MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do ubranek, to kupiłam najwięcej gładkich białych. Trochę kremowych, szarych i pudrowego różu ale też różowych, różowych
Mam pytanie co do ruchów. W sobotę Mała kopała jak szalona, a wczoraj i dziś mega spokojnie. Czasem kopnie. A Wy czujecie regularnie ruchy?
. -
Makowe_Szczęście ja mam tak samo jak Ty. Dzisiaj np Mała kopie co jakiś czas, ale z rana i popołudnia ją czułam wyraźnie. A są dni że umie cały dzień się "nie odzywać"
mój gin mówi że na tym etapie to całkowicie normalne. Z resztą z córką też tak miałam
z każdym tygodniem ruchy będą coraz bardziej regularne.
Katia śliczne ubrankaMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
Julia07.2015
-
Makowe Szczęście, ja mam tak samo. Są dni kiedy czuje małą kilka razy dziennie, są takie dni kiedy odezwie się może raz ale również zdarza się, jednak już coraz rzadziej że cały dzień jest cisza ale to na prawdę już sporadycznie
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Ja coraz częściej i więcej czuję maleństwo
I są to porządne kopniaki, ie jakieś tam delikatne muskanie
Wczoraj mój mąż też się wreszcie załapał na kopniaka
Dzisiaj ogólnie czuję bardzo dużo ruchów, ale dużo dzisiaj leżę i odpoczywam, więc maleństwo nie jest usypiane przez mój ruchKiedy chodzę, pracuję itp, ruchy odczuwam bardzo sporadycznie
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Co do ruchów... Mija nam 20 tydzień ciąży. Ruchów nie odczuwam. Żadnych. Czy któraś z Was również w ogóle jeszcze ich nie czuje? Niby gin mówił, że jeszcze czas... ale niestety coraz bardziej mnie to niepokoi29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Parsleyek wrote:Co do ruchów... Mija nam 20 tydzień ciąży. Ruchów nie odczuwam. Żadnych. Czy któraś z Was również w ogóle jeszcze ich nie czuje? Niby gin mówił, że jeszcze czas... ale niestety coraz bardziej mnie to niepokoi
Czy lekarz powiedział Ci na której ścianie znajduje się łożysko? Jeśli na przedniej to moze być przyczyną a ruchy poczujesz nieco późniejja mam łożysko na tylnej ścianie i czuję ruchy od ok 2 tygodni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 17:30
Parsleyek lubi tę wiadomość
-
Kleopatra, Katia89 dzięki za odpowiedzi.
Ja właśnie nie wiem gdzie znajduje się łożysko, ginekolog nie mówił, a ja z tego wszystkiego i wrażeń na wizycie zapomniałam w ogóle zapytać. W następny wtorek mam połówkowe, więc jeśli do tego czasu nic nie ruszy to na pewno już o to zapytam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 17:36
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
Parsleyek wrote:Kleopatra, Katia89 dzięki za odpowiedzi.
Ja właśnie nie wiem gdzie znajduje się łożysko, ginekolog nie mówił, a ja z tego wszystkiego i wrażeń na wizycie zapomniałam w ogóle zapytać. W następny wtorek mam połówkowe, więc jeśli do tego czasu nic nie ruszy to na pewno już o to zapytam...
Na połówkowych zawsze jest informacja o położeniu łożyska i ryzyku przodowaniaWięc nie ma bata, będziesz wiedzieć
Ja na usg robionym nie w 12 tc, tylko w sierpniu przy okazji infekcji, miałam zapis "kosmówka na przedniej ścianie". I stąd moje założenie, że łożysko mam na właśnie na przedniej ścianieAle biorąc pod uwagę, że ruchy zaczęłam czuć w 16 tc oraz mało sympatyczną lekarkę wykonująca usg, mam poważne wątpliwości, czy faktycznie łożysko jest na przedniej ścianie
Ciekawostka, oczywista, ale fascynującaPod koniec ciąży jajników szukamy pod żebrami
Siostra, która rodziła bliźniaki mi o tym przypomniała
Miała usg jakoś pod koniec ciazy i lekarka trzymała głowicę usg bardzo wysoko na brzuchu
I mówi do siostry "A to jajnik"
Siostra stwierdziła, że nie czuje się jakoś komfortowo z tą wiedzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 18:09
Parsleyek, Butterfly 83, teverde, Marza89 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
patuniek86 wrote:Na tym forum poznaję coraz to nowe określenia
Szperek, grzebek-bo domyślam się, że to to samo?
