MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
patuniek86 badanie dna oka zawsze robiłam na Ursynowie tylko, że prywatnie. Później przeniosłam się do Kliniki Jaskry a teraz robiłam już tu.
Grafik rzeczywiście napiętyco do chrapania nie chrapię, ale mam mega dziwne sny
Jeśli chodzi o wagę to zaczynałam z 51,7 a teraz mam 60,5. Mam wrażenie, że po tym żelazie zaczęłam przybierać więcej, myślicie że to możliwe? Czy sobie ubzdurałam?. -
Kleopatra wrote:Dziewczyny co macie mała różnice między dziećmi, taka do 2 lat co robicie z wózkiem? Podwójny czy dostawka?
My zrezygnowaliśmy z kupna podwójnego, na początek spróbujemy jakoś przetrwać z jednym plus chusta i dostawka, a jak mała trochę podrośnie chcemy kupić przyczepke Thula podwójną, one mogą służyć i jako wózek i przyczepka do roweru i do nartW sumie to już zaczęłam polowanie na dobrą cenę
ale nie spieszy mi się, bo te hamaki dla maluszków do nich mnie nie przekonują, a zanim młoda będzie mogła w niej usiąść to trochę czasu minie...
-
patuniek86 wrote:
Pytanie-czy Wy też chrapiecie? Rany, ja zaczynam i to mnie przerażaNormalnie kilka razy w nocy budzi mnie moje chrapanięcie. Mam nadzieję, że to pojedynczy przypadek i się budzę, ale co, jeśli chrapię dużo?
Hahah uśmiałam sięMój mąż nie może ze mną wyspać się. Co chwile mnie trąca żebym zmieniła pozycje. Mam tak od jakichś 2 miesięcy.
Podobno to normalne. Po porodzie przejdzie
Jestem takim przypadkiem, że chyba wszystko mam w ciąży..nawet zespół niespokojnych nóg ;/ -
Ja po wizycie u lekarza prowadzącego termin cc 28 luty a i waga plus 8 kg od początku na ale jeszcze 2 miesiące
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 12:03
Reniferra, patuniek86, lkc, Kleopatra, iNso87, kehlana_miyu, Sana, Pikcia, Makowe Szczęście, enka90, bbeczka91, Madziakk lubią tę wiadomość
Miłosz
Honoratka
-
Witam dziewczyny
Wróciliśmy w środę do domu, ale wczoraj miałam dzień porządków, a dzisiaj jakis słabo się czuje i chyba pójdę na drzemke. Przeczytałam Was i cieszę się, że wszystko przebiega w miarę dobrze.
My w sobotę idziemy kupić materac do łóżeczka i pewnie pojedziemy po fotelik, zostanie nam tylko kupić wózek i ostatnie drobiazgi. W przyszłym tygodniu zacznę prac ubrania synka i rozpocznę prasowanie;-)
Co do torby spakuje się raczej w jedną walizkę, jedną połowę przeznaczę dla synka, a jak się nie zmieszczę to dla synka wezmę mniejszą osobno.
Do tej pory przytyłam 8 kg -9kg - po świętach mi przybyło 1,5 kg , zobaczymy jak będzie dalej.
Pozdrawiam ciepłopatuniek86 lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
mamakropka. wrote:My zrezygnowaliśmy z kupna podwójnego, na początek spróbujemy jakoś przetrwać z jednym plus chusta i dostawka, a jak mała trochę podrośnie chcemy kupić przyczepke Thula podwójną, one mogą służyć i jako wózek i przyczepka do roweru i do nart
W sumie to już zaczęłam polowanie na dobrą cenę
ale nie spieszy mi się, bo te hamaki dla maluszków do nich mnie nie przekonują, a zanim młoda będzie mogła w niej usiąść to trochę czasu minie...
-
Sana wrote:Witaj majusikowa
iNso a będziesz ustalać termin cc? Czy czekać aż samo się zacznie?
patuniek86, szczerze mówiąc - nie wiemchyba nie. Za to mój mąż chrapie jak niedźwiedź i spać przez to nie mogę
Ale mnie zgaga męczy z rana. Okropieństwo.chodze tylko dlatego,ze jest blisko i ciaza bez powiklan ptfu ptfu ale wlasnie mysle o zmianie przez to cc. Troche boje sie czekac do akcji,bo co jak dlugo bede czekala w szpitalu na cc? Boje sie,ze cos sie stanie,pekne itp nie wiem
a ustalona to ustalona no i wczesniej.. eh
-
Uśmiechu mam sporo dzięki Waszym dzisiejszym postom dziewczyny.
Dzień dobry :-*
Ja o wadze to nawet nie gadam, bo mnie sama przeraża. Ja po ciąży, a właściwie stresu i żałoby schudlam od razu! Dosłownie! Ale za to przy wspomaganiu owu i staraniu się o tę ciążę przytylam jednak sporo. Więc zaczynałam z waga 65kg.i już 12kg na plusie. Mam tylko nadzieję,że to zgubie szybko!
Od rana mam zgage, jak ostatnio każdego dnia. I kręcę się po domu,próbuje pakować walizka,ale nic mi się nie mieści cholera...
Dziś w nocy już lecimy.
