X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pierniczki ogarniamy z Młodą w niedzielę :-) W kalendarzu ma foremkę w kształcie serca :-)
    Zamówiłam też pasteryzowane białko w proszku, więc można go bezpiecznie używać do lukru królewskiego, do zdobienia pierniczków :-) W razie czego, polecam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 12:38

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz bbeczka91, to się muszę wybrać do Forum. Do Europy Centralnej rzadko zaglądam, mam tam zdecydowanie dalej niz do Forum :) za to lubię tam jeździć do Smyka :D

Anet85 super choinka :)

Makowe_Szczęście trzymam kciuki :)

Katia89 u mnie też dziś dzień sprzątania :D no ale jutro mam gości także tego... Jeszcze jakieś ciasto muszę zrobić, albo babeczki chociaż.

U nas śniegu napadało, więc po obiedzie obowiązkowo zabieram córkę na zimowy spacerek :)

Katia89, patuniek86, Butterfly 83, Anet85, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bym chciała chociaż trochę śniegu... :-(
    Mnie dziś strasznie bolą plecy ,Ehhh... przygotowałam obiadokolację, zjadłam lunch- fasolkę z bułką tartą sobie wymyśliłam. Pranie się robi, poprzednie złożone. Zostało do wyprasowania 2 koszule i odkurzyć. Ale na razie nie mam na to ani ochoty, ani siły. Więc sofa i tv. Później zabiorę się za moje ozdoby. Nie wiem czy zdążę je zrobić żeby zawisły na choincew tym roku hehe.
    Anet85 choinka cudna, zdolniachy jesteście!

Kleopatra, nie przejmuj się wagą. Teraz razem walczymy ze strachami w ciąży,to później będziemy walczyły razem z wagą. Ja na pewno Ci będę towarzyszyć.

Macy życzę szczęśliwej podróży! I cieszę się na Twoj wyjazd do kraju, jak to ja bym leciała do domu hehe!

Wszystkie glukozowe-oby wyszły tylko super I poprawne wyniki.
    No i czekamy na relacje z dzisiejszych wizyt. Kciuki za pozytywy same.

Patuniek86 A jak robisz lukier do dekoracji? Tylko taki z podstawowych składników jak masz please bo u mnie ciężko z dostępem do Art.z EU.

Inso A Ty gdzie wsiąkłaś dziś ? :-D ;-)

Anet85, Macy, patuniek86, Ksiazka1 lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje kilka wypocin. Bo robota idzie mi jak po gruzie hehe
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc4073aa22e9.jpg

A ta in progress hehe

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3b77e1a1d50.jpg

iNso87, patuniek86, 83xxx, Katia89, Ksiazka1, Malutka_27, Madziakk, bbeczka91, Makowe Szczęście, Marza89, Pikcia, Sana, Lenonki lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly ja wlasnie rozkminke mialam z fotelikiem. :D sprawdzalam jak sie go przypina pasami i szybka akcja ;D dwa ruchy i przypiety. Przypomnialam sobie o spiworze czarnym Leny,w ktorym jezdzila zima w spacerowce. Wyjelam i wsadzilam do fotelika. No jak ta lala pasuje ;D a juz chcialam kupowac jakis do fotelika. I juz nie musze. Ten musi dac rade ;D

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    A to moje kilka wypocin. Bo robota idzie mi jak po gruzie hehe
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc4073aa22e9.jpg

A ta in progress hehe

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3b77e1a1d50.jpg

Ale cuda <3
    Też kiedyś robiłam wstążki na styropianowych kulach i stożkach :-) Ale bardzo się w to nie wkręciłam ;-) Bardziej z robieniem lubię cekiny :-) Jak zrobię jedna bombkę w roku, to jest dobrze :-D Zresztą siatka z cekinami, szpilakmi i kulkami leży obok mojego łóżka ;-) Chyba się za to wezmę, tylko skończę pakować 2 prezenty :-) Dla Młodej telefon i dla męża pióro :-) Czekam jeszcze na książkę dla niego, dla Młodej napiszę list "od Mikołaja" i wsio :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, lukier robię z przepisu w Internecie :-D Tutaj akurat z tortownia.pl :-)

Przepis 1: z pasteryzowanym białkiem

15 g białka w proszku (wzbogaconego lub czystego*), przesianego
    85 ml przegotowanej, ciepłej wody
    455 g cukru pudru, przesianego
    Przepis 2: ze świeżymi jajkami

90 g białek z jajek od kur z wolnego chowu (odpowiednik 3 średnich jaj)
    5-7 kropli soku z cytryny lub 4-5 kropli białego octu

