X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam w sumie 14kg, połowaz tego zeszła prawie od razu, powiedzmy gdzieś w ciągu miesiąca, druga połowa stopniowo tak, że zachodzac w tą ciążę wazylam tyle co przed pierwszą :)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimoza ja przytyłam 14 kg w samej ciąży, przed 10 kg. Po porodzie spadło 9 kg ale pozostała ciążowa piątka... masakra. Nie mogłam się tego pozbyć dobre dwa lata, nie mówiąc już o powrocie do wagi z okresu ślubu ;) teraz zachodząc w ciążę ważyłam tyle co zachodząc w pierwszą, zostało mi 6 tygodni więc już może nie dobiję do tamtej wagi.

n59y9vvj81dh7gev.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam jakieś 25-26 kg. Tylko w sumie od samego początku waga poszła mi w górę, bo zaczynałam z niedowagą ;-) Ale jak już się wyrównała, to i tak się nie zatrzymała ;-)
    Ale naprawdę błyskawicznie jakoś ja zrzuciłam-karmienie piersią i spacery, brak czasu dla siebie ;-) Rok później ważyłam jeszcze mniej, niż przed ciążą. Wyglądałam, jak szkielet i nie czułam się z tym dobrze. Nawet rozmiar 34 bywał dla mnie za duży.
    Ale po skończeniu karmienia zaczęłam na szczęście przybierać na wadze :-)

Aktualnie tydzień temu było 8,5 kg na plusie :-) Wizyta we środę, więc pewnie będzie 9,5 kg :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • majusikowa90 Nowa

Wysłany: 4 stycznia 2019, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie serdecznie :) Juz kiedys (na poczatku ciazy) zagladalam i podczytywalam te forum, szczegolnie ze wzgledu na to, ze wsrod Was jest mama z cholestaza. Ja rowniez w pierwszej ciazy mialam cholestaze.
    Termin porodu mam wyznaczony na 31 marca ale ze wzgledu na cholestaze na pewno wyznacza mi wczesniejsza date porodu. W brzuszku mieszka corcia- Laura. To moja druga ciaza i druga coreczka. W domku mam prawie 4letnia Maje.
    Pozdrawiam wszystkie mamusie :)0

lkc, iNso87, Salsefia, Sana, Makowe Szczęście, bbeczka91, Pikcia, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam 21 kg z czego do 30 tygodnia 11 kg i nastepne 10 kg po 30 tygodniu.
    Zrzucilam bardzo szybko karmiac piersia . W ciagu 5 miesiecy waga zeszla mi do tej sprzed ciazy plus jeszcze nastepne 10 kg wiec w sumie schudlam 31 kg.

Obecnie plus 6 kg

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spac nie moge :D wlasnie Malz do pracy pocial i mnie obudzil..

Ja juz pisalam kiedys, z Laura 16kg i mialam jakos 2kg nadwagi jak zaczynalam. Schudlam szybko,wrecz odrazu. Potem jeszcze zeszla mi ta nadwaga. Z Lena 11kg ale mialam dobra nadwage... Malz mnie utyuczyl 10kg przed ciaza takze ten..zrzucilam tez odrazu te 11kg i z 4kg nadwagi odrazu. Reszta zostala. Po roku dopiero odchudzalam sie i wazylam juz normalnie. Mialam wage prawidlowa w samym srodku,ze tak powiem bmi. No a teraz nadrabiam.. narazie 12,5kg. Ale tez sadze,ze szybko zrzuce. Nawet mam takie nastawinie. No i planuje i tak znowu sie odchudzac jak nie bede kp. ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majusikowa90, witamy :).
    U mnie 10kg na plusie. Ostatnie 2kg przytylam po świętach teraz :(. No ale nie ma co się przejmować. Podobno po 36 t.c waga przestaje rosnąć.

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, będziemy miały donoszone ciąże w walentynki <3

iNso87, patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Madziakk Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja w poprzedniej ciąży przytylam 25 kg ale nie udało mi sie wszystkiego zrzucić zostało mi 10 kg w prezencie. Teraz właśnie startowałam z tym nadmiarem kg i dodatkowo mam już 13 kg na plusie od początku ciąży. Najgorsze jest to że wcale się nie objadam ani nie jem jakoś bardzo dużo. Widocznie takie geny. O rozstepach już nie wspomnę nawet. Teraz się smaruje kremem i olejkiem na rozstępy ale to nic nie daje. W poprzedniej ciąży z synkiem też się regularnie smarowalam i nic to nie dało, wyszły mi okropne rozstępy na całym brzuchu. No cóż niektóre z nas nie mają lekko w tym temacie.

Wizytę mam 14 stycznia i dostanę wtedy skierowanie do szpitala na ustalenie terminu cc, to już tak blisko do naszych porodów!

iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

zem3i09kgh136z79.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra cudny dzien :D taki mam plan donosic do Urodzin Laury a to 12.02 ;) potem moge wlasnie rodzic. Choc wiem,ze jak sama cc nie ustale to bede do terminu sie bujac. Tak jak z 2 ciazami. Zweryfikuje zycie potem. Caly czas mysle,zeby przepisac sie do gina prywatnie,ktory przyjmuje w szpitalu...ale tak bede myslala chyba do terminu :/

