MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zamierzam wziąc 1 butelkę ze smoczkiem na wszelki wypadek, chociaż nastawiam się na kp, czasami jednak nie da się wszystkiego przewidzieć wiec wolę się zabezpieczyć.
Na piersi tylko własne mleko i Maltan nic więcej nie zamierzam kupować
Patuniek U mnie synek w nocy też jest bardzo aktywny, też mi podskakuje brzuch i czasami to boli ( corcia tak nie rozrabiała), poza tym jak chcę choć na chwilę położyć się na prawym boku to od razu jest protest, mały się przemieszcza kopie , wczoraj z 2 razu próbowałam i od razu byłą reakcja. Zostaje tylko lezenie na lewym boku i płasko, tyle, że zaczyna mnie już ten bok bolec i kark. Chyba zaczyna się nam cięższy czas ciąży .....
Ksiazka1 lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
nick nieaktualnyJa kupiłam niebieska i czerwona koszule, nie lubię szarości, jakoś smutno mi w szarych i jasnych kolorach a dużo po porodzie chodziłam właśnie w koszulkach.
Elcia Ty to szczuplutka jesteś więc na pewno brzuszek się rzucapewnie miałaś mały obwód brzucha przed ciąża .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 11:09
-
Ksiazka1 wrote:Hej, witam się w skończonym 32 tygodniu
Co do baloniki to nie, miałabym po prostu opory, żeby "grzebac" tam samej.
Ja zamówiłam koszule od dolce sono, bo poprzednie super się sprawdziły.
Kupie maść z ziaja na sutki. A kapturki zostały mi po synku jeszcze i to tyle będzie.
A bierzecie do szpitala jakieś butelki w razie potrzeby dokarmiania mm?
U nas w szpitalu dają w razie potrzeby butelki takie maleńkie jednorazowe z mlekiem.
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
U mnie w szpitalu też w razie potrzeby dają jednorazowe buteleczki z mm, więc nie zabieram żadnych ze sobą. Ale mam też nadzieję, że znowu uda mi się karmienie piersią bez konieczności suplementacji.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Katia89 wrote:A ja mam pytanie do Was
Właśnie zabrałam się za pranie i prasowanie ciuszków i tak się zastanawiam co z tymi paierowymi metkami wewnątrz ciuszków? Obciąć czy zostawić? Nie będą podraznialy skóry maluszka?
Zależy od dziecka:) Ja nie obcinałam, bo nie było potrzeby, córka w ogóle na to nie reagowała, ale są dzieci wrażliwe i wtedy trzeba obciąć. No chyba że wiadomo, jakaś mega długa się zdarzyła. Ja bym teraz nie obcinała, tylko w razie potrzeby. Później trudno na przykład sprzedać dalej takie rzeczy bez metek.Katia89 lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Ale się rozpisujecie! Ciągle nadrabiam i cały czas nie ogarniam napisania czegoś
Co do torby to ja jeszcze pakowania nie zaczęłam, bo czekam jeszcze na jedną paczkę (nie ma to jak zamawiać w okresie świąteczno/inwetaryzacyjnym). Mam nadzieję, że ta torba w ogle mi potrzebna nie będzie, bo zostaniemy w domu i przez to jakoś tak nie potrafię się zabrać.
Na razie mam 2 koszule porodowe/do karmienia i cienki szlafrok (za radą siostry dokupię chyba jeszcze ze 2 szt.), podkłady na łóżko 1 paczka, podpaski połogowe 1 paczka (2 paczki jeszcze mam zamówione), majtki siateczkowe 4 szt., klapki. A dla małej to w sumie nie wiem ile i co dokładnie wziąć.
Z kosmetyków to ja sama niewiele używam, więc dla mnie pójdzie prawdopodobnie opakowanie mydła do ciała i włosów (żeby nie wozić 2 butelek), krem nivea (jedyny, który mnie nie uczula), no i pasta i szczoteczka.
A dla dziecka też planuję raczej nie używać żadnych szczególnych kosmetyków, bo uważam, że to w dużej mierze zbędne. Do kąpieli olejek ze słodkich migdałów lub kokosowy, na odparzenia to mąka ziemniaczana i podobno kąpiele w szałwii bardzo pomagają, a gdyby się zaczęło coś poważniejszego dziać to na pierwszy rzut mam już w domu trochę gratisowych próbek i zawsze można przecież do apteki zajechać.
No i do natłuszczenia najzwyklejsza czysta lanolina, zarówno na sutki (jeżeli będzie potrzeba) jak i dla malutkiej, a i przyda się do otulaczy wełnianych.
Co do balonika, to u mnie położna jest bardzo na nie i ja też podchodzę do tego sceptycznie. Planuję raczej masowanie z olejkiem.
