MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A możecie mi przybliżyć ile magnezu jest w tych tabletkach , bo ja nie mieszkam w Polsce I zakładam że nie znajdę dokładnie o takiej samej nazwie tabl. Ale żebym wiedziała jaka dawka ,ile mg, to zaraz mąż pójdzie do apteki.
Edit: kupiłam 400mg magnez. Jakby coś to czekam na info ile mg magnezu mają Wasze tabletki. Z góry dzięki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 02:07
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
nick nieaktualny
-
Reniferra wrote:Hej hej. Mi też tak od tygodnia zaczął twardnieć brzuszek co jakiś czas, ale nie jest to uciążliwe i nie trwa długo, więc uważam to za skurcze Braxtona-Hicksa. Ile trwają u Was te twardnienia?
Wiesz co, u mnie każdy taki skurcz nie trwa długo, to jest kilka sekund. Ale mam to głównie wieczorem, bardzo duży dyskomfort ciągły i przy leżeniu i chodzeniu. Też myślałam że macica ćwiczy, ale żeby aż tak silnie? A dopóki nie mam pewności, że szyjka się nie skraca, to nie chce ryzykować.
Nie wiem czemu wcześniej nie wpadłam na to żeby brać magnez, po amniopunkcji genetycznej w poprzedniej ciąży żeby zapobiec skurczom tak mi dawali kroplówki z magnezu że mało nie zemdlałam. No nic wczoraj,... wczoraj wzięłam jedna I zobaczymy czyś jak wezmę jak to będzie.
Dzięki Książka1, dzięki IzzieeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 08:34
Izziee lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Ja też biorę Aspargin 2x1 (17 mg magnezu i 54 mg potasu w jednej) i do tego jeszcze Magnellę 1x1 (200 mg magnezu i 1,4 mg wit. B6) bo mi lekarka kazała sprawdzić czy mi na kołatania serca taki zestaw pomoże. Póki co widzę poprawę więc chyba dobrze się "do-elektrolitować"
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Magnez biorę i ja, urolog mi zalecił brać także działa na wszystko
Dziewczyny a mi dziś przyszła cześć rzeczy, które kupiliśmy jak byliśmy w kraju. I teraz siedzę na kanapie a obok dwa fotelikicieszę się jak głupia, cieszę się, że wszystki powoli nabiera tempa
Makowe Szczęście, iNso87, Ulv15, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Salsefia właśnie zbieram się i jedziemy po naszą paczkę!
oglądanie tych rzeczy jest niesamowite
Patrzę na to i to staje się bardziej realne
Już nie długo w naszym życiu pojawi się nowa osoba, która ma swój charakter, upodobania, temperamentjeszcze nie wiem jakie i nie wiem jak wygląda a już Kocham ją bezgranicznie
Reniferra, iNso87, Butterfly 83, teverde lubią tę wiadomość
. -
Hej!
I ja od rana w porzadkach..w piwnicy z Malzemmialam troche rzeczy pochowanych w kartonach i tak znalazlam nianie, podgrzewacz nowy, podgrzewacz nowy do auta. Butelki, smoczki, grzechotki itp. Itd wszystko nowe,bo dla Leny za duzo mialam. Mam nawet poduszke dla niemowlaka z taka z dziura w srodku. Wsadzilam do wozka
Dwa wielkie kartony przynioslam. Zabawek pelno.
o wiekszosci poprostu zapomnialam
Ja narazie nie biore nic procz wit. Ciazowych i euthyroxu. Ale jestem ciekawa jak moja hemoglobina.. dopiero w czwartek na wizycie sie dowiem.. bo w obu poprzednich ciazach juz dawno zaczelam brac Tardyferon(zelazo). No ale wtedy to ja krew i mocz mialam max co 2msc.. a teraz mam dopiero 2 raz:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 11:28
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Butterfly u mnie jest 48mg magnezu i 5mg witaminy b6. W ogóle to polecam poczytać o lekach i suplementach stronę Pana Tabletki: https://pantabletka.pl/jak-wybrac-dobry-magnez-cz-2/ Można się dowiedzieć ciekawych rzeczy i świadomiej kupować suplementy głównie, bo leki to już raczej lekarze przepisują.
Inso Twój lekarz nie wymaga badań na każdej wizycie? U mnie wychodzi badanie krwi i moczu minimum raz na miesiąc. Tardyferon ostatnio dostałam bo już jestem na granicy.Butterfly 83 lubi tę wiadomość
Laura
-
Cześć dziewczyny. Wracam po 5 latach na belly. Termin 17 marca, dziewczynka . Najprawdopodobniej Martynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 15:26
Butterfly 83, iNso87, teverde, Makowe Szczęście, Ksiazka1, bbeczka91, kehlana_miyu, Reniferra, Sana, lkc, Marza89 lubią tę wiadomość
-
Makowe Szczęście wrote:Salsefia właśnie zbieram się i jedziemy po naszą paczkę!
oglądanie tych rzeczy jest niesamowite
Patrzę na to i to staje się bardziej realne
Już nie długo w naszym życiu pojawi się nowa osoba, która ma swój charakter, upodobania, temperamentjeszcze nie wiem jakie i nie wiem jak wygląda a już Kocham ją bezgranicznie
Makowe Ale pięknie to napisałaś, oprócz gęsiej skóry mam łzy w oczach
Nasze małe wielkie szczęścia ❤Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Izziee wrote:Butterfly u mnie jest 48mg magnezu i 5mg witaminy b6. W ogóle to polecam poczytać o lekach i suplementach stronę Pana Tabletki: https://pantabletka.pl/jak-wybrac-dobry-magnez-cz-2/ Można się dowiedzieć ciekawych rzeczy i świadomiej kupować suplementy głównie, bo leki to już raczej lekarze przepisują.
Inso Twój lekarz nie wymaga badań na każdej wizycie? U mnie wychodzi badanie krwi i moczu minimum raz na miesiąc. Tardyferon ostatnio dostałam bo już jestem na granicy. -
Rubi witaj! Milo,ze jeszcze w polowie naszych ciaz, Ktos do nas dolacza.
Bylam dzis z Malzem i z Mala na zakupach w poludnie. Nawiedzilam Pepco ale nic tam ciekawego nie bylo. Chcialam pajace i body. Wzielam 3 czapeczki malusie i 2 zwykle pajace 56 i jedne spiochy 56. W Auchanie w srodku wzielam ten 7pak bodziakow za 38zl ale 62 i 3pak kopertowych 56. Musze pomyslec jeszcze o spodenkach i bluzeczkach czy bluzach do wyjscia np. Chociazby do lekarza. W domu to body i spiochy moga byc przez msc, dwaniepotrzebuje ubierac w sukieneczki i bluzeczki bo tak wygodniej;) ale w praniu sie okaze. Bo jak sie urodzi to jeszcze cos sie odkreci i juz tygodniowe bede pchala w tiul i sukienki;D hahaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 16:34
rubi67, Butterfly 83 lubią tę wiadomość