MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
patuniek86 wrote:Dzień dobry
Udało mi się wczoraj złapać wizytę na dzisiaj u super-hiper alergolog dla córki. I nareszcie czuję, że było warto
Młoda kaszle. Tylko po położeniu się spać. I po wysiłku fizycznym.
Po testach z krwi w kwietniu wyszła alergia na koty. I koniec badań. Córka ma alergię na koty, a cowieczorny kaszel od jesieni do późnej wiosny to dlatego, że ma kontakt z kotami! I h.j, że kontaktu z kotami nie ma, a kiedy faktycznie ma-zupełnie nic się nie dzieje. Kiedy biega na dworze i zaczyna kasłać-to też koty.
Tak stwierdziła alergolog, pediatra i pulmonolog. A tymczasem od ponad miesiąca moje dziecko nie może zasnąć w nocy bez problemu, bo kaszle. Z reguły do godziny, ale ostatnio i 2 się męczyła...
-
Wczoraj byłam na połówkowych. Maluszki zdrowe, Misiek waży 450g, Milenka 430g, wagowo odpowiadają idealnie wiekowi ciąży(Misiek od początku był jeden dzień starszy
) Leżą poprzecznie, Milenka u góry(w okolicach żołądka) przez co jej ruchy już widać wyraźniej niz Michałka, bo on w okolicach oponki i pępka, więc zasłania go warstwą tłuszczyku
patuniek86, Pikcia, Ksiazka1, Parsleyek, iNso87, Makowe Szczęście, Salsefia, teverde, Butterfly 83, Katia89, Izziee, lkc, Mada_85, Marza89, kehlana_miyu, Reniferra, Ankakaranka87, Kleopatra, Sana, Anet85 lubią tę wiadomość
-
bbeczka91 wrote:Kurcze, pulmonolog też? U mojego taty tak zaczyanly się objawy astmy. Zaczelo się od alergii, potem przez kilka lat męczył go kaszel, a teraz jest pod opieką pulmonologa, bo niestety przez nieleczenie astmy pojawiły się zmiany plucne.
Pulmonolog "po znajomości", bo w medicover nie ma dziecięcego, a na NFZ nie mam skierowania. Teściowa lekarz poprosiła koleżankę o zbadanie Młodej. No i tak się uparła, że to alergia. Przysięgam, że ręce mi wtedy opadły. Teściowej zresztą teżStwierdziła, że z koleżanką kłócić się nie będzie, ale co Ci wszyscy lekarze się uparli na te koty? Tym bardziej, że ponad 2 lata temu przez kilka miesięcy mieliśmy tymczasowo 2 koty w domu. I nic! Nawet teraz, jak poglaszcze kota nic się nie dzieje.
Więc ja wiem, że to się mozeprzerodzic w pełnoobjawową astmę. Tylko dlaczego lekarze tego nie widzą?Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
bbeczka91 wrote:Wczoraj byłam na połówkowych. Maluszki zdrowe, Misiek waży 450g, Milenka 430g, wagowo odpowiadają idealnie wiekowi ciąży(Misiek od początku był jeden dzień starszy
) Leżą poprzecznie, Milenka u góry(w okolicach żołądka) przez co jej ruchy już widać wyraźniej niz Michałka, bo on w okolicach oponki i pępka, więc zasłania go warstwą tłuszczyku
A u nas odwrotnie, Klara na dole a Bruno wygodnie na gorze, też poprzecznie leży. Mała bardzo nie zmienia swojego położenia od samego poczatkui też o dzień młodsza wychodzi.
bbeczka91, Katia89, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Hejka ja zaliczyłam dzis poranek na grzybach i mam 1 podgrzybki i 1 ja nie no śmiechu warte
Poza tym wciągnął mnie serial 13 powodów...
Aaaa i dzis 24 tydzień ciążyButterfly 83, patuniek86, Katia89, Izziee, lkc, Malutka_27, kehlana_miyu, iNso87, Sana lubią tę wiadomość
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Ikc też miałam robione kanałowe leczenie bez rtg podobnie jak patuniek86. Na wiosnę po porodzie mam przyjść i zrobi zdjęcie żeby sprawdzić czy wszystko ok. Bolało przeokropnie, a teraz nic
na szczęście.
