Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, Lwie ,tysiak to ogromna różnica! Życzę zeby wszystko poszło szybko i sprawnie!
    Dziękuję też za zrozumienie hehe,ja musiałam wstać o 4 zrobić mu herbatkę. :-P

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja wstalam,zjadlam i pije teraz herbatke.
    Zaraz sie ogarne,dzieci do moich rodzicow jada posiedziec a ja z Malzem napadmy galerie w poszkuiwaniu koszuli i spodni dla Niego. Mama dala mi pieniadze i kazala prezent pod choinke kupic ;) to pomyslalam,ze kupimy te dwie rzeczy i podlozymy u nich pod choinke. No pieniadze jakos dziwnie polozyc i Lena nie bedzie przekonana hahhaa ;D
    Sama wybralam sobie tylko wielki napis a raczej oddzielne litery HOME i w O jest zegar. Postawie u Dziewczyn na parapecie. Odgarne zaslony na boki i bedzie ladnie ;) niestety w tym stanie szkoda mi kasy na kupowanie ubran. ;p

Butterfly super,ze masz takich wspanialych rodzicow!:d moi w listopadzie mieli 37lat w Malzenstwie :) w tym Nowym Roku 38. To naprawde szmat czasu;)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, trochę mnie tu nie było. Jakaś bez energii jestem ostatnio ale od stycznia już do pracy nie będę chodzić to lepiej będzie.
    Niezłe przeboje z tymi rodzinkami macie. U mnie na szczęście żadnych głupich tekstów nie było. Tylko siostra mojłsby coś walnąć ale była cicho. A z rodziną męża kontakt utrzymujemy tylko z tymi co są ok. więc też brzproblemowo.

npV2p1.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Mój rodzice też w grudniu obchodzili rocznicę, zresztą ja im o tym przypomniałam ;-) 39 lat :-)

Dzisiaj dzień lenia ciąg dalszy ;-)

Niestety ból pleców po nocy jest nie do wytrzymania... Ale jeszcze tylko ciut ponad 2 miesiące i wchodzę w termin ;-) Więc dam radę :-)

Dzisiaj nastawiam lody mango :-) Dostałam w świątecznej paczce pulpę, dokupię jogurt, dodam miód i voila :-) Na jutro mamy lody :-)

Edit: zajrzałam w kalendarz... Na spacer wywołujący poród zamierzam się wybrać za 9 tygodni... 9! AAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 11:45

Butterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Hej :-)

Mój rodzice też w grudniu obchodzili rocznicę, zresztą ja im o tym przypomniałam ;-) 39 lat :-)

Dzisiaj dzień lenia ciąg dalszy ;-)

Niestety ból pleców po nocy jest nie do wytrzymania... Ale jeszcze tylko ciut ponad 2 miesiące i wchodzę w termin ;-) Więc dam radę :-)

Dzisiaj nastawiam lody mango :-) Dostałam w świątecznej paczce pulpę, dokupię jogurt, dodam miód i voila :-) Na jutro mamy lody :-)

Edit: zajrzałam w kalendarz... Na spacer wywołujący poród zamierzam się wybrać za 9 tygodni... 9! AAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!

Patuniek86 to w jakim tygodniu ten spacer Ci wychodzi? Mów bo ja też patrzę, kombinuje i planuje hehe.
    Kurcze, ale mnie dziś lewy cycek boli i Zocha mi daje nisko w sam krok. Nie czeste ale bardzo mocne kopy, uff... wstawilam obiad i sie kładę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 12:31

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, z Młodą na spacer poszłam jednego dnia, następnego wylądowałam w szpitalu, 3 dnia urodziłam ;-)

Więc wezmę męża 3 marca na długi i wyczerpujący-a przede wszystkim w szybkim tempie-spacer ;-)
    4 marca będzie równo pełnych 38 tygodni, więc termin :-)
    A łazić zamierzam do oporu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 12:19

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę,że Zosia urodzi się w moje imieniny ,tj 8 marca :-P
    Oby nie za szybko bo dziś to czucie jej tak nisko jest z lekka niepokojące. Więc jej gadam i tłumaczę, że to nie czas jeszcze , nooo i koniec kropka. Proszę się uspokoić hehe ;-P

EDIT: mój aniołek urodził się na moje urodziny; może Zosia na moje imieniny; więc mąż stwierdził, że przy następnym policzy sobie na korzyść, Żeby było bliżej jego urodzin czy coś :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 13:02

patuniek86, iNso87 lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, ale przynajmniej daje Ci znaki, że wszystko jest ok :-)
    Pola też często wbija mi się w krocze, ale najczęściej widzę i czuję, jakby chciała wyjść przez brzuch-jak obcy ;-) I weź tu wytłumacz dziecku, że nie tędy droga :-D

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    Ja liczę,że Zosia urodzi się w moje imieniny ,tj 8 marca :-P
    Oby nie za szybko bo dziś to czucie jej tak nisko jest z lekka niepokojące. Więc jej gadam i tłumaczę, że to nie czas jeszcze , nooo i koniec kropka. Proszę się uspokoić hehe ;-P

EDIT: mój aniołek urodził się na moje urodziny; może Zosia na moje imieniny; więc mąż stwierdził, że przy następnym policzy sobie na korzyść, Żeby było bliżej jego urodzin czy coś :-P