Co do rozstepow to najwiekszy brzuch mialam z Laura i wtedy tez na 2 tygodnie przed urodzeniem wyskoczyly mi dziady;/ Ale mam je od pepka w dol. nie sa to wielkie pregi jak u niektorych,takie pionowe tylko sporo malych. Ale Laura urodzila sie dosc spora,nabrala masy chyba przez te ostatnie 2 tygodnie.. wazyla 4050g 59cm. Takze kawal baby ;) z Lena pod koniec ciazy albo nic mi nie wyskoczylo albo pare przy pepku delikatnych. Nie moglismy dojsc z Malzem czy to nowe czy stare. Czy to zyla poprostu fioletowa;p teraz tez narazie nic. Chyba moja skora jest juz dobrze rozciagnieta i raz wystarczylo,zeby zrobic rozstepy.
    Choc musze powiedziec,ze obwod brzucha idzie jak burza :| 111cm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 07:44

Reniferra lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majusikowa90 wrote:
    Witam Was wszystkie serdecznie :) Juz kiedys (na poczatku ciazy) zagladalam i podczytywalam te forum, szczegolnie ze wzgledu na to, ze wsrod Was jest mama z cholestaza. Ja rowniez w pierwszej ciazy mialam cholestaze.
    Termin porodu mam wyznaczony na 31 marca ale ze wzgledu na cholestaze na pewno wyznacza mi wczesniejsza date porodu. W brzuszku mieszka corcia- Laura. To moja druga ciaza i druga coreczka. W domku mam prawie 4letnia Maje.
    Pozdrawiam wszystkie mamusie :)0
    Witamy, zagoscisz u nas na forum na dluzej? Wpisac Ciebie na nasza liste?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :-)

Godzina 8, a ja nie śpię ;-) Padłam wczoraj przed północą ;-) Jednak brak drzemki dużo daje ;-) Plus byłam tak wykończona porządkami u Młodej :-D Ona zresztą też, jak nigdy zasnęła w kilka minut :-D

Pytanie-czy Wy też chrapiecie? Rany, ja zaczynam i to mnie przeraża :-( Normalnie kilka razy w nocy budzi mnie moje chrapanięcie. Mam nadzieję, że to pojedynczy przypadek i się budzę, ale co, jeśli chrapię dużo? :-(

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety każda kolejna ciąże trudniej zrzucić, ale zobaczymy.
    Dziewczyny co macie mała różnice między dziećmi, taka do 2 lat co robicie z wózkiem? Podwójny czy dostawka?

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, wywołujesz uśmiech z rana ;). Chrap sobie na zdrowie. Ja ponoć nie chrapię, ale moja siostra w ciąży chrapała jak silnik malucha.

patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny :-)

Godzina 8, a ja nie śpię ;-) Padłam wczoraj przed północą ;-) Jednak brak drzemki dużo daje ;-) Plus byłam tak wykończona porządkami u Młodej :-D Ona zresztą też, jak nigdy zasnęła w kilka minut :-D

Pytanie-czy Wy też chrapiecie? Rany, ja zaczynam i to mnie przeraża :-( Normalnie kilka razy w nocy budzi mnie moje chrapanięcie. Mam nadzieję, że to pojedynczy przypadek i się budzę, ale co, jeśli chrapię dużo? :-(
    Patuniek tez czasem chrapne ale to mnie tez budzi i odrazu oczy otwieram :D odwracam sie na drugi bok i pewnie spie juz normalnie. Malz sie nie skarzy choc On ma twardy sen..i tak nie uslyszalby. Sam z reszta chrapnie to ja znowu sie budze i Go musze walnac to wtedy sie odwroci i przestaje hehehe

patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory męża za chrapanie nie kopałam, bo chrapie tylko leżąc na plecach-wystarczy go delikatnie "pchnąć" i sam przekręci się na bok. Zresztą na początku się śmiałam, że jego chrapanie mi nie przeszkadza, bo zagłuszam go swoim zgrzytaniem zębów ;-)
    Tylko na bruksizm już dawno nie cierpię, ale te chrapnięcia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 08:45

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra ja będę miała niecale dwa lata różnicy i myślałam o dostawcę, ale zobaczę w trakcie jak to będzie wyglądać czy faktycznie jest konieczna. A Ty co planujesz?

W pierwszej ciąży przytyłam 14, szybko po porodzie zgubiłam 9 i zostałam z tą 5 już.
    Teraz mam 4,5kg na plusie.

• Sana Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj majusikowa :)

iNso a będziesz ustalać termin cc? Czy czekać aż samo się zacznie?

patuniek86, szczerze mówiąc - nie wiem :D chyba nie. Za to mój mąż chrapie jak niedźwiedź i spać przez to nie mogę :/

Ale mnie zgaga męczy z rana. Okropieństwo.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę dzisiaj z Młodą do alergologa. Jak może pamiętacie, Młoda strasznie kasłała. Po lekach na szczęście cisza :-) Dzisiaj kontrola, zobaczymy, co powie lekarka :-)

Ja spojrzałam na swój kalendarz wizyt i mam "letko" napięty grafik :-D
    9.01-gin
    10.01-usg
    11.01-hematolog
    15.01-kardiolog
    21.01-endo
    23.01-gin
    Przy czym szukam terminu na badanie dna oka, bo muszę zrobić ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja już po badaniach krwi, zabieram się za śniadanko. Wystalam się na mrozie bo babka się spóźniła..brrr

Patuniek, sporo masz tych wizyt, nie będziesz się
    nudzila ;)

Ja mam 10.01 wizytę u mojej ginekolog
    15.01 u ginekologa który zrobi mi cesarke
    16.01 wizyta we Wrocławiu w klinice, usg 3 trymestru

Ile wcześniej powinno ustalać się termin cc z lekarzem? W grudniu powiedział mi że jest za wcześnie... :)

lkc lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