X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeździsz do Janek czy na Targówek? Ja na Targówek. To jest dział przy kasach? Bo jest strasznie malutki

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łatwiej mi do Janek, ale i na Targówku bywam :-) To zawsze są małe działy, gdzie leży wszystko :-D
    Chociaż w Almhult, w Szwecji, gdzie jest cale serce ikea, mają osobny sklep (!) z rzeczami z wyprzedaży :-D

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli trzeba polować :) om om to się można obłowić :D

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nigdy nie poluję na coś konkretnego ;-) Bardzosn zaglądam "przy okazji", kiedy idę na zakupy :-) W ten sposób kupiłam patelnię, garnki, lampę, szklanki :-) I pewnie trochę innych rzeczy, o których nie pamiętam :-D

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Camilla1983 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w odpowiedzi na wasze pytanie do szpitala trafilam z silnym krwotokiem zabrało mnie pogotowie,niestety podczas 2 tygodni leżenia nie wyjaśniło się jaka była tego przyczyna. Brak krwiakow,polipow itp.z łozyskiem też niby wszystko ok.i z dzieckiem też co najważniejsze. Tylko stres okropny przez to.Co do imienia prawdopodobnie będzie Dominik i wyprawkę też w sumie mamy z głowy po większość będzie miał po starszych braciach przynajmniej na początek ewentualnie dokupie kilka ubranek bo te z przed 9 lat już niemodne. I zakup wózka zostaje ale to będziemy później myśleć bo na początek też mam stary ale w bardzo dobrym stanie.Łóżeczko, komoda i kołyska też na strychu czekają bo wcześniej zainwestowalismy w lepsze rzeczy i teraz nawet malować nie trzeba. Tylko dom musimy wyremontować bo chłopaki muszą mieć swoje pokoje bo 13 i 9 lat mają i każdy ma inne zainteresowaniai chcą być osobno.A maluch na początku będzie z nami w sypialni a później coś pomyślimy. Życzę wszystkim udanych wizyt w najbliższym czasie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 11:25

Camilla1983
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:25

• Smile Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla1983 super że wszystko ok ale co przeżyłaś to Twoje...okropne są takie sytuacje.

klamka a rozmawiałaś o tym ze swoim lekarzem?bo to chyba nie jest fajne jak jesteś np gdzieś poza domem?od razu pewnie stres?

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla1983 Boże dobrze, że wszystko z Wami dobrze. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić co przeżyłaś. Oby już teraz było dobrze i spokojnie. Trzymam mocno kciuki!

.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Zimowaa Ekspertka

Wysłany: 25 października 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka - ja z ciśnieniem mam podobnie też ok 100/70 i puls ok 80 teraz po kawie mam 117/71 i puls 80 Tylko ja nie odczuwam tego że mam niskie. Mojemu organizmowi chyba takie pasuje.

ae4e5811f7.png

2.10.2018 - 155g serduszko 165
    26.10.2018 -250g serduszko 135
  • Smile Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 trymestrze miałam tak że jak zachciało mi się jeść to musiałam natychmiast bo mi się jakoś słabo robiło.I też nosiłam zawsze coś na przegryzkę. Na szczęście przeszło....

i niech mi ktoś powie że ciąża to nie choroba:P

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowaa a co do Twojej siostry to ja jestem w sytuacji że moja szwagierka ma termin tydzień po mnie... i też głupie komentarze były że bracia, że się dogadali, że widać ze bracia... Jak był etap poznawania płci to bardzo chciałam żeby chociaż te były róże. I dobrze wyszło bo u nas dziewczynka a u nich chłopak, więc jestem zadowolona...

Ogólnie mi to jakoś mega nie przeszkadza, bardziej te głupie gadanie innych...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Zimowaa a co do Twojej siostry to ja jestem w sytuacji że moja szwagierka ma termin tydzień po mnie... i też głupie komentarze były że bracia, że się dogadali, że widać ze bracia... Jak był etap poznawania płci to bardzo chciałam żeby chociaż te były róże. I dobrze wyszło bo u nas dziewczynka a u nich chłopak, więc jestem zadowolona...

