X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    Hahah, dobre :) Ja zauważyłam, że "doktórki" reagują na moją ekscytację jakimś ujęciem :P Raz nawet mi powiedziała "niezbyt to zdjęcie medyczne, ale wydrukuję Pani", więc może rozpłyń się nad jakimś fragmentem i wtedy Cię obdarują :)

Kolejne usg mam mieć za 3 tygodnie, żeby sprawdzić, czy torbielki w mózgu już zniknęły-ponapastuję lekarza o coś ładnego ;-)

teverde lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie znów sinusoida - trochę lepiej bo okazyjnie kupiliśmy gondolę do wózka, który mamy po synku, komodę i trochę dodatków no i lada moment ruszamy z remontem sypialni, w której znajdować się będzie kącik dla malutkiej. A gorzej bo jakoś tak kiepsko się czuję ostatnio, kręgosłup mnie boli, od czasu do czasu też brzuch, ciężko mi siadać i się podnosić... Przez chwilę było lepiej, a teraz znów gorzej. W przyszły piątek mam wizytę, także... byle do niej!

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • india Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam samopoczucie super i sporo energii, ale co z tego jak mam sie oszczedzac i wiecej lezec.
    Stresuje mnie ta twardniejaca macica.
    A powiedzcie od kiedy zaczelo wam sie podonoscic łożysko?

Zdjęcia śliczne zarowno te dzieciowe jak i pozostałe... komoda super!

Ja na usg zawsze prosze mojego dr aby zrobil mi ładne zdjecie i zazwyczaj jest super efekt :)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynu w Lidlu od 22go beda staniki do karmienia takie zwykle bawelniane zdaje mi sie. Za 19,99zl. Po domu sa ok. ;) zestaw bodziakow tez widzialam 5pak. Za chyba 25zl?

Sana, Marza89, patuniek86, Butterfly 83, india lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa wczoraj urodzila coreczke 3600 tydzien przed terminem. To byl jej pierwszy porod a mimo tego byl ekspresowy i do pelnego rozwarcia bezbolesny. Dopiero parcie ją bolalo ze az polozne byly zdziwione. A przytyla w ciazy tylko 7,5 kg i chodzila cala ciaze do samego konca na aerobic chyba codziennie. Juz w 31 tygodniu miala 2,5 cm szyjki potem 2 cm w 33 tygodniu, w 34 tygodniu juz 1 , w 36 bez szyjki a w 37 2 cm rozwarcia. A i obudzily ja wody odchodzące rano i nie czula zafnych skurczy. Okazalo sie ze je ma i juz 6 cm rozwarcia. I po chwili 10 i urodzila. Polozne jej powiedzialy ze moze miec dziesiecioro dzieci;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 19:57

teverde, Butterfly 83, Marza89, Kleopatra, lkc, india, Salsefia, iNso87, Ulv15 lubią tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane :*

teverde cudo zdjęcie! Buziaczki dla Bruna :)

Elcia89 poród marzenie :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 już nigdzie nie biegaj, odpocznij :)

Butterfly 83 u mnie z szyjką wszystko ok, jest długa i zamknięta. Jak byłam na połówkowych też Lekarz ją sprawdzał.

Ksiazka1 mojego Lekarza na połówkowych zapytałam czy zostanie dziś moim fotografem i zrobi mi zdjęcie na pamiątkę :) uśmiał się i naprawdę się postarał :) także radzę pogadać z Lekarzem :)

Już jutro odbieramy wózek nie mogę się doczekać, tak się tym rajcuję, że nie wiem czy zasnę :P Matka wariatka ;P

Ksiazka1, teverde, 83xxx, iNso87 lubią tę wiadomość

.
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Ja mam samopoczucie super i sporo energii, ale co z tego jak mam sie oszczedzac i wiecej lezec.
    Stresuje mnie ta twardniejaca macica.
    A powiedzcie od kiedy zaczelo wam sie podonoscic łożysko?

Zdjęcia śliczne zarowno te dzieciowe jak i pozostałe... komoda super!

Ja na usg zawsze prosze mojego dr aby zrobil mi ładne zdjecie i zazwyczaj jest super efekt :)

India, mnie też to martwi A do lekarza mam dopiero w pon lub wtorek. Także muszę jakoś przeczekać te kilka dni. I jadę na nospie, bo już sobie wkrecam różne rzeczy. Więc jak coś pobolewa czy się często napina mi macica to łykam tabletkę. Mam nadzieję, że szyjka wystarczająco długa :-/

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 fajnie że poród taki szybki. Nie znam się ale czy to dobrze że jej się tak szybko szyjka skracala? Nie obawiala się wcześniejszego porodu? No właśnie kiedy szyjka powinna się skracac ? Ja po porodzie ale nie wiem. Wiecie dziewczyny?

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lekarz chyba od 33 tygodnia zakazal aerobicu ale ona dalej chodzila bo jest taka ze nie usiedzi w domu. Mowil jej zeby na dwa tygodnie do 35 tygodnia sie wstrzymala ze sportem to chyba wtedy chodzila ciut rzadziej ale nie wiem dokladnie ale pamietam ze wtedy tez chodzila po 4h do centrum hamdlowego jak nie szla na aerobic. Wiec troche kilometrow tez wtedy narobila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 20:18

Ksiazka1 lubi tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe_Szczęście jaki wózek wybraliście? :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wiadomości z wizyt i słodkie zdjęcia!

Butterfly ja na ostatniej wizycie powiedziałam lekarzowi, że zaczął mi twardnieć brzuch i od razu dostałam magnez 3x dziennie. Nospy nie biorę bo nie boli mnie to jakoś specjalnie więc nie widzę sensu a i lekarz nic o nospie nie wspominał, ale ten magnez mi chyba pomógł bo rzadziej mi twardnieje.

Makowe_Szczęście wrzuć zdjęcie jak dostaniesz już wózek :)

teverde, Sana, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana espiro next manhattan kolor night sky. Nie ma tego koloru w necie, taki czarnoszary ze srebrną nitką :)

teverde, Sana lubią tę wiadomość

.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee wrote:

Butterfly ja na ostatniej wizycie powiedziałam lekarzowi, że zaczął mi twardnieć brzuch i od razu dostałam magnez 3x dziennie. Nospy nie biorę bo nie boli mnie to jakoś specjalnie więc nie widzę sensu a i lekarz nic o nospie nie wspominał, ale ten magnez mi chyba pomógł bo rzadziej mi twardnieje.

Na twardnienie też mam brać magnez a nie nospe.

• teverde Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Sana espiro next manhattan kolor night sky. Nie ma tego koloru w necie, taki czarnoszary ze srebrną nitką :)
    Aaaa! Koniecznie wrzuć zdjęcia, sama się nad nim zastanawiam! Na chwilę obecną u mnie króluje on i Maxi Cosi Adorra :)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt, super fotki :)
    Mnie dziś niespodzianka spotkała. Moi chłopcy w tajemnicy zaplanowali weekend wyjazdowy i nikt się nie wygadal :) mąż poprosił żebym wyszła szybciej z pracy, dali mi 30 min na spakowanie i jesteśmy w Łebie :) dużo pochodziliśmy dziś i jestem zmęczona więc zaraz do spania :)

Sana, klamka, teverde, Izziee, Ksiazka1, patuniek86, 83xxx, Makowe Szczęście, lkc, Pikcia, Salsefia, bbeczka91, iNso87, Katia89 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Sana Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra bosko! Udanego wypoczynku! :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra mega zazdroszczę ! ;-) niespodzianka super !

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee, ksiazka
    Jaka dawkę magnezu bierzecie i jak często? Będę wdzięczna za info, bo wezmę magnez nim uda mi się pójść do lekarza.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam brać codziennie 3x1 a jeżeli to nie pomaga to 3x2. Biorę Aspargin.
    Pewnie bierz najpierw magnez, to nie zaszkodzi :)

Kurcze coś zasnąć nie mogę... Drzemka za dnia była niepotrzebna.

‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