MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
iNso87 wrote:Hej!
Super,ze wizyty udane!
Czekamy dzis na nastepne:)
Ja dzis zaczynam 24tc i zastanawiam sie czy III trymestr tj. 7msc bede miala za 3 czy 4 tygodnie hmmm? Jak te liczenie wnerwia :p
Trzeci trymestr rozpoczyna się po skończonym 26 tc, czyli u Ciebie za 3 tygodnieiNso87 lubi tę wiadomość
Robert - 20.04.2012
Filip - 27.08.2013
Michałek - Aniołek 10.07.2015 [*] (31tc)
Aniołek 26.07.2017 [*] (10tc)
Szymonek - Aniołek 05.12.2018 [*] (26tc) -
Cześć dziewczyny
.
My też już troszkę o prezentach świątecznych myślimy. Do tej pory kupowaliśmy wszystko na ostatnią chwilę. W tym roku czas to zmienić.
Patuniek, mój pewnie też by nie chciał iść do szkoły rodzenia. Nawet nie proponowałam. Widział porody na żywo, więc wie czego się spodziewać, ale głównie przecież chodzi o to, żeby wiedzieli jak nam pomóc przy tym wszystkim. Mam nadzieję, że sie ogarną i rzeczywiście sami coś przestudiują... wiesz jak to jest- oni zawsze mają na wszystko mnóstwo czasu... eh.
Chciałam Wam się też pochwalić, że udało mi się dostać na specjalizację lekarską tam gdzie chciałam. Jestem bardzo szczęśliwa, bo będę mogła się tam wiele nauczyć. Listopad jeszcze wolny i od grudnia zaczynam. Zobaczę, jak długo dam radę.
Miłego dniaSalsefia, Makowe Szczęście, Butterfly 83, Macy, Pikcia, 83xxx, kehlana_miyu, patuniek86, Kleopatra, iNso87, Marza89, Mada_85 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
mąż ma dziś wolne, a zapomniał wyłączyć budzik, więc od 7:30 mam po spaniu
wrr, on i córka oczywiście jeszcze śpią
no, ale mam chociaż czas Was nadrobić
Chasia moja córka na roczek dostała takie autko do odpychania nogami, robota Bebo, odkrywczy domek Dumel... tyle pamiętamfajne zabawki.
Co do prezentu dla 3-latki, moja uwielbia się bawić lalkami Barbie, na Mikołaja chce dostać domek Sylvanian Families, poza tym bardzo lubi zabawy piaskiem kinetycznym czy ciastoliną. Może jakiś zestaw Play Doh?
patuniek86 ale super pomysł na prezent z tym bodziakiem!mąż na pewno będzie zachwycony
Delvila, Pikcia, patuniek86 gratuluję dobrych wieści z wizyt!
Reniferra gratulacje!zdradzisz jaką specjalizację wybrałaś?
Dziś 8.11, czyli dzień moich połówkowych!
doczekać się nie mogę, byle do 16:30
widzę, że sporo z nas dzisiaj wizytuje, także - powodzenia dziewczyny!
lkc, Katia89, Reniferra, Butterfly 83, Pikcia, patuniek86, Marza89 lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
Reniferra gratulacje:)
Co do prezentów to my robimy sobie wszyscy, dla doroslych i dla dzieci.. bo dzieci to az tyle u nas w rodzinie, ze tylko nasza Ola. Z fajnych prezentów to moja corka dostala na roczek Arke Noego, firmy Dumel. Bawi się nim do tej pory. Polecam jesli nie irytuja kogos dzwięki i wierszyki. Po za tym, teraz to już prawie 4 latka, ktora dalej męczy klocki duplo, ciastoline i piasek.. plus ksiazki.
Reniferra lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Dziękuję
.
Sana, na początek idę na choroby wewnętrzne. Później coś węższego, ale nie wiem co jeszcze. Mam kilka lat, żeby wybrać.
W którym tygodniu Wam wychodziły rozstępy w poprzednich ciążach? Czy może już w tej któraś z Was ma? -
Gratuluję udanych wizyt!
