X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Mam tak od wczoraj :-D Mam wrażenie, że jestem ciągle głodna :-D Nawet po obiedzie ;-)

A no! Ja już dziś zjadłam bułkę z łososiem, trochę śledzia, kiwi. Otworzyłam loda ale stwierdziłam że jest fuj i myślę iść do sklepu kupić inny. A może kawa i batonik? Kopa w d***e mi trzeba,może się wtedy zdecyduje!

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Dziewczyny, kiedy planujecie wszystko prać, prasować i układać?

Makowe Szczęście, Ty już zaczęłaś?
    Ja już wstępnie przeprałam ubranka, część wybielałam, ale pranie w dzidziusiowych rozpocznę może w połowie grudnia, albo w styczniu. Chciałabym, aby ubrania były świeże, a nie przeleżałe kilka miesięcy w szafie, aczkolwiek ten pomysł z zapakowaniem w woreczki może się sprawdzać. Z cócią przygotowałam wszystko szybko, teraz chcę tak na spokojnie;-)
    Ja również mam rozterki dotyczące mieszkania....po wielu przemyśleniach w grę nie wchodzi domek poza miastem ( chyba, że letniskowy to jak najbardziej), ale kwestia dojadu do pracy, szkoły, na zajęcia dodatkowe wykończyłoby to nas fizycznie. Tu gdzie mieszkamy córcia ma przedszkole, szkołe pod nosem, nawet przez ulice nie musi przechodzić, więć jest to ogromy plus. Poza tym jeśli chodzi o dom to tylko parterowy! u rodziców miałam piętrowy...masakra.
    Pozostaje nam kwestia mieszkania w bloku z ewentualnym ogródkiem, kwestia segmentów raczej odpada, bo to chodzenie góra dół. Wiele jest rozterek, na razie zostaje nam nase małe mieszkanko, a czas pokaże co dalej ;-)
    Mój synek nadal kopie mnie nisko w pęcherz, takie mało przyjemne uczucie, łobuz jeden ;-)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Izziee Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardzo chciała mieszkać w domu ze względu na większą przestrzeń i ogród, ale też nie wyobrażam sobie tych dojazdów. Na szczęście mamy mieszkanie z bardzo dużym tarasem, który trochę rekompensuje brak ogrodu.

Mimoza, na Twoim miejscu wybrałabym dom ;)

Co do głodu to mi się jakieś dwa tygodnie takie ssanie włączyło :p ale teraz już się pilnuje bo waga leci w górę :/

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, za niecałe 8 godzin zobaczę swoje dziecko... Tak bardzo nie mogę się doczekać

Dlatego muszę zająć głowę czymś innym. Zabieram się za szycie woreczków do kalendarza adwentowego :-) Dla Młodej i męża :-)

Marza89, bbeczka91, Anet85, Katia89, Izziee, iNso87, Makowe Szczęście, Sana lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wręcz przeciwnie. Jakos mi się jeść nie chce. Troszke nawet schudłam przez to, ale nie martwię się bo mam zapasy, zresztą u mnie dwa dni z zachciankami i nadrobię ;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem na potege:p
    Wlasnie Lena wstala to wrabalysmy pierogi z kapusta! Mniam! A jeszcze czuje niedosyt ;p ale hamuje sie,bo bol brzucha murowany potem. Najgorzej jak w domu sie siedzi.. czekam na Laure. Dziadek ma przywiezc mi Ja. Nie wychodze,bo i lekcje zaraz przede mna wspolne.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 woreczki z 48 gotowe ;-) Musiałam już schować maszynę, bo Młoda zaraz wraca do domu-a o niczym nie wie :-) Dowie się 1 grudnia :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, domek to wcale nie jest taka cudowna sprawa.Bardzo łatwo stać się jego niewolnikiem....jak na górze się sprzątnie to dół już by wypadało i tak na zmianę...Okien bez końca...ja tam chętnie bym się przeniosła do bloku i całkiem możliwe że niedługo tak będzie.

Anet85, ja póki co uprzątam regał i robie miejsce w szufladach dla Malutkiej.Już mam 4 wolne:) w regał kupiłam pudełka plastikowe i tam przerzuciłam część swoich rzeczy....no gdzieś to wszystko trzeba pochować a nie chcę kupować żadnym dodatkowych mebli.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee wrote:

Co do głodu to mi się jakieś dwa tygodnie takie ssanie włączyło :p ale teraz już się pilnuje bo waga leci w górę :/

Teraz ta waga będzie co rusz szła w górę:)

patuniek86 lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile - ja identycznie mam juz 2 szuflady wolne w dużej szafie, sądzie, że jeszcze z 2 pólki przybędą jak dokupimy i na początek wystarczy;-) Też nie chce kupowac mebli , bo później zmniejsza się w małym mieszkaniu powierzchnia bytowa;-)a tego nie chce.
    Ja dzisiaj słucham muzyki relaksacyjnej i wyszywam haftem krzyzykowym dla córci kotka- zaczełam go już daaawno, ale ze względu na najmniejszy rozmiar kanwy cięzko sie wyszywa, juz nigdy nie wezmę takiej drobnicy tylko postawie jak do taej pory na standardowy rozmiar...ale zmęcze i to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 14:22

patuniek86, Smile, Makowe Szczęście, bbeczka91 lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Smile Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pełen relaks:) ja stałam w garach ale za to jutro i piątek będzie laba od obiadów:) i w pt lecę na pazurki!:) Wczoraj pojeżdziłam po mieście to te mamuśki takie zadbane z wózkami chodzą... ja odkąd urodziłam to się czuje jakaś przytłamszona....

