X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Ja od rana dzisiaj musiałam pójść do laboratorium i wypytac jak to u nich wygląda z tą krzywa cukrowa. I tak stoję w kolejce, obok mnie jeszcze jedna kobieta w zaawansowanej ciąży. A tu przychodza jacyś ludzie i wcinaja się w kolejkę bo oni tylko po wyniki! Jak mi się zagotowalo, a ja niby po co tam stoję? Jak im wyskoczyłam, druga kobieta w ciąży tez odwagi nabrała i razem ze mną ruszyła na tamtych ludzi. Jakie było ich oburzenie że oni czekać nie będą... Masakra. Ostatecznie nie udało im się wejść szybciej... Ludzie są okropni, w przychodni duszno, mnóstwo ludzi, widzą że brzuszki czekają a tu takie cyrki. Ten świat idzie w złym kierunku...
    Samo zycie ;) ja dzis z malzem i mlodsza bylam w lidlu,chwycilam za jeden stanik i pare bananow i do kasy. Ludzi mnostwo...stoimi przy jednej kasie,nikt nie zwraca uwagi na moj brzuch ;) spojrzalam,ze przeciez jest kasa z pierwszenstwem. Pociagnelam tam Malza. Kasjerka nic..w sumie tyle osob bylo,ze pewnie uwagi nie zwracala. Ludzie widza i nic..ni3 dosc,ze mam 2 artykuly,kasa z pierwszenstwem, to i tak nic. Pognalam Malza do wyjscia a sama pierwszy raz odwagi nabralam i przed ludzi! Pierdolnelam swoje artykuly przed sama kasjerka ktora konczyla paragon! Nikt nic nie powiedzial,ja zaplacilam i wyszlam ;p

Izziee, Makowe Szczęście, Katia89, Reniferra, Sana, teverde lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek ja myślę, że jak ktoś chodzi wcześniej spać to śmiało może zjeść ostatni posiłek o 18, ale ja nie chodzę spać przed 23 i po prostu nie wytrzymałabym tyle godzin. Taki miałam plan, że zjem o 18 i koniec, ale po 20 poczułam że nie wytrzymam i zjadłam kanapkę. Mimo tego wyniki wyszły bardzo dobrze. Także myślę, że można jeść tak jak się zazwyczaj odżywiamy i nie objadać na noc.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    Fakt, jest to przykre. Tym bardziej, że pal licho duszność, mnie najbardziej wkurza to, że teraz co druga osoba smarka i niejednokrotnie kaszle nie zakrywając dzioba!
    Ooooooo to to wlasnie...ja jak bylam na pobraniu krwi na tsh to przyszla jakas kobieta lat ok.60 i chercha na mnie! :| jeszcze usiadla kolo mnie,buzi nie zakrywa... a to taki chamski kaszel! Az wstalam i spojrzalam na Nia..wiadomk jak. Na moje szczescie akurat mialam wejsc na pobranie.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Makowe, jedni lekarze mówią o 8 godzinach, inni o 12. Z reguły idzie się na 7-8 na pobranie. Czyli kolacja o 18 jest jak najbardziej ok. Nigdy nie pisałam o diecie, bo to bez sensu. Ale zjeść ciastko o 21 już jest pomyłką. Można je zjeść własne o 18

Widzisz mi Lekarz powiedział, że 8 godzin. I muszę przestać jeść i pić o północy jeśli mam badanie o 8.00, wiadomo że każda z nas robi tak jak jej zalecił Lekarz :)

.

Wysłany: 22 listopada 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 zazdroszczę odwagi, czasem też mam ochotę poprosić pierwszeństwo, ale w kurtce nie widać mojego brzucha, chociaż już jest naprawdę spory.
    Chociaż ja naprawdę dobrze się czuję i codziennie staram się chodzić około 7 km, różnie to wychodzi.

