MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! Super wiesci
Mala slodka, pokoik cudowny:D
Ja dzis bylam na szmatkach ale..zawiodlam sie, pare szt bodziakow tylko wzielam. W zwiazku z wolnym w pn poprzestawiali te minusy i dzis nic ciekawego nie bylo. Caly tydzien byl -50%takze ten..odbije sobie w nastepnym tygodniu:p sesesess Poki co kosz na zabawki zamowilam na aledrogo i zastanawiam sie nad skrzynia na zabawki z siedziskiem hmm..
NatiS moja mala ma kuchnie do zabawy jeszcze po Laurze. Rozowa z hello kitty, plastikowa. Fajna jestWidzialam,ze w Lidlu teraz jakas jest wlasnie w gazetce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 15:03
NatiS, Sana lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Dziewczyny które mają problem ze stawiająca się macica, jak często się to wam zdarza ? Bo mi kilka razy dziennie tak od 2-3 dni. Doraźnie tylko biorę nospe. Ale po powrocie zdecydowanie pojde do lekarza sprawdzic szyjke. Pisze po powrocie bo
Jesteśmy z mężem na wyjeździe na kilka dni, tak urlopowo, bo stwierdził, że dużo czasu poświęca firmie i pracy, a za mało ze mną i z Sophie ,więc się wypuscilismy do stolicy i mam luz od gotowania i sprzątania, trochę czasu razem, jakieś zakupy.
Sana śliczne zdjęcia malutkiej!
No i komoda i pokoik extra!Sana lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
iNso w Warszawie byłam w Szmajzerce i było dużo ciuszków
Butterfly 83 nie twardnieje mi macica, ale od wczoraj miałam kłucia w pochwie i dziś przystopowałam i zupełnie nic nie robię. Mam dzień lenia. Lubię być ciągle w ruchu i coś robić ale z ciałem nie mam zamiaru dyskutować. Już teraz czuję poprawę.
Miłego urlopu z Mężem!
iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
. -
Sana ale cudna dziewczynka, a ta stópka
U mnie macica też twardnieje, czasem zakłuje ale szyjka w niedziele 4,55cm miała.
Dziewczyny a czy Wy czujecie się lepiej? Bo ja nie wiem czy to faktycznie organizm się przyzwyczaił do ciąży czy to moje urojenia. Czyje się lepiej, brzuch mi tak nie dokucza, lepiej mi się przekręcić z boku na bok na łożku i mam wiecej siły, oczywiście jak tak chodzę po domu i słabiej czuje ruchy zaraz mam wrażenie, że coś jest nie takstrach nie odpuszcza
Sana lubi tę wiadomość
-
Salsefia, ruch usypia maleństwa
Więc kiedy nie czujesz ruchów jest to bardzo dobry objaw
Noworodki przesypiają praktycznie cały dzień, dzieci w brzuchach tym bardziej
Jak się obawiasz - zjedz porządny obiad, usiądź wygodnie i poczekaj z pół godzinyDzieciaki za chwilę zaczną harcować
Ja ogólnie psychicznie czuję się lepiej, ale fizycznie nie do końca
Potwornie bolą mnie więzadła, czasami aż kuleję na lewą nogę. Brzuch mam wydęty i czasami czuję się po prostu grubaSalsefia lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
nick nieaktualnySalsefia u mnie z samopoczuciem dużo lepiej ostatni, mam więcej siły i duzo mogę robić, a i na spacery długie też zaczęłam chodzic. Bardzo dobrze się czuje w porównaniu do pierwszego trymestru.
Butterfly mi się stawia kilka razy dziennie, w pierwszej ciąży pytałam lekarza i powiedział że to mało i macica już się może sobie ćwiczyć. Źle gdyby to było 6 razy na godzinę przez cały dzień. Tak mi lekarz z grubsza podsumował.Butterfly 83, Salsefia lubią tę wiadomość
-
Makowe Szczęście wrote:iNso w Warszawie byłam w Szmajzerce i było dużo ciuszków
Butterfly 83 nie twardnieje mi macica, ale od wczoraj miałam kłucia w pochwie i dziś przystopowałam i zupełnie nic nie robię. Mam dzień lenia. Lubię być ciągle w ruchu i coś robić ale z ciałem nie mam zamiaru dyskutować. Już teraz czuję poprawę.
Miłego urlopu z Mężem! -
nick nieaktualny
-
Makowe, skorzystam któregoś dnia
Na dzień dzisiejszy mam totalnie dość wszystkiego. Miałam odpoczywać, prawda?
Z Młodą jadę na badania. Jesteśmy już w jakiejś odległości od domu, w połowie drogi na przystanek. "Wzięłaś kartę miejską?" "Ups".
Więc pobiegła do domu, ale zanim wróciła, musiałyśmy już szybko iść na przystanek. Do tramwaju biegłam. Na styk zdążyłyśmy. A mnie brzuch boli.
Poczułam się ciut lepiej, bo siedziałam w przychodni jakieś 40 minut. A Młoda jutro na urodziny koleżanki idzie. Więc umówiłyśmy się-ja siadam w kawiarni, Młoda szuka prezentu. Jak już przejdzie wszystko, pokaże mi, co wybrała. Tiaaaaa...
