X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, jeśli dzień się dobrze zaczyna to na koniec musi coś pęknąć... Dostałam wyniki moich kwasów żółciowych i skoczyły do góry :/ 7 tygodni utrzymywałam to cholerstwo w ryzach. Wysłałam wyniki mojej prowadzącej, może wystarczy zmienić dawki leków i nie będę musiała kłaść się do szpitala. Na to się nastawiam.
    Na dodatek wieczorem byliśmy na imprezce imieninowej, gdzie na stole stało tyyyyyle pyszności, a ja tylko mogłam na to popatrzeć. Teraz na imprezy chodzę ze swoim jedzeniem spakowanym do pudełka ;)

n59y9vvj81dh7gev.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy nie zdradzalam sie z moimi planami macierzynskimi chociaz padaly takie pytania ale nie bezposrednio. Jakbym powiedziala o moich planach piatki dzieci to by mnie wysmiali pewnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 09:05

teverde lubi tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana dzisiaj musiałam pójść do laboratorium i wypytac jak to u nich wygląda z tą krzywa cukrowa. I tak stoję w kolejce, obok mnie jeszcze jedna kobieta w zaawansowanej ciąży. A tu przychodza jacyś ludzie i wcinaja się w kolejkę bo oni tylko po wyniki! Jak mi się zagotowalo, a ja niby po co tam stoję? Jak im wyskoczyłam, druga kobieta w ciąży tez odwagi nabrała i razem ze mną ruszyła na tamtych ludzi. Jakie było ich oburzenie że oni czekać nie będą... Masakra. Ostatecznie nie udało im się wejść szybciej... Ludzie są okropni, w przychodni duszno, mnóstwo ludzi, widzą że brzuszki czekają a tu takie cyrki. Ten świat idzie w złym kierunku...

age.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja robiłam krzywa cukrową to też było bardzo dużo ludzi bo robiłam w sobotę. Jak weszłam na pobranie to powiedziałam, że mogli by zrobić jakąś osobną kolejkę dla kobiet w ciąży. Pani stwierdziła że jak jest mniej ludzi to starają się wyłapywać i brać kobiety w ciąży wcześniej. Moim zdaniem wystarczyłaby tabliczka że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo. Wtedy nikt by nie miał pretensji...
    Teraz na dworzu zimno, w pomieszczeniach duszno od razu się robi...okropieństwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 09:23

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za historie z rana. Nie miło jest tak zaczynać dzień :/

Od rana pogrzebałam w Empiku, nakupiłam książeczek :) i kupiłam śpioszki, bo miałam tylko jedną parę, a teraz są super promocje na nie.

Lecę ogarnąć dom, zrobić mój spacer i może zobaczyć co dzieje się w sklepach trochę? W sobotę chciałabym podjechać do kilku sklepów i zobaczyć może będzie dostawka, którą chcę w jakiejś promocji :D

Może udało by się jeszcze ogarnąć przewijak to byłby szczyt szczęścia :D

.
  • teverde Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, jest to przykre. Tym bardziej, że pal licho duszność, mnie najbardziej wkurza to, że teraz co druga osoba smarka i niejednokrotnie kaszle nie zakrywając dzioba!

83xxx lubi tę wiadomość

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, jakoś słabo zaczyna się ten dzień, może popołudnie będzie lepsze. U mnie córcia wstała rano z takim katarem, ze szok, teraz jest trochę lepiej mam nadzieję, że mi się nei rozłoży bo jutro mam wizytę u lekarza i przecież z nią nie pojadę - musi isc do zerówki. Poobserwuję ja dzisiaj i zobaczę co dalej robić.
    Z tymi pracodawcami to faktycznie jest temat rzeka, podobnie jak w współpracownikami. Kiedyś pracowałam w większym zakładzie, gdzie była przewaga mężczyzn i atmosfera była bardzo dobra, jednak kobiety są jakieś zawistne nie wiem dlaczego. Czasami lepiej nie mieć przyjaciółek w pracy, tylko koleżanki i trzymać się na dystans szczególnie w naszych osobistych sprawach, rozterkach. Dobrze, że mam kierownika mężczyznę i jest w miarę ok. Bardzo przykre jest to, jak pracodawca dowiaduje sie, że kobieta jest w ciazy i nie przedłuża jej umowy - jednak często się to zdarza.
    Ayleen może zmiana leczenia i dieta wszystko uregulują, bo cholestaza w ciąży to faktycznie duży problem. Ja to się boje czy nie wystąpi u mnie gestoza i nie powróci zespół HELP, jak pomyśle co przeszłam, to mnie przechodzą dreszcze...

