MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Niezwykła trzymaj się! Wszystko będzie dobrze!
U mnie dzisiaj zrobili jeszcze raz usg i jest czynność serca! ❤️ Lekarz powiedział, że ciąża jest wczesna i zawsze może być różnie,bo cały czas mam plamienia, ale już nie krwiste tylko brunatne.Niezwykła, Reniferra, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Dziekuje Wam za slowa otuchy bardzo mnie podnosza na duchu :*
Jestem po wizycie Lekarze tragedia ale nie odpuscilam, pytalam lekarza
Mowil " co ma byc to bedzie " wrr mowie by mi dal duphaston mowi ze nie zaczelam klamac ze moj lekarz mi zlecil gada jesli on bedzie to da mowie ze dla mnie kazda fodzina jest wazna a dzis lekarza nie bedzie, Mowie czyli pan darzy do tego by mi polecialo,,Wkurzyl sie na maxa ! Zlecil duphaston pielegniarka go przniosla z wielka laska wprost nim rzucila,,, ah jak mam sie nie dolowac walcze ale oni mi nie pozwalaja ;(
Znacie kogos kto mial nisko pecherzyk i skonczylo sie dobrze?
Dziekuje ze jestescie ze mna w tych ciezkich chwilach ,,,duzo mi pomagajaan1315 lubi tę wiadomość
***musi być dobrze.*
__________ -
Kochana, szpitalne warunki nie pomagają, ale staraj się być dobrej mysli. Duphaston, to praktycznie to samo co luteina, tylko w innych substancjach, więc niepotrzebnie się stresowalas. Trzymam mocno kciuki, powodzenia :*
NatiS gratuluję serduszkaNatiS lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, podrzucę Wam bardzo ciekawe zestawienie witamin i suplementów diety dla kobiet w ciąży. Sama dziś jadę do apteki po coś, szukałam co jest najlepsze i mam już swoje typy
http://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/Marza89, Ulv15, M@linka, Izziee lubią tę wiadomość
-
an1315 wrote:Dziewczyny, podrzucę Wam bardzo ciekawe zestawienie witamin i suplementów diety dla kobiet w ciąży. Sama dziś jadę do apteki po coś, szukałam co jest najlepsze i mam już swoje typy
http://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/ -
Marza89 wrote:Nie martw się, tak jak mówisz to pewnie chwilowe :*
Ja temp nie mierze, wierzę, że fasolka rośnie zdrowo i tego się trzymam!Marza89 lubi tę wiadomość
9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
an1315 wrote:Dziewczyny, podrzucę Wam bardzo ciekawe zestawienie witamin i suplementów diety dla kobiet w ciąży. Sama dziś jadę do apteki po coś, szukałam co jest najlepsze i mam już swoje typy
http://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/ -
Ulv, to jest analiza suplementów przed ciążą. W nich nie ma czasami żelaza.
Ta lista z suplementami ciążowymi jest z tego co zauważyłam aktualizowana, bo część suplementów jest dopisana później, po komentarzach obserwatorów.
A jeśli już coś kupiłaś, to szybko to zjesz bo przecież to ledwie na 30 dni wystrczaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 12:24
-
Super jest to podsumowanie suplementów, chociaż zastanawia mnie dlaczego nie wspomnieli nic o cholinie. Rekomenduje się 450mg dla kobiet w ciąży, cholinę zawiera tylko Prenatal, a przy niej są trzy kropki
Ja kupiłam Prenatal Uno, do tego biorę magnez, żelazo i kupiłam też DHA. Omegamed też mnie kusił, ale cena kosmiczna i nie ma choliny. Jak mi się Prenatal skończy to zobaczę, mozę kupię coś z listy9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
an1315 wrote:Ulv, to jest analiza suplementów przed ciążą. W nich nie ma czasami żelaza.
Ta lista z suplementami ciążowymi jest z tego co zauważyłam aktualizowana, bo część suplementów jest dopisana później, po komentarzach obserwatorów.
A jeśli już coś kupiłaś, to szybko to zjesz bo przecież to ledwie na 30 dni wystrcza -
Acilya wrote:Super jest to podsumowanie suplementów, chociaż zastanawia mnie dlaczego nie wspomnieli nic o cholinie. Rekomenduje się 450mg dla kobiet w ciąży, cholinę zawiera tylko Prenatal, a przy niej są trzy kropki
Ja kupiłam Prenatal Uno, do tego biorę magnez, żelazo i kupiłam też DHA. Omegamed też mnie kusił, ale cena kosmiczna i nie ma choliny. Jak mi się Prenatal skończy to zobaczę, mozę kupię coś z listy
Bo z tego co się zorientowałam to to zestawienie opiera się na rekomendacjach Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego. I w nich nie ma nic o cholinie. Pamiętam że mama ginekologa też mówiła tej piątce substancji, bez choliny.
Acilya, a z jakiego źródła masz te rekomendacje choliny? -
an1315 wrote:Bo z tego co się zorientowałam to to zestawienie opiera się na rekomendacjach Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego. I w nich nie ma nic o cholinie. Pamiętam że mama ginekologa też mówiła tej piątce substancji, bez choliny.
Acilya, a z jakiego źródła masz te rekomendacje choliny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 13:51
smeg lubi tę wiadomość
9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
Acilya wrote:Rzeczywiście możliwe że PTG nie podaje takich rekomendacji. O cholinie mówi się ostatnio dużo, ale też trafiłam dopiero po głębszym "researchu" Ostatnio na info trafiłam na blogu Segritty (http://segritta.pl/bledy-ktore-popelnialy-nasze-babcie-bedac-w-ciazy/ i tu: http://segritta.pl/czy-suplementacja-ciazy-wymysl-koncernow-farmaceutycznych/, polecam te artykuły). A że ja sceptyczna jestem, to takie info sprawdzam na Pubmedzie, i rzeczywiście badania to potwierdzają. A dokładna wartość to zalecenia amerykańskiego Institute of Medicine Nie jest taka niezbędna jak kwas foliowy, ale bardzo wspomaga rozwój układu nerwowego itp. Jakby co to dużo jest jej też w jajkach, ale trzeba by jeść 3-4 dziennie
A widzisz. Będę sobie tego szukać Mnie takie newsy zawsze ciekawiły.
Dopytam jeszcze dziś farmaceuty.
Bo faktycznie na "pierwszy rzut oka" nie ma nigdzie info o cholinie.Acilya lubi tę wiadomość