Jejku ale pyszny rosołek zrobiłam
Prasowałam dziś 3 godziny, to chyba mój życiowy rekorduprasowałam, wszystkie otulacze, prześcieradełka, ręczniczki, i tetry. W następnym tygodniu jak odbiorę pudło od Teściów popiorę rzeczy i poprasuję ubranka
Butterfly 83, lkc, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
. -
patuniek86 wrote:Pulmonolog "po znajomości", bo w medicover nie ma dziecięcego, a na NFZ nie mam skierowania. Teściowa lekarz poprosiła koleżankę o zbadanie Młodej. No i tak się uparła, że to alergia. Przysięgam, że ręce mi wtedy opadły. Teściowej zresztą też
Stwierdziła, że z koleżanką kłócić się nie będzie, ale co Ci wszyscy lekarze się uparli na te koty? Tym bardziej, że ponad 2 lata temu przez kilka miesięcy mieliśmy tymczasowo 2 koty w domu. I nic! Nawet teraz, jak poglaszcze kota nic się nie dzieje.
Więc ja wiem, że to się mozeprzerodzic w pełnoobjawową astmę. Tylko dlaczego lekarze tego nie widzą?Tak serio to współczuję walki z lekarzami. Swoją drogą alergie ciężko diagnozować, trzeba mieć mega szczęście żeby ktoś dobrze trafil.
-
patuniek86 wrote:Ikc, a dlaczego wykluczasz kanałowe bez RTG?
Miałam we wrześniu, bo z bólu bym nie wyrobiła. No i kanałowe. 4 korzenie do opracowania. Przy obecnym sprzęcie lekarz jest w stanie opracować kanały bez RTG. Mam założony opatrunek do marca, po porodzie mam się zgłosić. Wtedy zrobią RTG, żeby sprawdzić, czy wszystko ok i zamkną mi zęba
Jak któraś z Warszawy, to na priv mogę polecić jedną klinikę. Nie zdarli kasy, ale bardzo profesjonalnie się mną zajęli
5 mi juz rozgrzebala nie bolalo tydzien, poszlam znow i zrobila mi 7 tzn zaczela, a bol mam ox tygodnia taki ze miejsca znalezc nie mogę. Pojechałam do normalnej kliniki a nie jakiejs pipki pp studiach co robi na oko. Ona nawet nie ma możliwości zrobienia rtg albo innych badan. Nawet nie ma endometru.. tak więc
. Postanowiłam ze zaufam im, nie tylko rtg maja dostępny ale tez inne cuda : lulaclinic.pl/technologia
Mam na serio dość leczenia na oko..jakby chociaz przestalo bolec po tamtym to bym byla zadowolona, a tak..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 16:50
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
mimoza wrote:Mam pytańko nie związane z dzieckiem.
Czy któraś mieszka, albo zna kogoś kto mieszka w domu szkieletowym/kanadyjskim?
Mój brat jeszcze nie mieszka, ale buduje taki domRobert - 20.04.2012
Filip - 27.08.2013
Michałek - Aniołek 10.07.2015 [*] (31tc)
Aniołek 26.07.2017 [*] (10tc)
Szymonek - Aniołek 05.12.2018 [*] (26tc) -
Ja narazie chomikuje rzeczy, pokój jeszcze niegotowy, w sumie nie zaczęty jeszcze :p więc jak wszytko w nim będzie to dopiero wtedy będę prac i prasowac podobnie jak Izzie i Salsefia.
A Ty Smile kiedy planujesz pranie i prasowanie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 18:21
-
Parsleyek wrote:Co do ruchów... Mija nam 20 tydzień ciąży. Ruchów nie odczuwam. Żadnych. Czy któraś z Was również w ogóle jeszcze ich nie czuje? Niby gin mówił, że jeszcze czas... ale niestety coraz bardziej mnie to niepokoi
Ja też zupełnie nic jeszcze nie czuję. Musimy uzbroić się w cierpliwośćMnie tak strasznie korci by skręcić już łóżeczko ale to dużo za wcześnie Z praniem też się chyba wstrzymam do przyszłego roku żeby wszystko było świeże.
Hashimoto, Letrox