X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 badanie dna oka zawsze robiłam na Ursynowie tylko, że prywatnie. Później przeniosłam się do Kliniki Jaskry a teraz robiłam już tu.
    Grafik rzeczywiście napięty :) co do chrapania nie chrapię, ale mam mega dziwne sny :)

Jeśli chodzi o wagę to zaczynałam z 51,7 a teraz mam 60,5. Mam wrażenie, że po tym żelazie zaczęłam przybierać więcej, myślicie że to możliwe? Czy sobie ubzdurałam?

.
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Dziewczyny co macie mała różnice między dziećmi, taka do 2 lat co robicie z wózkiem? Podwójny czy dostawka?

My zrezygnowaliśmy z kupna podwójnego, na początek spróbujemy jakoś przetrwać z jednym plus chusta i dostawka, a jak mała trochę podrośnie chcemy kupić przyczepke Thula podwójną, one mogą służyć i jako wózek i przyczepka do roweru i do nart :) W sumie to już zaczęłam polowanie na dobrą cenę :P ale nie spieszy mi się, bo te hamaki dla maluszków do nich mnie nie przekonują, a zanim młoda będzie mogła w niej usiąść to trochę czasu minie...

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ced4498b4ca9.png

Pikcia, patuniek86, mamakropka., Katia89, lkc, Reniferra, Sana, bbeczka91, Madziakk lubią tę wiadomość

.
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:

Pytanie-czy Wy też chrapiecie? Rany, ja zaczynam i to mnie przeraża :-( Normalnie kilka razy w nocy budzi mnie moje chrapanięcie. Mam nadzieję, że to pojedynczy przypadek i się budzę, ale co, jeśli chrapię dużo? :-(

Hahah uśmiałam się :) Mój mąż nie może ze mną wyspać się. Co chwile mnie trąca żebym zmieniła pozycje. Mam tak od jakichś 2 miesięcy.
    Podobno to normalne. Po porodzie przejdzie :)
    Jestem takim przypadkiem, że chyba wszystko mam w ciąży..nawet zespół niespokojnych nóg ;/

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u lekarza prowadzącego termin cc 28 luty a i waga plus 8 kg od początku na ale jeszcze 2 miesiące

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 12:03

Reniferra, patuniek86, lkc, Kleopatra, iNso87, kehlana_miyu, Sana, Pikcia, Makowe Szczęście, enka90, bbeczka91, Madziakk lubią tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny
    Wróciliśmy w środę do domu, ale wczoraj miałam dzień porządków, a dzisiaj jakis słabo się czuje i chyba pójdę na drzemke. Przeczytałam Was i cieszę się, że wszystko przebiega w miarę dobrze.
    My w sobotę idziemy kupić materac do łóżeczka i pewnie pojedziemy po fotelik, zostanie nam tylko kupić wózek i ostatnie drobiazgi. W przyszłym tygodniu zacznę prac ubrania synka i rozpocznę prasowanie;-)
    Co do torby spakuje się raczej w jedną walizkę, jedną połowę przeznaczę dla synka, a jak się nie zmieszczę to dla synka wezmę mniejszą osobno.
    Do tej pory przytyłam 8 kg -9kg - po świętach mi przybyło 1,5 kg , zobaczymy jak będzie dalej.
    Pozdrawiam ciepło

patuniek86 lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakropka. wrote:
    My zrezygnowaliśmy z kupna podwójnego, na początek spróbujemy jakoś przetrwać z jednym plus chusta i dostawka, a jak mała trochę podrośnie chcemy kupić przyczepke Thula podwójną, one mogą służyć i jako wózek i przyczepka do roweru i do nart :) W sumie to już zaczęłam polowanie na dobrą cenę :P ale nie spieszy mi się, bo te hamaki dla maluszków do nich mnie nie przekonują, a zanim młoda będzie mogła w niej usiąść to trochę czasu minie...
    No właśnie ja chcę kupić dostawke bo mój młody chodzi do żłobka i codziennie będę musiała z wózkiem go odbierać. A to spory kawałek i on mi tego nie przejdzie zwłaszcza że nie chce chodzić za rękę i idzie w swoją stronę. Tylko oglądałam te dostawki i musi być siedząca. Z oparciem i pasami są na rynku chyba z 2 i kosztują ok 500 zł. Sporo, a ciekawe jak to się sprawdzi. I jakoś nie wiem jak to ugryźć :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Witaj majusikowa :)

