MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Patuniek, właśnie dodałam do posta, chciałam najpierw sprawdzić, czy zdjęcie się dobrze wgra
Na tych zdjęciach jest bardzo podobny do swojego starszego brata
patuniek86, Butterfly 83, Karmelllka90 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualny
-
Na dzień babci i dziadka zamówiłam foto książki że zdjęciami starszego synka i do tego dziadkowie dostaną też oprawione w ramki zdjęcia z sesji świątecznej w żłobku. Zastanawiam się teraz, czy nie dodać im kopii zdjęć z USG. Nie wiem, czy jednak nie są zbyt abstrakcyjne jak dla nich.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Kehlana, ale słodkości
Jeszcze troszkę i zobaczysz po tej stronie brzuszka
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
kehlana_miyu jejku jaki śliczny synek!
Co do butelki nie biorę, takie rzeczy będę miała w szpitalu.
Co do metek, to większość obcinam, mnie wszystkie drażnią. Z tych późniejszych rozmiarów nie obcinam, jeśli nie są nadrukowane żeby pamiętać co jaki ma rozmiar.
Mi zaczęły ręce puchnąć, nie wiem co robićkehlana_miyu lubi tę wiadomość
. -
Kehlana śliczny synek! Super fotki. Makowe mnie też już ręce puchna i nogi nic z tym się nie poradzi za bardzo niestety. Mnie jedynie trochę pomaga odpoczynek. Położyć się albo usiąść z nogami wyżej. Ja mam wizytę 14.01 mam nadzieję że mój młody pokaże mi wreszcie swoją buzię
Ciuszki już mam od grudnia poprane i wyprasowane jedynie muszę tapicerkę od wózka odświeżyć. No i oczywiście torbę do szpitala spakować.
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Udało mi się wyhaczyć okazję
muszę się Wam pochwalić
w poniedziałek będę miała sesję brzuszkową. Znalazłam ogłoszenie, że Fotograf szuka Kobiet w ciąży, żeby zrobić zdjęcia do portfolio. Zdjęcia będę miała za darmo, tylko Ona będzie mogła ich użyć na stronie internetowej i funpage. Będę miała też profesjonalny make up i fryzurę
Nie planowałam sesji brzuszkowej i tak jest tyle wydatków, wolę te pieniądze przeznaczyć na sesję noworodkową. Także będę się cieszyła z kilku pięknych ujęć
Będziemy miały pamiątkę
patuniek86, Katia89, kehlana_miyu, Kleopatra, Reniferra, lkc, Madziakk, Malutka_27, Sana lubią tę wiadomość
. -
Skurcze bh dzisiaj mocne
Lecę na no-spa, magnez w standardzie...
Chyba teraz nie są moje dni
Jeśli chodzi o obrzęki-kiedy dużo chodzę, mam mocno opuchnięte kostki. A kiedy dużo leżę, mam spokój
Makowe, gratulacje-pokażesz nam efekty zdjęć, prawda?Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
kehlana piękności
Elcia, ja mam te dwie. Musisz sobie sprawdzić tabelki z rozmiarami https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-Granatowa/398 https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-Dolce-Sonno-Granatowa/278 jeśli masz smarta na allegro to bardziej się opłaca tam zamówićkehlana_miyu lubi tę wiadomość
Hashimoto, Letrox -
Kehlana_miyu - ładnie pozował Twój synek
Ja wróciłam z ostatniego spotkania z położna. Rozmawiałyśmy dzisiaj o połogu. Do przemywanie krocza, rany po cc polecała szare mydło do przemywania po każdej wizycie w toalecie i Octenisept tak z 2x dz zostawić do wyschnięcia( u mnie w sumie też sie sprawdziło po operacjach) nie polecała Tantum Rossa - bo tym- rany potrafią się paskudzić.
Bardzo istotne jest wietrzenie krocza i rany po cc najlepsze są zwykłe majtki bawełnie, a nie te jednorazowe bo są jednak sztuczne. Lekarze na to różnie patrzą, ale na obchód zawsze można zdjąć matki i gotowe.
Przy nawale pokarmu - zmrożona pieluchę przyłożyć na piersi, a później wziąć ciepłą kąpiel i odrobinę odciągnąć pokarm - nie za dużo, aby nadmiernie nie pobudzać laktacji.
Przy zastoju pokarmu- ciepły prysznic, pochylić się i próbować jakby obić pierś o pierś. Nie ma tak jak kiedyś masażu piersi i rozcierania.
Szwy po nacięciu krocza nawet jak są rozpuszczalne to polecała zdjąć w szpitalu po 7-10 dniach, bo ponoć potrafią się z 2 miesiące rozpuszczać co daje duzy dyskomfort.
Masażu krocza też nie polecała, ani żadnych baloników, ewentualnie masaż kroczą gdy ciąża jest już donoszona 38 tc., wcześniej można wywołać przedwczesny poród.
Ta moja położna mówiła sensownie i od strony praktycznej, dobrze, że chodziłam na zajęciaMoże komuś przydadzą się te informację
Reniferra, patuniek86, Makowe Szczęście, Katia89, kehlana_miyu, Madziakk, Butterfly 83, 83xxx lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Uff, dalej w domu. Wyniki kwasów na szczęście spadły dzięki czemu moje szalone ktg nie wywołało paniki. Kolejna kontrola na IP za tydzień. Jak widzę tam kobiety przyjeżdżające do porodu to ogarnia mnie panika. Dziś już nawet wrzaski były na izbie
Lwie Serce zostało mi 5 i pół tygodnia do cc. A za równe 5 tygodni już na pewno do szpitala na podanie sterydów. Od jutra piorę ciuszki, koniec wymówek
Kiedyś gdzieś wyczytałam, że odchodzi się na zachodzie od octeniseptu. Podobno nawet w szpitalach niemieckich wiszą jakieś ostrzeżenia o szkodliwości substancji w nim zawartych. Tylko nie zapisałam sobie tego i nie wiem na ile to rzetelne infomoże coś o tym słyszałyście?
patuniek86, enka90, kehlana_miyu, Reniferra, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Ayleen, za pierwszą część uwielbiam
W sprawie 2 części-wszystko w nadmiarze jest szkodliwe
Wbrew pozorom, do łagodnych ran lepiej użyć czystej wody. Czasami z szarym mydłem. Do pępuszka niby polecają octenisept. Ale jak synkowi koleżanki po tygodniu nie odpadał, położna środowiskowa kazała użyć wacików nasączonych, "bo ten octenisept taki nie do końca najlepszy"Pola Róża
-
Ja juz po wizycie. Dzidzius 1400 g (29tydz i 2 dni) i zgadza sie z wiekiem ciazy wiec jak narazie nie zapowiada sie ze bedzie tak duzy jak poprzedni synek, ale jeszcze bedziemy sprawdzac. Wszystko inne w porzadku, chociaz szyjki mi nie mierzyl. Nastepna wizyta za 4 tygodnie.
A i obrocil sie juz glowkowo, poprzednio byl caly czas poprzecznie wiec troche mi ulzylo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 20:09
patuniek86, kehlana_miyu, Reniferra, lkc, iNso87, Anet85, Makowe Szczęście, Ksiazka1, bbeczka91, Butterfly 83, Sana, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
patuniek86 jak tak piszesz o swoich zmaganiach, mam ochotę Ci jakoś ulżyć zaparzyć herbaty i podać koc
Zdjęciami się pochwalęciekawa jestem efektów
Anet85 dla mnie każda rada jest przydatna, bo jestem zielona w temacie.
Ayleen jejku to już zaraz! 5 tygodni nie wyobrażalne jak to miniepatuniek86, Anet85, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
. -
Makowe Szczęście wrote:patuniek86 jak tak piszesz o swoich zmaganiach, mam ochotę Ci jakoś ulżyć zaparzyć herbaty i podać koc
Zdjęciami się pochwalęciekawa jestem efektów
Anet85 dla mnie każda rada jest przydatna, bo jestem zielona w temacie.
Ayleen jejku to już zaraz! 5 tygodni nie wyobrażalne jak to minie
Makowe, jesteś przekochana :-*
Najpierw Młoda, a teraz mąż już o mnie dbająKolejna herbatka się robi
Ja sobie trochę pomarudzę, ale ogólnie z uśmiechem
W końcu jestem w ciąży, o którą bardzo się starałam
Pamiętacie albo słyszałyście o tej znanej położnej Janette Kalyta (mogę przekręcić pisownię)? Kiedy rodziłam Młodą, pracowała na Żelaznej i była na nocnym dyżurze. Wtedy powiedziała mi coś, co mnie wkurzyło, a miało rozluźnić"Nie wygląda Pani na rodzącą"
Ja zła, bo jak to-skurcze, boli i w ogóle. Ale po prostu tyle się nauśmiechałam, że mało która rodząca nawet po porodzie się uśmiecha
Marudziłam, klęłam z bólu, ale z uśmiechem
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Dokładnie Patuniek masz rację, wszytko w nadmiarze szkodzi, ja jednak na pierwszym miejscu stawiam wodę z szarym mydłem, a drugim Octenisept.
Ja juz dzisiaj pada, - po bezsennej nocy bierze mnie zmęczenie wiec pewnie za chwilę odpłyne. Ja podobnie jak Ayleen piorę juz ubranka, prasowanie, ostatnie zakupy i będę czekac na rozwój sytuacji;-)Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny