Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia, tak jak dziewczyny radzą, drąż by do końca dowiedzieć się na jakim etapie jest/była ta relacja. Bo jeśli to trwało rok to warto byłoby mieć pewność jak daleko to zaszło, no i czy tak łatwo się skończy... :-/ ja nie chce uprawiać czarnowidztwa i absolutnie nikogo dołować, ale wg mnie kto zdradził raz, zrobi to kolejny, to tak z doświadczenia wiem niestety. Stąd bardzo kontroluje mojego męża, cierpi chlopina za błędy innych,no ale... I dla mnie takie nawet pisanie to jest zdrada.
    Ale jak Sana napisała, za chwilę będziesz miała kogoś kto Cię będzie potrzebował bezgranicznie i kochał bezwarunkowo! I to tylko powinno się liczyć dla Ciebie! To powinno być najważniejsze. A jakakolwiek podejmiesz decyzję podejmij mając więcej info,Tak żeby nikogo nie skrzywdzić, w tym siebie. Patuniek86 ma rację, nie podejmuj decyzji tylko ze względu na dziecko, bo ono nigdy nie "zmusi" dwóch stron do bycia szczerym i lojalnym,czy do kochania się nawzajem. Życzę Ci dużo siły i wytrwałości! I odzyskania spokoju , bo to Wam teraz bardzo potrzebne.

Dziewczyny! Ja już noc zaliczona w swoim łóżku! Ale cudowne uczucie hehe :-D
    INDIA także koszmar is over hehe.
    LWIE kochana masz rację, ja jakaś łamaga normalnie,nie powinnam się chyba niczego dotykać.

A tak wgl wiecie co? Od jakiegoś czasu czułam moją małą jakby tal drżała. I wczoraj się znowu powtórzyło :-/ zaczęłam grzebać w necie i oczywiście jest sporo na forach o tym,że to niby wynika z niewykształconego do końca układu nerwowego maluszka. Mam nadzieję,że to nic poważnego. :-(
    Czy któraś z Was ma podobne doświadczenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 08:30

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Sana Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, a może Zosia miała czkawkę po prostu? Super, że już jesteś w domu - jak to mówią, wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej :) odpoczywaj :)

Inso no to nieźle sobie teściowa wymyśliła. Ciekawe czy jej by się chciało wracać w nocy z dwójką dzieci? Ach. Moja to znowu w drugą stronę - nawet jak Jula była maleńka, to chciała żebyśmy siedzieli do 21-22, a my do teściów mamy 120km ;) także ten.

U nas z okazji weekendu córka postanowiła wstać sobie o 8:05 :D hahaha. No nic, leżymy jeszcze i oglądamy Strażaka Sama. Zaraz się podnoszę i idę zrobić bananowe placuszki na śniadanie :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • india Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasi faceci graja w gry komputerowe? Moj jest jakims maniakiem, w ostatnim czasie zauważyłam pogorszenie. Na graniu spędza kilka godzin dziennie, a mnie to tak irytuje, ze najlepiej jego laptopa wyrzuciłabym przez okno. Oczywiscie mąż odbija piłeczkę twierdząc, ze wszyscy faceci graja (no wlasnie ja takich nie dostrzegam albo tak dobrze sie kryją ;) ) I ponadto mi zarzuca, ze ja jestem uzależniona od telefonu. Fakt korzystam z niego czesto, bo należę do kilju grup w ktorych sie udzielam (nadrabianie i odpisywanie troche czasu zajmuje) i w kółko organizuje zakupy maluszkowe... rozeznanie rynku, zamowienia to też pozeracze czasu. Ale dla mnke to kolosalna różnica i nie ma co porównywać do grania. Jakie jest Wasze zdanie na tenbtemat?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała poprawa od wczoraj wieczorem nie było temperatury już wiec wierze ze będzie już lepiej... u mnie dzisiaj wizyta duszpasterska wiec pasuje się ogarnąć i za robotę brać żeby przygotować wszystko..