iNso a będziesz ustalać termin cc? Czy czekać aż samo się zacznie?

patuniek86, szczerze mówiąc - nie wiem :D chyba nie. Za to mój mąż chrapie jak niedźwiedź i spać przez to nie mogę :/

Ale mnie zgaga męczy z rana. Okropieństwo.
    No wlasnie sama nie wiem. Moja ginka jest "niedorobem z nfz":/ chodze tylko dlatego,ze jest blisko i ciaza bez powiklan ptfu ptfu ale wlasnie mysle o zmianie przez to cc. Troche boje sie czekac do akcji,bo co jak dlugo bede czekala w szpitalu na cc? Boje sie,ze cos sie stanie,pekne itp nie wiem ;) a ustalona to ustalona no i wczesniej.. eh

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiechu mam sporo dzięki Waszym dzisiejszym postom dziewczyny. :-D
    Dzień dobry :-*

Ja o wadze to nawet nie gadam, bo mnie sama przeraża. Ja po ciąży, a właściwie stresu i żałoby schudlam od razu! Dosłownie! Ale za to przy wspomaganiu owu i staraniu się o tę ciążę przytylam jednak sporo. Więc zaczynałam z waga 65kg.i już 12kg na plusie. Mam tylko nadzieję,że to zgubie szybko!
    Od rana mam zgage, jak ostatnio każdego dnia. I kręcę się po domu,próbuje pakować walizka,ale nic mi się nie mieści cholera... :-/
    Dziś w nocy już lecimy.

EDIT: będą na mnie pewnie patrzeć jak na wariatke, bo jako bagaż podręczny ciągnę swoją poduszkę do spania, te ciążowa :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 12:48

patuniek86, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj a ja sobie przypomniałam ze mam dentystę o 17.30 a tak mi się nie chce iść..

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamiast się zdrzemnąć słucham mamy ginekolog jak "zwiekszyc szanse" na poród naturalny
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=775022769323652&id=646192435540020
    Zaczełam już dużo o tym rozmyślać, wiec jak któraś z Was nastawia się na poród naturalny to polecam - informacje zebranie w kapsułce

Butterfly 83, patuniek86, kehlana_miyu, Ksiazka1, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta o 13. Na tę chwilę opóźnienie 50 minut i się metodycznie zwiększa...
    Pola dokazuje tak, że ledwo siedzę, a przypominam, że siedzę w przychodni pełnej pacjentów w różnym stanie. Ale tak to jest przy super-hiper lekarzu, który ma gdzieś "15 minut na pacjenta" i tyle czasu poświęca, ile trzeba.

Makowe, ja mam pakiet Medicover, więc nawet nie zamierzam płacić za takie badanie ;-) Tylko terminów brak, a mi tak do końca nie zależy ;-) Nie spieszy mi się, a po kroplach zawsze źle się czuję, więc tym bardziej odwlekam telefon do medicover z prośbą o wyznaczenie terminu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 12:56

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    No właśnie ja chcę kupić dostawke bo mój młody chodzi do żłobka i codziennie będę musiała z wózkiem go odbierać. A to spory kawałek i on mi tego nie przejdzie zwłaszcza że nie chce chodzić za rękę i idzie w swoją stronę. Tylko oglądałam te dostawki i musi być siedząca. Z oparciem i pasami są na rynku chyba z 2 i kosztują ok 500 zł. Sporo, a ciekawe jak to się sprawdzi. I jakoś nie wiem jak to ugryźć :)

