Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ❤️

Kilka dni mnie nie było ale już nadrobilam ;)
    Gratuluję wizyt i kciuki za jutrzejsze ❤️
    Ja też czekam na meble do pokoju dziecięcego, wtedy wezmę się za pranie i prasowanie ciuszków, które dostaliśmy czy kupiliśmy nowe ;) ale to pewnie grudzień może styczeń będzie ;)

lkc lubi tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to ja od 18 tyg czułam już na pewniaka, że to Ona ;) a tydz później Mąż poczuł, teraz to widzimy jak się wypycha czy kopie :D ale myślę że to u każdej kobiety inaczej ;)

enka90, lkc lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Ja narazie chomikuje rzeczy, pokój jeszcze niegotowy, w sumie nie zaczęty jeszcze :p więc jak wszytko w nim będzie to dopiero wtedy będę prac i prasowac podobnie jak Izzie i Salsefia.
    A Ty Smile kiedy planujesz pranie i prasowanie? :)

No właśnie nie wiem...ale teraz to chyba za wcześnie. Może zacznę coś w grudniu jeśli będzie na to czas i ochota:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Mada_85 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Dziewczyny, kiedy planujecie wszystko prać, prasować i układać?

Makowe Szczęście, Ty już zaczęłaś?

Ja dopiero po Nowym Roku :) Na razie moja wyprawka jest u bratowej, zastanawiam się, co po niej zostało. Muszę to przejrzeć, jak dostanę, i ewentualnie dokupić to, czego brakuje.

Robert - 20.04.2012
    Filip - 27.08.2013
    Michałek - Aniołek 10.07.2015 [*] (31tc)
    Aniołek 26.07.2017 [*] (10tc)
    Szymonek - Aniołek 05.12.2018 [*] (26tc)
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:

Ja pewnie w lutym. Jakbym teraz poprała i wyprasowała, to za 4 miesiące i tak bym czuła, że chcę mieć odświeżone, więc mi się nie spieszy :)

Z synkiem nie wyrobiłam się z prasowaniem wszystkiego zanim poszłam do szpitala, więc prasowanie miał dokończyć mąż. Coś mu z tym nie wyszło, więc ostatecznie synek miał tylko połowę ubranek wyprasowanych, bo ja się zawzięłam, że żelazka nie dotknę :D

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:
    Mam pytańko nie związane z dzieckiem.
    Czy któraś mieszka, albo zna kogoś kto mieszka w domu szkieletowym/kanadyjskim?
    Mimoza te domy to kojarza mi sie z tanimi domami w Stanach. Wiekszy wiatr dmuchnie i porwie caly ;) w Polsce nie spotkalam sie z osoba,ktora taki dom posiada. Szybciej z bala choc to nie szkieletowy nawet.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:

Ja zaczne jak cokolwiek bede miala hahha chodzi mi o ubranka ,)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprawkę zacznę zbierać i Kupować styczeń luty... po świętach kombinezon kupię żeby mi później nie brakło hehe

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Mimoza te domy to kojarza mi sie z tanimi domami w Stanach. Wiekszy wiatr dmuchnie i porwie caly ;) w Polsce nie spotkalam sie z osoba,ktora taki dom posiada. Szybciej z bala choc to nie szkieletowy nawet.

Inso rozbawiłaś mnie :D przecież może być tak że byłaś w takim domu, a nie wiedziałaś, że jest drewniany bo tego przecież nie widać :) nie ma szans, że wiatr go porwie. Ja uważam, że jest spoko bo nie jest tak zimny jak ten z pustaków.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie polowkowe to formalnosc bo juz tydzien temu bylam u lekarza i mi posprawdzal mniej wiecej. Dzisiaj dzidzius wazyl 397 gram w 20 tygodniu i 3 dniach co odpowiada 21 tygodniowi wiec hest troche wiekszt. Reszra ok. Narazie pupa w dol ulozony ale lekarka mowila zeby sie nie 0rzejmowac bo czesto zmienia w tym wieku pozycje. No i potwierdzony juz wczesniej stuprocentowy chlopiec.

patuniek86, Parsleyek, Izziee, Makowe Szczęście, nick nieaktualny, teverde, Marza89, bbeczka91, enka90, lkc, Katia89, Kleopatra, iNso87, Butterfly 83, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <b> Smile </b>, uparte,ale i sprzęt bez rewelacji.

