Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Butterfly,ja też czasami czuję jak Sami się trzęsie przez chwilę. Widziałam podobne wpisy od dziewczyn na forum w poprzedniej ciąży, więc chyba nie jest to takie rzadkie. Na razie się tym nie denerwuję specjalnie.

Dziewczyny, które mają już dzieci - czy macie taki sam brzuch jak w poprzednich ciążach? Bo mój jest teraz zupełnie innego kształtu niż z Adasiem.
    Ja mam taki sam jak z Lena. Porownuje fotki ;) a z Laura nie porownuje,bo i fotek mniej i dawno temu to bylo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 12:13

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :-)

Wczoraj padłam, dzisiaj wstałam tuż przed 11 ;-) Młoda zresztą też ;-)
    U siostry żeśmy trochę powiedziały, potem zabrałam ją do galerii handlowej. Prawie 3 godziny szukałyśmy "ideału" ;-) Mam typową kobietę w domu, która w sumie sama nie wie, czego chce ;-) Na szczęście udało się kupić bluzkę, bluzę z krótkim rękawem i bluzę ;-)
    Ale wróciłam tak obolała do domu, że nie byłam w stanie nawet założyć na siebie majtek po kąpieli... Tak potwornie wszystko mnie bolało. Zresztą plecy bolały calutką noc...

Więc stwierdziłam, że dzisiaj nie ruszam się nigdzie. Ale totalnie nie robię nic :-)

Dzisiaj Pola nie kopie. Dziewczyna zaczęła ćwiczenia rozciągające ;-) Tylko przesuwa mi się pod brzuchem, ale nie kopie :-)

Jeśli chodzi o plany na sylwestra, mam dużo szczęścia z moim mężem ;-) Jesteśmy tak aspołeczni, że na szczęście siedzimy w domu :-D W tym roku jedynie pojedziemy na górę naszego bloku, bo z półpięter mamy widok na panoramę Warszawy :-) Ale to o północy :-) A tak to oglądamy film :-)
    Ja nie przepadam za posiadówkami tak na siłę, a przecież trzeba wytrzymać minimum do północy ;-) Potem powrót do domu... Nieeeee, herbatka, ciasto i film :-) jeeeeej :-)

india lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze jedno-zdecydowaliśmy o drugim imieniu dla Poli :-)
    Będzie Pola Róża :-)

Teściowa ma tak na imię, ale nie korzysta ;-) Używa drugiego imienia :-) A mi się tak strasznie podoba połączenie tych imion :-) Mam wrażenie, że moja mama może się czuć "urażona", ale trudno ;-) Przy Młodej wybrałam imiona, które nie występowały w żadnej rodzinie. Po prostu bardzo mi się oba imiona podobały i brzmią dla mnie idealnie w połączeniu z nazwiskiem :-)

A o tym, jak bardzo mi się podoba to połączenie imion u Poli niech świadczy fakt, że sama, z własnej woli, wybrałam imię z literą "r" ;-) Mam wadę wymowy ;-)

Pola Róża :-)

Izziee, iNso87, Makowe Szczęście, Sana, india, Butterfly 83, Kleopatra, Ksiazka1 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    U mnie to w sumie dzisiaj pierwszy dzień po świętach bez żadnych odwiedzin albo gości. Jutro już wracamy do siebie i w sumie się cieszę bo jestem wykończona.

Katia przykro mi z powodu sytuacji z mężem, mam nadzieje że wszystko sie jednak jakoś ułoży.

Makowe, śliczny kącik przygotowałaś dla córeczki!

Patkaa zdrówka!

Jak już jest mowa o rodzinach naszych mężów to niestety można różnie trafić. U mnie rodzina jak rodzina, ale teściowa to jest jak z innej epoki, w dodatku ona uważa tylko siebie i swoje dzieci, a synowe to te najgorsze :) Staram się trzymać ją na dystans, żeby nie wysłuchiwać jej "mądrości". No i na święta myślałam, że sobie daruje jakieś teksty, ale nieee. Przy wszystkich stwierdziła, że jak nasze dziecko pójdzie w męża to będzie grzeczne i będzie spało w nocy, ale jak we mnie to ooo będzie źle.. A ja jestem spokojną osobą i takim też byłam dzieckiem, no ale trzeba przecież jakąś szpile wsadzić ;)

Patuniek moja Laura też ostatnio bardziej się przesuwa niż kopie :)

Na Sylwestra planujemy skoczyć do znajomych na domówkę, ale pewnie po północy zmyjemy się do domu.

patuniek86, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, Pola Róża brzmi pięknie!

patuniek86 lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robie liste wizyt,prosze o podanie terminow ;D od 31.12-6.01.