Ja mam taką samą sytuację i na razie planuję właśnie dostawkę z siedziskiem + gondola, albo alternatywnie zestaw spacerówka + chusta dla maluszka. Zobaczymy, co się lepiej sprawdzi, dużo zależy od preferencji moich dzieci :D Mój Adaś jest trochę starszy niż Twój synek, w marcu będzie miał już 2,5 roku, ale na razie wciąż dość często domaga się wózka, więc coś do jazdy muszę dla niego mieć. Z drugiej strony podwójny wózek już mi się raczej nie opłaca.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, przypomniałyście mi, że też muszę się umówić na badanie dna oka!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek - jak pisałaś o lekarzu i o opóźnieniu to identycznie jest u mojego lekarza ginekologa. A moze chodzimy do tego samego bo nawet dni nam się zgadzają przyjęć na NFZ? Chodzisz do przychodni Sana w Warszawie ?

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, nie :-) To wizyta u alergologa z Młodą :-)
    Ja przy zaśniadzie naczekałam się tyle na NFZ, że dziękuję bardzo. Do przychodni przyszpitalnej po 3-4 godziny, tak samo na 2 sztuki usg... Potem na ip, czy mnie przyjmą, czy nie (2 dni nie przyjmowali). Nieeeee, dopóki mogę korzystać z pakietu i nie czekać godzinami, to korzystam ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluchy za 1 grosz :-)

Właśnie znalazłam promocję w rossman z kartą rossnę :-)
    Po 34 tygodniu, a przed ukończeniem przez dziecko 1 miesiąca, dostanie się paczkę pampers Premium Care 1, 22 szt za 1 grosz :-)
    Promocja kończy się w tym roku, więc się załapiemy :-) A część z Was już za chwilę może nam potwierdzić, że promocja działa :-)

Sana, Ksiazka1, Marza89, kehlana_miyu, enka90, bbeczka91, Izziee lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz nie-doczytałam ;-) Udanej wizyty z córcia ;-)

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    A ja zamiast się zdrzemnąć słucham mamy ginekolog jak "zwiekszyc szanse" na poród naturalny
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=775022769323652&id=646192435540020
    Zaczełam już dużo o tym rozmyślać, wiec jak któraś z Was nastawia się na poród naturalny to polecam - informacje zebranie w kapsułce
    Dzięki Anet85, wysłuchałam i bardzo sensownie mówi. Jedyne na co mogę się pozalić to to że nie mogę ćwiczyć :( w pierwszej ciąży nie miałam problemów a teraz jak się bralam za ćwiczenia to miałam skurcz za skurczem przez noc i połowę dnia i to na mega dawce magnezu, także musiałam odpuścić:(
    Przed porodem będę jeszcze pić siemię lniane polecane na szkole rodzenia. Krocza nie mam zamiaru masować. No i jestem nastawiona zadaniowo.

Edit: jedyne co ćwiczę to mięśnie kegla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 13:44

Anet85 lubi tę wiadomość

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książka - ja z ćwiczeniami też bardzo musze uważać z tego samego powodu co Ty, macica mi się napina, bore Mg 3xdz i Luteinę 1x1. Ćwiczę tylko mięśnie Kegla i ćwiczenia zalecane przez fizjoterapeutkę do której chodzę- przede wszystkim oddechowe, spokojne, trochę się poruszam, ale nie robię dynamicznych ćwiczeń. Z masażem krocza się zastanawiam, tak naprawdę mi nie zaszkodzi, ani też nie da pewności , że nie będę nacięta- spróbować można. Wiesiołek też będę brać ale dopiero ok 39 tc. , bo został mi z czasu starań. Ja siemienia lnianego nie piję, ale za to rano piję pół szklanki wody z 2 łyżkami oleju lnianego- aby nie mieć zaparć, wiec na jedno wychodzi;-)

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