Ogólnie mi to jakoś mega nie przeszkadza, bardziej te głupie gadanie innych...

U nas podobna sytuacja, bo szwagierka ma termin 3 tygodnie po mnie. Jeszcze tylko nie wiem jaka płeć u nich. U nas ma być dziewczynka, oni już 3,5 letnią córkę mają.

Dziewczyny jak u Was było z wyborem imienia? Od razu wiedziałyście że to to? Bo ja na nic nie potrafię się zdecydować ;)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Smile Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka ma 5 latka a my mamy 2 latka:)

Z synkiem wiedziałam że ma być i musi być Mikołaj:) na szczęście mąż nie protestował i w rezulatacie jesteśmy zadowoleni z imienia. Teraz było troszkę trudniej bo mieliśmy kilka typów ale wspólnie wydedukowaliśmy że będzie Zuzanna. Chyba że jeszcze coś się zmieni ale nie sądzę:)

Parsleyek lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka ma też tydzień po mnie termin. Ona ma jednego syna a ja trzech i obie mamy mieć córki. To będą pierwsze dziewczynki w rodzinie :) myślę że przyszłościowo będzie fajnie. Możemy razem chodzić na spacery i potem dziewczynki mogą mieć dobry kontakt :)
    Co do imion to my zawsze wybieramy cała rodzina. Nie chcę żeby chłopcom imię brata/siostry nie pasowało. Np poprzedni syn myślałam o imieniu Konrad ale najstarszy syn miał Konrada w klasie i bardzo nie chciał :) teraz każdy mógł dać swoje propozycje. Spisalismy listę i będziemy się zastanawiać :)

klamka, Parsleyek lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mamy mnóstwo imion dla dziewczynki, więc oczywiście będzie drugi chłopiec :D A tyle się już nameczylismy z imieniem dla pierwszego! Teraz mamy wstępnie wybrane jedno, którego cała moja rodzina nie znosi i próbuje mi wyperswadować :( A imię jest normalne i klasyczne, tylko mało popularne w Polsce. Mi wystarczy, że Adasiów jest obecnie na pęczki, więc nawet podoba mi się myśl, że drugi synek miałby rzadziej spotykane :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wrocilam. Musialam do Tesciowej zajechać zabrac spodnie Malza,bo troche skracala,a na sobote nam potrzebne. Jedziemy na 1 rocznice po smierci Jego wujka.
    Tesciowa jak zwykle zasiala wątpliwości mi w glowie co do plci mego dziecka..dalej twierdzi twardo,ze to chłopak bedzie :| Wrozb narobi i tak potem jest:/

U nas wczoraj taki straszny wiatr byl:/ Dzis juz jest ok,ale tez wyciagnelam wszystko co na zime,kurtki, czapki, szaliki i rękawiczki. Obie Dziewczyny u mnie juz smigaja w stroju na zime ;) Lena tylko ciaga jeszcz gumowce na nogi ;D ale juz bede Jej tez zimowe nakladac. Ja do swojej parki zimowej,ktora kupilam w tamta zime, dopielo z powrotem misia pod spod i cholera tak mi juz ciasno pomalu..oj chyba jeszcze z msc w niej pochodze a potem tez mam klops. Jeszcze płaszczyka swoj od Mamy zabrałam wyjściowy,ktory kupilam jak bylam wieksza gabarytowo takze moze podpasuje do konca lutego.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    U nas mamy mnóstwo imion dla dziewczynki, więc oczywiście będzie drugi chłopiec :D A tyle się już nameczylismy z imieniem dla pierwszego! Teraz mamy wstępnie wybrane jedno, którego cała moja rodzina nie znosi i próbuje mi wyperswadować :( A imię jest normalne i klasyczne, tylko mało popularne w Polsce. Mi wystarczy, że Adasiów jest obecnie na pęczki, więc nawet podoba mi się myśl, że drugi synek miałby rzadziej spotykane :)
    Kehlana czyli jakie ?:D

Salsefia, 83xxx lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