X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Super wiesci :D Mala slodka, pokoik cudowny:D
    Ja dzis bylam na szmatkach ale..zawiodlam sie, pare szt bodziakow tylko wzielam. W zwiazku z wolnym w pn poprzestawiali te minusy i dzis nic ciekawego nie bylo. Caly tydzien byl -50%takze ten..odbije sobie w nastepnym tygodniu:p sesesess Poki co kosz na zabawki zamowilam na aledrogo i zastanawiam sie nad skrzynia na zabawki z siedziskiem hmm..

NatiS moja mala ma kuchnie do zabawy jeszcze po Laurze. Rozowa z hello kitty, plastikowa. Fajna jest ;) Widzialam,ze w Lidlu teraz jakas jest wlasnie w gazetce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 15:03

NatiS, Sana lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Dziewczyny które mają problem ze stawiająca się macica, jak często się to wam zdarza ? Bo mi kilka razy dziennie tak od 2-3 dni. Doraźnie tylko biorę nospe. Ale po powrocie zdecydowanie pojde do lekarza sprawdzic szyjke. Pisze po powrocie bo
    Jesteśmy z mężem na wyjeździe na kilka dni, tak urlopowo, bo stwierdził, że dużo czasu poświęca firmie i pracy, a za mało ze mną i z Sophie ,więc się wypuscilismy do stolicy i mam luz od gotowania i sprzątania, trochę czasu razem, jakieś zakupy.
    Sana śliczne zdjęcia malutkiej!
    No i komoda i pokoik extra!

Sana lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso w Warszawie byłam w Szmajzerce i było dużo ciuszków :)

Butterfly 83 nie twardnieje mi macica, ale od wczoraj miałam kłucia w pochwie i dziś przystopowałam i zupełnie nic nie robię. Mam dzień lenia. Lubię być ciągle w ruchu i coś robić ale z ciałem nie mam zamiaru dyskutować. Już teraz czuję poprawę.

Miłego urlopu z Mężem! :)

iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

.
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana ale cudna dziewczynka, a ta stópka <3

U mnie macica też twardnieje, czasem zakłuje ale szyjka w niedziele 4,55cm miała.
    Dziewczyny a czy Wy czujecie się lepiej? Bo ja nie wiem czy to faktycznie organizm się przyzwyczaił do ciąży czy to moje urojenia. Czyje się lepiej, brzuch mi tak nie dokucza, lepiej mi się przekręcić z boku na bok na łożku i mam wiecej siły, oczywiście jak tak chodzę po domu i słabiej czuje ruchy zaraz mam wrażenie, że coś jest nie tak :-\ strach nie odpuszcza

Sana lubi tę wiadomość

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia, ruch usypia maleństwa :-) Więc kiedy nie czujesz ruchów jest to bardzo dobry objaw ;-) Noworodki przesypiają praktycznie cały dzień, dzieci w brzuchach tym bardziej :-)
    Jak się obawiasz - zjedz porządny obiad, usiądź wygodnie i poczekaj z pół godziny :-) Dzieciaki za chwilę zaczną harcować :-)

Ja ogólnie psychicznie czuję się lepiej, ale fizycznie nie do końca ;-)
    Potwornie bolą mnie więzadła, czasami aż kuleję na lewą nogę. Brzuch mam wydęty i czasami czuję się po prostu gruba ;-)

Salsefia lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia u mnie z samopoczuciem dużo lepiej ostatni, mam więcej siły i duzo mogę robić, a i na spacery długie też zaczęłam chodzic. Bardzo dobrze się czuje w porównaniu do pierwszego trymestru.

Butterfly mi się stawia kilka razy dziennie, w pierwszej ciąży pytałam lekarza i powiedział że to mało i macica już się może sobie ćwiczyć. Źle gdyby to było 6 razy na godzinę przez cały dzień. Tak mi lekarz z grubsza podsumował.

Butterfly 83, Salsefia lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:

Butterfly 83 nie twardnieje mi macica, ale od wczoraj miałam kłucia w pochwie i dziś przystopowałam i zupełnie nic nie robię. Mam dzień lenia. Lubię być ciągle w ruchu i coś robić ale z ciałem nie mam zamiaru dyskutować. Już teraz czuję poprawę.

Kochana to mam kawalek,bo ja z Bialegostoku ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dopisać ;)
    Sana cudna stopka :D piękne zdjęcia masz na pamiątkę :)

Sana lubi tę wiadomość

• Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana gratuluję ślicznej dziewczynki a stopka niesamowita ;-)

Sana lubi tę wiadomość

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 to Ci pomogłam :/ mam nadzieję, że coś upolujesz :) Mi się udało dwie duże siatki po 60 zł. w smyku pewnie zapłaciłabym za to około 600 zł.

iNso87, patuniek86 lubią tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, ale ja chętnie skorzystam z Twojego adresu ;-) Szmizjerka? Na jakiej ulicy? :-)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png

Wysłany: 9 listopada 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 http://szmizjerka.pl/ tu masz listę sklepów w Polsce. Byłam w tej na Żelaznej :)

patuniek86, iNso87 lubią tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, skorzystam któregoś dnia ;-)

Na dzień dzisiejszy mam totalnie dość wszystkiego. Miałam odpoczywać, prawda?

