MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja telefon zgubiłam raz w życiu, w taksówce złapanej na ulicy. Nigdy nie odzyskałam zguby. Poza tym tylko z dzieciństwie miałam podobne akcje.
Rany, mąż mnie udusi, albo żeby mnie dodatkowo nie stresować, przestanie się odzywaćKarmelllka90 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Dzieki Dzoewczyny
Patuniek a duzo rzeczy mialam w schowku? Mialas to w teczce czy tylko luzem te kartki? Bo jak mialas duzo rzeczy i kartki luzem polozylas na gore w schowku to zamykajac mogly sie wsunac do srodka? Rozumiesz ? ;p cos jakby majac dwie szuflady,jak napchasz za duzo w gornej to przy otwieraniu zlatuja do dolnej ;d taka luzna mysla hahahami to takie cos czesciej sie zdarza niz zgubienie.
Sana w sklepie jak kupowalismy to Malz chcial ciemniejsza,bo mial wrazenie,ze to jak biale(wiadomo faceci inaczej barwe widza haha) ale ja wiedzialam,ze w sklepie nawet ta jasna,w rzeczywistosci bedzie ciemniejsza deko w pokoju jak sie pomaluje. Ale tez mi sie bardzo podoba. Jasniejszej chyba bym nie chciala.
-
Mada, jeśli ciąża bezproblemowa to niby Łubinowa jest polecana, że względu na wysoki standard zakwaterowania.
Natomiast ja mam z nimi średnie wspomnienia, miałam tam rodzić Emilke, w 40+2tc byłam na ktg o 15, zapisały się jakieś dwa słabe skurcze, pomimo plamienia odesłali mnie do domu, zdaniem lekarki, która mnie badała, to nic nie zapowiadało porodu. Po powrocie do domu od 20 zaczęły się coraz mocniejsze i częstsze skurcze, gdyby nie mąż, który był spanikowany tym co się dzieje, to pewnie nie zgodziłabym się jechać do szpitala, bo przecież lekarka mnie badała i mówiła że nie rodzę. W końcu zabrał mnie do Gliwic, po 1 przyjęli mnie z 6cm rozwarciem, a po 5 Emilka była na świecie.
Kuzynkę ostatnio też odesłali, po konsultacji z lekarzem prowadzącym, na jego polecenie wróciła i robili jej cc. -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee000b4e7e02.jpg
Na wizycie wszystko ok, maluchy ważą ponad 600g, szyjka długa (prawie 4cm).patuniek86, Katia89, iNso87, Salsefia, Mada_85, Makowe Szczęście, Izziee, Malutka_27, Ankakaranka87, Sana, Parsleyek, Marza89, Pikcia, teverde, 83xxx, india, lkc, Anet85, kehlana_miyu, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
iNso87 śliczny pokój
Mada_85 Współczuję mam nadzieję że jutro już się Wami odpowiednio zaopiekują i że bedzie wszystko dobrze
patuniek86 trzymam kciuki żeby dokumenty sie znalazły :*
Melduję sie po wizycieSzyjka długa, wszystko ok mały ma ok ruchy
To już 650g
Jak on rośnie to jest niesamowite
Mam zacząć brac dodatkowo żelazo.
Pani doktor dzis wystawiała mi L4 elektroniczniea jak sie stresowała hehe jej pierwsze L4 wysyłane haha
ale dała rade
Byłam dzis tez w odwiedzinach w szkole - gdzie pracujęWszyscy mnie tak miło witali
Aż mi sie smutno zrobiło że jestem na L4 ;( ciężko mi było stamtąd wyjść
Znów sie spotkam z wszystkimi na spotkaniu wigilijnym 19 grudniaJuz nie moge sie doczekać
patuniek86, iNso87, Parsleyek, Marza89, 83xxx, Izziee, Makowe Szczęście, lkc, Anet85, kehlana_miyu, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
Chasia zazdroszczę miłej atmosfery w pracy. Ja w piątek się dowiedziałam, że szef nie da mi umowy na czas nieokreślony, a jedynie przedłużenie do dnia porodu, więc o urlopie wychowawczym mogę sobie pomarzyć. Prawie 5 lat pracy...Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
Chasia, ja byłam w poniedziałek w swoim biurze
4 godziny tam spędziłam, z tylko a osobami trzeba było porozmawiać
I też się wybieram na spotkanie świąteczne, ale będzie dzień wcześniej, niż u CiebiePola Róża
-
Też byłam dziś w pracy i dowiedziałam się, że moje "koleżanki" postanowiły powiedzieć szefowi, że od razu planuję drugie dziecko! Dla jasności kiedyś żartowałyśmy, że taka lipna atmosfera w pracy, że najlepiej uciekać na L4 i nie wracać. Tyle. Baby to pindy. Zadzwoniłam potem do niego, żeby wyjaśnić, że nie podoba mi się gadanie o moich planach za moimi plecami i do tego przekręcanie ich. Przy okazji się dowiedziałam, że wszystkie dostały podwyżkę. Na serio odechciało mi się tam wracać. Atmosfera w pracy jest praktycznie tak samo ważna jak wysokość wypłaty! Nie cierpię takich ludzi!
-
Delvila, Teverde-masakra z taką pracą, pracodawcą i kolegami... Ciężko mi sobie wyobrazić taką pracę...
Ja swojej bezpośredniej szefowej mogę powiedzieć, że nie jest dla mnie ok wysyłanie maili o 4 rano, bądź w trakcie urlopu, bo po przyjściu do pracy o normalnej godzinie i zobaczeniu takiego maila czuję się zdeprymowana. I jest spokój. Od szefa dostanę teraz łóżeczko. I za nic nie zmieniłabym pracy, chociaż już pytali, jakie mam plany na rozwój i co chciałabym potem robić. I to jest praca do której chodzi się z przyjemnością...teverde lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
U mnie pracodawca różnie traktuje dziewczyny którym kończy się umowa w trakcie macierzyńskiego ;-/ raz przedłuży umowę raz nie... u mnie akurat kończy się w kwietniu więc Mały będzie już z nami i też jestem ciekawa co to będzie dalej, ale trudno...
praca jest ważna a nie najwazniejsza ! Zawsze dobra praca i umowa były dla mnie ważne ale w pewnym momencie powiedziałam stop! I nie żałuję
Też powinnam dostać kolejną umowę na czas nieokreślony;-)teverde lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
teverde przykro mi, nie wiem jak jedna kobieta drugiej może robić takie rzeczy...
Gratuluję udanych wizyt!
Chasia 650 g niesamowite
Jestem taka ciekawa co u tego mojego małego króliczka, który tak kica w moim brzuszkujeszcze dwa tygodnie do wizyty.
Dziś kupiłam dla niej bluzeczkę https://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/bluza-dla-niemowlat-2027980/2?categoryId=15733nie mogłam się oprzeć
teverde lubi tę wiadomość
. -
Tak, to przykre, że kobieta dla kobiety takim wrogiem. Faceci tak nie knują. Powiem Wam, że jak zaczynałam z OvuFriend to byłam na prawdę w dużym szoku, że w większości wszyscy są dla siebie tacy mili. Przecież tu są same kobiety! Da się? Da się
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość