ale chyba przez hormony podchodzę do tego emocjonalnie
-
iNso87 wrote:Inida 2? Czemu ja myslalam,ze masz ciaze pojedyncza? Nie blizniacza? :>
A India nie pisała o siostrze?iNso87 lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Hejka
Wlasnie dzidziuś ma czkawkę
U nas dość często się zdarza,że czka...
Z imieniem to ja wybieram męskie, oczywiście maz musi się zgodzić, a on damskie.
Z męskich mam trochę typów ale zupełnie nie wiem które wybrać...
Ja myślę na Lechem, Erykiem,Jerzym i jeszcze kilka mam na oku. Ktore z tych wyżej Wam najbardziej się podoba?Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Ja szczerze mówiąc jeszcze nie mierzyłam mojej kurtki zimowej, ale miałam dopasowaną a brzuszek coraz większy więc na pewno będę musiała kupić nową
Co do imienia, w pierwszej ciąży od razu wiedzieliśmy, że jeśli będzie córka, damy na imię Julia. Nawet nie przeglądaliśmy żadnej listy imion itp. Pierwsza myśl i tak zostałoteraz za to mamy spory problem z wyborem imienia ;P dobrze, że jest jeszcze tyle czasu.
Julia07.2015
-
Ja na te zestawy dzidziusiowe od mamyginekolog też będę polowała, ale najpierw muszę dla Malutkiej komodę kupić, bo nie mam gdzie trzymać tych rzeczy
a też trzeba będzie zrobić przegląd ciuszków po Julce.
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Julia07.2015