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • india Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka dobrze, ze chorobsko odpuszcza :)

Inso widzę, ze tesciowa lubi wydziwiac ;) ja nie lubię nocować u kogos (zawsze moi rodzice nas namawiaja, ale bezskutecznie) no ale ja jeszcze nie mam malych dzieci woec to tez inna sytuacja. Z maluchami nicna tułaczka to raczej średni pomysł.
    Na Sylwka wstepnie jesteśmy zaproszeni do znajonych, ale zobaczymy czy to wypali.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Butterfly, a może Zosia miała czkawkę po prostu? Super, że już jesteś w domu - jak to mówią, wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej :) odpoczywaj :)

Inso no to nieźle sobie teściowa wymyśliła. Ciekawe czy jej by się chciało wracać w nocy z dwójką dzieci? Ach. Moja to znowu w drugą stronę - nawet jak Jula była maleńka, to chciała żebyśmy siedzieli do 21-22, a my do teściów mamy 120km ;) także ten.

U nas z okazji weekendu córka postanowiła wstać sobie o 8:05 :D hahaha. No nic, leżymy jeszcze i oglądamy Strażaka Sama. Zaraz się podnoszę i idę zrobić bananowe placuszki na śniadanie :)

Nie Sana, to nie czkawką na pewno, bo czkawke jak ma to czuje inaczej, rytmiczne ruchy takie. A to jest po prostu drżenie z jakby się mała trzęsła. Wtedy cały brzuch się trzęsie jak galaretka przez kilka sekund. Nie jest to jakoś mega często, ale powtarza się co jakiś czas, no i to jest kilku sekundowy ruch. Po czym mała normalnie się rusza.

Co do Sylwka, to wstępnie mąż zarezerwowal nam imprezę z noclegiem w hotelu nad samym morzem, ale on coś się przeziębił u rodzinki ,więc mam nadzieję,że nie pochoruje się jakoś bardziej, bo nie będę go wtedy ciągac po imprezach. Bo wiadomo jak człowiek chory,jak mu się chce takich spędów...

Sana Ale ja mam mile wspomnienia z tą bajka ,mój syn za chwilę 16letni,uwielbiał oglądać Strażaka Sama. Obydwoje uwielbialismy kota hehe :-D

Inso no i tak to właśnie jest z tesciowymi , czy rodzinami męża. Jakoś w większości bywa,że rodzina od strony kobiety jakaś taka bardziej normalna, życiowa i wyrozumiała. A od chłopa to jakieś wynalazki :-P
    Patkaxxx zdrówka!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 09:07

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

India - mój gra na ps4. Namiętnie. Ja sama mu grę kupiłam pod choinkę:P Też mnie to chwilami wkurza, ale ogólnie jestem wyrozumiała. No wiedziałam zanim za niego wyszłam, że to jego pasja. Teraz na przykład ma urlop i jeden dzień "przegrał" prawie cały. Ale już następnego się ogarnął i spędziliśmy fajnie razem dzień. Więc jakiś tam umiar ma. Też mi telefon wypomina ;] Czasami mamy spięcia na tym tle, ale jak Kornelka się urodziła to nie było problemu, więc jakby wie, że kiedy można to gra, a kiedy jest coś ważniejszego - niemowlę i żona w połogu, to nie ma problemu. Teraz się za bardzo nie czepiam, bo to ostatnie jego momenty na takie granie. Później dopiero jak starsza pójdzie spać, a ja i maleństwo będziemy ogarnięte.

Ja sylwestra nie lubię. Taki przymus dobrej zabawy. Najchętniej bym siedziała w piżamie przy jakiejś dobrej kolacji:P Ale wstępnie mamy propozycje wspólnego spędzania wieczoru od dwóch znajomych rodzin, więc jeszcze nic nie postanowione. Po ciuchu liczę, że nie wypali:P Tak czy siak - w jednej opcji u nas w domu, w drugiej u sąsiadów, więc lokalizacyjnie jest okej:P

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do rodzin to u mnie odwrotnie. Jakoś szybciej dogadam się z rodziną męża niż swoją. Teściów mam wspaniałych, serio. A u mnie z kolei ciągle jakieś niedopowiedzenia itp.

Patka, super że lepiej się czujesz. Dobrze, że byłaś u lekarza.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    Dzień dobry!

India - mój gra na ps4. Namiętnie. Ja sama mu grę kupiłam pod choinkę:P Też mnie to chwilami wkurza, ale ogólnie jestem wyrozumiała. No wiedziałam zanim za niego wyszłam, że to jego pasja. Teraz na przykład ma urlop i jeden dzień "przegrał" prawie cały. Ale już następnego się ogarnął i spędziliśmy fajnie razem dzień. Więc jakiś tam umiar ma. Też mi telefon wypomina ;] Czasami mamy spięcia na tym tle, ale jak Kornelka się urodziła to nie było problemu, więc jakby wie, że kiedy można to gra, a kiedy jest coś ważniejszego - niemowlę i żona w połogu, to nie ma problemu. Teraz się za bardzo nie czepiam, bo to ostatnie jego momenty na takie granie. Później dopiero jak starsza pójdzie spać, a ja i maleństwo będziemy ogarnięte.