Nałaziłam się po złotych, jak głupia...
Na szczęście prezent dla koleżanki ma (bluza), a w smyku przy okazji kupiłyśmy już prezent urodzinowy dla jej siostry ciotecznej i prezenty od niej dla siostrzenic.
Gdyby nie ten bieg, czułabym się znacznie lepiej
A tak ledwo doszłam do domuMarza89 lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Patunia lubię za znalezienie prezentów, szkoda tylko, że tak się wymeczylaś
Biedulka :*
w tym momencie cieszę się, że to nasze pierwsze dziecko -
Makowe Szczęście wrote:iNso w Warszawie byłam w Szmajzerce i było dużo ciuszków
Miłego urlopu z Mężem!
Dzięki kochana :-*
A powiedz mi proszę Makowe jak u Ciebie syt z szyjka? Wszystko w normie?
Dziś sobie pofolgowałam i zamówiłam hinduskie żarcie,; Boże ostatni raz jadłam dość dawno temu, jak jeszcze mieszkałam w UK. Mam nadzieję że zgaga po tym mnie nie zabije! Leżę A młoda jak mi dała kopala to aż podskoczylam,nie wiem czy tak jej smakowało czy będzie miała smak jak tata i dostałam za podawanie g***a
Makowe Szczęście, lkc lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Reniferra, gratuluję dostania się na specjalizację
NatiS, w zeszłym roku Męża chrześnica dostała na Gwiazdkę kuchnię z Lidla i jest całkiem ok. Wymaga samodzielnego skręcenia, ale jest porządnie wykonana (Mąż tak stwierdził, bo to on ją montował)
Marza89, super pokoik
Sana, piękna dziewczynkaNasz szkrab w środę ważył 330 g, więc też raczej z tych drobniejszych będzie
A mnie dziś obudził ból żołądka. Miałam wrażenie, że będę "tulić porcelanę", ale jakoś przeszło. Pół dnia przeleżałam i jest trochę lepiej. Dobrze, że Młoda nie protestowała i grzecznie dotrzymywała mi towarzystwa, to nie musiałam za nią ganiać po domu.
Skierowanie na obciążenie glukozą mam dostać na następnej wizycie, tj. 28 listopada, więc pewnie jakoś na początku grudnia będę robić.Sana, NatiS lubią tę wiadomość
-
Witam się po wizycie
Najpierw gratuluję wszystkich udanych wizyt tego tygodnia, trzymamy kciuki za kolejne! Komoda piękna, zdjęcia malutkiej też!
U nas wszystko gra, maluch ma już 380g, leżał poprzecznie i dostał niezłe manto od pani doktor bo cały czas zaciskał piąstki, a ona chciała policzyć paluchy. Aż mnie to bolało, tak głęboko wbijała tą sondę, a człowiek się tak cacka z tym brzuchem
Odnośnie posta dotyczącego pomiaru szyjki przez powłoki brzuszne - da się, ale nie jest on zbyt dokładny. Tak czy siak poprosiłam o niego. Z miesiąc temu szyjka miała ponad 4 cm, teraz koło 3 cm no i mam zakaz siłowniNawet jogi nie mogę uprawiać, żeby tej całej tłoczni brzusznej nie aktywować. Ani cięższych zakupów ani nawet prac na kolanach nie wolno mi wykonywać (jakkolwiek by to nie brzmiało
) Tak sobie myślę, że nawet na kibelku przeć za ostro nie wolno, bo wtedy też się wszystko tam napina.. Z resztą w "Ciężarówką przez 9 miesięcy" też padło zdanie, że da się źle robić kupę, tak więc ten tego..
Na zakończenie przesyłam buziaczka od Bruncia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 18:57
patuniek86, Ksiazka1, Katia89, iNso87, Marza89, Sana, Makowe Szczęście, Izziee, Pikcia, Kleopatra, lkc, bbeczka91, Salsefia lubią tę wiadomość
-
Teverde, ale buzia
No cudo, no!
Patrzę nam te Wasze zdjęcia i macie tyle fajnych połówkowych zdjęć macie-a ja same przekroje, zero przyjemnościNo przecież mózgu nie pokażę
Ksiazka1, teverde lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
nick nieaktualnypatuniek86 wrote:Teverde, ale buzia
No cudo, no!
Patrzę nam te Wasze zdjęcia i macie tyle fajnych połówkowych zdjęć macie-a ja same przekroje, zero przyjemnościNo przecież mózgu nie pokażę
Ale spoko ja jestem w tej samej sytuacji. Ani jednego ładnego zdjęcia. Mam zamiar poprosić na nastepnej wizycie, bo zwyczajnie zazdroszczę dziewczynom pięknych zdjęć
patuniek86 lubi tę wiadomość
-
patuniek86 wrote:Teverde, ale buzia
No cudo, no!
Ja zauważyłam, że "doktórki" reagują na moją ekscytację jakimś ujęciem
Raz nawet mi powiedziała "niezbyt to zdjęcie medyczne, ale wydrukuję Pani", więc może rozpłyń się nad jakimś fragmentem i wtedy Cię obdarują
patuniek86 lubi tę wiadomość