Mężczyźni i ich obliczenia ;-)
    U mnie w dziale nie było tajemnicą, że chcę mieć dziecko. I najlepszy był kolega-ale to przecież proste. Jak chciałem syna, więc seks był tylko raz, w dniu owulacji. I mam syna. Może tak to zróbcie? ;-)
    Już nie chciało mi się tłumaczyć dorosłemu facetowi, że tak "o", to rzadko wychodzi ;-) I że mówienie tego osobie ,która stara się od kilku miesięcy (o czym dokładnie on nie wiedział) może nie być całkiem ok ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    U mnie w dziale nie było tajemnicą, że chcę mieć dziecko. I najlepszy był kolega-ale to przecież proste. Jak chciałem syna, więc seks był tylko raz, w dniu owulacji. I mam syna. Może tak to zróbcie? ;-)
    Już nie chciało mi się tłumaczyć dorosłemu facetowi, że tak "o", to rzadko wychodzi ;-) I że mówienie tego osobie ,która stara się od kilku miesięcy (o czym dokładnie on nie wiedział) może nie być całkiem ok ;-)

No dokładnie, średnio na miejscu takie teksty wtedy wychodzą.
    Mój mąż to bardziej w formie żartu, bo zeby zajść w ciążę zajęło nam to ok 3 lat.w końcu się udało no ale wyszło , jak wyszło też...
    I ze wspomaganiem cyklu po 6msc od straty, zaszłam w ciąże z Zosia. Co też nie było dla mnie łatwe, bo co miesiąc to negatywny test i przeżywanie żałoby były dobijajace.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 13:38

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ja dzisiaj juz po kosciele i po spacerze 6 kilometrowym. Waga troszke spadla po swietach po tych spacerach ale jest ciezko opanowac sie przed slodkosciami ktore teraz wszedzie mnie otaczaja.
    Szukam teraz jakis pokrowcow przescieradel na przewijaka. Moze znacie jakas fajna strone?

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Hahaha to ja powiem Tobie,ze my tez w dzien owu wlasnie raz ;D reszta,ze tak powiem na zewnatrz i co? Dziura jak sie patrzy hahhaa przereklamowane to w dzien owu!:d

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno to nie prawda z tym seksem w dzień owulacji bo wtedy z invitro itp byliby sami chłopcy a jest pół na pół.
    Mi tam żadne spacery nie pomagają. Pracowałam do 9 miesiąca, dzieci w domu, jeździłam służbowo nadzorować inwestycje, chodziłam po placach budowy i dzieci nie chciały wyjść. Teraz mysle że raczej cc będzie w lutym, ale zobaczymy.
    U nas leniwy dzień. Zamówiliśmy pizze i oglądamy skoki :)

lkc lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ❤️

Od kilku dni mam w domu szczeniaka!❤️ Prawie dwu miesiecznego Maltańczyka mini ;)
    Jest słodka, ale tak jakbym już mam dziecko w domu haha

Śmieje się z męża jak On wytrzyma w domu z 3 babami haha

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3bb6e617f91d.jpg

Uwaga jutro robię 3 podejście do glukozy haha no chyba, że będę mieć ciężki ranek znowu haha

Ikc powodzenia na wizycie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 19:11

patuniek86, kehlana_miyu, iNso87, Butterfly 83, Izziee, Pikcia, india, lkc, bbeczka91, Sana, Malutka_27, Ksiazka1, enka90 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza slodki :D mi to sie marzy i dla Laury pomeranian boo ale to tylko marzenie ;p nie zamierzam miec psa. W bloku tym bardziej. Wystarczy mi 3 dzieci :D

Marza89 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • india Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza ale slodki <3
    Powodzenia jutro, dasz rade :*

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Ja w końcu dotarłam do domu, złapaliśmy gumę po drodze także wyszło 6,5h w samochodzie.. Niby tylko siedziałam, a jakoś mnie to wymęczyło.

Marza przepiękny piesek, uwielbiam takie białe kulki :D No i kciuki za glukozę!

Ja rano się wybieram na badania, bo 2 mam wizytę kontrolną u mojego gina.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza ale cudeńko <3
    Powodzenia jutro na glukozie :)

Ikc powodzenia na wizycie ;)
    Izziee a Tobie na badaniach ;)

Izziee, Marza89 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza śliczna biała kuleczka i trzymam kciuki za 3 podejście do glukozy ;-) oby było ostatnie i skuteczne ;-) do trzech razy sztuka...

U nas było idealnie w owulację i będzie Oliwier ale nie bardzo wierzę w tą teorię ;-)

Po wpisie Marzy przypomniał mi się nasz pies...niestety odszedł 19 października tego roku po 14latach bycia z nami. Jak na swoją rasę husky żył bardzo długo, ale dla właściciela to zawsze i tak za krótko...;-(

Edit: polecam komedie "Teraz albo nigdy" ! Super film

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 00:22

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was dziewczyny,ale nie pisze systematycznie... jesteśmy jeszcze do. 2 stycznia u rodziców. Już tęsknię za swoim małym mieszkaniem.
    katia przykro mi z powodu męża, tak jak dziewczyny pisały... musi Ci wszystko wyjasnic i dopiero wtedy spróbujcie odbudować swój związek...
    Marza trzymam kciuki za glukozę, aby w końcu się udało.
    U nas dobrze, synek kręci się kopię więc jestem spokojna. Dopadła mnie niestety dzisiaj bezsenność...
    Udanych wizyt i spokojnego Sylwestra - pewnie w większości na białej sali ...

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