Ja sylwestra nie lubię. Taki przymus dobrej zabawy. Najchętniej bym siedziała w piżamie przy jakiejś dobrej kolacji:P Ale wstępnie mamy propozycje wspólnego spędzania wieczoru od dwóch znajomych rodzin, więc jeszcze nic nie postanowione. Po ciuchu liczę, że nie wypali:P Tak czy siak - w jednej opcji u nas w domu, w drugiej u sąsiadów, więc lokalizacyjnie jest okej:P

To wolałabym opcję z lokalizacją u sąsiadów he he
    Kiedy już mam dość wychodzę i nie muszę czekać, aż się ktoś domyślić,że czas iść do domu. No i nie miałabym sprzątania po wszystkim hehehe :-P

iNso87 lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • india Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie ja na razie mojemu tez pozwalam, ale swoje sobie myślę i mnie to wkurza ;) przy okazji caly czas mu przypominam, ze musi sie z tym liczyc za chwile mu sie to granie ukruci ;) na razie nie protestuje.
    Dodatkowo zamowilam nam planszowke wiec może pogramy razem ;)

Butterrfly ja tez wolę isc do kogos, przede wszystkim dlatego, ze koncze kiedy chce ;)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterrfly ja do tej ppry chyba tylko czkawke czułam, a takie jakby drgania to tylko przy szyjce czułam, ale to chybannie bylo malenstwo

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India mój też gra. I zaraził tym synów. Mam ps4 w jednym pokoju a xbox one w drugim. Ale oczywiście z 3 dzieci nie na za bardzo kiedy więc czasami jak dzieci śpią gramy razem albo on sobie pogra a ja poczytam książkę. Albo gramy razem z starszymi dziećmi.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly,ja też czasami czuję jak Sami się trzęsie przez chwilę. Widziałam podobne wpisy od dziewczyn na forum w poprzedniej ciąży, więc chyba nie jest to takie rzadkie. Na razie się tym nie denerwuję specjalnie.

Dziewczyny, które mają już dzieci - czy macie taki sam brzuch jak w poprzednich ciążach? Bo mój jest teraz zupełnie innego kształtu niż z Adasiem.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra podskoczyła na o centyl do góry :D czyli z 4 na 5 :D ale Lekarz powiedział, żebym podchodziła do tego na spokojnie, bo to może się wahać w jedną i drugą stronę. Zapytałam go czy to hipotrofia i powiedział, że medycznie tak to się nazywa. Tylko u nas naprawdę wszystko wygląda ok. Trzeba jednak bardzo uważać. Może Oliwka jak moja Cornelka lubi siedzieć po turecku i dlatego czasem czujesz ją po lewej stronie? Nasza chyba długo już nie zmieniała pozycji, bo Lekarz powiedział, że ma delikatnie dłuższą główkę od tej pozycji. Chociaż ja pozycją się naprawdę nie martwię. W mojej głowie jest tylko "rośnij". Miałam tyle pytań do Lekarza. Jak ją zobaczyłam, łzy mi leciały i o wszystkim zapomniałam. Dobrze, że Mężowi mówię to zapytaliśmy do którego tygodnia mam brać acard.

iNso87 My zostajemy w domu. Zrobimy obiad, obejrzymy polską tv :) wypijemy piccolo i do łóżeczka. Może skoczymy gdzieś wyżej w Alpy lub do Włoch, ale w innym terminie i tylko w ciągu dnia. Mąż ma wolny cały tydzień, więc chcę żebyśmy coś porobili :)
    A co do rodzin mężów, to jest jakiś inny gatunek ludzi :P Podczas drugiego dnia Świąt. Teściowa pyta mnie czy mamy nowe zdjęcie Cornelki - mówię "nie, ... wzięłam oddech i" (nie zdążyłam dodać, że zdjęciami łożyska, pępowiny i przepływów w główce mogłabym wytapetować dom. A tak bez sarkazmu to jak jesteśmy u Lekarza, to wolę żeby poświęcił czas na zmierzenie jeszcze raz przepływów niż robił zdjęcia) i Siostra Męża (ta wszech wiedząca) "w ciąży nie robi się tak często usg, tylko 2 razy" i już nic nie powiedziałam. Po co? Skoro Ona wie lepiej kiedy i jak często jestem u Lekarza.

