X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki dziewczyny. Udpokoimyscie mnie co do tego USG. Ale zapytam mojego lekarza jeszcze o to i czy jest to konieczne, bo jednak wolę ograniczać to badanie do minimum.
    Co do kąpieli w szpitalu, rodziłam 5 lat temu i już wtedy nie kąpali mi dziecka. Przetarly ja po porodzie j tyle. Pierwsza kąpiel mieliśmy w domu i pamiętam jak się bałam. Jednak nie jest to takie straszne jak myślałam.

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas glukoza jest w ten sam dzien, w końcu to żadne szczególne badanie :) juz sie doczekac nie moge, ostatnio mialam chwile zwatpienia i bylo mi niedobrze po godzinie :/
    Szukam prezentu dla corki na 4 urodziny i mam wielka czarna dziure :/

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kąpielą jak ze wszystkim, zalezy od szpitala. W jednym kapiel jest a w innym nie będzie.

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry około południa ;-)

Ja jeszcze w łóżku ;-) Więc chyba w chu.owości przebiłam Was wszystkie ;-)
    Wczoraj do północy oglądaliśmy filmy i pobudka wszystkich była po 10! To się nie zdarza mojemu mężowi ;-)

Za to po intensywnym weekendzie jestem zmęczona. Kręci mi się w głowie od rana i bolą plecy... U mnie zawroty głowy to standardowy objaw zmęczenia. I niestety mijają dopiero po 2-3 nocach :-( We wrześniu zeszłego roku w ogóle miałam tak silne zawroty głowy, że okazało się, że to jakaś poinfekcyjna sprawa i padło na błędnik-brałam wtedy jakieś leki, a przez miesiąc nie chodziłam do pracy... Na wszelki wypadek przez 2 kolejne nie prowadziłam samochodu...

Dzisiaj odpoczynek i wsio-nic więcej nie robię :-)

A w sprawie ostatniego tematu - W sierpniu skończyłam 32 lata, to moje 2 dziecko (mojego męża pierwsze). Młoda w kwietniu kończy 13 lat :-) I jest wyższa ode mnie o prawie 10 cm ;-)

rubi67 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    U nas glukoza jest w ten sam dzien, w końcu to żadne szczególne badanie :) juz sie doczekac nie moge, ostatnio mialam chwile zwatpienia i bylo mi niedobrze po godzinie :/
    Szukam prezentu dla corki na 4 urodziny i mam wielka czarna dziure :/

Ja właśnie dla swojej 5 cio latki zamowilam klocki, bo też już sama nie wiedziałam co jej kupić. A przy klockach to przynajmniej więcej czasu z tagiem spędzi ;-)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny ;-) ja już od 6stej na nogach. Mąż się chyba przeziębił więc czeka nas rozłąka w sypialni ;-/
    Byłam dziś na krwi, moczu i glukozie...bleee. Myślałam że będzie mniej ludzi a tu taki tłum i jak zawsze awantury i przepychanki. Dopiero co wróciłam a picia glukozy długo nie zapomnę;-( próbowałam z zatkanym nosem, jak najszybciej ale nic to nie dało;-/ dobrze że mam to już za sobą..
    Co do usg to mialam na każdej wizycie czyli co 3 tyg oprócz ostatniej;-)

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek jaki masz wzrost? I corka? Ja sadze,ze moja tez za niedlugo mnie przegoni ;) ja mam 160cm a Ona ponad 9 lat i 154,5cm... :) Za to moja prawie 3latka ma 101cm takze jeszcze troche zanim mnie dogoni hehehe. Chyba,ze zacznie mnie coagnac w dol :pp Wlasnie zmierzylam je obie :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 11:57

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • india Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje pierwsze dzieciatko i jak sobie pomyśle o kąpieli tej kruszynki to martwię sie abym jej krzywdy nje zrobila.
    Ogladalam wanienki i juz wiem, ze na pewno kupie taka na stelażu. Jeszcze mnie tylki zastanawiaja te wkladki do wanienki, takie siedziska. Korzystałyscie z tego?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukozę będę robić po skończonym 24tygodniu, miałam robić wcześniej ale ostatecznie położna przełożyła termin bo mówi ze za wcześnie, także na wizytę pójdę bez wyników. U mnie taka sytuacj, że sama z siebie do labo nie mogę pójść położna ustala termin i godzinę i tyle dobrze, że nie czekam z innymi ludźmi tylko ona wszystko robi ;-)
    A pierwszą robiłam jakos w 9 tygodniu, bałam sie jak nie wiem bo jak nie zjadłam zaraz po brzebudzeniu to zaraz mnie mdliło i wymioty, a jak sie okazało glukoza a raczej pomarańczowy napój był pyszny ;-) i czułam sie dobrze, sprawdzają tylko godzinie po dwóch juz nie.
    A co do usg mogłabym chodzić co tydzień, sprawdzać czy wszystko dobrze i podglądać Maluchy, a uważam, że szkodliwości nie ma raczej same pozytywy, w przypadku bliźniaczej jednoowodniowej trzeba robić co tydzień.
    Wczoraj cały dzień prawie chodziłam przybita i dziś bo Małej nie czułam, tylko Bruno ale dziś daje o sobie znać ;-) współczuje tylko mężowi bo co raz marudzę, że coś nie tak. Ostatnio kazał Maluchom szybko rosnąć i wychodzić bo oszaleje i Matka i on ;-)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    To moje pierwsze dzieciatko i jak sobie pomyśle o kąpieli tej kruszynki to martwię sie abym jej krzywdy nje zrobila.
    Ogladalam wanienki i juz wiem, ze na pewno kupie taka na stelażu. Jeszcze mnie tylki zastanawiaja te wkladki do wanienki, takie siedziska. Korzystałyscie z tego?
    India ja myśle o takiej z wkładem ale takim, który można pozniej wyjąc. Widziałam takie, które maja go na stałe ale nie wiem jak sie sprawdzi jak dziecko podrośnie. Kupujemy bez stelaża, bo ciasno w łazience i chyba w sypialni będziemy kąpać ale gdyby nie to byłaby ze stelażem

