X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    patuniek86 wiesz co, ja nie wiem czasem mam wrażenie, że mój mózg jest wielkości jajka nie wiem jak to zrobiłam, że nie wklepałam tego zapytania w google :) Dzięki za przepis :) zrobię :)

patuniek86, iNso, Malutka_27 Dziękuję za komplementy wózkowe :)

iNso nie mam wizyty ale 15go mam glukozę. Przydadzą się kciuki :)

india u mnie też czasem są takie przerwy, czasem dzień dwa prawie jej nie czuję a później łobuzuje tak, że muszę biegać do wc co chwilkę, chyba robi sobie trampolinę z pęcherza :)

Ależ nie ma problemu :-) Napisałam, że przepis z Internetu, bo nie mam żadnego "tajnego" ;-) Po prostu znalazłam w necie i zrobiłam :-)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 Dziękuję :) ale serio to jest tylko przykład, jakoś mój mózg pochłania myślenie o Dziecku i o takich zwykłych rzeczach nie pomyślę :)

patuniek86 lubi tę wiadomość

.
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zaszalałam kompletnie z zakupami :D Zamówiłam torbę do wózka, rożek, kokon i poduszkę do karmienia. Miałam z tym poczekać, ale tak zakochałam się w tym wzorze, że wystraszyłam się, że jeszcze się okaże, że za parę miesięcy nie będzie dostępny. Trudno, i tak miałam w planie kupno tych rzeczy ;) Bogu dzięki, że mamy z mężem oddzielne konta :D

iNso87, Sana, Butterfly 83, patuniek86, rubi67, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Sana Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Rubi :)

Patuniek ale pyszności u Ciebie, omnomnom!

Makowe_Szczęście super wózek :)

Ayleen jaką komodę wybraliście?

india regularne ruchy mamy czuć od 28 tygodnia. Od tego czasu powinnyśmy je obserwować i jeśli nie wyczujemy mininum 10 ruchów dziennie, to jechać na IP. Do 28 tygodnia ruchy mają prawo być totalnie nieregularne i jest to normalne! Także spokojnie :) malutka jest jeszcze malutka, większość czasu śpi. Zrelaksuj się, zjedz coś dobrego, na pewno się uaktywni :)

kehlana_miyu pochwal się koniecznie jak już do Ciebie dotrą :)

Witam się przy niedzieli :)

india, rubi67, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • india Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszytko dobrze, mala wariowala od rana :) ufff... musze wylaczyc w glowie czarne scenariusze.

Patuniek wychodzi na to, ze Pole to takie małe "artystki". Moja tez ciagle dokazuje, wiec dlatego wczoraj ten spokoj mnie wystraszyl.

Makowe super zakup.
    My na ogladanie wózków wybierzeby sie chyba za tydzien :)

patuniek86, Sana, Makowe Szczęście, Salsefia, Reniferra, lkc lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dziewczyny wszytko dobrze, mala wariowala od rana :) ufff... musze wylaczyc w glowie czarne scenariusze.

Patuniek wychodzi na to, ze Pole to takie małe "artystki". Moja tez ciagle dokazuje, wiec dlatego wczoraj ten spokoj mnie wystraszyl.

Makowe super zakup.
    My na ogladanie wózków wybierzeby sie chyba za tydzien :)
    India u Ciebie tez ma byc Pola? Bo na pierwszej stronie nie wpisalam imienia Tobie.

Komu wpisac imie Dziecka?
    Patkaxxx Ty tez widzialam jeszcze sie nie zdecydowalas.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • india Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso bo u mnie caly czas trwają negocjacje z mężem ;) ale widzę, ze pomalutku sie przekonuje wiec moze sie uda ;) mi od dawna zadnw inne imie do tej malej istotki nie pasuje :)

patuniek86, iNso87 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

India, no to kamień z serca :-)
    Fakt, Pole ewidentnie mają coś do powiedzenia ;-) 4.30 rano, a ta tak rozrabia, że mnie obudziła :-D

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso, u mnie póki co możesz usunąć imię, bo u nas to wciąż wielka niewiadoma :D tak nam ciężko znaleźć jakieś imię! :(

India no widzisz! Uff ;) pewnie miała po prostu dzień śpiocha :)

W ogóle jakoś w tej ciąży jestem niezdecydowana... nie wiem jakie wybrać imię, jaki wózek, jaką komodę, jaki fotelik :D przy Julce wszystko było oczywiste. Imię od razu wybrane, wózek szybko wybrany. Yhhh :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Widzę, że nie tylko ja się schizuje, że słabo i rzadko odczuwam ruchy. Jestem pewna, że z Laura czułam je częściej i mocniej. I do dziś taka wiercipięta z niej. Widzę, że powoli robicie zakupy. Też się już zaczynam przymierzać.:)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Madziakk Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Mój mały już porządnie fika mi w brzuszku:) Uwielbiam to choć czasem tak mi sie wypcha jakaś częścią ciałka że nie jest to zbyt przyjemne. Starszy synek bardzo się cieszy że będzie miał braciszka, codziennie całuje mnie po brzuchu i mówi że daje buzi dzidziusiowi, jest kochany.

