Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za długo stałam w kuchni. Zrobiło mi się potwornie słabo. Dobrze, że Młoda już w domu. Zrobiła mi kanapkę i aktualnie leżę, nawet lepiej się już czuję. Tylko ta skórka pomarańczowa nadal w garnku...

Edit: i po skórce ;-) "Młoda, pilnujesz? Mieszasz?" "Taaaak!". 3 minuty później "mama, a ta skórka jest brązowa" ;-)

No cóż, spalona skórka się zdecydowanie nie nadaje do jedzenia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 15:14

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakropka. wrote:
    Ja w pierwszej ciąży w ogóle nie miałam mleka przed porodem, a karmię piersią do dziś ;) także nie ma co się tym sugerować na naszym etapie :)
    Mamakropka, dalej karmisz? :) Ja też :) Planujesz tandem czy próbę odstawienia przed porodem?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • india Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie ok. Napinanie brzucha poki nie boli jest w granicach normy, wody sie nie sacza mam wyluzować ;) jaki macie ich poziom? U mnie AFI 12.82, szyjka ok.
    Malutka waży 931g <3 tylko grzybka mam, jednak nie służy mi Luteina (od razu poczulam podraznienie)

Butterfly 83, Izziee, teverde, iNso87, Ksiazka1, bbeczka91, Kleopatra, Anet85, Makowe Szczęście, Reniferra lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero usiadlam i zaraz Was nadrobie. Zachcialo mi sie plackow z jablkami na obiad! O matko jakies pyszne mi wyszly!:D

Przyszla kolyska od drugiej Pani. Wyjelam wszystko z kartonu. Plus,ze chociaz w oryginalnym z instrukcja nawet. Malz jeszcze nie zlozyl,bo dopiero wlazl do domu po drugiej pracy. Za to ja juz zdazylam wyprac to cale poszycie. Wszystko raczej jest ok,zobaczymy przy skrecaniu jeszcze. Ale zeby nie bylo kolorowo.. Dwa dni wczesniej napisala mi smsa ta kobieta. Otoz zapomniala spakowac materacyk do kolyski. Oczywiscie napisala,ze po Swietach odrazu wysle na swoj koszt. Ah ja to mam szczescie z tymi kolyskami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 18:13

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    A'propos jeszcze negatywnych odczuć itp, jak w przypadku karmienia.

Jedna rzecz mi się spodobała na spotkaniu z psychologiem.
    Miejcie też z tylu głowy, że nie zawsze wyjdziecie po 2 dniach po sn i po 3 dniach po cc. Zdarza się, że fizjologiczna żółtaczka wymaga leczenia światłem. Wtedy maluszek musi zostać 2-3 dni dłużej. I to nie jest nic złego! Wiadomo, że chce się już wrócić do domu-z pierwszym dzieckiem nacieszyć się, jak ma się kolejne, to tęskni się za pierwszym (A starsze tęskni za mamą).
    Jednak o niebo lepiej jest zostać na oddziale położniczym z dzieckiem po porodzie, niż wrócić do szpitala po pobycie w domu. Wtedy maluch jest kładziony na normalnym oddziale neonatologicznym, gdzie obok leżą dzieciaczki serio chore. A żółtaczka jest fizjologiczna, to nic złego.

Więc zapiszcie sobie gdzieś tam z tylu głowy-bedzie dobrze :-)
    Oj tak! Swieta racja. Ja odrazu jestem nastawiona na to,ze bede miala cc i pewnie zabawie tydzien jak z Lena w szpitalu. Oczywsicie z Laura tak nie mialam i jak urodzilam Lene to po 4 dniach plakalam,ze musze tu jeszcze zostac! Ale to byla najlepsza rzecz. Dostalam na swoja sale lozko z lampami i musialam klasc Lene "na solarium" sama cala dobe. Niestety trwalo to 3 dni.. najgorzej chyba bylo w nocy,bo spac sie chcialo a trzeba bylo pilnowac,zeby opaska z oczu nie zleciala.. takze w nocy slabiej naswietlalam. Bralam do swego lozka i na cycka i spac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 18:19

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzie, jak badanie? :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Mamakropka, dalej karmisz? :) Ja też :) Planujesz tandem czy próbę odstawienia przed porodem?

