X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozstępów nie mam ani po pierwszej ciąży, ani też po drugiej,ale ta zakończyła się około połowy.
    Zobaczymy jak będzie teraz ,kupiłam coś do smarowania w poprzedniej ciąży,jednak nie używałam, no i teraz nadal leży i nawet nie patrzę w tym kierunku. Ogólnie jestem bardzo niesystematyczna jeśli chodzi o kremy, balsamy itp, no i szczerze mówiąc nie lubię.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek Może Twój mąż potrzebuje trochę czasu, aby przemyśleć kwestię udziału w szkole rodzenia, ja z córcią nie chodziłam, teraz zastanawiam się nad spotkaniami z położną. Jeśli synek się odwróci to wezmę męża na takei spotkanie, albo spotkamy się z bardzo dobrymi przyjaciółki którzy 2 razy razem rodzili. Mąż pójdzie na męską rozmowe i pogada jak chłop z chłopem jakie odczucia, czego się może spodziewac itp.
    Renifera życzę zapału i wytrwałości w dążeniu do celu, bardzo trudną drogę wybrałaś. Rozstępów nie mam, ale staram się co jakiś czas smarować brzuch , piersi balsamem. Z córcią nic mi nie wyszło, a bałam się o to bo w okresie dojrzewania wyszły mi pojedyncze rozstępy na pośladkach- za szybko rosłam i pewnie dlatego. Teraz mam tylko problem z mięśniem prostym brzucha, okazuje się ze zaczął się rozchodzić i muszę mieć odpowiednio dobrane ćwiczenia i wykonywać taping brzucha. Zawsze byłam aktywne fizycznie, z córcią mało przytyłam, po ciązy praktycznie nie miałam czego gubić, bo w nerwach i stresie leżałam 2 tyg. W szpitalu, tyle że rok temu miałam laparoskopię i sądzie, że wtedy te mięsnie nie wróciły do formy. Ćwiczyłam brzuszki, ale jak się okazuje to zbyt intensywne ćwiczenia też mogą przyczyniać się do rozstępu mięsnia prostego brzucha. Zobaczymy jak będzie dalej ;-)
    Ja mam na plusie max 4 kg

Reniferra lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Delvila Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam jednak złotego męża. Do szkoły rodzenia w planach mamy chodzić razem, planujemy iść na weekendową szkołę rodzenia, więc z godzinami nie będzie problemu. Może też przejdę się na kilka spotkań do innej szkoły rodzenia (za każde spotkanie płaci się osobno), ale to niestety sama, bo w tych godzinach mąż w pracy. No i zaczął czytać pierwszą podsuniętą przeze mnie książkę. Ogólnie ma w planach przysiąść do tematów okołoporodowych w grudniu, bo teraz mamy trochę gorący okres i mało czasu.
    Ale w sumie nie ma wyjścia ;) Skoro zdecydowaliśmy się na walkę o poród domowy, to musi ogarniać, bo to on będzie moim największym wsparciem.

Co do rozstępów, to ja już niestety mam trochę po wewnętrznej stronie ud i jeden pojedynczy na piersi. Jako nastolatka dorobiłam się trochę rozstępów (nawet nie wiedziałam wtedy, że to jest to) jak z chudej deski nagle zaczęły mi się poszerzać biodra. Ale te stare rozstępy są praktycznie niewidoczne, więc mam nadzieję, że i tym razem jakoś to będzie.

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • mayka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo ja już po wizycie. Z dzieckiem i szyjka jest ok. Ponoc dziecko się około wód bo żołądek miało duży :)
    Niestety mała infekcja więc jakies globulki mi przepisał i znów 10 dni leczenia...
    Pytał czy płeć znam powiedziałam że nie chce wiedzieć. I uwaga od ostatniej wizyty czyli 4 tyg przytyłam 3 kg masakra...
    W sumie 5 kg do przodu :/ nie jest dobrze

kehlana_miyu, Katia89, klamka, patuniek86, Izziee, teverde, Butterfly 83, Ksiazka1, Salsefia, Kleopatra, bbeczka91, iNso87, Makowe Szczęście, Anet85, Marza89, Reniferra, Mada_85, 83xxx, Sana lubią tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei potwierdziłam, że moje połówkowe 12 listopada odbędzie się normalnie, pomimo wolnego dnia :)

patuniek86, Izziee, Butterfly 83, iNso87, Pikcia, Sana lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez wszystko oki. Nasza dziewczynka wazy 650gr i wszystko jest dobrze. Dostalam zdjecie 3d, ale wyszlo malo twarzowe. Najwazniejsze, ze wszystko ok, i rozwija sie prawidlowo. Mimo ze nie martwilam sie za bardzo, przed jakos sie mocno denerwowalam, i teraz przez ten stres, ktory odszedl jestem wykonczona. Masakra. A do pracy musialam przyjechac... najchetniej polozylabym sie spac...

patuniek86, Izziee, teverde, Butterfly 83, Ksiazka1, Salsefia, Kleopatra, kehlana_miyu, bbeczka91, Katia89, iNso87, Makowe Szczęście, Anet85, Pikcia, Reniferra, 83xxx, Sana lubią tę wiadomość

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka i klamka - gartuluje udanych wizyt ;-) aby tak dalej

klamka lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia też zdrowa. 650 gr. Główka do góry :)

lkc, patuniek86, Butterfly 83, kehlana_miyu, bbeczka91, klamka, iNso87, Ksiazka1, Anet85, Makowe Szczęście, Marza89, Reniferra, Mada_85, 83xxx, Sana lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję pozytywnych wizyt.
    Renifera, powodzenia na drodze zawodowej :)

Mi już wyszly pierwsze rozstępy na podbrzuszu(zauważyłam je w lusterku goląc się na wizytę). Smaruje się dwa razy dziennie (rano balsam z Tolpy, wieczorem olejek z Clarinsa), ale ja mam skłonności do rozstępów. No i obwód brzucha aktualnie 104cm ;)

klamka, Reniferra lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Smile Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to Wy jakos malo tyjecie....ja tak mialam w pierwszej ciazy.Bez kitu slodycze omijam szerokim lukiem,chociaz to bedzie trudne bo tak lubie ciasta...