W sobotę przywieźliśmy wózek od mojej mamy - już widzę, że za nic nie zmieści się do mojego seicento ;p Muszę go rozłożyć i wyprać. Po wypłacie jedziemy po fotelik samochodowy, a potem to już tylko przegląd i kombinowanie co jeszcze trzeba kupić.
Wczoraj była rocznica śmierci naszej pierwszej córeczki. Tak jak sobie obiecaliśmy, rozpaliliśmy ognisko na jej pamiątkę. Trochę zmarzliśmy, ale było warto.Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
Co do ciuszków, ja mam bardzo dużo używanych i brak metek notorycznie mnie wkurza, bo nie ogarniam przez to rozmiarów. Ale cóż - mój siostrzeniec był z tych wrażliwców, co mu wszystko przeszkadzało, więc musiał mieć obcięte.Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
A planujecie zakup tego kolektora pokarmu? Ja się skuszę bo mi strasznie szkoda było mleka, które w trakcie karmienia wyciekało z drugiej piersi. Stosowałam muszle ale tyle razy co mi się z nich wylało... zobaczę jak to się sprawdzi.
Ja siedzę na IP, czekam na wynik kwasów. Miałam ktg ale mały strasznie szalał więc kazali mi się najeść i napić i do powtórki. -
Ogarnęłam I turę ciuszków
ale różowo ;]
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6731265935d.jpg
Ja mleka i butelki nie biorę. W szpitalu jest. Metek nie obcinam
Kciuki za dzisiejsze wizytyKsiazka1, Sana, enka90, kehlana_miyu, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, ale się dziś rozpisałyście
Co do mm, ja nie kupuję żadnej butelki. U nas w szpitalu też dają w razie czego mm w takich malutkich jednorazowych butelkach, z resztą w aptece też są takie dostępne, także o to się nie martwię.
Makowe, ja miałam cc i zanim zaczęłam ćwiczyć, brzuch sam tak "spadł" że pod ubraniem był niewidoczny. Po ćwiczeniach był praktycznie całkowicie płaski
Jeśli chodzi o metki, to Julce obcinałam, teraz też pewnie będę. Sama sobie obcinam, bo mnie metki drażnią strasznieproblemu z rozmiarami nie mam, bo ma bieżąco wszystko odkładałam w worki próżniowe i podpisywałam rozmiarami, także mam porządek
Koszule wezmę te
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/79b9b5b8f703.jpg
Ayleen, kciuki za wyniki
Powodzenia dla wizytujących
Ja dziś mam fryzjeraMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
Julia07.2015
-
Ayleen, no tak, Ty dziś masz kontrolę wyników. Trzymam kciuki! Przypomnij na kiedy masz cc planowane? To już tak niedługoListopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
enka90 wrote:Elcia ja wszystko mam w ciemnym granacie. Wygląda się trochę pokutnie ale komfort psychiczny przede wszystkim. A pierzecie też zdejmowane obicie wózka?
enka ja piorę to co wewnątrz da się odpiąć, a budkę samą zamierzam odświeżyć wystawiając na duży mrózListopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
O rany, przed 11 podjęłam próbę drzemki
Spałam prawie 3 godziny, chociaż i tak czuję zmęczenie, to potworny ból głowy złagodniał
Teraz tylko ćmi
Butelek żadnych nie kupuję, wierzę w swoje cyckiRaz poradziły sobie tak dobrze, że Młoda z kruszynki błyskawicznie przybrała na wadze i była zawsze na 90/97 centylu we wzroście i w wadze (na zmianę, zależało to od skoku
Jak zaczynała gadać, to tylko tyła, a nie rosła. Jak rosła, to nie uczyła się czegoś nowego, ale i nie przybierała na wadze)
Metki w ubrankach będę raczej obcinać. Młodej zawsze przeszkadzały, mi zresztą teżJak są papierowe, to nawet same się odrywają
A plastikowe to już w ogóle
Z sortowaniem nigdy nie miałam problemów, mniej-więcej widzę, czy coś pasowało
Jutro pensja, koniec opierd...ania się i nicnierobieniaUbranka i kosmetyki zamówię, koszulki i szlafrok. A potem wszystko elegancko popiorę, żeby na koniec stycznia mieć spakowaną torbę
Bo na tę chwilę rodzić nie mogę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 13:52
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Mój Sami
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bad9810fba8e.jpg
1400g, wiek z USG zgodny z wiekiem ciąży, szyjka długa i zamkniętaI wreszcie raczył pokazać buzię!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 13:59
patuniek86, india, Ksiazka1, Anet85, Katia89, Pikcia, Salsefia, patkaaxx90, Makowe Szczęście, Izziee, Kleopatra, Reniferra, 83xxx, enka90, Marza89, iNso87, Ankakaranka87, Butterfly 83, Sana lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015