MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ok, dzięki dziewczyny. Udpokoimyscie mnie co do tego USG. Ale zapytam mojego lekarza jeszcze o to i czy jest to konieczne, bo jednak wolę ograniczać to badanie do minimum.
Co do kąpieli w szpitalu, rodziłam 5 lat temu i już wtedy nie kąpali mi dziecka. Przetarly ja po porodzie j tyle. Pierwsza kąpiel mieliśmy w domu i pamiętam jak się bałam. Jednak nie jest to takie straszne jak myślałam.
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
U nas glukoza jest w ten sam dzien, w końcu to żadne szczególne badanie
juz sie doczekac nie moge, ostatnio mialam chwile zwatpienia i bylo mi niedobrze po godzinie
Szukam prezentu dla corki na 4 urodziny i mam wielka czarna dziureAleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry około południa
Ja jeszcze w łóżkuWięc chyba w chu.owości przebiłam Was wszystkie
Wczoraj do północy oglądaliśmy filmy i pobudka wszystkich była po 10! To się nie zdarza mojemu mężowi
Za to po intensywnym weekendzie jestem zmęczona. Kręci mi się w głowie od rana i bolą plecy... U mnie zawroty głowy to standardowy objaw zmęczenia. I niestety mijają dopiero po 2-3 nocachWe wrześniu zeszłego roku w ogóle miałam tak silne zawroty głowy, że okazało się, że to jakaś poinfekcyjna sprawa i padło na błędnik-brałam wtedy jakieś leki, a przez miesiąc nie chodziłam do pracy... Na wszelki wypadek przez 2 kolejne nie prowadziłam samochodu...
Dzisiaj odpoczynek i wsio-nic więcej nie robię
A w sprawie ostatniego tematu - W sierpniu skończyłam 32 lata, to moje 2 dziecko (mojego męża pierwsze). Młoda w kwietniu kończy 13 latI jest wyższa ode mnie o prawie 10 cm
rubi67 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
lkc wrote:U nas glukoza jest w ten sam dzien, w końcu to żadne szczególne badanie
juz sie doczekac nie moge, ostatnio mialam chwile zwatpienia i bylo mi niedobrze po godzinie
Szukam prezentu dla corki na 4 urodziny i mam wielka czarna dziure
Ja właśnie dla swojej 5 cio latki zamowilam klocki, bo też już sama nie wiedziałam co jej kupić. A przy klockach to przynajmniej więcej czasu z tagiem spędzi -
Część dziewczyny
ja już od 6stej na nogach. Mąż się chyba przeziębił więc czeka nas rozłąka w sypialni ;-/
Byłam dziś na krwi, moczu i glukozie...bleee. Myślałam że będzie mniej ludzi a tu taki tłum i jak zawsze awantury i przepychanki. Dopiero co wróciłam a picia glukozy długo nie zapomnę;-( próbowałam z zatkanym nosem, jak najszybciej ale nic to nie dało;-/ dobrze że mam to już za sobą..
Co do usg to mialam na każdej wizycie czyli co 3 tyg oprócz ostatniej;-)
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Patuniek jaki masz wzrost? I corka? Ja sadze,ze moja tez za niedlugo mnie przegoni
ja mam 160cm a Ona ponad 9 lat i 154,5cm...
Za to moja prawie 3latka ma 101cm takze jeszcze troche zanim mnie dogoni hehehe. Chyba,ze zacznie mnie coagnac w dol :pp Wlasnie zmierzylam je obie :d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 11:57
-
To moje pierwsze dzieciatko i jak sobie pomyśle o kąpieli tej kruszynki to martwię sie abym jej krzywdy nje zrobila.
Ogladalam wanienki i juz wiem, ze na pewno kupie taka na stelażu. Jeszcze mnie tylki zastanawiaja te wkladki do wanienki, takie siedziska. Korzystałyscie z tego? -
Glukozę będę robić po skończonym 24tygodniu, miałam robić wcześniej ale ostatecznie położna przełożyła termin bo mówi ze za wcześnie, także na wizytę pójdę bez wyników. U mnie taka sytuacj, że sama z siebie do labo nie mogę pójść położna ustala termin i godzinę i tyle dobrze, że nie czekam z innymi ludźmi tylko ona wszystko robi
A pierwszą robiłam jakos w 9 tygodniu, bałam sie jak nie wiem bo jak nie zjadłam zaraz po brzebudzeniu to zaraz mnie mdliło i wymioty, a jak sie okazało glukoza a raczej pomarańczowy napój był pysznyi czułam sie dobrze, sprawdzają tylko godzinie po dwóch juz nie.