Mieliśmy z mężem kupować mieszkanie, ale rozmawiał z moim kuzynem noi wyszło, że w sumie prawie na to samo wyjdzie jak ten dom wybudujemy. Noi plus taki, że w 3 miesiące od 0 do stanu deweloperskiego. I tak się teraz zastanawiamy...

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranka i wszystko zamierzam wyprać w styczniu :-) Akurat 2 miesiące na przygotowania i powolne spakowanie torby do szpitala, a przecież w połowie stycznia u mnie wypada 32 tc :-)

Łóżeczko będzie już stało (o ile kolega dowiezie), komoda na pewno już niedługo stanie na swoim miejscu - już nawet mąż naciska na przemeblowania :-)

Ogólnie uważam, że szykuje się najlepszy czas :-) Święta i przygotowania do przyjścia na świat maluszka :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Mada_85 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:

Mieliśmy z mężem kupować mieszkanie, ale rozmawiał z moim kuzynem noi wyszło, że w sumie prawie na to samo wyjdzie jak ten dom wybudujemy. Noi plus taki, że w 3 miesiące od 0 do stanu deweloperskiego. I tak się teraz zastanawiamy...

W 3 miesiące go stawiają, to fakt :) Tylko te domki wcale tak tanio nie wychodzą... No i działkę musisz mieć.

Robert - 20.04.2012
    Filip - 27.08.2013
    Michałek - Aniołek 10.07.2015 [*] (31tc)
    Aniołek 26.07.2017 [*] (10tc)
    Szymonek - Aniołek 05.12.2018 [*] (26tc)
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:

Tak, nakupiłam rzeczy w Polsce, jeszcze idzie mi przesyłka. Kupiliśmy komodę i pomyślałam, że popiorę i pochowam żeby nie leżało to dookoła w torbach. Pewnie za wcześnie się za to wzięłam, no ale cóż :)

.
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Troszkę zaniedbałam forum i czytanie Was, za co przepraszam. Ale widzę, że raczej wszystkie wieści dobre :).
    Mimoza, moja siostra w takim mieszka i są zadowoleni.
    Dzisiaj zamówiliśmy wózek. Bebetto holland granatowy na białej ramie <3. Przekonała nas łatwość składania i wyciągania gondoli, bo jednak często będę musiała sama ją nosić na i z 2 piętra. Fajna też opcja, bo będziemy mogli go odebrać w styczniu, więc nie będzie póki co zajmował nam miejsca w mieszkaniu.

Makowe Szczęście, patuniek86, nick nieaktualny, Izziee, Katia89, Sana lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png

Wysłany: 6 listopada 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra ale piękny wózek! :)

Reniferra lubi tę wiadomość

.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Tak, nakupiłam rzeczy w Polsce, jeszcze idzie mi przesyłka. Kupiliśmy komodę i pomyślałam, że popiorę i pochowam żeby nie leżało to dookoła w torbach. Pewnie za wcześnie się za to wzięłam, no ale cóż :)
    Wcale nie za szybko ;)
    Ja przy synku też tak szybko pralam i prasowałam, nie mogłam się doczekać. Spakowalam wszystko w worki partiami i poukladalam w komodzie, jak wyciagnelam przed samym terminem to tak pięknie pachnialo :) a myślałam że będę musiała jeszcze raz wszystko prac a tu taka niespodzianka.

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:

Oprócz tych 3 miesięcy potrzebny jest czas na wylanie i wyschnięcie płyty fundamentowej(+/- miesiąc). Mój mąż twierdzi że jak będziemy budować nowy dom, to tylko szkieletowy ;)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • lkc Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie szykuje ubran:) nie zdazylam nawet pójść na strych i sprawdzić co dokladnie zostawilam :) ale tez mialam plan ze to szybciej zrobie i po praniu i prasowaniu zapakuje w worki próżniowe. Corki rzeczy prasowalam w 37tc ;)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019

Wysłany: 6 listopada 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was, mam tak pewnie panikuję przez to że to moje pierwsze dziecko. Stresowałabym się non stop, że muszę to zrobić, wolę mieć to z głowy. Na spokojnie - teraz czuję się bardzo dobrze i chcę na maksa wykorzystać ten moment. Później może być w kratkę, nie wiem czy miałabym siłę z dużym brzuchem prasować. Jak będę miała siłę i nie będzie tak świeże jak chcę to najwyżej upiorę jeszcze raz :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

.
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