Patuniek sliczne imie i dosc rzadkie co lubie ;D

Butterfly pamietam o Twojej wizycie 2go ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 13:10

patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india mój w ogóle nie gra na komputerze, z resztą on bardzo rzadko odpala komputer - nie ma na to czasu :) czasem sobie w coś tam zagra na telefonie, ale to też bardzo rzadko. Zanim razem zamieszkaliśmy to często grał na kompie. Super pomysł z planszówką, my uwielbiamy tak spędzać czas :)

kehlana_miyu ja mam teraz brzuch wyżej niż przy Julce, no i jest trochę większy niż wtedy na tym etapie ;) ale kształt podobny.

iNso87 my zostajemy w domu. Zrobię tortille, domowe frytki z batatów, domową pizzę, włączymy Polsat ;) o północy wypijemy Picollo, wyjdziemy z córką zobaczyć fajerwerki i tyle ;)

patuniek86 ale pospałyście! Wow! :) to teraz odpoczywaj :) gratuluję wyboru drugiego imienia, Pola Róża brzmi super :)
    Kurcze, Ty masz już dwa imiona wybrane, a my nawet pierwszego nie, haha :D

Izziee o matko, bezczelna teściowa. Masakra :/

patuniek86, iNso87, india, Izziee lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INSO już chciałam się wyrwać z wizytą A tu niespodziewajka. Masz skubana pamięć hehe.

PATUNIEK86 imiona razem brzmią cudnie!wierzę,że córka w przyszłości będzie z dumą mówiła jak ma ba imię!

Co do rodzin mężów, tak wracając do tematu, to ja nie mam ani teścia ani teściowej. Teścia nie poznałam, zmarł bardzo dawno temu,jak mój mąż miał 13lat;teściowa zmarła w 2016. Ale za to siostra mojego meza-1z 3- no no i na moje nieszczęście jego ukochana siostra!- to wielka dyrektorka! Wszędzie wsadzi nos, chce każdym rządzić i decydować. A jak coś ją boli, oj jaka bidulka, siedzieć i się tylko umartwiac nad nią-AKTORKA! Wkurza mnie na maksa, ale cóż...
    Poprzednio jak byliśmy u niej to stwierdziła do ciotki, że jestem gruba, i się zdziwiła bo ja więcej rozumiem po arabsku niż mogę powiedzieć, ale tu akurat umiałam i jej powiedziałam, Ale nadal nie taka jak Ty :-P
    Mąż nie wiedział o sytuacji bo nie było to oczywiście przy nim, bo przy nim to ona gra biedna i życzliwa. Jak mu kilka dni temu powiedziałam to oczywiście bronił, że ja może źle zrozumiałam czy coś. Bo przy nim nie mówiła tak nigdy. MALPA WREDNA!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 19:22

iNso87 lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly ha! Zaskoczylam Cie ;D
    Ojeju to tez sie masz. U mnie Siostra Malza tez z tych naj..naj naj! Ale najlepsze jest to,ze malpuje za mna wszystko :D kiedys mnie to wkur..a teraz sie z tego smieje do Malza,bo widocznie jestem dla Niej inspiracja hahaha skoro sie nie ma wlasnego gustu.. ;D

16.01 mamy 4 rocznice slubu z Malzem i On i ja chcielismy w tajemnicy zarezerwowac bilety do kina na Underdoga hahaha dobrze,ze wyszlo na jaw,domyslilam sie ;p Akurat ma caly tydzien urlopu to pojdziemy na spokojnie w dzien w tygodniu. ;D

patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście teściów mam bardzo spoko, a i siostra męża równa babka :-)
    Gorzej z moją rodziną ;-) Siostrę mam super, tata czasami coś rzuci, ale najgorzej z mamą- bardzo się bałam wigilii. Na szczęście, jak pisałam, było zaskakująco fajnie :-)