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia z tymi godzinami ustalonymi przez położną to świetna sprawa ! Nie czekasz, nie denerwujesz się;-) u mnie mały cały czas ostatnio daje czadu ;-)

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Patuniek jaki masz wzrost? I corka? Ja sadze,ze moja tez za niedlugo mnie przegoni ;) ja mam 160cm a Ona ponad 9 lat i 154,5cm... :) Za to moja prawie 3latka ma 101cm takze jeszcze troche zanim mnie dogoni hehehe. Chyba,ze zacznie mnie coagnac w dol :pp Wlasnie zmierzylam je obie :d

Ja mam 163 cm, Młoda aktualnie 171 i nadal rośnie ;-) W Boże Narodzenie byłam ciut wyższa, na Wielkanoc tego roku już mnie przerosła ;-)

iNso87 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to co do info o sobie , to ja pochodzę z Mazur ,a lat mam 35,zaraz po Nowym Roku 36
    Chyba jestem tu najstarsza :-/

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • india Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia wrote:
    India ja myśle o takiej z wkładem ale takim, który można pozniej wyjąc. Widziałam takie, które maja go na stałe ale nie wiem jak sie sprawdzi jak dziecko podrośnie. Kupujemy bez stelaża, bo ciasno w łazience i chyba w sypialni będziemy kąpać ale gdyby nie to byłaby ze stelażem

Dokladnie chodzi mi o taka z wyjmowanym wkładem :)
    U nas będzie wanienka rozstawiona na stałe w gornej lazience. Tam akurat jest dużo miejsca

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly moja rówieśniczko ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciężkie czasy moja córka przechodzi mega bunt.. o wszystko ryczy alko krzyczy a moja cierpliwość wisi na nitce... nie wiem jak to będzie dalej... a co do okolic zamieszkania to ja jestem z małopolski ok. Tarnowa wiekowo 28

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Butterfly moja rówieśniczko ;)

India kochana <3
    Dobrze że nie jestem sama bo już zaczęłam się czuć jak mama babcia :-/

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj dawno mnie tu nie bylo! A to dlatego ze przeprowadzka, kupowanie mebli bo puste mieszkanie no i ta nieszczesna nocna praca ktora mnie wykancza.
    Mam takie pytanie do Was... Zauwazylam dzisiaj ze waga mi skoczyla prawie 3kg w tydzien!!! Mam wrazenie ze to zatrzymanie wody no bo co innego? Zaczelam tez czuc zwiekszone cisnienie w szyi jak sie klade i nogi mam obolale. Zaczelam sie mocno niepokoic a tutaj w uk nawet mi sie nie chce mowic jak wyglada opieka zdrowotna kobiet w ciazy :( Stad moje pytanie, moze ktoras z was doswiadczyla tego? Bo troche zaczynam wewnetrznie panikowac :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 14:36

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    No to co do info o sobie , to ja pochodzę z Mazur ,a lat mam 35,zaraz po Nowym Roku 36
    Chyba jestem tu najstarsza :-/

Nie jesteś najstarsza ;) I to moje tez pierwsze dziecko :)

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Ciekawa jestem kiedy będą miejsca na szkołę rodzenia. U nas to wygląda tak, że jest 6 spotkań w szpitalu z innymi 3 parami. Pokazują szpital, poznajemy personel, wybieram menu itp. Ciekawa jestem jeszcze jednej rzeczy, bo powiedziałam Lekarzowi, że nie wiem jak wykąpać Dziecko, i bardzo się o to obawiam. I On mi powiedział, że Pielęgniarki mnie wszystkiego nauczą w szpitalu, i nie mam się o co martwić, bo mogę je o wszystko pytać. Tylko w Polsce chyba Dzieci nie myje się w szpitalu? Czy jak to jest??

Makowe jesteś z Warszawy? Gdzie wybierasz się do szkoły rodzenia? Prywatnie czy zajęcia za free?

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