MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sana wrote:Kleopatra na jaki fotelik polujesz? Zobacz sobie na toysrus, sporo rzeczy mają w promocji na Black Friday. Ja się zastanawiam nad fotelikiem Maxi Cosi Cabriofix - niektóre kolory na toysrus są za 400 zł
Jakby co, to niebieski fotelik cabriofix na Komputronik.pl jest za 349 złSana lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Dzien dobry po południu
U nas z fotelikami będzie ciężko, bo chciałabym wozić trójkę z tyłu. Jutro z okazji Black Friday mają być promocje w kilku specjalistycznych sklepach, mam nadzieję, że coś wykombinuja. Tak więc my weźmiemy to co uda nam się dopasowac
-
Cześć! Jestem w szpitalu, trochę się naczekalam na łóżko. Miałam usg, jutro rano mają mi pobierać krew.Robert - 20.04.2012
Filip - 27.08.2013
Michałek - Aniołek 10.07.2015 [*] (31tc)
Aniołek 26.07.2017 [*] (10tc)
Szymonek - Aniołek 05.12.2018 [*] (26tc) -
Dziś miałam wyniki glukozy i niestety wysoka wyszła w poniedziałek mam pełny test na cukier. Byłam dziś też u urologa bo maialam kiepskie wyniki moczu, zrobiła mi usg na szczęście wszystko dobrze z nerkami, pobrali mi hekrolitry krwi do badania i za tydzień mam się znowu pojawić. Ogólnie to zapalenie pęcherza mam ale bezobjawowe, raz już brałam antybiotyk ale nie pomógł za bardzo.
-
Madziakk, to trzymaj się w takim razie
W szpitalu raczej lepiej dobiorą leczenie, w razie czego dożylnie (miałam tak samo w pierwszej ciąży, tylko bez cukrzycy). Więc bądź dobrej myśli
Madziakk lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Mada mocno trzymam kciuki!
Jeśli mowa o foteliku, to myślałam o jakimś maxi cosi.
Ankakaranka87 przed glukozą nie wolno jeść 8 godzin. Wcześniej dieta nie powinna się różnić od Twojej normalnej diety. To badanie ma na celu sprawdzenie czy nie masz cukrzycy ciążowej, i wyniki najbardziej miarodajne są właśnie wcześniej jedząc normalnie. Trochę nie rozumiem po co nie jeść dłużej żeby wyniki wyszły dobrze. Jeśli byłby niedobre jedząc tak jak jesz, może to być niebezpieczne dla Ciebie i Dziecka i wtedy za potrzebą leków można wszystko ustabilizować. Tak na chłopski rozum, oczywiście róbcie jak chcecieAnkakaranka87, Mada_85, Reniferra, bbeczka91, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
. -
Ankakaranka87 wrote:Hej dziewczyny, robiłam dzisiaj obciążenie glukoza i na czczo mam 77, Po 1h mam 200, a po 2 h 133. Co myślicie? Trochę dużo po tej 1 godzinie chyba?
Ankakaranka87 lubi tę wiadomość
Robert - 20.04.2012
Filip - 27.08.2013
Michałek - Aniołek 10.07.2015 [*] (31tc)
Aniołek 26.07.2017 [*] (10tc)
Szymonek - Aniołek 05.12.2018 [*] (26tc) -
Ankakaranka no po godzinie masz sporo, ale spokojnie poczekaj do wizyty u lekarza i wtedy się dowiesz czy to za dużo. Co do ketonów to ja też miałam jak robiłam glukozę i lekarz kazał się tym nie martwić, bo to z głodu.
Ja dziś podejrzałam swoje L4 na portalu ZUSu i okazało się, że lekarz mi wystawił ze złym kodem. Juz dzwoniłam do mojej poradni, mam nadzieję że szybko to poprawiąAnkakaranka87 lubi tę wiadomość
Laura
-
Makowe, jedni lekarze mówią o 8 godzinach, inni o 12. Z reguły idzie się na 7-8 na pobranie. Czyli kolacja o 18 jest jak najbardziej ok. Nigdy nie pisałam o diecie, bo to bez sensu. Ale zjeść ciastko o 21 już jest pomyłką. Można je zjeść własne o 18
Ankakaranka87 lubi tę wiadomość
Pola Róża