Teść to złoty człowiek, mi i Młodej nieba by przychylił :-) Teściowa super, ironiczna i lekko złośliwa-mój typ ;-) Tylko ja jestem taka sama, więc potrafimy sobie mocno pożartować ;-) Obydwie jesteśmy lwice, ma urodziny 5 dni po mnie ;-) A i szwagierka z niezłym poczuciem humoru :-) Więc na szczęście dobrze trafiłam :-D

A jak piszecie i mężach i grach-ja bym chyba oszalała. Z jednej strony mój potrafi spędzić dużo czasu poza domem-ale przeze mnie nie spędzamy go razem ;-) On lubi jeździć na rowerze, jest aktywny, ja wręcz przeciwnie ;-) Więc on jeździ sobie po mieście, czasami na drabinki poćwiczyć-ale robi to sam, nigdy nie jeździ z kimś. I to mi nie przeszkadza, sama wtedy siadam bez wyrzutów sumienia na kanapie z książką ;-)
    Telewizora nie mamy, konsoli tym bardziej ;-) Jakoś totalnie nas to nie kręci :-D Ale widzę szwagra co chwila przy kompie, kiedy siostra cały czas coś ogarnia-i tak myślę, że w takim trybie bym nie wytrzymała :-) Ale nie moja piaskownica i nie moje zabawki :-)

Mój wsiadł dzisiaj na rower, ale przy okazji zrobił zakupy i właśnie szykuje obiad :-) Lekki i wegetariański ;-) Od wtorku zjedliśmy więcej mięsa, niż przez 3 miesiące ;-) Na obiad codziennie mięso, już nawet ja się źle czułam ;-) A tak kalafior, kasza jaglana... Mniam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 14:36

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Butterfly ha! Zaskoczylam Cie ;D
    Ojeju to tez sie masz. U mnie Siostra Malza tez z tych naj..naj naj! Ale najlepsze jest to,ze malpuje za mna wszystko :D kiedys mnie to wkur..a teraz sie z tego smieje do Malza,bo widocznie jestem dla Niej inspiracja hahaha skoro sie nie ma wlasnego gustu.. ;D

16.01 mamy 4 rocznice slubu z Malzem i On i ja chcielismy w tajemnicy zarezerwowac bilety do kina na Underdoga hahaha dobrze,ze wyszlo na jaw,domyslilam sie ;p Akurat ma caly tydzien urlopu to pojdziemy na spokojnie w dzien w tygodniu. ;D

Ano zaskoczyłaś mnie, karpika zrobiłam hehe ;-) dzięki tak wgl :-*
    A napisałam o tej siostrze bo jak czytalam Twoja "historię " to sobie myślę A to bestie, i twoja i moja! :-P
    Ale z tego co pamiętam to Makowe ma nie lepsza w rodzinie u męża, dobrze pamiętam kochana? Jak nie to sorki. Ale tak mi siedzi w głowie to prawienie mądrości itp itd, bo to jedna z tych naj naj ,jak mówi Inso :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 16:14

iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cicho... aż nieswojo tak... :-/

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 Siostra Męża wkurza mnie bardzo. Chyba najbardziej stylem bycia. Dziś mi powiedziała, że mogę rodzić naturalnie dziecko ułożone pośladkowo i to wcale nie jest powód do cc.
    Ogólnie nie jest jakaś nie miła czy coś, ale wkurzająca na 100% :) moim Siostrom to bym powiedziała, weź się zajmij swoim życiem :) a tu nie chcę robić nie miłych sytuacji. Szczególnie, że naprawdę jak coś to wiem, że ona sobie pogada, pogada ale mogę na nią liczyć. I krzywdy zrobić mi nie da :) ale co nairytuje to moje :P

.
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie złapało chyba jakieś przeziębienie :/ nie mam gorączki ale leci mi z nosa. Zaraz lecę spać. Byliśmy na kolacji z Teściami i było bardzo miło. Najadłam się jak bąk :D

