X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, możesz lubić ile wlezie ;-) Ja mam księżniczkę w domu, która aktualnie z fochem sprząta. Bo przecież ja się czepiam, więc foch to podstawa istnienia.
    Czepiam się nawet tego, że nosi nowiutkie, bielutkie skarpetki bez kapci. Chodząc po całym mieszkaniu, gdzie trochę się nazbierało ;-) I nowiutkie, bielutkie skarpetki są już szare...

No czepia się matka...

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dolacze,moja tez juz fochy pomalu pokazyje,choc ogolnie jest dobrym dzieckiem. Ale dzis juz jak podawalam Jej ubranie do lazienki to wyszla,spojrzala na mnie i powiedziala co ja dalam,bo wyglada w tej bluzie jak wiesniara. Stanelam deba,bo nigdy nie bylo takich tekstow. Zawsze nakladala ubranie bez wiekszych emocji;p Ale sprowadzilam Ja migiem na ziemie i poszla w bluzie,w ktorej wyglada jak wiesniak :D ;p Oczywiscie czapka to tez jakies nieporozumienie a szalik to sie zarzuca a nie wiaze na okolo buzi i szyi zeby bylo cieplo. Wlosy maja byc rozpuszczone bo w kucyku niekoniecznie. Gumka na reke i na wfie tylko zwiazac trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 16:08

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda spacyfikowana i humor jej się poprawił-właśnie wywaliłam jej dywan z pokoju ;-) Wszystko się go czepia, nie da się go odkurzyć i nawet tuż po oczyszczeniu wygląda, jakby ktoś na niego wyrzucił kosz na śmieci ;-)
    Nic nowego jeszcze nie kupiłam, ale mam już dość czegoś, co dodatkowo wzmaga poczucie syfu ;-)
    Kupię coś małego i puszystego, co da się łatwo oczyścić ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 16:21

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, Butterfly-znacie to :-)
    Małe dzieci-mały kłopot :-)
    Duże dzieci-duży kłopot :-)

I coś, z czym coraz mocniej się identyfikuję ;-)
    Małe dzieci nie dają spać.
    Duże dzieci nie dają żyć :-D

Butterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Inso, Butterfly-znacie to :-)
    Małe dzieci-mały kłopot :-)
    Duże dzieci-duży kłopot :-)

I coś, z czym coraz mocniej się identyfikuję ;-)
    Małe dzieci nie dają spać.
    Duże dzieci nie dają żyć :-D

O Taaak! To drugie teraz szczególnie do mnie przemawia!
    A jaka u mnie była obraza majestatu jak zaszlam w ciążę :-D
    Bo kawaler rozbestwiony jak dziadowski bicz :-D

patuniek86 lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delvila, nie ma wzmianki o jakimś kłopotliwym związku wit K i przyjmowaniu przez matkę heparyny w ciąży. Prawdopodobnie dlatego, że obie te substancje w inny sposób wpływają na układ krzepnięcia. Dotyczą innych czynników krzepnięcia, a więc nie znoszą się wzajemnie ;). A co do pieluch, to nie będę nimi pieluchować. Tak sobie prasuję w ramach ogólnych przygotowań.
    Patuniek, Inso, Wasze dziewczyny zaczynają widzę już wchodzić w nastoletni bunt. Ah to były czasy...

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Po okresie świąteczno - noworocznym wracam w końcu do "normalności". Młoda poszła już dziś do szkoły, Mąż w pracy a my z Manią w domu :)
    Odliczam dni do USG, bo jestem ciekawa ile Maluszek waży i czy nadal "siedzi" głową w dół. Na wizytach na NFZ niestety nie mam USG, ostatnio tylko KTG mi robili :(

patuniek, moja córa też ma aktualnie etap focha na wszystko. Ostatnio w akcie desperacji zaczęliśmy jej sprzątać pokój, bo zbierała się do tego jakieś pół roku i się zebrać nie mogła... Była akurat u babci przez 2 dni, więc mieliśmy czas na ogarnięcie. Co z tego - jak wróciła była awantura i trzeba było poukładać wszystko po swojemu, więc na dobrą sprawę stan pokoju taki, jak przed naszym sprzątaniem. Już serio czasami nie mam do niej siły :(

Ayleen, kurczę, to już niedługo i będziesz tulić swoje Maleństwo :)

patkaaxx, duży już Twój Dzieciaczek ;) I kciuki za serduszko, żeby po porodzie wszystko było już dobrze z tą zastawką.

Katia89, cieszę się, że u Ciebie ciut lepiej.

mimoza, gratuluję córeczki i cieszę się, że Zosia zdrowiutka :)

