X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Inso nie oszukujmy się, ze szpitala wyjde w ciazowych spodniach, a brzuch będzie taki gdzies jak teraz mam.w poprzedniej ciazy po 2 tygodniach wróciłam do swojej wagi.
    Ahh zeby to jedzonko nie było takie pyszne jak jest ...
    Ale ja nie napisalam,ze ze szpitala jak wyjdziemy. Napisalam,ze wlasnie po 2 tygodniach ;)
    Ja tez wychodzilam w ciazowych spodniach. Odrazu brzuch sie nie wciagnie ;D ba! Wyszlam jako wielka stopa z opuchnietymi nogami ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 08:48

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc, znasz stara piosenkę Krajewskiego "Nie jesteś sama "? Jak widzisz ja i Inso dołączymy do Ciebie z tą 8 z przodu! :-D
    Ja dziś też ryba na obiad I krewetki, chociaż ja zjem tylko fileta i młode ziemniaki, bo jest sezon na młode właśnie., tak jak na truskawki i arbuzy, mniam :-D

iNso87, lkc lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek jak wyszlam ze szpitala to miałam 9kg mniej a brzuchol duży, tez w ciążowych chodziłam :) zobaczymy jak będzie teraz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też mam dzisiaj wizytę, zapomniałam podać ;) na 17.00

iNso87 lubi tę wiadomość

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ ja wiem, że brzuch magicznie się jienwciagnie ;-)
    Ten spuszczony z powietrza balon to jeden z najgorszych widoków "po" ;-)
    A spodnie ciążowe też już tak fajnie nie leżą ;-)
    Rany, niech mi się już zachce siusiu! Przecież badanie muszę zrobić! :-D

lkc lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waga ostatnio szaleje, bo jednego dnia jest 75, innego 74, a wczoraj 76(ale po południu). Pocieszam się, że może teraz w adwencie zwolnie minimalnie z wagą, bo nie jem słodyczy( coroczne postanowienie w każdym adwencie i wielkim poście :) ). Normalnie mi cholernie ciężko odmówić słodkości, a w tych okresach idzie znacznie łatwiej, pomimo pokus, bo wszędzie częstują pierniczkami, mąż przynosi z pracy paczkę ze słodyczami itd.

Ja pamiętam, po porodzie, jak patrzyłam w lustro to byłam z siebie dumna, że taka laska się ze mnie zrobiła. Hahahahaha. Jak dziś oglądam zdjęcia z okresu noworodkowego Emilki, to sama przed sobą się wstydzę, bo mam na nich brzuch niewiele mniejszy niż dziś :/

Sana, w Forum jest od zawsze, obok działu dziecięcego, a od niedawna w Europie Centralnej :) Jestem z Gliwic, od 7 lat, czyli odkąd jestem z mężem, mieszkam na wsi, koło Knurowa :)

Siedzę na krzywej. Piłam cytrynową i była dużo smaczniejsza niż zwykła. Na czczo z palca 86, oby reszta wyników też była ładna, bo nie wyobrażam sobie cukrzycowych Świąt.

nick nieaktualny, patuniek86 lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Fajny pomysł z mierzeniem obwodu brzucha, ja przy córci mierzyłam i widzę, że mam identyczne obwody, przy córci w 29 tyg miałam 92cm , a teraz mam 91 ;-)- po ciąży wróciłam dośc szybko do wagi, może brzuch się inaczej wchłaniał szybciej z powodu cc, stresu, długiego pobytu w szpitalu - zobaczę jak będzie teraz;-)
    Wczoraj córcia ubrała choinkę, zrobiła łańcuch z bibuły, mamy choinkę z mnóstwem ozdób, cześć ręcznie robionych, z kawy, makaronu , cekinów, choineczki z krochmalu. Takie ozdoby robiłyśmy w tamtym roku
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30b634beee4f.jpg
    Dziewczyny Was też łapią skurcze w nocy. Mnie dzisiaj złapało w podbiciu w stopie, jak lekko ten skurcz ustąpił to pojawiły się 2 kolejne w łydkach, masakra. Biorę magnez, ale myślę, że mogę mieć za mało Ca, muszę trochę nadrobić - dzisiaj na śnadanie biały ser z musem z czarnej porzeczki ;-)
    ]b]Wróbel, Izziee[/b] czekamy na wieści z wizyt ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 09:38

nick nieaktualny, Katia89, iNso87, Makowe Szczęście, Sana, Butterfly 83, Lenonki lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Ja pamiętam, po porodzie, jak patrzyłam w lustro to byłam z siebie dumna, że taka laska się ze mnie zrobiła. Hahahahaha. Jak dziś oglądam zdjęcia z okresu noworodkowego Emilki, to sama przed sobą się wstydzę, bo mam na nich brzuch niewiele mniejszy niż dziś :/

Hahaha :D jakbym o sobie czytała :D

patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 wrote:
    Hahaha :D jakbym o sobie czytała :D

Tiaaaa, skąd ja to znam? :-D Taka szczuplutka byłam i w ogóle ;-) A twarz, jak księżyc w pełni :-D