india mój nie gra, ale w domu z czasów studiów mamy ogromną kolekcję gier. Teraz już mógłby iść do muzeum. Mój ma inne hobby, lubi robić projekty elektroniczne. Uwielbia siedzieć i robić to godzinami. Też miał czas, że zaczął przeginać z ilością czasu nad tym, i mieliśmy konflikty z tego powodu. I chyba trochę dotarliśmy wspólny schemat. Jego to relaksuje i odpręża i jeśli robi to w wolnym czasie to ok. Chociaż był czas, że miałam na to uczulenie :P także wiem, co czujesz.

patkaaxx90 dobrze to słyszeć, że już lepiej :)

india, iNso87 lubią tę wiadomość

.
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Butterfly,ja też czasami czuję jak Sami się trzęsie przez chwilę. Widziałam podobne wpisy od dziewczyn na forum w poprzedniej ciąży, więc chyba nie jest to takie rzadkie. Na razie się tym nie denerwuję specjalnie.

Dziewczyny, które mają już dzieci - czy macie taki sam brzuch jak w poprzednich ciążach? Bo mój jest teraz zupełnie innego kształtu niż z Adasiem.

No ja też czytałam, że to nib yh całkiem normalne i nie powinien to być powód do stresu, bo dzieci rodzą się zupełnie zdrowe , albo też mija im to krótko po porodzie. Mam więc nadzieję,że i u nas tak bedzie .
    Co do kształtu brzucha, to moja trzecia ciąża. W pierwszej, z synem, brzuch miałam taki "rozlany" na boki,dość późno tez widoczny3, wyglądałam przez to jakbym po prostu przytyla.
    Z Lily[*] był bardziej kształtem jak teraz z Zosia, ale trudno powiedzieć bo dotrwalysmy tylko do 19 tyg.
    Ale porównując brzuch z Norbim i teraz z Zosia, to zupełnie inaczej wygląda mój brzuch ale też i cała ja. Teraz mam np ładna cerę, a z synem jak 13latka, pełno wypryskow itp

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india mój mąż kiedyś grał bardzo dużo. Planował nawet zarabianie na tym (streamowanie), ale ostatecznie nie wyszło (pomimo bardzo dobrego sprzętu - wiele ludzi streamuje na gorszym - nie udało nam się skonfigurować programów). Teraz już tak dużo nie gra, czasami nawet mniej niż ja, bo nie chce mu się tracić czasu.
    Nie wiem jak to u Was wygląda, ale u mnie granie wiązało się z potrzebą ucieczki, odcięcia się. Niby "rozluźnienie po pracy", ale skutkowało to tym, że oddalaliśmy się bardzo od siebie - ja zajmowałam się swoimi sprawami, on swoimi, mało wspólnych miejsc i tak naprawdę żyliśmy obok siebie, a nie razem.
    Jak już pisałam wcześniej, ostatni rok wiele nam pozmieniał w życiu na lepsze. Dużo poukładaliśmy sobie w głowach i mam wrażenie, że jesteśmy zupełnie innymi ludźmi. Owszem, nadal zdarzają się momenty, gdy potrzebujemy być trochę osobno, pobyć sami ze sobą, ale jest w tym więcej akceptacji, a także od razu pojawia się w głowie pomarańczowa lampka, że takie odcinanie się = ucieczka od jakiś problemów czy emocji. No to potem następuje wgląd w siebie "od czego uciekam" i zwykle łatwo znaleźć przyczynę.
    Ciąża jest teraz takim właśnie okresem czasowej ucieczki. Ja na początku bardzo się wycofywałam, bo długi czas rządził mną strach - po poronieniu ta ciąża to było wieczne przerażenie przed każdą wizytą, które próbowałam tłumić i nie pokazywać światu. Z kolei mój mąż przeszedł "kryzys" na początku tego miesiąca. Nawet o tym chyba tu pisałam, że miał poczytać książkę, a to olał i zajmował się pierdołami - przygotowania do pojawienia się małej ruszyły pełną parą i ta świadomość, że to w sumie już za chwilę w naszym życiu pojawi się dziecko trochę go przytłoczyła.