A co do usg mogłabym chodzić co tydzień, sprawdzać czy wszystko dobrze i podglądać Maluchy, a uważam, że szkodliwości nie ma raczej same pozytywy, w przypadku bliźniaczej jednoowodniowej trzeba robić co tydzień.
Wczoraj cały dzień prawie chodziłam przybita i dziś bo Małej nie czułam, tylko Bruno ale dziś daje o sobie znaćwspółczuje tylko mężowi bo co raz marudzę, że coś nie tak. Ostatnio kazał Maluchom szybko rosnąć i wychodzić bo oszaleje i Matka i on
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
india wrote:To moje pierwsze dzieciatko i jak sobie pomyśle o kąpieli tej kruszynki to martwię sie abym jej krzywdy nje zrobila.
Ogladalam wanienki i juz wiem, ze na pewno kupie taka na stelażu. Jeszcze mnie tylki zastanawiaja te wkladki do wanienki, takie siedziska. Korzystałyscie z tego?
-
iNso87 wrote:Patuniek jaki masz wzrost? I corka? Ja sadze,ze moja tez za niedlugo mnie przegoni
ja mam 160cm a Ona ponad 9 lat i 154,5cm...
Za to moja prawie 3latka ma 101cm takze jeszcze troche zanim mnie dogoni hehehe. Chyba,ze zacznie mnie coagnac w dol :pp Wlasnie zmierzylam je obie :d
Ja mam 163 cm, Młoda aktualnie 171 i nadal rośnieW Boże Narodzenie byłam ciut wyższa, na Wielkanoc tego roku już mnie przerosła
iNso87 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Salsefia wrote:India ja myśle o takiej z wkładem ale takim, który można pozniej wyjąc. Widziałam takie, które maja go na stałe ale nie wiem jak sie sprawdzi jak dziecko podrośnie. Kupujemy bez stelaża, bo ciasno w łazience i chyba w sypialni będziemy kąpać ale gdyby nie to byłaby ze stelażem
Dokladnie chodzi mi o taka z wyjmowanym wkładem
U nas będzie wanienka rozstawiona na stałe w gornej lazience. Tam akurat jest dużo miejsca -
U nas ciężkie czasy moja córka przechodzi mega bunt.. o wszystko ryczy alko krzyczy a moja cierpliwość wisi na nitce... nie wiem jak to będzie dalej... a co do okolic zamieszkania to ja jestem z małopolski ok. Tarnowa wiekowo 28Miłosz
Honoratka
-
Ojj dawno mnie tu nie bylo! A to dlatego ze przeprowadzka, kupowanie mebli bo puste mieszkanie no i ta nieszczesna nocna praca ktora mnie wykancza.
Mam takie pytanie do Was... Zauwazylam dzisiaj ze waga mi skoczyla prawie 3kg w tydzien!!! Mam wrazenie ze to zatrzymanie wody no bo co innego? Zaczelam tez czuc zwiekszone cisnienie w szyi jak sie klade i nogi mam obolale. Zaczelam sie mocno niepokoic a tutaj w uk nawet mi sie nie chce mowic jak wyglada opieka zdrowotna kobiet w ciazyStad moje pytanie, moze ktoras z was doswiadczyla tego? Bo troche zaczynam wewnetrznie panikowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 14:36
-
Makowe Szczęście wrote:Ciekawa jestem kiedy będą miejsca na szkołę rodzenia. U nas to wygląda tak, że jest 6 spotkań w szpitalu z innymi 3 parami. Pokazują szpital, poznajemy personel, wybieram menu itp. Ciekawa jestem jeszcze jednej rzeczy, bo powiedziałam Lekarzowi, że nie wiem jak wykąpać Dziecko, i bardzo się o to obawiam. I On mi powiedział, że Pielęgniarki mnie wszystkiego nauczą w szpitalu, i nie mam się o co martwić, bo mogę je o wszystko pytać. Tylko w Polsce chyba Dzieci nie myje się w szpitalu? Czy jak to jest??
Makowe jesteś z Warszawy? Gdzie wybierasz się do szkoły rodzenia? Prywatnie czy zajęcia za free?