Ja dzisiaj pojechalam na zakupy i jestem zadowolona,chociaz zmeczona....jeszcze czeka mnie zakup kurtki zimowej.Wy juz macie?Pogoda ladna i jeszcze nie ma za duzego wyboru.

Super,ze same dobre wiesci z wizyt!

klamka lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, udało mi się nagrać, jak Polcia harcuje :-D Brzuch mi podskakuje :-D Ale czad! :-D

klamka, lkc, Makowe Szczęście, Pikcia, iNso87, Reniferra, enka90, teverde, Mada_85, Kleopatra, Sana lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Kurcze to Wy jakos malo tyjecie....ja tak mialam w pierwszej ciazy.Bez kitu slodycze omijam szerokim lukiem,chociaz to bedzie trudne bo tak lubie ciasta...

Ja dzisiaj pojechalam na zakupy i jestem zadowolona,chociaz zmeczona....jeszcze czeka mnie zakup kurtki zimowej.Wy juz macie?Pogoda ladna i jeszcze nie ma za duzego wyboru.

Super,ze same dobre wiesci z wizyt!
    Ja kupilam zwykla taka, bo te ciazowe to jak namioty, i w kazdej fatalnie wygladalam. Stwierdzilam, ze i tak samochodem ciagle jezdze to nawet jesli kurtka sie nie bedzie zapinala to tragedii nie ma :)

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykłą kurtkę z zeszłego roku :-) Kupowałam ją będąc w ciąży, więc w tym roku jeszcze pasuje.

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek ja też tak nagrywałam córcię jak skakała ;-) cudnie to wygląda, a robiła takie wygibasy, że było widać na brzuchu jak się przemieszcza ;-). Ja mam jeszcze swoja zimową kurtkę i myślę, że zmieszczę się bo ma pasek, wiec bez paska będzie idealna ;-)

patuniek86, enka90 lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie wiem kiedy +6 kg. Moim zdaniem to jest ok, jakbym tyła mniej bym się bała przy naszej Mini Córeczce :) Jak widzę kolejne kg na plusie jestem spokojniejsza, że rośnie :)

Smile w weekend kupiłam sobie zimową kurtkę, bo moja xs jest mocno opięta, nie lubię jak mi coś opina tak mocno brzuszek. Kupiłam w Primark, nie chciałam inwestować w dobrą zimówkę na jeden sezon. Bardzo mi się podoba, ciemno zielona z takim ala futerkiem ;) Kupiłam L także jestem spokojna, że mi starczy do końca sezonu :)

Jak byłam w Polsce kupiłam sobie EMU, nie są piękne ale za to mega wygodne - mają też duży plus, bo są nieprzemakalne :)

patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam film mężowi, zobaczył w pracy :-D I wiecie, jaki zszokowany? "To już tak widać?!" :-D

Jak tylko on przykłada rękę na mój brzuch-cisza. Ale jak tylko go nie ma, Pola skacze i się wygina ;-) Więc mój szanowny zaskoczony mocno ;-)

Wczoraj po powrocie z badań zdejmuję spodnie. I brzuch mi wręcz z nich wyskoczył. A ten oczy jak spodki-ale masz wielki brzuch! :-D Śmieszny jest ;-)
    A żeby nie było-jeszcze wczoraj przeprosił za wybuch :-)

Makowe Szczęście, enka90, Butterfly 83, Anet85, Sana lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 naprawdę? jakie to słodkie!!! Muszę złapać naszą Kornelkę na buszowaniu w brzuszku :D

patuniek86 lubi tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    patuniek86 naprawdę? jakie to słodkie!!! Muszę złapać naszą Kornelkę na buszowaniu w brzuszku :D

Leżałam spokojnie, czytałam i czułam te ruchy :-) I patrzę kątem oka, że to widać :-D A ponieważ mąż mi nie wierzył tak do końca, że te ruchy takie wyraźne-to mam dowód :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 15:50

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png

Wysłany: 8 listopada 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to takie niesamowite :) U nas czasem Kornelka jak słyszy Męża to skacze do Niego, a czasami jak przyłoży rękę to się uspokaja :)

patuniek86 lubi tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem, co jeszcze wrzucę Młodej do kalendarza adwentowego :-) Lampki świąteczne na baterie, będzie mogła powiesić sobie nad łóżkiem :-) Są takie na baterie :-)

Dzisiaj zamówiłam herbatę dla męża :-)
    Nie wiedziałam, że tak ciężko jest dogadać się z herbaciarniami w sprawie zamówienia 24 różnych herbat, ale w ilości 10g każda...
    Minimalna ilość to 50g. 1000 zł bym na to wydała...
    I to samo w sklepach stacjonarnych, jak i online (wysłałam nawet maile z pytaniami).
    Na szczęście znalazłam jedną online, która w ogóle w ofercie ma herbaty pakowane po 10g, w formie do degustacji :-) Więc zamknęłam się w przewidzianej przeze mnie kwocie 250 zł :-)
    Teraz tylko bodziak i kalendarz męża z głowy ;-)

Makowe Szczęście, Sana lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