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy radę, ja teraz tak się nie przejmuję, najważniejsze, aby nasze dziecieczki dobrze się rozwijały, przybierały na wadze. Przyjdzie jeszcze czas, aby popracować nad sobą po porodzie;-) Brdzie dobrze!!! Też zaczynam czuć się jak słoń .... i mówię sobie tak jak patuniek, że taka szczupła byłam...ehhh taki "urok" ciązy

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, już nawet choinka jest! Ale super <3

My z choinką czekamy do końca-w tym roku 22 grudnia kupujemy :-)
    Młoda ma to nawet w kalendarzu ;-) Razem z mini-bombeczkami :-D

Anet85 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Damy radę, ja teraz tak się nie przejmuję, najważniejsze, aby nasze dziecieczki dobrze się rozwijały, przybierały na wadze. Przyjdzie jeszcze czas, aby popracować nad sobą po porodzie;-) Brdzie dobrze!!! Też zaczynam czuć się jak słoń .... i mówię sobie tak jak patuniek, że taka szczupła byłam...ehhh taki "urok" ciązy

Anet, mi bardziej chodziło, że po porodzie taka szczuplutka byłam ;-) A na zdjęciach zajmowałam 3/4 kadru ;-)
    Teraz czuję się grubawo przez brzuch. Ciężko mi się ruszyć, bo brzuch. Ciężko mi iść, bo brzuch ;-) Ale tylko 7 kilo doszło, więc nie jest źle :-)

Anet85 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) zima za oknem, fajnie jakby na święta trochę tego śniegu było, to takie klimatyczne :)

Marza, patuniek, ja też polecialam po metr i mam tyle co Wy, 96 hehe :) póki co 6 kg na plusie.

Bbeczka powodzenia na glukozie :)

Anet, super choinka, córka pewnie dumna ze mogła zrobić sama łańcuch na choinkę :)

U mnie ciąg dalszy sprzątania, wczoraj udało mi się umyc okna w kuchni... Dzisiaj biorę się za pokój, chociaż jeden bo już nic nie widzę przez to okno :D żeby nie było, pomalutku i bez przemeczania :)

Inso, możesz zapisać mnie na pierwszej stronie usg III trymestru bo dzisiaj się zapisałam na 16.01.

Anet85, patuniek86, iNso87, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Dla każdej najważniejsze jest zdrowie dziecka. A o wadze i wymiarach możemy sobie popisać i ponarzekac, takie baby z nas :p a po porodzie jedna wróci do formy druga nie, bo tak to niestety jest, każda inna :)

Anet85, patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

• Macy Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki wszystkim za porady odnosnie przewijaka, widze ze kazdy znajduje swoj sposob i sie bardzo roznia.

Ja jestem wlasnie na glukozie o smaku pomaranczowym, musze przyznac ze nie mialam problemu z wypiciem. Tylko teraz jakos mnie muli. Dopiero minelo pol godziny. Jak juz usiadlam zeby pic to sie zorientowalam ze nie mam telefonu, paniki nasialam, wrocilam do pokoju pobran i polozna powiedziala ze zadzwoni do mnie ja skonczy z inna babka, no i gdzie sie znalazl... u mnie w torbie:)
    Wczoraj musialam mezowi przetlumaczyc co to jest syndrom wicia gniazda, bo mamy tyle roboty a on mial lenia, a ja mowie jak nie to to tamto zrob. Ja gdybym mogla to bym wszystko zrobila jak najszybciej a jemu sie nie spieszy.
    A w niedziele juz lecimy do Polski:)))))

Makowe Szczęście, patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

s9cmnt1.png
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;-) powodzenia na glukozie! ;-) trzymam kciuki żeby wyniki były w normie ;-)
    Ja też się zmierzyłam w brzuszku i wyszło mi 96cm a co kg to na początku przybierałam sporo bo po 2,3 kg w przeciągu 3 tygodni ale teraz przez cukier na granicy staram się uważać co jem i tak oto przyszło mi 500g przez 4 tyg. Zobaczymy jak będzie teraz ;-) dobrze że wizyta przed świętami ;-)

Macy, nick nieaktualny, patuniek86 lubią tę wiadomość

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy, powodzenia na glukozie. Pomarańczowa musi być całkiem smaczna :D

Macy lubi tę wiadomość

age.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) jak pomiarowo :) też złapałam za centymetr. Mój brzuszek to tak 93-94 i przytyłam 7,5 kg. Ja się cieszę każdym gramem więcej i każdym centymetrem :)

Zaraz idę na kroplówkę. Trzymajcie kciuki :)

Katia89, nick nieaktualny, patuniek86, Malutka_27, Butterfly 83, bbeczka91 lubią tę wiadomość

.
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszej i drugiej ciąży schudłam ale po 3 nie zdążyłam bo zaszłam w 4 i teraz mam dużą nadwagę. Mam 9 z przodu a do porodu dobie do 10 :( no ale trudno, będę się martwiła później :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • mayka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja dziś zaczynam 29 tydzien :) ale to leci...
    Na plusie 6.5 kg miszecpotem zmierzyć brzuch ale myślę że pobije wszystkie mamy :)
    Zaraz idę robić pierniczki świąteczne i zjeść coś bo maluch dopomina się obiadu.
    Pozdrawiam

Makowe Szczęście, Katia89, patuniek86, Malutka_27, Butterfly 83, bbeczka91 lubią tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