Jeżeli używasz białka w proszku, rozmieszaj je z ciepłą wodą według instrukcji na opakowaniu. W przypadku świeżych jajek oddziel białka dzień wcześniej, następnie przelej je przez drobne sito, przykryj i pozostaw w lodówce do stężeniana noc.
    Ubijanie ręczne: Ubijaj rozpuszczone, suszone lub świeże białka z 2/3 przesianego cukru pudru ok. 10 minut, aż masa stanie się biała, gęsta i lśniąca. Dodaj pozostały cukier i kilka kropli soku z cytryny lub octu białego, jeśli używasz świeżych jaj. Ubijaj do osiągnięcia normalnej konsystencji lukru.
    Ubijanie mikserem: Umieść rozpuszczone, suszone lub świeże białka w misie miksera, wymieszaj z przesianym cukrem pudrem. Następnie ubijaj tak wolno, jak to tylko możliwe, żeby uzyskać normalną konsystencję (od 10 do 20 minut, w zależności od miksera). Aby osiągnąć jak najlepszy rezultat przy ubijaniu mikserem, podwój składniki przepisu.
    Trzymaj lukier królewski przykryty czystą, wilgotną ściereczką, aby zapobiec jego wysuszeniu. Jeśli używałaś suchego białka, dla lepszego efektu odstaw lukier na noc.

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Butterfly, lukier robię z przepisu w Internecie :-D Tutaj akurat z tortownia.pl :-)

Przepis 1: z pasteryzowanym białkiem

15 g białka w proszku (wzbogaconego lub czystego*), przesianego
    85 ml przegotowanej, ciepłej wody
    Przepis 2: ze świeżymi jajkami

90 g białek z jajek od kur z wolnego chowu (odpowiednik 3 średnich jaj)
    5-7 kropli soku z cytryny lub 4-5 kropli białego octu

Jeżeli używasz białka w proszku, rozmieszaj je z ciepłą wodą według instrukcji na opakowaniu. W przypadku świeżych jajek oddziel białka dzień wcześniej, następnie przelej je przez drobne sito, przykryj i pozostaw w lodówce do stężeniana noc.
    Ubijanie ręczne: Ubijaj rozpuszczone, suszone lub świeże białka z 2/3 przesianego cukru pudru ok. 10 minut, aż masa stanie się biała, gęsta i lśniąca. Dodaj pozostały cukier i kilka kropli soku z cytryny lub octu białego, jeśli używasz świeżych jaj. Ubijaj do osiągnięcia normalnej konsystencji lukru.
    Ubijanie mikserem: Umieść rozpuszczone, suszone lub świeże białka w misie miksera, wymieszaj z przesianym cukrem pudrem. Następnie ubijaj tak wolno, jak to tylko możliwe, żeby uzyskać normalną konsystencję (od 10 do 20 minut, w zależności od miksera). Aby osiągnąć jak najlepszy rezultat przy ubijaniu mikserem, podwój składniki przepisu.
    Trzymaj lukier królewski przykryty czystą, wilgotną ściereczką, aby zapobiec jego wysuszeniu. Jeśli używałaś suchego białka, dla lepszego efektu odstaw lukier na noc.

Dzięki Patuniek86, już zrobiłam zrzut ekranu, więc będę niedługo się bawić w pierniczki ;-D

Inso widzisz jak dobrze jest rozejrzeć się po szafach, już masz zaoszczędzone kilkadziesiąt złotych.

Ależ mnie te plecy bolą,jakaś pogięta się czuje :-/

Jutro rano lecę na morfo,zobaczymy czy to żelazo coś po miesiącu zmieniło czy nie. Mam nadzieję,że tak.
    Kto się boryka z anemia? Bo już zapomniałam kto <sorry> i jak to wygląda Teraz u Was ?

iNso87 lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, anemia ciążowa jest normalnym objawem. Niestety w związku ze zwiększoną obojętnością krwi, organizm nie wyrabia ;-)
    Ja biorę sorbifer, ostatnio nawet nie biorę to z wit. C, tylko zjadam razem z kiwi :-)
    Bardzo ważne, aby nie przyjmować nic białkowego przy braniu żelaza w tabletkach. Więc mleko, mięso, ser odpadają :-) Ale witamina C ułatwia wchłanianie :-)

Do tego im bardziej czerwone mięso, tym więcej hemoglobiny-tym więcej żelaza :-) Ja nie jestem wegetarianką, ale mięso jem może ze 2-3 razy w miesiącu. Jakoś tak lepiej się czuję bez mięsa na stałe w diecie :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytanko mam.
    Czy taki otulacz bedzie wystarczający na wyjście ze szpitala? Czy lepiej inwestować w jakiś śpiworek. W sumie nie wiadomo czy w marcu będzie dalej zima czy już początki wiosny... Zobaczcie

https://allegro.pl/otulacz-spiworek-kocyk-minky-fotelik-wozek-tulinek-i7191687792.html?reco_id=0093515d-fa37-11e8-a834-246e96321b30

age.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia, wydaje mi się, że inwestycja w jakiś śpiworek nie ma sensu... Ja planuję kupić jakiś niezbyt gruby (na pewno nie zimowy) kombinezon i właśnie użyć czegoś takiego, jak w linku :-) Jakby nie wiem, jak strasznie śnieg sypał, mróz -20 stopni, to mąż na szybko coś kupi ;-) Ale aż takich straszności się nie spodziewam ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly super ozdoby!!!

Dzien mierzenia na formum wiec ja tez:) 103cm brzuszek 10kg do przodu.

Podczas czekania na pobraie krwi zakupilam rozek, wiec nie marnowalam czasu. A w ogole to mialam tylko pobranie 2 razy, przed i po 2 godzinach. Wyniki jesli cos nie tak to maja dzwonic do piatku, a jak ok to moze po Swietach sie dowiem na nastepnym spotkaniu z polozna.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1051a56dded3.png t

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 14:42

patuniek86, Katia89, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

s9cmnt1.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek ja też właśnie tak myślałam żeby kupić jakiś cieplejszy kombinezon i właśnie taki otulacz. Taki śpiworek lepszy to też niemały wydatek a może w ogóle się nie przydać. No chyba że zima w tym roku będzie do maja :p
    W tym roku w kwietniu było już gorąco pamiętam :)

patuniek86 lubi tę wiadomość

age.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Patuniek ja też właśnie tak myślałam żeby kupić jakiś cieplejszy kombinezon i właśnie taki otulacz. Taki śpiworek lepszy to też niemały wydatek a może w ogóle się nie przydać. No chyba że zima w tym roku będzie do maja :p

Było :-) 8 kwietnia na urodzinach męża jeździliśmy rowerami w krótkich rękawkach, a na Polu Mokotowskim się opalaliśmy :-) Mąż bez koszulki ;-) On nie pamiętał tak ciepłych urodzin :-D

Katia89 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I truskawki byly bardzo szybko, już właśnie w kwietniu... Ale bym zjadła takich truskawek, taki koktajl z truskaweczek świeżych.... Mmm :) już niedługo :D

patuniek86, iNso87, Makowe Szczęście, Reniferra lubią tę wiadomość

age.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    I truskawki byly bardzo szybko, już właśnie w kwietniu... Ale bym zjadła takich truskawek, taki koktajl z truskaweczek świeżych.... Mmm :) już niedługo :D

Noooo...
    Butterfly, Ty masz teraz sezon, mówiłaś? Dac Ci adres, na jaki możesz wysłać kuriera? :-D

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    Dzięki Patuniek86, już zrobiłam zrzut ekranu, więc będę niedługo się bawić w pierniczki ;-D

Inso widzisz jak dobrze jest rozejrzeć się po szafach, już masz zaoszczędzone kilkadziesiąt złotych.

Ależ mnie te plecy bolą,jakaś pogięta się czuje :-/

Jutro rano lecę na morfo,zobaczymy czy to żelazo coś po miesiącu zmieniło czy nie. Mam nadzieję,że tak.
    Kto się boryka z anemia? Bo już zapomniałam kto <sorry> i jak to wygląda Teraz u Was ?
    Tak :D znalazlam spiworek, teraz mam luke pusta w szafie i mysle,co tam teraz wepchac ha ha ha

Mi spadlo deko do 10,6. Biore miesiac dopiero Actiferol forte. 27.12 bedzie dwa miesiace jak biore i sie dowiem czy cos podbilo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 15:15

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Oj tak! Kwiecien,maj i troche czerwca to u nas bylo lato w pelni! Pamietam,bo siedzialam na piaskownicy z Lena i sie opalalam!:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 15:18

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie.. po dentyście.. zab zrobiony tylko humor mi sie popsul i juz wykorzystałam za jednym zamachem pule na moj prezent świąteczny:/ wcześniej zapłaciłam 150, teraz 700.. no zesz w dupe.. więcej juz sie chyba nie dalo :/

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Noooo...
    Butterfly, Ty masz teraz sezon, mówiłaś? Dac Ci adres, na jaki możesz wysłać kuriera? :-D

W styczniu lecę do Polski także bede sama kurierem hehe
    Bo mamy sezon tak do końca stycznia

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a1df25f2283.jpg

Makowe Szczęście, patuniek86, Ksiazka1, Marza89, Izziee, Katia89, Kleopatra, Reniferra, bbeczka91, Pikcia, Sana, Anet85, 83xxx lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