MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Makowe, któraś z dziewczyn polecała tutaj dolce sonno, na allegro
Ma faktycznie niedrogie rzeczy, ja się zdecyduję pewnie na 2-3 koszulki, to i szlafrok wezmę
40 zł, gdzie w sklepach widziałam po 70...
Makowe Szczęście, iNso87 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Ja raczej nie biorę, po urodzeniu synka ani razu nie użyłam, na oddziale było za gorąco, a ja i tak się pocilam po porodzie. Jeżeli teraz stwierdzę, że mi go jednak brakuje do szczęścia, mąż mi dowiezie do szpitala, i tak będzie do nas codziennie wpadł w odwiedziny
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Ja też mam biały niestety takiej pośredniej grubości. W domu jeszcze 2 grube. Jakoś nie widzi mi się kupowanie następnego, więc trudno. Będzie biały.
A słyszałyście o tym aniballu do ćwiczenia krocza? Chyba sobie zamówię. -
Ja slyszalam, czytałam, ale boje sie, że zamiast pochwy bedzie wiadro;) tzn ze sie za mocno rozciągnie i tak mi zostanie po tych cwiczeniach, albo bedzie duzo szerzej niz jest. Jakos nie moge sie przekonać.
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Hej!
Ja dopiero w lozku. Dziekuje Dziewczyny!
Wigilia udana,prezentow fura...juz nie wiem co od kogo dzieci dostaly,bo tyle tego..z jednego woraod Mikolaja a potem jeszcze u moich rodzicow pod choinka. Jedyne co pamietam to Leny toaletka:d ale zachwyt ma. Juz nic wiecej nie zmieszcze do tego pokoju...masakra
Patuniek ja pisalam o dolce sonno,mam do dzis koszule do karmienia. I ktos jeszcze pisal ?bbeczka91, patuniek86 lubią tę wiadomość
-
Hejka ja przeziębiona...
Właśnie ja zrobiłem kilka stron i widzę że temat kosmetyków. Ja właśnie czekam na paczkę z gemini zamówiłam wszysrko hurtem I dla dziecka i do porodu:)
Na sutki polecam bardzo maść Medela ona jest z czystej lanoliny i nie trzeba myć piersi przed podaniem jej dziecku.
Do pupy na odparzenia polecam krem na odparzenia z musteli jest rewelacyjny używałam tylko w stanach najgorszych o odrazu poprawa.
Poza tym kupilam kilka rzeczy z różnych firm emolium, Ziaja,itd
Szlafroka nie biorę będę miała ok 3 koszule i potem już piżame spodnie 3/4 i bluzkę. Planuje wziasc taka narzutke ala kardigan.
Dzis dopiero zaczęłam robić remanent i szukać tych najmniejszych rzeczy po córce Jakies kocyki, pościele,pieluszki flanelowe wiec trochę się nazbierało i będzie pierwsze pranie. Tylko czekam na płyn bobini ktory ma przyjść z apteki gemini.na resztę rzeczy czekam az mi kuzynka odeśle bo nic niemam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 22:12
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Na sutki polecam kompresy Multi-Mam. Pieruńsko drogie(w wersji oszczędnościowej przecinalam je na pół
) ale nieziemsko skuteczne. Poza tym jak miałam rany używałam kilka razy nakładek(kapturków) z Medeli.
-
iNso - Wesołych Świąt - fajnie teraz świętować, więcej spokoju mniej zamieszania i hałasu
Ja do pielęgnacji przy córci używałam LINONAG - zestaw biało- różowy o najlepsza jak dla mnie maśc Linomag biało zielona tubka. Mam jeszcze Emolium do pielęgnacji o oliwkę do ciała dla maluszka
Dla siebie mam maść na sutki - Maltan - u mnie się sprawdziła, dlatego nie zmieniam na nic innego.
Do szpitala wezmę szlafrok, ale taki cienki bawełniany- nie jakiś specjalny ciążowy. Mam dokupić jeszcze jedną koszulę ciążowa - pewnie Was posłucham i wezmę z Dolce sonno - chyba granatowąMierzyłam obwód brzuszka i mam 96 cm
Muszę się ze wszystkim sprężyc, pozamawiam już wszystko i w przyszłym tygodniu zacznę odkładać rzeczy do spakowania do szpitala, zaczęła mnie niepokoić moja blizna po cc i boję się, że nie będzie tak kolorowo jakbym chciała. Pobolewa mnie miejsce z lewej strony nad blizną po cc, a właściwie miejsce po laparoskopii, taka jakby tkliwość tego miejsca, sama nie wiem - muszę odwołać wizytę u fizjoterapeutki w środe bo nie chce sobie zaszkodzić. Dobrze, że w pt. mam wizytę u swojego ginekologa - zobacze co mi powie. Na ostatnim usg blizna wyglądała dobrze, a teraz sama nie wiem co o tym myśleć.
Makowe Szczęście, iNso87 lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
MakoweSzczescie, to jest taki balonik, który wkłada się do pochwy i pompuje. Z każdym dniem coraz mocniej. Optymalne jest osiągnięcie 30cm ponoć. Ma to zastąpić masaż krocza i ochronić przed koniecznością nacięcia. Cena z tego co pamiętam ok.200zł. Stosuje się chyba od 35 tygodnia. Trochę to pompowanie przerażające, ale może pomoże rzeczywiście?
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
iNso, tak, ja pisałam że znajoma bardzo poleca te koszule z Dolce Sonno
Ja na sutki biorę Maltan. Jest świetny.
Szlafroka do szpitala nie biorę, ewentualnie właśnie jakiś kardigan. Nie cierpię szlafrokówAnet85, iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
DZiewczyny potrzebuje kupić nianie elektroniczna z kamerka... może macie jakieś doświadczenie w temacie co by milion monet nie kosztowała a dobrze zasięg łapała i obraz był ok. Ja mam teraz co przy corce używam i zostanie u niej w pokoju ale już ich nie produkują...Miłosz
Honoratka
-
Dochodzi 1 w nocy i taaa-daaaam! Kto nie może zasnąć?
Reniferra, tak czytam o tym aniball i mam mieszane uczucia
Z Młodą nic nie ćwiczyłam, nie masowałam krocza i miałam 2 szwy-ale na śluzówce, w środku. Nie byłam nacinana, krocze też całe. Więc wiem, że bez tego cudu techniki sobie poradzę
Bardzo mi się jednak podoba skutek "uboczny", w postaci braku problemu z trzymaniem moczuBo to był dla mnie problem, a widzę, że wiele dziewczyn dzięki temu urządzeniu odczuwa znaczną poprawę...
Temat do rozważeniaPola Róża
-
Dziewczyny na lutowkach piszą że często są problemy potem ,po stosowaniu tego balonika i że nie jest polecany. Ja mam cesarkę więc nawet o tym nie myśle
Kremu na sutki też nie kupuje,był mi bardzo potrzebny ale tylko przy pierwszym dziecku,kolejne jakoś lepiej przystawialam czy coś bo nie miałam poranionych sutków.
Idę spać bo wszyscy w łóżku od 20 a ja na konsoli grałam -
Aaaa, no i u mnie 3 z przodu
30 pełnych tygodni stuknęłoChociaż tyle dobrego
Reniferra, iNso87, Kleopatra, Makowe Szczęście, Anet85, enka90, india, Katia89, Sana, 83xxx, bbeczka91 lubią tę wiadomość
Pola Róża