Tak, planowałam odstawienie, ale cóż synek ma inne zdanie :P za jakiś czas chciałabym znowu spróbować go odstawić, ale nic na siłę, jak będzie trzeba będzie tandem :) chociaż wolałabym chyba jednak tego uniknąć...ostatnio mam wrażenie, że on sam powoli się odstawia, no i mleczka też od kilku tygodni mam już zdecydowanie mniej.
    A u Ciebie? Plany na tandem? :)

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie, dopiero wróciliśmy. Z malutką wszystko dobrze, tylko jest szczuplutka 1400g. 22 centyl, ale Pani doktor mówi, że mam sie nie przejmować bo wszystko jest w normie i będzie drobna po mnie. Obstawia, że będzie 2800-3000g. Ilość wód w normie, z łożyskiem i wszystkimi organami też wszystko ok :) Niestety nie mam zdjęcia bo mały uparciuch tak się ułożyła, że chyba będzie gimnastyczką. Wyobraźcie sobie, że jedną nogę trzymała wyprostowaną i stópka była nad głową, a druga noga zgięta i kolano przed nosem, rączkę też trzymała przy buzi.. Ledwo byliśmy w stanie zobaczyć kawałek buźki i noska, także nie było opcji na ładne zdjęcie 3d. Pani doktor próbowała ją posmyrać głowicą po pupie, ale zero reakcji :p aaaa no i ułożona główkowo :D

patuniek86, teverde, Marza89, Malutka_27, iNso87, Parsleyek, Ankakaranka87, Ksiazka1, Kleopatra, india, lkc, Sana, Anet85, Makowe Szczęście, Pikcia, Reniferra, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka mam nadzieję, że i u Ciebie i u mnie okaże się, że jednak wszystko ok.

Dzisiaj znów się nie dodzwoniłam do tej przychodni i jak się nie uda w poniedziałek, to pewnie pójdę u nas do takiego jednego kolesia co ma podobno najlepszy sprzęt i jest dobry. Trochę niezręcznie bo to ojciec kolegi.no ale trudno.

Ja nie pamiętam bym miała mleko przed porodem ... A pozniej miałam aż za dużo i karmiłam prawie do roku. Sam się synek odstawił, a bałam się, że będzie ciężko bo to straszny cycoholik był

Ja z Antosiem byłam 10 dób w szpitalu przez żółtaczkę. Dwa razy mi go zabierano do inkubatorai go nie miałam przy sobie prze 12h a później w takim przenośnym kubraczku do naświetlania leżał ze mną na sali. Jakby mi teraz przyszło tyle zostać, to masakra by była... Nawet 3 doby nie wiem jak wytrzymam bez synka.

Marza89 lubi tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee to świetne wieści! ❤️ Drobne bobaski są piękne :D
    Mała agentka, że tak się wygina ;)

Izziee lubi tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponawiam pytanie o wizyty w nastepnym tygodniu :) oraz o Usg III trymestru jak ktos sie juz zapisal i zna date.

Izziee,India gratuluje udanej wizyty :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 20:50

Izziee, india lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Dziewczyny ponawiam pytanie o wizyty w nastepnym tygodniu :) oraz o Usg III trymestru jak ktos sie juz zapisal i zna date.

Izziee,India gratuluje udanej wizyty :))

Jeszcze 27.12 mam wizytę o 17.45, in będzie mi badać szyjkę :-)
    A usg 28.12 mam o 11 :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza - tak, mała agentka :D a wracając do tematu mleka to u mnie ani kropli, mogę ścisnąć pierś a i tak nic się nie pojawia.

Inso u mnie też dziś placki z jabłkami :D pyyycha!

iNso87, Marza89 lubią tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 2 stycznia.

iNso87 lubi tę wiadomość

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam co dziewczyny pisały. To moja 4 ciąża i w żadnej mi mleko nie leciało. A wszystkie dzieci karmione piersią do roku. Na rok odstawiamy, dla mnie to optymalna długość :) miałam 1 poród SN i 2 x cc i zawsze wyszłam że szpitala w 3 dobie, aczkolwiek mój 3 syn jako jedyny miał zoltaczke.
    Gratuluję udanych wizyt dziewczyny. Ja mam dopiero 10.01.
    Bylismy dziś w fabryce elfów. Dzieciaki wybawione a rodzice padnieci ;]

Izziee, patuniek86 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Po wizycie ok. Napinanie brzucha poki nie boli jest w granicach normy, wody sie nie sacza mam wyluzować ;) jaki macie ich poziom? U mnie AFI 12.82, szyjka ok.
    Malutka waży 931g <3 tylko grzybka mam, jednak nie służy mi Luteina (od razu poczulam podraznienie)

India u mnie AFI 12,94 czyli praktycznie tak samo, no i jest w normie.

india lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na wizycie i wszystko ok. Szyjka prawie 5 cm czyli nic się nie skrocila mimo moich codziennych 5 kilometrów spacerów i chodzenia na zumbe. Wyniki mam ok poza anemia niestety. Hemoglobina 10.9. Przytylam 5 kg . Dzidziuś ułożony miednicowo. Mam nadzieję że zmieni pozycję.
    7 stycznia mam dokładne badanie usg z podaniem wagi.

Ewelcia85, Izziee, iNso87, Anet85, patuniek86, Makowe Szczęście, Ankakaranka87, Reniferra, Malutka_27, Marza89, Kleopatra, Ksiazka1, bbeczka91, mimoza, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. U mnie AFI -10 czyli też norma. Co do karmienia to z córcia zaczęło się pojawiac mleko ok 36 t.c. bylam po cc i mimo mojego ciężkiego stanu udało mi się utrzymać karmienie naturalne, choć na początku było ono mieszane. Miałam jednak spore wsparcie przy nauce karmienia - ogromny plus. W szpitalu spędziłyśmy równo 2 tygodnie, teraz się na nic nie nastawiam, bo życie pisze w tych sytuacjach samo scenariusze. Wyjechaliśmy dzisiaj do rodziców, więc będę w rzadziej na forum
    Już dzisiaj życzę wszystkim udanych wizyt, dobrego samopoczucia w święta, zdrowia, uśmiechu, miłych chwil w rodzinnym gronie i oczywiście wszystkim pomyślnego rozwiązania. Zdrowych rodzinnych świąt!!!

patuniek86, Makowe Szczęście, Sana, Ankakaranka87, Marza89, Kleopatra, Ksiazka1, iNso87, Butterfly 83, teverde lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Gratuluję udanych wizyt!!! :)

Inso wizytę mam 28.12 - 9.00

Anet85 Bardzo dziękuję za życzenia, Tobie również życzę pięknego czasu w gronie rodziny :) przede wszystkim zdrowia, żeby Twoja Kruszynka rosła zdrowo i oczywiście pomyślnego rozwiązania :)

patuniek86 ale pech z tą skórką :/ próbujesz jeszcze raz?

Wpadłam już w wir przygotowań. Wczoraj nastawiłam bigos i farsz na pierogi ;) Lecę robić śniadanie :D i cały dzień biegania :)

Miłej przedświątecznej krzątaniny :) oby nie był to czas obowiązku i zmęczenia tylko radości i wspólnych chwil wypełniony po brzegi uśmiechami :)

patuniek86, Anet85, Ankakaranka87, iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Ja też już nie śpię, chociaż jeszcze jestem w łóżku :-) Czekam, aż luteina sienrozpusci pod językiem i śniadanie ;-)
    A potem skórka-podejście nr 2 ;-)
    Jedziemy też po choinkę, a ja muszę odebrać płytę z kołysankami dla Poli-dali mi czas na odbiór do 25 grudnia :-D

Dziewczyny, będę zaglądać, ale część z Was pewnie będzie zaglądać jednym okiem ;-)

Życzę Wam czasu pozytywnego. Spędzonego z rodziną :-)
    Dla wierzących-Bóg się rodzi, dużo radości :-)
    Dla niewierzących-po prostu, dużo radości :-)
    A dla każdej z nas-samym pozytywnych rozwiązań W TERMINIE :-) Ze zdrowymi maluszkami :-)

Anet85, 83xxx, Sana, Ankakaranka87, Reniferra, Kleopatra, Madziakk, Ksiazka1, bbeczka91, Pikcia, iNso87, Butterfly 83, teverde lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