EDIT: będą na mnie pewnie patrzeć jak na wariatke, bo jako bagaż podręczny ciągnę swoją poduszkę do spania, te ciążowaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 12:48
patuniek86, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
A ja zamiast się zdrzemnąć słucham mamy ginekolog jak "zwiekszyc szanse" na poród naturalny
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=775022769323652&id=646192435540020
Zaczełam już dużo o tym rozmyślać, wiec jak któraś z Was nastawia się na poród naturalny to polecam - informacje zebranie w kapsułce
Butterfly 83, patuniek86, kehlana_miyu, Ksiazka1, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Wizyta o 13. Na tę chwilę opóźnienie 50 minut i się metodycznie zwiększa...
Pola dokazuje tak, że ledwo siedzę, a przypominam, że siedzę w przychodni pełnej pacjentów w różnym stanie. Ale tak to jest przy super-hiper lekarzu, który ma gdzieś "15 minut na pacjenta" i tyle czasu poświęca, ile trzeba.
Makowe, ja mam pakiet Medicover, więc nawet nie zamierzam płacić za takie badanieTylko terminów brak, a mi tak do końca nie zależy
Nie spieszy mi się, a po kroplach zawsze źle się czuję, więc tym bardziej odwlekam telefon do medicover z prośbą o wyznaczenie terminu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 12:56
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Kleopatra wrote:No właśnie ja chcę kupić dostawke bo mój młody chodzi do żłobka i codziennie będę musiała z wózkiem go odbierać. A to spory kawałek i on mi tego nie przejdzie zwłaszcza że nie chce chodzić za rękę i idzie w swoją stronę. Tylko oglądałam te dostawki i musi być siedząca. Z oparciem i pasami są na rynku chyba z 2 i kosztują ok 500 zł. Sporo, a ciekawe jak to się sprawdzi. I jakoś nie wiem jak to ugryźć
Ja mam taką samą sytuację i na razie planuję właśnie dostawkę z siedziskiem + gondola, albo alternatywnie zestaw spacerówka + chusta dla maluszka. Zobaczymy, co się lepiej sprawdzi, dużo zależy od preferencji moich dzieciMój Adaś jest trochę starszy niż Twój synek, w marcu będzie miał już 2,5 roku, ale na razie wciąż dość często domaga się wózka, więc coś do jazdy muszę dla niego mieć. Z drugiej strony podwójny wózek już mi się raczej nie opłaca.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Patuniek - jak pisałaś o lekarzu i o opóźnieniu to identycznie jest u mojego lekarza ginekologa. A moze chodzimy do tego samego bo nawet dni nam się zgadzają przyjęć na NFZ? Chodzisz do przychodni Sana w Warszawie ?Córcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Anet, nie
To wizyta u alergologa z Młodą
Ja przy zaśniadzie naczekałam się tyle na NFZ, że dziękuję bardzo. Do przychodni przyszpitalnej po 3-4 godziny, tak samo na 2 sztuki usg... Potem na ip, czy mnie przyjmą, czy nie (2 dni nie przyjmowali). Nieeeee, dopóki mogę korzystać z pakietu i nie czekać godzinami, to korzystamPola Róża
-
Pieluchy za 1 grosz
Właśnie znalazłam promocję w rossman z kartą rossnę
Po 34 tygodniu, a przed ukończeniem przez dziecko 1 miesiąca, dostanie się paczkę pampers Premium Care 1, 22 szt za 1 grosz
Promocja kończy się w tym roku, więc się załapiemyA część z Was już za chwilę może nam potwierdzić, że promocja działa
Sana, Ksiazka1, Marza89, kehlana_miyu, enka90, bbeczka91, Izziee lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
nick nieaktualnyAnet85 wrote:A ja zamiast się zdrzemnąć słucham mamy ginekolog jak "zwiekszyc szanse" na poród naturalny
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=775022769323652&id=646192435540020
Zaczełam już dużo o tym rozmyślać, wiec jak któraś z Was nastawia się na poród naturalny to polecam - informacje zebranie w kapsułcew pierwszej ciąży nie miałam problemów a teraz jak się bralam za ćwiczenia to miałam skurcz za skurczem przez noc i połowę dnia i to na mega dawce magnezu, także musiałam odpuścić
Przed porodem będę jeszcze pić siemię lniane polecane na szkole rodzenia. Krocza nie mam zamiaru masować. No i jestem nastawiona zadaniowo.
Edit: jedyne co ćwiczę to mięśnie kegla.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 13:44
Anet85 lubi tę wiadomość
-
Książka - ja z ćwiczeniami też bardzo musze uważać z tego samego powodu co Ty, macica mi się napina, bore Mg 3xdz i Luteinę 1x1. Ćwiczę tylko mięśnie Kegla i ćwiczenia zalecane przez fizjoterapeutkę do której chodzę- przede wszystkim oddechowe, spokojne, trochę się poruszam, ale nie robię dynamicznych ćwiczeń. Z masażem krocza się zastanawiam, tak naprawdę mi nie zaszkodzi, ani też nie da pewności , że nie będę nacięta- spróbować można. Wiesiołek też będę brać ale dopiero ok 39 tc. , bo został mi z czasu starań. Ja siemienia lnianego nie piję, ale za to rano piję pół szklanki wody z 2 łyżkami oleju lnianego- aby nie mieć zaparć, wiec na jedno wychodzi;-)Córcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny