X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, właśnie dodałam do posta, chciałam najpierw sprawdzić, czy zdjęcie się dobrze wgra :) Na tych zdjęciach jest bardzo podobny do swojego starszego brata <3

patuniek86, Butterfly 83, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • india Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana sliczny synus <3

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana_miyu ale piękne foteczki masz na pamiątkę :) śliczny chłopczyk :)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dzień babci i dziadka zamówiłam foto książki że zdjęciami starszego synka i do tego dziadkowie dostaną też oprawione w ramki zdjęcia z sesji świątecznej w żłobku. Zastanawiam się teraz, czy nie dodać im kopii zdjęć z USG. Nie wiem, czy jednak nie są zbyt abstrakcyjne jak dla nich.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana, ale słodkości :) Jeszcze troszkę i zobaczysz po tej stronie brzuszka :)

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu jejku jaki śliczny synek!

Co do butelki nie biorę, takie rzeczy będę miała w szpitalu.

Co do metek, to większość obcinam, mnie wszystkie drażnią. Z tych późniejszych rozmiarów nie obcinam, jeśli nie są nadrukowane żeby pamiętać co jaki ma rozmiar.

Mi zaczęły ręce puchnąć, nie wiem co robić :/

.
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana ale piękne zdjęcie :)
    Gratulacje :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Madziakk Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana śliczny synek! Super fotki. Makowe mnie też już ręce puchna i nogi nic z tym się nie poradzi za bardzo niestety. Mnie jedynie trochę pomaga odpoczynek. Położyć się albo usiąść z nogami wyżej. Ja mam wizytę 14.01 mam nadzieję że mój młody pokaże mi wreszcie swoją buzię ;) Ciuszki już mam od grudnia poprane i wyprasowane jedynie muszę tapicerkę od wózka odświeżyć. No i oczywiście torbę do szpitala spakować.

zem3i09kgh136z79.png

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się wyhaczyć okazję :D muszę się Wam pochwalić :) w poniedziałek będę miała sesję brzuszkową. Znalazłam ogłoszenie, że Fotograf szuka Kobiet w ciąży, żeby zrobić zdjęcia do portfolio. Zdjęcia będę miała za darmo, tylko Ona będzie mogła ich użyć na stronie internetowej i funpage. Będę miała też profesjonalny make up i fryzurę :D Nie planowałam sesji brzuszkowej i tak jest tyle wydatków, wolę te pieniądze przeznaczyć na sesję noworodkową. Także będę się cieszyła z kilku pięknych ujęć :) Będziemy miały pamiątkę :)

patuniek86, Katia89, kehlana_miyu, Kleopatra, Reniferra, lkc, Madziakk, Malutka_27, Sana lubią tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze bh dzisiaj mocne :-( Lecę na no-spa, magnez w standardzie...
    Chyba teraz nie są moje dni ;-)

Jeśli chodzi o obrzęki-kiedy dużo chodzę, mam mocno opuchnięte kostki. A kiedy dużo leżę, mam spokój ;-)

Makowe, gratulacje-pokażesz nam efekty zdjęć, prawda? :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana piękności <3

Elcia, ja mam te dwie. Musisz sobie sprawdzić tabelki z rozmiarami https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-Granatowa/398 https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-Dolce-Sonno-Granatowa/278 jeśli masz smarta na allegro to bardziej się opłaca tam zamówić

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana_miyu - ładnie pozował Twój synek ;-)
    Ja wróciłam z ostatniego spotkania z położna. Rozmawiałyśmy dzisiaj o połogu. Do przemywanie krocza, rany po cc polecała szare mydło do przemywania po każdej wizycie w toalecie i Octenisept tak z 2x dz zostawić do wyschnięcia( u mnie w sumie też sie sprawdziło po operacjach) nie polecała Tantum Rossa - bo tym- rany potrafią się paskudzić.
    Bardzo istotne jest wietrzenie krocza i rany po cc najlepsze są zwykłe majtki bawełnie, a nie te jednorazowe bo są jednak sztuczne. Lekarze na to różnie patrzą, ale na obchód zawsze można zdjąć matki i gotowe.
    Przy nawale pokarmu - zmrożona pieluchę przyłożyć na piersi, a później wziąć ciepłą kąpiel i odrobinę odciągnąć pokarm - nie za dużo, aby nadmiernie nie pobudzać laktacji.
    Przy zastoju pokarmu- ciepły prysznic, pochylić się i próbować jakby obić pierś o pierś. Nie ma tak jak kiedyś masażu piersi i rozcierania.
    Szwy po nacięciu krocza nawet jak są rozpuszczalne to polecała zdjąć w szpitalu po 7-10 dniach, bo ponoć potrafią się z 2 miesiące rozpuszczać co daje duzy dyskomfort.
    Masażu krocza też nie polecała, ani żadnych baloników, ewentualnie masaż kroczą gdy ciąża jest już donoszona 38 tc., wcześniej można wywołać przedwczesny poród.
    Ta moja położna mówiła sensownie i od strony praktycznej, dobrze, że chodziłam na zajęcia ;-) Może komuś przydadzą się te informację;-)