W sumie faktycznie, w tych miejscach się szpera i grzebieButterfly 83, patuniek86 lubią tę wiadomość
-
Parsleyek wrote:Co do ruchów... Mija nam 20 tydzień ciąży. Ruchów nie odczuwam. Żadnych. Czy któraś z Was również w ogóle jeszcze ich nie czuje? Niby gin mówił, że jeszcze czas... ale niestety coraz bardziej mnie to niepokoi
Ja również nie czuję jeszcze ruchów. Niby wieczorem słyszę jakieś bulgotki ale jako takie ruchy nie. Nie czuję ich fizycznie. A Ty masz bulgotki?
Podobno to, kiedy kobieta rozpozna pierwsze ruchy dziecka zależy od tego czy jest pierwiastką, czy wieloródką.
Dzisiaj zrobiłam sobie kąpiel. Nalałam wody do wanny i położyłam się w wannie na boku zanużając też jedno uchoi nasłuchiwałam. A, że woda super niesienie dzwięki to słyszałam wyraźnie przelewało się coś w brzuchu, pluskanie
Wydaje mi się, że to maleństwo
Parsleyek, Ksiazka1 lubią tę wiadomość
-
Hej, pozdrawiam wszystkie Marcowe mamy
wpadlam sie pochwalic
dzis mialam polowkowe, wszystko w jak najlepszym porzadku, przychodze z kolejna dziewczynka
.Jestesmy mega szczesliwi!
Parsleyek, Katia89, Pikcia, patuniek86, 83xxx, Ksiazka1, Makowe Szczęście, Izziee, lkc, Butterfly 83, Kleopatra, Ankakaranka87, teverde, iNso87, Sana, kehlana_miyu, Anet85 lubią tę wiadomość
-
83xxx wrote:Ja również nie czuję jeszcze ruchów. Niby wieczorem słyszę jakieś bulgotki ale jako takie ruchy nie. Nie czuję ich fizycznie. A Ty masz bulgotki?
Podobno to, kiedy kobieta rozpozna pierwsze ruchy dziecka zależy od tego czy jest pierwiastką, czy wieloródką.
Dzisiaj zrobiłam sobie kąpiel. Nalałam wody do wanny i położyłam się w wannie na boku zanużając też jedno uchoi nasłuchiwałam. A, że woda super niesienie dzwięki to słyszałam wyraźnie przelewało się coś w brzuchu, pluskanie
Tak, zgadza się. W pierwszej ciąży czułam ruchy dopiero w 19 tygodniu, teraz już około 16-stego tygodnia. No i Twoja budowa też jest ważna - szczupłe matki czują ruchy wcześniej.Robert - 20.04.2012
Filip - 27.08.2013
Michałek - Aniołek 10.07.2015 [*] (31tc)
Aniołek 26.07.2017 [*] (10tc)
Szymonek - Aniołek 05.12.2018 [*] (26tc) -
83xxx wrote:Ja również nie czuję jeszcze ruchów. Niby wieczorem słyszę jakieś bulgotki ale jako takie ruchy nie. Nie czuję ich fizycznie. A Ty masz bulgotki?
No właśnie mi się wydaje, że nie czuję nic... Może czasem coś mi się w brzuchu bulgota, ale ja sądzę że to moje jelitaNie czuję nic niezwykłego, a na pewno żadnych motylków
do tej pory to nawet nie wiedziałam gdzie mam się czegoś doszukiwać, ginekologa się pytałam gdzie mogę szukać małej
W moim przypadku to teraz albo aby do wyraźniejszych ruchów czy bulgotek bądź też do wizyty - byleby tylko być spokojną że tam w środku wszystko ok29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
Mada_85 wrote:Tak, zgadza się. W pierwszej ciąży czułam ruchy dopiero w 19 tygodniu, teraz już około 16-stego tygodnia. No i Twoja budowa też jest ważna - szczupłe matki czują ruchy wcześniej.
No to moja pierwsza ciąża, ale znowu jestem bardzo szczupła (mam niedowagę). Nic - trzeba czekać - i jakoś być cierpliwym!29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
U mnie zaczęłam czuć pierwsze bulgotki w 18 tc, takie które już wiedziałam nie są sprawką moich jelit.
Teraz się położyłam i Mała zrobiła sobie gimnastykę, a ja siedzę prze szczęśliwa, że mogłam ją poczućBoże ależ ja nie mogę się Jej doczekać!
Mąż dziś czuje, że łamie go w kościach. Zaparzyłam mu lipy (dostałam w prezencie od mojej Cioci, sama ususzyła u siebie na wsi - jest dla mnie cenna jak złoto. Niesamowity prezent) i leki, bo powiedział, że nie może śmierdzieć czosnkiem. Mam nadzieję, że mu szybko przejdzie, nie chcę żeby mnie coś znów złapało
Zaczynam myśleć o gwiazdkowych prezentach. -
patuniek86, Butterfly 83, Kleopatra, Pikcia, Makowe Szczęście, Katia89, Alisssa, bbeczka91, Parsleyek, teverde, iNso87, Mada_85, Ksiazka1, Sana, Marza89 lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019