Mój Mąż chce iść na szkołę rodzenia, ale moim zdaniem nie wie czego się tam dowie
Reniferra gratuluję specjalizacjimi jeszcze nie wyszły ale jak patrzę na mój brzuch to się zastanawiam kiedy to nastąpi
. -
Witam Was kochane
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne, w tym tygodniu jest ich bardzo dużo
Reniferra, gratulacje! Życzę wytrwałości
Ja zapisałam się do kolejnego lekarza ( to już trzeci :p) chce żeby potwierdził plec bo poprzednia zasiala we mnie ziarno niepewności :p ten doktor pracuje w szpitalu i ponoc mozna zapłacić mu za cesarke, zobaczymy co powiejeśli nie, to Wrocław prywatnie...
A w następnym tygodniu zaczynamy remont pokoiku, nareszcie
Jeśli chodzi o rozstępy to jeszcze nic nie wyszło u mnie, smaruje kremami, zobaczymy jak będzie późniejWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 09:04
-
Hej! Reniferra gratuluję dostania się na specjalizację!
Ja dziś wybieram się na warszaty o połogu, które poprowadzi fizjoterapeutka, do której chodzę na ćwiczenia. Ma być m.in. o powrocie do sprawności i formy, połogu po cc. Do szkoły rodzenia się nie wybieram bo 3 lata temu chodziłam. Było super i mi bardzo pomogło, sporo aspektów psychologicznych, świetna atmosfera.
Miłego dnia!Reniferra lubi tę wiadomość
-
Mi pierwszy rozstęp wyszedł w pierwszej ciazy dopiero kolo 36-37 tygodnia jak corka sie przekrecila. Potem wyszlo milion kolejnych- po porodzie. Teraz juz je mam i zyje z nimi. Smaruje sie balsamem palmersa, ale i tak wiem że to niewiele zmieni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 09:34
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Mi też jeszcze nic nie wyszło. Smaruję na zmianę palmersem i tołpą. No ale tak jak mówicie, genów nie da się oszukać. Moja mama i siostra mają, choć nie aż tak bardzo widoczne.
Ayleen, fajne te warsztaty się wydają rzeczywiście. -
Witam się i ja:)
Reniferra gratulacje!
patuniek86 ja wczoraj na wieczór już sobie odpuściłam budyń...mam 8 kg na liczniku i od tego tygodnia bardziej zwracam uwagę na to co jem i jak jem.
Rozstępów póki co nie mam, w pierwszej ciąży też nie miałam. Od niedawna smaruje cały brzuch oliwką na noc.Reniferra lubi tę wiadomość
-
8kg na +???
Ja mam już ok 10kg!!! I szczerze to nie wiem jak i skąd. Przeraża mnie to, bo jeszcze dużo czasu do końca. No i właściwie dopiero teraz powinnam zacząć przybierać dość szybko. Do porodu to chyba setki dobije! ;-(Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 11:24
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Mi w poprzedniej ciąży wyszły na udach i pośladkach, na brzuchu tylko jeden mały. Wszystkie w III trymestrze. Ale ja wiedziałam, że ich nie uniknę, bo miałam straszne rozstępy jako nastolatka, kiedy szybko rosłam. Smarowałam się na wszelki wypadek, ale genów nie oszukałam
Ale na szczęście w ciągu roku po porodzie wszystkie rozstępy tak zbladły, że są dzisiaj praktycznie niewidoczne, więc w niczym mi nie przeszkadzają, normalnie na plaży byłam w kostiumie
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Reniferra, gratulacje!!!
Rano wstałam, zjadłam śniadanie i posiedziałam z mężem i Młodą, jak się szykowali. I na chwilę jeszcze zamknęłam oczy
No cóż, pobudka tuż przed 12 nie była tym, czego się spodziewałam
U mnie w trakcie poprzedniej ciąży w 2 trymestrze pojawił się 1 rozstęp-poszedł od blizny po wycięciu wyrostka. A cała masa rozstępów pojawiła się około 35-36 tc, kiedy najwięcej przytyłam.
Na razie nic się jeszcze nie pojawiło, ale to tylko kwestia czasu-na pewno znowu będę niebieskopaskowym tygrysem
No i czekam na wieści z wizyt! Trzymam kciuki!Reniferra lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm