MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
iNso87 wrote:Jak Wam sie podoba to nie ma co sluchac gadania. Nazwiecie i potem kazdy sie przyzwyczai i gadki nie bedzie;) Choc wiecie jak moja Starsza wyjechala do mnie z tekstem,ze Ona nazwie swoja corke Bozena lub Grazyna to powiedzialam,ze z chaty Ja wygodnie i wydziedzicze hahahaha
oczywiscie mowila to w zartach;)
Nie jesteśmy jeszcze zdecydowani na 100%, ale ostatecznie to nasz synek. Najlepsze, że jak mama ostatnio narzekała na nasze pomysły mój tata jej przypomniał jak ich rodzice krytykowali imiona moje i mojego brata i jak ją to wkurzało do białościButterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
mayka wrote:Hejka
Wlasnie dzidziuś ma czkawkę
U nas dość często się zdarza,że czka...
Z imieniem to ja wybieram męskie, oczywiście maz musi się zgodzić, a on damskie.
Z męskich mam trochę typów ale zupełnie nie wiem które wybrać...
Ja myślę na Lechem, Erykiem,Jerzym i jeszcze kilka mam na oku. Ktore z tych wyżej Wam najbardziej się podoba?
Mi się bardzo podoba Jerzy
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Cześć dziewczyny ❤️
Gratuluję wizyt i poznania płci
Tak się ostatnio cieszyłam, że nie mam zgagi a tu proszę pojawiła się i też myślę, że po słodyczach, na szczęście rzadko je jem
My tylko dwa bodziaki kupiliśmy nowe i kokon a tak ciuszki dostaliśmy, ale to nasze pierwsze dziecko więc chyba lepiej stopniowo coś kupywac żeby później nie mieć nawału wszystkiego na głowie
Miłego dnia ❤️ -
U nas z imieniem dla Miśka był problem. Tzn ogólnie z chłopięcym, bo nie umieliśmy się z mężem zgodzić. Mi się podoba Mikołaj, Marcel. A mój mąż z kolei Adam, Przemek i jeszcze jakieś które mi się źle kojarzyło. I tak wybraliśmy Michała
Dla dziewczynki widzieliśmy od razu, jeszcze zanim poznaliśmy płcie maluchów. Dlatego cieszę się, że Michał nie będzie miał braciszka, bo do porodu bysmy z mężem nie doszli do porozumienia chyba
Co do komody, to zastanówcie się dobrze, bo tych rzeczy dla malucha jest od groma. Jesli macie miejsce to jednak polecam szafę, bo wygodniej się zorganizować i wszystko jest w jednym miejscu. My dla Emilki na początku mieliśmy mebelki z systemu Stuva(Ikea), wcisnęliśmy je do naszej sypialni. Teraz ze względu na to, że na razie bliźniaki będą mieć wspólny pokój z Emilią, to żeby nie zabierać miejsca kupiłam 3 szafy PAX i jestem mega zadowolonaMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Wszystkie imiona, które wybieracie są ładne. Mi imię wybrała babcia i prawdę mówiąc długo go nie lubiłam. Mama chciała Ania ale tez babci nie odpowiadało bo już jedna w rodzinie była.
Zdanie rodziców najważniejsze
Na dzisiejszej wizycie w położnej posłuchałam serduszekza miesiąc mam mieć badania krwi i moczu.
I zapisałam na szczepionkę przecie grypie na następny piątek, a za dwa miesiące kolejna ( jeśli dobrze zrozumiałam przeciw krztuścowi)kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Moją historię co do "walki" o imię naszej córki Wam już pisałam, także rozumiem każda z Was która przechodzi to samo. Ale trzeba olać i tyle!
Co do zgagi to też znacie moja historię, ale! 4 dni temu wzięłam 1 tabl Omeprazolu,którego nie ma przeciwwskazań zażywać w ciąży. No i co? W końcu żyje?!!! Lekarz kazał mi je brać przez 2 tyg co 12h,ale zdecydowałam że zobaczę jak organizm będzie reagował. No i jest mega! Od tamtej pory nie mam zgagi, bez względu na to co jem czy pije !
Co do mamy ginekolog to planuje kupić u niej koszulę porodowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 17:02
patuniek86 lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Dzień dobry Ciocie!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e481d5528d9.jpg
Już wróciłam i mogę spokojnie napisaću Nas wszystko dobrze
Posprawdzaliśmy z najmniejszymi detalami organy i jest wszystko normalne
Tak się cieszę!!!! Aktualnie mamy 351 gr szczęścia
Butterfly 83, bbeczka91, kehlana_miyu, patuniek86, Izziee, enka90, india, Katia89, Salsefia, Ankakaranka87, Parsleyek, Reniferra, Bluberry, Marza89, Sana, Kleopatra, Ulv15, iNso87, Ksiazka1, Pikcia, Malutka_27 lubią tę wiadomość
. -
Makowe Szczęście wrote:Dzień dobry Ciocie!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e481d5528d9.jpg
Już wróciłam i mogę spokojnie napisaću Nas wszystko dobrze
Posprawdzaliśmy z najmniejszymi detalami organy i jest wszystko normalne
Tak się cieszę!!!! Aktualnie mamy 351 gr szczęścia
Piękna Cornelia
Rosnijcie zdrowo! Cieszę się ogromnie!Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Ja bym się nie przejmowała co inni mówią o imieniu, grunt by Wam się podobało. U nas rodzicom męża się źle z Macierewiczem kojarzyło
U nas może szwagierka męża była zła, bo mieliśmy pół roku po nich wesele. Ale kurde zawsze chciałam po studiach wziać ślub i chcieliśmy na wakacjach 2015, a tu się okazało, że brat męża bierze, noi jego rodzice nie chcieli mieć 2 wesel zaraz po sobie, bo to koszt dla gości itd. więc zrobiliśmy na świętaNo a zła byłam, bo nie chciałam kolejny rok dłużej czekać, bo i tak już 6 lat byliśmy razem i się już doczekać nie mogłam
A ja dzisiaj w ramach urodzinowe prezentu od męża byłam w SPA2h relaksu!
kehlana_miyu, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Smile wrote:
india a masz z nimi częsty kontakt?jak nie to trzeba olać temat:)
Ale tak jak mówisz olewam, to nasze wyczekane malenstwo po tylu latach i złych doświadczeniach, ze ani myślę martwic sie głupotkami
A kto wie... moze kiedys relacje sie poprawia? -
W ciągu dnia czytałam, ale głównie stałam w kuchni i dopiero usiadłam
Jestem wykończonaI zdecydowanie dzisiaj nie jest mój dzień
Zamiast zupa-krem wymyśliłam pomidorową. Obrzydliwa, wylałam.
Naleśniki to jakaś katorga - nawet udało mi się poparzyć przy nich wargę.
Przy krojeniu warzyw się skaleczyłam.
Pasta z fasoli wyszła na szczęście pyszna, podobnie szarlotka
Jutro muszę odpuścić, bo totalnie nie mam siły
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Patuniek ja dzisiaj też smażyłam nalesniki, specjalnie dla corki na malutkiej patelni.. wyszlo tak, ze ja zjadłam 2, ona wcale bo wolała barszcz ukraiński
iNso87, patuniek86 lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Makowe Szczęście gratulacje! ❤️
My dzisiaj byliśmy na pancakes mniam...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/05287578d1eb.jpg
iNso bardzo proszę wpisz mi imię Laura ❤️ w końcu podjęliśmy decyzję
Będę miała tak samo jak MacyMakowe Szczęście, Macy, bbeczka91, Sana, Butterfly 83, iNso87, kehlana_miyu, Zimowaa, Ksiazka1, patuniek86 lubią tę wiadomość
-
Hej ja podalam ze mam wizyte o 13:30 pl czasu ale cos mi sie poprzestawialo i to byla 15:30, odwrotnie policzylam, nigdy mi sie to nie mylilo, a i tak czekalam jeszcze prawie godzine.
Zastanawialam sie czy nie za wczesnie na to usg (19+5) ale sie okazalo ze oni juz licza 20+1 wedlug zmienionego terminu po osatnim badaniu i tak juz zostanie. Za zdjecie musialam zaplacic £5.szok
Z dzieciatkiem wszystko dobrze, potwierdzila dziewczynke, 364g. Ale lozysko mam nisko polozone i z tego wzgledu chciala mnie umowic na dodatkowe USGw 32 tyg ale juz mam w 31 ze wzgledu na to niskie papa, wiec mam byc w 31 i potem w zaleznosci co wyjdzie.
Fajnie bylo tak zobaczyc ja znowu, a w ogole to mi sie snila dzisiaj ze miala 3 dni a wygladala jak 2 latka i umiala mowic:)
A co co rodzenstwa to mam siostre jest 10 lat po slubie i nie moze miec dzieci:( tak mi smutno jak o tym mysle. A maz nie ma rodzenstwa.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0fff6daa17e.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 21:10
Marza89, patuniek86, Makowe Szczęście, bbeczka91, Sana, Butterfly 83, india, Salsefia, Kleopatra, Ulv15, Reniferra, iNso87, kehlana_miyu, Ksiazka1, Pikcia lubią tę wiadomość
-
Macy najważniejsze, że wszystko dobrze z małą i na pewno po kolejnej wizycie też wszystko będzie świetnie! ❤️
Piękne zdjęcie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 21:12
Macy lubi tę wiadomość