Z Młodą jadę na badania. Jesteśmy już w jakiejś odległości od domu, w połowie drogi na przystanek. "Wzięłaś kartę miejską?" "Ups".
    Więc pobiegła do domu, ale zanim wróciła, musiałyśmy już szybko iść na przystanek. Do tramwaju biegłam. Na styk zdążyłyśmy. A mnie brzuch boli.
    Poczułam się ciut lepiej, bo siedziałam w przychodni jakieś 40 minut. A Młoda jutro na urodziny koleżanki idzie. Więc umówiłyśmy się-ja siadam w kawiarni, Młoda szuka prezentu. Jak już przejdzie wszystko, pokaże mi, co wybrała. Tiaaaaa...
    Nałaziłam się po złotych, jak głupia...

Na szczęście prezent dla koleżanki ma (bluza), a w smyku przy okazji kupiłyśmy już prezent urodzinowy dla jej siostry ciotecznej i prezenty od niej dla siostrzenic.
    Gdyby nie ten bieg, czułabym się znacznie lepiej :-(
    A tak ledwo doszłam do domu :-(

Marza89 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patunia lubię za znalezienie prezentów, szkoda tylko, że tak się wymeczylaś :/
    Biedulka :*
    w tym momencie cieszę się, że to nasze pierwsze dziecko ;)

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:

Dzięki kochana :-*
    A powiedz mi proszę Makowe jak u Ciebie syt z szyjka? Wszystko w normie?

Dziś sobie pofolgowałam i zamówiłam hinduskie żarcie,; Boże ostatni raz jadłam dość dawno temu, jak jeszcze mieszkałam w UK. Mam nadzieję że zgaga po tym mnie nie zabije! Leżę A młoda jak mi dała kopala to aż podskoczylam,nie wiem czy tak jej smakowało czy będzie miała smak jak tata i dostałam za podawanie g***a :-P

Makowe Szczęście, lkc lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra, gratuluję dostania się na specjalizację :)

NatiS, w zeszłym roku Męża chrześnica dostała na Gwiazdkę kuchnię z Lidla i jest całkiem ok. Wymaga samodzielnego skręcenia, ale jest porządnie wykonana (Mąż tak stwierdził, bo to on ją montował) :)

Marza89, super pokoik :)

Sana, piękna dziewczynka :) Nasz szkrab w środę ważył 330 g, więc też raczej z tych drobniejszych będzie :)

A mnie dziś obudził ból żołądka. Miałam wrażenie, że będę "tulić porcelanę", ale jakoś przeszło. Pół dnia przeleżałam i jest trochę lepiej. Dobrze, że Młoda nie protestowała i grzecznie dotrzymywała mi towarzystwa, to nie musiałam za nią ganiać po domu.
    Skierowanie na obciążenie glukozą mam dostać na następnej wizycie, tj. 28 listopada, więc pewnie jakoś na początku grudnia będę robić.

Sana, NatiS lubią tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• teverde Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie :) Najpierw gratuluję wszystkich udanych wizyt tego tygodnia, trzymamy kciuki za kolejne! Komoda piękna, zdjęcia malutkiej też! <3

U nas wszystko gra, maluch ma już 380g, leżał poprzecznie i dostał niezłe manto od pani doktor bo cały czas zaciskał piąstki, a ona chciała policzyć paluchy. Aż mnie to bolało, tak głęboko wbijała tą sondę, a człowiek się tak cacka z tym brzuchem ;)

Odnośnie posta dotyczącego pomiaru szyjki przez powłoki brzuszne - da się, ale nie jest on zbyt dokładny. Tak czy siak poprosiłam o niego. Z miesiąc temu szyjka miała ponad 4 cm, teraz koło 3 cm no i mam zakaz siłowni :( Nawet jogi nie mogę uprawiać, żeby tej całej tłoczni brzusznej nie aktywować. Ani cięższych zakupów ani nawet prac na kolanach nie wolno mi wykonywać (jakkolwiek by to nie brzmiało ;) ) Tak sobie myślę, że nawet na kibelku przeć za ostro nie wolno, bo wtedy też się wszystko tam napina.. Z resztą w "Ciężarówką przez 9 miesięcy" też padło zdanie, że da się źle robić kupę, tak więc ten tego.. ;)

Na zakończenie przesyłam buziaczka od Bruncia :)

76c5322a60119ca0med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 18:57

patuniek86, Ksiazka1, Katia89, iNso87, Marza89, Sana, Makowe Szczęście, Izziee, Pikcia, Kleopatra, lkc, bbeczka91, Salsefia lubią tę wiadomość

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde, ale buzia <3 No cudo, no!
    Patrzę nam te Wasze zdjęcia i macie tyle fajnych połówkowych zdjęć macie-a ja same przekroje, zero przyjemności :-( No przecież mózgu nie pokażę ;-)

Ksiazka1, teverde lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Patrzę nam te Wasze zdjęcia i macie tyle fajnych połówkowych zdjęć macie-a ja same przekroje, zero przyjemności :-( No przecież mózgu nie pokażę ;-)
    Przepraszam Patuniek ale mnie rozbawilas, że mózgu nie pokażesz ;) Ale spoko ja jestem w tej samej sytuacji. Ani jednego ładnego zdjęcia. Mam zamiar poprosić na nastepnej wizycie, bo zwyczajnie zazdroszczę dziewczynom pięknych zdjęć :)

patuniek86 lubi tę wiadomość

• teverde Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Hahah, dobre :) Ja zauważyłam, że "doktórki" reagują na moją ekscytację jakimś ujęciem :P Raz nawet mi powiedziała "niezbyt to zdjęcie medyczne, ale wydrukuję Pani", więc może rozpłyń się nad jakimś fragmentem i wtedy Cię obdarują :)

patuniek86 lubi tę wiadomość

‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