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile, nie jesteś sama ;-) I nie czuj się z tym źle, że "nie jesteś zadbana, jak inne" ;-)

Leć spokojnie na pazurki, odpręż się i oderwij od takich głupich myśli :-) Ja mam taki plan na środę, bo idę do fryzjera :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sobie sama paznokietki robię ;-) już od ponad 3 lat i to różne z wzorkami, bardzo mnie to relaksuje ;-) Nie mam niestety zdolnosci do szycia tak jak patuniek, ale jakiś inne pierdołki lubię robić

patuniek86, 83xxx lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Smile - ja identycznie mam juz 2 szuflady wolne w dużej szafie, sądzie, że jeszcze z 2 pólki przybędą jak dokupimy i na początek wystarczy;-) Też nie chce kupowac mebli , bo później zmniejsza się w małym mieszkaniu powierzchnia bytowa;-)a tego nie chce.
    Ja dzisiaj słucham muzyki relaksacyjnej i wyszywam haftem krzyzykowym dla córci kotka- zaczełam go już daaawno, ale ze względu na najmniejszy rozmiar kanwy cięzko sie wyszywa, juz nigdy nie wezmę takiej drobnicy tylko postawie jak do taej pory na standardowy rozmiar...ale zmęcze i to

Anet ja zaczęłam poduszke nie wiem jak dawno temu i się nie mogę zabrać za nią. A obiecałam sobie ileż to ja będę haftowac w tej ciąży. Nie zrobiłam nawet 1krzyzyka.

A dziś haftowalam , ale po moich zachciankach na loda i Coś gazowanego do picia.
    Czy myślicie że III trymestr moze być bardzo niekomfortowy jak I ? :-/

Anet85 lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Ja to sobie sama paznokietki robię ;-) już od ponad 3 lat i to różne z wzorkami, bardzo mnie to relaksuje ;-) Nie mam niestety zdolnosci do szycia tak jak patuniek, ale jakiś inne pierdołki lubię robić

Ja nie mam talentu do szycia, skąd ten pomysł? :-D Naprawdę :-)
    Prosty ścieg, po linii prostej i wsio ;-) Przysięgam, że efekt nie najlepszy, ale kto by się tym przejmował? :-)
    Nie uszyję bluzki, spódnicy, ani niczego takiego :-) Ale woreczek? Jakoś dam radę :-)

Natomiast zazdroszczę talentu do paznokci :-) Ja jestem w stanie pomalować na jeden kolor tylko lewą rękę ;-) Prawa jest zawsze krzywo i mnóstwo lakieru na skórkach itp ;-) Poza tym bardzo mi sie paznokcie kruszą, a lakier-nawet hybryda-wytrzymuje chwilę. Zwykły max 1 dzień, hybryda 3-4 dni. I odpryskują.

Anet85 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny <3
    Gratuluje wszystkim udanych wizyt <3
    Ja napadłam na lumpex <3 Było wszystko po 2zł zaszalałam <3 :P Pochwale sie najlepszymi <3 :P

b0f46dc25debd680med.jpg
    4aaec3d8a27715bamed.jpg

I mój brzuszek <3
    b8f93e380e838f9cmed.jpg

patuniek86, Anet85, Katia89, Makowe Szczęście, iNso87, Salsefia, 83xxx, Ksiazka1, Macy, lkc, Marza89, Reniferra, teverde, Kleopatra, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia przypomnialas mi o grzebku:D czekam na piatek caly czas..hahaha choc nie wiem czy wtedy w tym do ktorego chodze,nie bedzie 1 badz 2 zl/szt. Nie lubie wtedy isc,bo pelno ludzi i rzucaja sie na te ubrania i wyrywaja z rak.. takze ten. Lubie chodzic na -50% i -70%. Wtedy wiem,ze i cos fajnego znajde.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt i czekam na wieści :)

Dom to też nie dla mnie. Całe życie mieszkałam w domu, to niesamowita i to mega droga harówka. Teraz mieszkamy w mieszkaniu z ogródkiem i jestem mega zadowolona.

Chasia jakie słodki brzuszek :D i ubranka :)

.
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Chasia przypomnialas mi o grzebku:D czekam na piatek caly czas..hahaha choc nie wiem czy wtedy w tym do ktorego chodze,nie bedzie 1 badz 2 zl/szt. Nie lubie wtedy isc,bo pelno ludzi i rzucaja sie na te ubrania i wyrywaja z rak.. takze ten. Lubie chodzic na -50% i -70%. Wtedy wiem,ze i cos fajnego znajde.
    U nas jest to samo pełno ludzi ale na szczescie nie wyrywaja z rąk :)

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakiś polecany lumpeks z ubrankami dla dzieci w Warszawie?
    Przyznam się, że osobiście nie znoszę lupmków ;-) Od samego zapachu robi mi się słabo ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