Co do toreb, to ja planuję spakować się w dwie - jedną dla siebie, drugą dla Malucha. I tym razem zaangażuję w to Męża, żeby wiedział, gdzie co jest ;) Bo jak się urodziła Marysia i trzeba było podać ciuszki, to o wszystko mnie pytał :)

patuniek86, mimoza lubią tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia, ja stwierdzam, że etap sprzątania pokoju córki mam już dawno za sobą. Po prostu wchodzę tam i pokazuję jej palcem ;-) Sama ogarnia, jak choćby teraz :-D Ja siedzę, ona robi ;-)
    Ile dupereli właśnie zostało wyrzuconych... Nawet trochę się sprzeciwia, ale i tak ostatecznie wywala mnóstwo rzeczy ;-)
    Ile lat ma Twoja Młoda? :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny przytyłam już 12 kg i ciągle jem :( nie to że jestem głodna tylko ciągle mam na coś ochotę. Masakra :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra a jak tylas w poprzednich ciążach? Podobnie? Udało się zgubić po porodzie?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Kurde dziewczyny przytyłam już 12 kg i ciągle jem :( nie to że jestem głodna tylko ciągle mam na coś ochotę. Masakra :(
    Kleopatra nic nowego ja MALO jem :D i mam tez 12,5kg na plusie teraz i to jakos teraz znowu szybciej zaczelam przybierac ;) 16kg plus napewno bede miala jak z Laura.. no ale licze na szybkie zrzucenie po porodzie.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tak. W każdej ciaxy ok 20 kg :( w pierwszej i drugiej schudłam ale po 3 nie zdążyłam ;]

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie, u małej wszystko dobrze, leży sobie głową w dół i waży 1200g :)
    Ja za to mam 6kg na plusie, jakoś ta ciąża jest dla mnie łaskawsza jeśli chodzi o wagę :) chociaż ostatnio też mam wielki apetyt, więc jeszcze zobaczymy do ilu dojdzie ;)

Ksiazka1, lkc, iNso87, patuniek86, Sana, Pikcia, bbeczka91, Makowe Szczęście, Kleopatra, Marza89, Butterfly 83, Reniferra, Salsefia, Izziee, Malutka_27, mimoza, kehlana_miyu, Anet85 lubią tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra to i tak ładnie, ja po jednej nie zdążyłam zrzucić ;) co by to było po dwóch kolejnych...

• Ayleen Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam taki długi post i mi wcięło...
    Też już jestem po wizycie. Antek ma 1500 g, jest troszkę mały no ale ma jeszcze 6 tygodni, może nadrobi. Niestety, wód też mam mało.
    Na wadze +8kg, Po pierwszej ciąży była tragedia ze zrzuceniem, może teraz los będzie łaskawszy....

Kleopatra, Sana, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 9,5 na plusie. Przed chwilą zjadłam jedną gruszkę i popiłam wodą ale mała tak mi się na żołądku ułożyła że mam wrżenie że zaraz zwymiotuję z przejedzenia.

npV2p1.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt! ❤️
    Ja jestem +4 kg, wizyta 10.01 już nie mogę się doczekać ;)

Jutro jadę na sesję brzuszkową ❤️

Spokojnej nocy laseczki :D

patuniek86, Kleopatra, Sana, lkc, iNso87 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Pikcia, ja stwierdzam, że etap sprzątania pokoju córki mam już dawno za sobą. Po prostu wchodzę tam i pokazuję jej palcem ;-) Sama ogarnia, jak choćby teraz :-D Ja siedzę, ona robi ;-)
    Ile dupereli właśnie zostało wyrzuconych... Nawet trochę się sprzeciwia, ale i tak ostatecznie wywala mnóstwo rzeczy ;-)
    Ile lat ma Twoja Młoda? :-)

patuniek, w kwietniu Kaśka skończy 13 lat ;) U nas wchodzenie i pokazywanie palcem nie zdało egzaminu, bo wszystko, co nam wydawało się zbędne nagle okazywało się być bardzo potrzebne. Np. dalej walczymy z tym, żeby oddała część pluszaków :) Zajmują tylko miejsce, ale nie da się przetłumaczyć. A jak czasem Marysia jakąś rzecz weźmie albo ruszy, to dopiero jest foch :)

patuniek86 lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia wrote:
    patuniek, w kwietniu Kaśka skończy 13 lat ;) U nas wchodzenie i pokazywanie palcem nie zdało egzaminu, bo wszystko, co nam wydawało się zbędne nagle okazywało się być bardzo potrzebne. Np. dalej walczymy z tym, żeby oddała część pluszaków :) Zajmują tylko miejsce, ale nie da się przetłumaczyć. A jak czasem Marysia jakąś rzecz weźmie albo ruszy, to dopiero jest foch :)

Pikcia, moja w kwietniu też 13 lat kończy :-D I też ma całe mnóstwo "niezbędnych" rzeczy ;-) Tylko pokój ma 5 metrów, więc ich ilość i tak trzeba mocno zmniejszać ;-) W sumie zaczęłyśmy około 16 porządki, przed chwilą skończyłyśmy ;-) 5 worów że śmieciami ;-) Bo inaczej tego nazwać się nie da ;-) Plus 3 opakowania zdekompletowanych puzzli. Plus 4 gry, którym brakuje elementów :-D Plus torba książek dla siostrzenic :-D Plus plecak z rzeczami do babci ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile przytyłyście w poprzednich ciążach i jak szybko zrzuciłyście? Ja przytyłam 18kg, ale w sumie już po 2 miesiacach miałam 4kg na plusie, noi w sumie już do końca mi zostało +2kg, ale śmiałam się zawsze, że to po kg na cycek :P

Teraz masakra, bo już ważę więcej niż przy porodzie z Antosiem, ale wierzę, że też szybo zrzucę. Ogólnie to przy pierwszej ciąży się smarowałam ne wiadomo czym, nie jadłam wcale więcej, nawet zachcianek nie miałam,ćwiczyłam a i tak przytyłam dużo i mi rozstępy wyszły i to jeszcze zanim przytyłam... Teraz stwierdziłam, że to kwestia genów i mam to wszystko w pupie :P

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