83xxx lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny.

Dzień faktycznie dzisiaj jakiś dziwny-właśnie odwołali mi wizytę u endo. No rozumiem, coś się jej wydarzyło i musiała wyjść, to też człowiek. Więc idę na wizytę 10 grudnia :-)
    Natomiast wyznaczyli na dziś termin badania dna oka dla Młodej-na szczęście dopiero na 18.20.

Ayleen, daj znać, co powiedziała prowadząca.

Ja jeszcze w łóżku, mam takiego strasznego lenia ostatnio :-(

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 a co to są za choroby które wymieniłaś?

Ja robię bigos i może podjadę odebrać zestaw lego do empiku. Dla męża na Mikołaja wybrałam koszulkę a jak weszłam w rozmiary to klops...nawet internetowo nie mają:(

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Znając życie kiedyś te dokumenty znajdę, tak samo klucze od piwnicy. Ale choćbym nie wiem, jak się wysilała, nadal widzę moment wkładania papierów do schowka. I rękę, głowę dałabym sobie uciąć, że ich stamtąd nie ruszałam :-(
    Aż takiego syfy w aucie nie mam, żeby zgubić tam cokolwiek. Muszę się chyba z tym pogodzić-jestem masakrycznym przypadkiem ciążowego zapalenia mózgu :-(
    Ja zgubiłam dowód rejestracyjny do samochodu. 2 miesiące jeździłam bez, wydrukowałem jyz wnioski żeby wyrobić i raz podniosła jakiś papierek dzieci w aucie tak pod fotelem. A co było pod tym papierkiem? Dowód. Ogólnie w ciaxy też mi się ciągle zdarza :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj weszłam do toalety z zamiarem skorzystania. Po czym umyłam ręce i wyszłam-bez siusiu ;-) Nie pytajcie, jak.

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada, mam nadzieję, że wszystko ok u Ciebie-zostawili Cię dzisiaj na oddziale? Cokolwiek wiadomo, zrobili jakieś badania?

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero się ogarniam ;p W nocy 3 razy pobudka z powodu jakiś głupich snów (na szczęście jakieś pierdołki tylko), no i teraz obudziłam się dopiero o 11, oczywiście z ogromną chcicą, a mąż w pracy ;p

Co do zapominalstwa, to ja po obiedzie wczoraj schowałam do lodówki 2 rzeczy, miałam jeszcze 3, ale zapomniałam... chociaż stała zaraz obok.

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Anet85 a co to są za choroby które wymieniłaś?

Ja robię bigos i może podjadę odebrać zestaw lego do empiku. Dla męża na Mikołaja wybrałam koszulkę a jak weszłam w rozmiary to klops...nawet internetowo nie mają:(
    Zespół HELLP - wynika z wysokiego ciśnienia w ciąży, wszeptuje białkomocz - generalnie prowadzi to do zatrucia ciążowego. U mnie objawy było olewana przez lekarza prowadzącego, bolała mnie głowa miałam delikatne obrzeki, dziecko mało przybierało na wadze, dopiero jak miałam biało w moczu ponad 100 stwierdził, że to niemożliwe kazał powtórzyć badanie i wyszło ponad 200 wtedy na cito szpital. Tam zaczeło mi skakac RR wieć zrobili szybkie cc. Później rozwinął się cały zespół - organizm niszczył moje krwinki czerwone, miałam wysokie próby watrobowe i krytycznie niskie wartości płytek krwi. Miałam przetaczane płytki , zaburzenia neurologiczne, zaburzenia mowy , nadal wysokie cisnienie - pamiętam 2 takie noce, ze nie wiedziałam co się ze mna dzieje - lekarz stwierdził, że może być ze mną różnie. Mimo wszystko bardzo pragneliśmy drugiego dziecka, byłam na licznych konsultacjach pytałam o ryzyko wystąpienia zespołu przy kolejnych ciazach, ale to jak z lotkiem do końca nic nie wiadomi. Zabezpieczona jestem lekami, kontroluje RR i mocz i jestem dobrej myśli ;-)
    CHolesteza dochodzi w niej do uszkodzenia wątroby matki, może dojśc do żółtaczki. To chyba jedne bardziej podstępnych chorób w ciązy - nikomu nie zycze takich sensacji. Pędze dziewczyny bo mam dzisiaj tesciową - przyjezdza na chwile i jadę na zakupy ;-)