india lubi tę wiadomość

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce Indila myśle ze jakby nie antybiotyk to nie ruszyłabym z miejsca.... czasami poprostu nie ma wyjścia j leki trzeba wsiąść myśle ze te 39 stopni gorsze...

india lubi tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam że każdy potrzebuje trochę czasu dla siebie. Ja np bardzo lubię czytać, a mąż grać. Ważne żeby nie przesadzać. My dużo też gramy razem, albo oglądamy filmy itp. Ale lepsze granie nic np chodzenie po pubach z kumplami ;]
    Makowe u mnie ostatnio był tak 10 centyl i nie martwiła bym się gdyby nie to że synowie byli bardzo duzi, ok 90 centyla a tu taka różnica.
    Brzuch mam podobny kształtem ale podobno mniejszy niż w poprzednich ciążach.

india lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly nie wkrecaj sobie! Moja tez tak czasem "zadrzy";) mowie wtedy do Malza,ze pepowine ciaga jak oszalala hahaha

Sana,nie to nie czkawka ja wiem o co chodzi dla Butterfly;) ale to napewno normalny odruch ;D
    Sana no niestety ja jestem z Tesciowa i Siostrunia Malza na dystans. Poprostu je toleruje ale to dluzsza historia. Jakos nie ma wielkiej przyjazni miedzy nami i napewno nie bedzie.

India moj nie gra. Mamy nawet 2 lata temu na Gwiazdek kupionego,nowego xboxa one.. i byl wlaczony moze z 10 raz;p stoi i sie kurzy u Dziewczyn w pokoju. Swojego czasu jak bylam z Lena w ciazy to pozwolilam mu sciqgnac na tableta gre czolgi,ktora uwielbia. Potem sie Lenka urodzila i gral sporadycznie. Szczerze powiem,ze moj Malz nie ma czasu na gry. Ma dwa etaty a jak juz jest w domu to Lena i tak nie da mu zagrac,bo ciaga go do zabaw ;p ;D hehehhee takze nie musze sie denerwowac,ze dziecmi sie nie zajmie po pracy. Nawet mi nie robi wyrzutow,ze chce sam posiedziec,odpoczac po pracy.

India ja tez nie lubie spac w cudzym lozku. Zawsze mam wrazenie,ze tam cos brudnego jest nie wiem jak to okreslic?;p jakies takie mam obrzydzenie..u swoich rodzicow jedynie to tak moge nocowac. Ale nie zdarza nam sie. Raz nocowalismy w tamtym roku jak u Nich sylwester z dziecmi spedzilismy a przed to po Swietach jak Lena miala 2msc..i tyle ;)

india lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    Nie Sana, to nie czkawką na pewno, bo czkawke jak ma to czuje inaczej, rytmiczne ruchy takie. A to jest po prostu drżenie z jakby się mała trzęsła. Wtedy cały brzuch się trzęsie jak galaretka przez kilka sekund. Nie jest to jakoś mega często, ale powtarza się co jakiś czas, no i to jest kilku sekundowy ruch. Po czym mała normalnie się rusza.

Co do Sylwka, to wstępnie mąż zarezerwowal nam imprezę z noclegiem w hotelu nad samym morzem, ale on coś się przeziębił u rodzinki ,więc mam nadzieję,że nie pochoruje się jakoś bardziej, bo nie będę go wtedy ciągac po imprezach. Bo wiadomo jak człowiek chory,jak mu się chce takich spędów...

Sana Ale ja mam mile wspomnienia z tą bajka ,mój syn za chwilę 16letni,uwielbiał oglądać Strażaka Sama. Obydwoje uwielbialismy kota hehe :-D

Inso no i tak to właśnie jest z tesciowymi , czy rodzinami męża. Jakoś w większości bywa,że rodzina od strony kobiety jakaś taka bardziej normalna, życiowa i wyrozumiała. A od chłopa to jakieś wynalazki :-P
    Patkaxxx zdrówka!!!!
    Butterfly u nas to tak naprawde sprawka Siostruni Malza...a w wiekszosci przypadkow gdzie u Malza siostra to juz pizdziec jest.. bo zeby mial brata to inaczej by bylo. Poza tym Tescia nie ma,bo zmarl..i zeby byl Tesc inaczej by bylo a tak Siostrunia kreci Tesciowa. Ja sie smieje,ze gospodarstwo domowe tez razem prowadza.. pepowina nie odcieta.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