Reniferra, patuniek86, Makowe Szczęście, Katia89, kehlana_miyu, Madziakk, Butterfly 83, 83xxx lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Ayleen Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, dalej w domu. Wyniki kwasów na szczęście spadły dzięki czemu moje szalone ktg nie wywołało paniki. Kolejna kontrola na IP za tydzień. Jak widzę tam kobiety przyjeżdżające do porodu to ogarnia mnie panika. Dziś już nawet wrzaski były na izbie :)

Lwie Serce zostało mi 5 i pół tygodnia do cc. A za równe 5 tygodni już na pewno do szpitala na podanie sterydów. Od jutra piorę ciuszki, koniec wymówek ;)

Kiedyś gdzieś wyczytałam, że odchodzi się na zachodzie od octeniseptu. Podobno nawet w szpitalach niemieckich wiszą jakieś ostrzeżenia o szkodliwości substancji w nim zawartych. Tylko nie zapisałam sobie tego i nie wiem na ile to rzetelne info :/ może coś o tym słyszałyście?

patuniek86, enka90, kehlana_miyu, Reniferra, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen, za pierwszą część uwielbiam :-)
    W sprawie 2 części-wszystko w nadmiarze jest szkodliwe ;-)
    Wbrew pozorom, do łagodnych ran lepiej użyć czystej wody. Czasami z szarym mydłem. Do pępuszka niby polecają octenisept. Ale jak synkowi koleżanki po tygodniu nie odpadał, położna środowiskowa kazała użyć wacików nasączonych, "bo ten octenisept taki nie do końca najlepszy" ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Dzidzius 1400 g (29tydz i 2 dni) i zgadza sie z wiekiem ciazy wiec jak narazie nie zapowiada sie ze bedzie tak duzy jak poprzedni synek, ale jeszcze bedziemy sprawdzac. Wszystko inne w porzadku, chociaz szyjki mi nie mierzyl. Nastepna wizyta za 4 tygodnie.

A i obrocil sie juz glowkowo, poprzednio byl caly czas poprzecznie wiec troche mi ulzylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 20:09

patuniek86, kehlana_miyu, Reniferra, lkc, iNso87, Anet85, Makowe Szczęście, Ksiazka1, bbeczka91, Butterfly 83, Sana, Kleopatra lubią tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png

Wysłany: 7 stycznia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 jak tak piszesz o swoich zmaganiach, mam ochotę Ci jakoś ulżyć zaparzyć herbaty i podać koc :)

Zdjęciami się pochwalę :) ciekawa jestem efektów

Anet85 dla mnie każda rada jest przydatna, bo jestem zielona w temacie.

Ayleen jejku to już zaraz! 5 tygodni nie wyobrażalne jak to minie :)

patuniek86, Anet85, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    patuniek86 jak tak piszesz o swoich zmaganiach, mam ochotę Ci jakoś ulżyć zaparzyć herbaty i podać koc :)

Zdjęciami się pochwalę :) ciekawa jestem efektów

Anet85 dla mnie każda rada jest przydatna, bo jestem zielona w temacie.

Ayleen jejku to już zaraz! 5 tygodni nie wyobrażalne jak to minie :)

Makowe, jesteś przekochana :-*
    Najpierw Młoda, a teraz mąż już o mnie dbają :-) Kolejna herbatka się robi ;-) Ja sobie trochę pomarudzę, ale ogólnie z uśmiechem ;-) W końcu jestem w ciąży, o którą bardzo się starałam :-)

Pamiętacie albo słyszałyście o tej znanej położnej Janette Kalyta (mogę przekręcić pisownię)? Kiedy rodziłam Młodą, pracowała na Żelaznej i była na nocnym dyżurze. Wtedy powiedziała mi coś, co mnie wkurzyło, a miało rozluźnić ;-) "Nie wygląda Pani na rodzącą" ;-) Ja zła, bo jak to-skurcze, boli i w ogóle. Ale po prostu tyle się nauśmiechałam, że mało która rodząca nawet po porodzie się uśmiecha ;-) Marudziłam, klęłam z bólu, ale z uśmiechem ;-)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia, mój z identyczną wagą i też się wreszcie odwrócił główką do dołu po leżeniu poprzecznie na wszystkich poprzednich wizytach :) Mam nadzieję, że naszym dzieciom spodoba się w tej pozycji i już w niej zostaną!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Patuniek masz rację, wszytko w nadmiarze szkodzi, ja jednak na pierwszym miejscu stawiam wodę z szarym mydłem, a drugim Octenisept.
    Ja juz dzisiaj pada, - po bezsennej nocy bierze mnie zmęczenie wiec pewnie za chwilę odpłyne. Ja podobnie jak Ayleen piorę juz ubranka, prasowanie, ostatnie zakupy i będę czekac na rozwój sytuacji;-)

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Ayleen Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek rodziłaś na Żelaznej? Ja teraz tam jeżdżę na IP, zresztą pierwsze cc też tam. A Ty chyba zdecydowałaś się na Żwirki?

n59y9vvj81dh7gev.png
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