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Sana Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, choć faktycznie - jakiś dziwny ;)
    Jula w nocy kiepsko spała, jakieś koszmary jej się śniły. Jak już udało mi się ją uspokoić, to młoda w brzuchu sobie o 3 dyskotekę zrobiła i zasnąć nie mogłam. A tu taka szaruga za oknem, że najchętniej położyłabym się spać.
    Miałam się wybrać do Lidla po tą bluzę dla małej, ale nie chce mi się. Mąż już w pracy, więc musiałabym autobusem podjechać, i to z córką. Eee, nie :) jutro rano skoczymy do Lidla, może się jeszcze załapię.

Mada kochana daj znać jak u Ciebie, jestem z Tobą myślami od rana.

Elcia 5 dzieci, wooow :) a już masz dzieci, czy to będzie Twoje pierwsze?
    My może za 3-4 lata pomyślimy o trzecim dziecku, ale na 3 mówię stop ;) takie dalekie plany, zobaczymy, jak ogarniemy świat z dwójką dzieci :D

Macie rację dziewczyny, że faceci w pracy tak nie knują jak babki. Ja już się tyle razy przejechałam, że teraz o życiu prywatnym w pracy mówię absolutne minimum.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny, witam się ze szpitala. Od 6 już na nogach i tak jak u Mady okazało się ze lekarz skierował mnie na oddział ale nie było już łóżek ;-( przyjęli mnie (pewnie że względu na mamę która jest pielęgniarka w tym szpitalu) ale i tak czekałam do 11 na łóżko siedząc na korytarzu ;-/ już miałam w myślach wizje że jadę do domu i z pomiaru nici ale udało się uniknąć powtórki ;-) palce już zaczynają boleć jeszcze 3 razy ;-) jutro będę musiała wypić ten cudowny napój...juz nie mogę się doczekać ;-)
    Jak narazie cukier w normie ;-) no i słuchałam maluszka już 2 razy ;-) za to jemu się nie podoba bo za każdym razem kopie w trakcie pomiaru ;-)

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę tak na dziewczyny z większymi brzuszkami od mojego i powoli dociera do mnie że jeszcze 3-4 miesiące i będziemy tulić nasze maluchy ;-)

Powiedzcie mi od którego tygodnia ciąży robi się KTG?

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tarczyca też ok, niskie żelazo i wysoki cholesterol ;] muszę brać żelazo.
    Jutro wizyta. I zwolnienie :) dziewczyny poluje na foteliki i wózki, dajcie znać jak widzicie gdzieś promocje :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    U mnie tarczyca też ok, niskie żelazo i wysoki cholesterol ;] muszę brać żelazo.
    Jutro wizyta. I zwolnienie :) dziewczyny poluje na foteliki i wózki, dajcie znać jak widzicie gdzieś promocje :)

Ja mam upatrzone dwa modele:
    https://allegro.pl/bebetto-wozek-vulcano-4w1-carlo-baza-isofix-v03-i7576682585.html

https://allegro.pl/wozek-dzieciecy-adamex-barletta-new-b4-3w1-i7437111385.html

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra na jaki fotelik polujesz? Zobacz sobie na toysrus, sporo rzeczy mają w promocji na Black Friday. Ja się zastanawiam nad fotelikiem Maxi Cosi Cabriofix - niektóre kolory na toysrus są za 400 zł :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