Mimo że mam prawie wszystko po starszym synku to juz zdążyłam kupić parę rzeczy dla maluszka, między innymi poduszkę do karmienia, otulacz i taki spiworek do fotelika samochodowego. Oczywiście kupiłam też parę slicznych bodziakow kopertowych, spodenki, sweterek i bluzę <3

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

zem3i09kgh136z79.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wszystko po Laurce oddałam także zakupy od podstaw. Nie mam dosłownie niczego, nawet ubranek, ale już zaczęłam odkladac ;-) Moja nic się dziś nie rusza, i śniadanie zjadałam , i ciastko po śniadaniu i nadal spokój. Czasem zapominam, że jestem w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 09:55

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej wszystkim
    Witaj Rubi.
    Dziewczyny wózki super. My wczoraj dzien aktywnie,w galerii haha :-D
    Przeszłam ok 12 km, ale mamy galerię gdzie jest 750 sklepów, więc noo... znaleźć nawet to czego się szuka to wyzwanie. Kupiliśmy jakieś ubrania sobie, kilka sukienek dla Sophie, jakieś body i czapeczki. Resztę kupuje w Polsce online. Ale jak buszuje się po sklepie to nie można przejść obojętnie. No i od wczoraj czytam Zosi bo kupiliśmy dwie książeczki- I dont like peas I Winnie the pooh ;-)

A poza tym brzuch po magnezie lepiej Ale za to dziś głowa boli odkąd tylko otworzyłam oczy :-/

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, a gdzie mieszkacie ? Galeria i 750 sklepów. Szaleństwo :-)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Wszystkiego Najlepszego z okazji Święta Niepodległości!
    Od rana robię szarlotkę :) mam nadzieję, że będzie dobra :) już pięknie pachnie w całym domu :) Mąż zrobił mi kawę piernikową :) uwielbiam takie zwykłe pełne ciepła i zwykłej bliskości poranki :)

Za chwilkę się zbieramy, bierzemy szarlotkę pod pachę i jedziemy spotkać się z innymi Polakami :)

Butterfly 83, Ksiazka1 lubią tę wiadomość

.
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Butterfly, a gdzie mieszkacie ? Galeria i 750 sklepów. Szaleństwo :-)

Rubi mieszkamy w Egipcie. Dlatego u mnie sukienki i body na topie dla Sophie ;-)
    Rodzić będę w Polsce ale jak Zosia dostanie paszport to lecimy do domu.

Makowe Szczęście, patuniek86, Sana, Ksiazka1 lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, w Egipcie ;) cudownie...piękne imię wybrałaś dla córki. Mam koleżankę, która ma córkę Sophie, mieszka z kolei w Norwegii...

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Wow, w Egipcie ;) cudownie...piękne imię wybrałaś dla córki. Mam koleżankę, która ma córkę Sophie, mieszka z kolei w Norwegii...

Dziękuję bardzo, mam nadzieję, że w przyszłości będzie ona sama zadowolona z mojego wyboru ;-)

rubi67 lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuję jeszcze regularnie ruchów, są dni że rusza się bardzo, są takie że nie czuję jej wcale, ale na tym etapie to jeszcze normalne :)
    I też już zaczęłam robić zakupy, na razie trochę ciuszków korzystając z promocji w smyku :P z resztą czekam na black friday, upatrzyałm już sobie rożek, kocyk itp., a pamiętam że w tym sklepie rok temu mieli wtedy rabaty ;)
    A nad imieniem póki co myślimy ;)
    Powiedzcie, używała któraś z was przyczepki Thula Chariot? Zaczęliśmy się zastanawiać, czy zamiast wózka podwójnego nie kupić właśnie tej przyczepki, będzie od razu i do rowerów i można ją przerobić na wózek...wiadomo, że to dopiero jak drugie dziecko trochę podrośnie, ale do tego czasu jakoś może damy radę z jednym wózkiem i chustą...sama nie wiem. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi przyczepkami?

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się z rana :)

Inso, możesz zapisać mi wizytę 15.11, czwartek koło 16 ;)

Czy któraś z Was jest z Wrocławia? Chciałam wybrać się po wózek, i szukam sklepu w którym znajdę takie wózki jak anex czy aero. Najlepiej w okolicach południowego Wrocławia :) tu gdzie mieszkam nie ma praktycznie nic xD

iNso87 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