Mała ma więcej siły niż ja, bo kręci się dziś cały dzień a ja taka padnięta. Już nie długo będzie mi skakała po głowie :)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

.
  • lkc Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja mam wizytę 31.12 o 14

iNso87 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • india Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od nas dopiero wyszli goście. Tez juz padnieta jestem

ug378ribe4qdpu6z.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pomimo pobudki przed 11 byłam tak padnięta w ciągu dnia, że przespałam się 2 godziny do 18 ;-) I śpiąca w ogóle teraz nie jestem :-D

Pola dała dzisiaj taki popis, że mąż nareszcie uwierzył, że z niej niezła wiercipięta ;-)

A faktycznie ostatnio tutaj straszne pustki ;-) Po Nowym Roku chyba wszystko wróci do normy ;-)

Rajuśku, od stycznia zaczynam finalne zakupy ubraniowe i przepierkę ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie w gazetce biedronki sa odd 31 grudnia fajne klapki. Chyba sobie takie kupie do szpitala na porod.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie noc kiepska, bo przecież mój mąż chory, więc gorzej jak z dzieckiem; on akurat taki typ, że ma katar to już ciężka choroba, i myślisz czy dzwonić najpierw po księdza czy po prawnika, bo na lekarza to szkoda czasu, bo i tak mu już nic nie pomoże. :-P

Wypije sobie teraz kawkę. Co do czasu po Nowym Roku. Jak będę już w Polsce to też kupię reszty rzeczy- niby drobne same zostały no i z kosztowniejszych to kosz Mojżesza, ale nadal ok 1500-1700 zł. Wszystko teraz jest, ale kasy na to idzie masa. I tak jak Ty Patuniek86, też przejrze wszystkie ubranka co mam w sensie rozmiarów, to co na początek i do założenia w Polsce idzie do prania i prasowania. To co większe bądź bardziej letnie to walizki i niech ojciec targa partiami, jak będzie nas odwiedzał.
    Dziś rodzice moi mają rocznice ślubu, mam nadzieję, że młody nie zaśpi lecieć po tort niespodziankę dla nich... To już 46 lat razem. Chciałabym żebyśmy z mężem tak się"dotarli" i byli małżeństwem jak moi rodzice. Kurcze... fajne małżeństwo i rodzice, mimo, że była w domu choroba, czasami było biedniej, ale nigdy nie pamiętam żeby się kłócili czy krzyczeli na siebie, zawsze kochający... siebie i nas <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 08:48

iNso87, Marza89, kehlana_miyu, patuniek86, Kleopatra, bbeczka91, lkc, india, Macy lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć:)

Elcia, coś nie widzę tej gazetki o której piszesz. Ja klapki biorę takie gumowe, wydają mi się najbardziej higieniczne. GDzieś czytalam, że w szpitalu jest tyle bakterii i tyle się tego przynosi z maluszkiem do domu, żeby najlepiej brać rzeczy, które można wyrzucić lub wyprać w wysokiej temperaturze:) Więc ja biorę wszystko takie - no powiedzmy nienajgorsze - ale czego nie będzie mi szkoda;)
    Właśnie znalazłam te klapki - to ja biorę właśnie tego typu, powinny się sprawdzić:)

Butterfly, mój też przy katarku ma już izolatkę, więc wiem co czujesz:) Zdrowia dla męża:)

Pikcia, dobrze kojarzę że Ty miałaś wizytę i nie napisałaś jak po? Daj znać:)

O, i my jeszcze jednak zdecydowaliśmy, że zrobimy kuchnię przed porodem. Bo jak nie teraz to po porodzie tym bardziej nie będzie jak. Ja jakoś ten kurz i pył teraz przeżyję. Większość zrobimy sami, więc nikt mi się po domu obcy kręcić nie będzie. Tylko naprawdę musimy się sprężyć. Wczoraj wybraliśmy meble, dobrze że nie zamówiliśmy, bo w necie jak dodałam do koszyka nasze elementy to prawie 1000 zł mniej wyszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 09:01

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