Z takich historii, jak byliśmy w Polsce i na Wszystkich Świętych jechaliśmy autobusem i był mega ścisk, Pani mnie tak pchnęła łokciem. I uprzejmie ją poprosiłam, żeby była uważniejsza, bo jestem w ciąży. Jaka ta Kobieta była nie miła, jejku żałowałam że zaczęłam. Gdybym wiedziała, to bym po prostu spróbowała się przecisnąć gdzieś w kąt. Nie potrzebny stres i wysłuchiwanie jej nie przyjemnych komentarzy. Ciężko odpowiedzieć cokolwiek około 60 Kobiecie na tekst "a co mnie to obchodzi" :/

iNso87 lubi tę wiadomość

.
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, bardzo dobrze zrobiłaś! Jak nikt nie zwraca na nas uwagi to trzeba samemu zwrócić na siebie uwagę i przed szereg :) swoją drogą to przykre że panuje taka znieczulica no ale cóż poradzić. Musimy być silne :)

iNso87 lubi tę wiadomość

age.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście.. Nawet nie wiem jak skomentować ta sytuacje z autobusem. Przecież wystarczyłoby żeby kobieta powiedziała przepraszam. Najgorsze jest to że to kobieta kobiecie często nie chce ustapic i udaje że nie widzi. Bardzo to przykre.

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

age.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    iNso87 zazdroszczę odwagi, czasem też mam ochotę poprosić pierwszeństwo, ale w kurtce nie widać mojego brzucha, chociaż już jest naprawdę spory.
    Chociaż ja naprawdę dobrze się czuję i codziennie staram się chodzić około 7 km, różnie to wychodzi.

Z takich historii, jak byliśmy w Polsce i na Wszystkich Świętych jechaliśmy autobusem i był mega ścisk, Pani mnie tak pchnęła łokciem. I uprzejmie ją poprosiłam, żeby była uważniejsza, bo jestem w ciąży. Jaka ta Kobieta była nie miła, jejku żałowałam że zaczęłam. Gdybym wiedziała, to bym po prostu spróbowała się przecisnąć gdzieś w kąt. Nie potrzebny stres i wysłuchiwanie jej nie przyjemnych komentarzy. Ciężko odpowiedzieć cokolwiek około 60 Kobiecie na tekst "a co mnie to obchodzi" :/
    Chyba odwagi nabralam,bo szkoda mi bylo Malej. Cieplo ubrana,w sklepie duszno,a rozbierac Ja i ubierac na chwile to nie bardzo mi sie chcialo. Tak to pewnie grzecznie w kolejce bym stala ;p
    Co do stanika z Lidla wzielam 85C. Jak przylozylam ten 80 to mialam wrazenie,ze to rozmiar 70..w domu zmierzylam ten 85C i jest idealny. Jak schudne to mam taki zapas,bo zapielam sie na ostatni zapiecie i bylo ok. Zaluje,ze pozno sie ogarnelam..bo zapomnialam o tych stanikach i jak pojechalam o 13 to 3 zostaly:/ Dwa w rozmiarze 80D i ten jeden rozowy 85C.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah mam podobna sytuacje z lidla es, pojechałam z rana bo ubranka rzucili, wzięłam body, bluzeczki i do kasy. I tak stoję sobie grzecznie , dziadek przede mną i wiecie co przyszedl drugi jego kolega, zaczęli gadać i tak stanął sobie w końcu za mną. Odzywać niż mi się nie chciało. W carrefour podobnie, kasy uprzywilejowane ale nikogo w nich nie ma.
    Ale za to w sobotę byliśmy w ikea, kolejki długie, mąż szuka najkrótszej a ja krokiem żółwia z karniszem w dłoni się przemieszczam wolno. Nagle słyszę upominanie i Pani z kolejki obok pokazuje mi kasę za ciężarnych/inwalidów i każe mi tam iść, powiem Wam że bardzo miło mi się zrobiło bo toczyłam się ledwo ledwo

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie ma sensu być w ciąży i nie korzystać z kas z pierwszeństwem. Naprawdę, nikt Wam nic nie powie, a jeśli już, to co? Że Wam się nie należy? ;-)

Już nie raz korzystałam w Lidlu-podchodzę i mówię, że chcę skorzystać z pierwszeństwa. I spokój :-)

Chodzić mogę, ale stać nie, zaczyna mi się robić słabo.
    W komunikacji też już proszę o ustąpienie mi miejsca, bo inaczej musiałabym co przystanek/dwa wysiadać, żeby nie zemdleć ;-) Także tak...

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png

Wysłany: 22 listopada 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 nie dziwię się wcale :)

Katia89 Zrozumiałam bym postawę tej Pani, gdybym była niegrzeczna, powiedziała nie miłym tonem. A przekąśliwe stwierdzenie, że "nie widać, żebym była w ciąży" już nie wchodziłam z nią w żadne dyskusje - szkoda nerwów.

Kupiłam dziś sobie w H&M stanik, śliczny :) wygodny i już wzięłam z funkcją karmienia :)

.
  • lkc Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sie nie czaję w laboratorium, na drzwiach jesy informacja ze kobiety w ciazy sa obsługiwane po za kolejnością.. Wiec ide pod drzwi, nie ważne jak długa jest kolejka I pytam czy któraś z pan tez jest w ciazy? Jeśli nie ma to mowie, że w takim razie jestem następną I jak ktos wychodzi to wchodzę na pobranie. Jak któraś jest to mowie ze będę za nią. Wiadomo jak siedza 2 czy 3 osoby to się tez nie pcham bo tyle mogę poczekać, ale czasem jest 20 osób:)

patuniek86, Makowe Szczęście, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc i właśnie o to chodzi.
    W medicover już w ogóle jest czad, bo wprawdzie do rejestracji jest jedna kolejka, ale nigdy nie ma tam dużo osób. I w rejestracji badań dostaje się numerek. Tylko kobiety w ciąży numerów nie dostają i wchodzą bez kolejki. Pielęgniarka wychodzi i sprawdza-bierze najpierw ciężarne ;-) Naprawdę jest luz :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny takie pytanie z innej beczki :P
    Zastanawiam sie nad kupnem pralko-szarki...? Czy któraś ma?
    Zastanawiam sie czy kupić sama pralkę czy pralko-suszarkę :)

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia, wprawdzie czasy, gdy pralko-suszarki były badziewne, już minęły, ale zawsze lepiej kupić 2 osobne urządzenia. Można je nawet piętrować - pralka na dole, suszarka na górze. Strasznie mi się marzy suszarka, tylko u mnie wchodzi wyłącznie pralka ładowana od góry, suszarki nie mam już gdzie podziać...

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bede miała dość troche miejsca w kotłowni tylko właśnie wolałabym chyba stawiac 1 urządzenie niż dwa no i moze pralko-suszarka jest trochę tańsza??

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    No ja bede miała dość troche miejsca w kotłowni tylko właśnie wolałabym chyba stawiac 1 urządzenie niż dwa no i moze pralko-suszarka jest trochę tańsza??

Tylko jak popsuje się pralka, nie działa suszarka - A jak popsuje się suszarka, to nie masz pralki ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam suszarke i ja uwielbiam. Chciałam używać sporadycznie a suszę wszystko ;] o pralko suszarkach słyszałam słabe opinie ale sama nigdy nie miałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 20:14

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dawno kupiłam suszarkę i jestem zadowolona żadna pogoda mi nie straszna hehe

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia ja mam pralko-suszarkę i jestem zadowolona, aczkolwiek jakbym miała miejsce to kupiłabym dwa oddzielne sprzęty :) wiadomo, że w oddzielnej suszarce masz więcej opcji i pewnie działa jeszcze lepiej.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