X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już ze 3 pralki za sobą uprane i wyprasowane. Teraz suszą się rożki (2 od znajomej + na jeden skusiłam się zakupowo ;p). Jeszcze 2 wielkie siaty mnie czekają prania. W sumie sama to prawie nic z ubranek nie kupiłam, wszystko albo dostałam od znajomej albo było zachomikowane po dzieciach siostry. No i na siostrę mogę liczyć ;p Co chwilę mi coś wylicytuje po taniości, ale powoli muszę ją stopować, bo robi się tego za dużo ;)
    Zastanawiam się czy w ogóle zmieszczę się do zaplanowanej do małej szafy. Czekam na koszyki, w których to wszystko poukładam, ale i tak wydaje mi się, że będę miała problem z miejscem ;p.

Co do Octaniseptu też czytałam różne opinie i sama sprawdziłam skład - nie zamierzam go używać. Ogólnie to nawet w ulotce z tego co pamiętam to pisze, że używać go wyłącznie na płytkie rany, a szycie to już dla mnie nie jest płytka rana.

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • lkc Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie zmobilizowalam i zrobilam 1 pranie, ale tego tyle jest, ze glowa mala.
    Teraz leżę w lozku i w każdej pozycji mi niewygodnie :/

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen wrote:
    Patuniek rodziłaś na Żelaznej? Ja teraz tam jeżdżę na IP, zresztą pierwsze cc też tam. A Ty chyba zdecydowałaś się na Żwirki?

Rodziłam na Żelaznej w 2006 roku, więc trochę czasu minęło ;-)
    Potem 2 razy rodziła tam moja siostra-raz sn i raz cc z blizniaczkami :-)

Już za moich czasów pamiętam, że było to raczej masowe rodzenie i wszystkie chciały tam rodzić ;-)

Wtedy za zzo musiałam zapłacić 500 zl, a było to potrzebne, bo szyjka się nie skracała. Inaczej znieczulenia bym nie brała. Tam mi przebili pęcherz, bez mojej wiedzy. Więc "od zawsze" mam do nich mieszane uczucia ;-) Ale krocze bardzo ładnie ochronione, tylko 2 szwy na śluzówce :-)
    Teraz na Żelazną i tak mam daleko, już szybciej metrem dotarłabym na Inflancką ;-)
    A najbliżej mam MSWiA, Madalińskiego i właśnie Żwirki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 22:28

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam z praniem na luty, ale mam termin na koniec marca, więc nawet jeżeli Sami się trochę pospieszy powinnam się wyrobić :) Dzisiaj na wizycie szyjka dalej rekordowo długa i zamknięta, skurczy B-H nawet nie mam, więc nie wygląda na to, żeby się spieszył na świat.

patuniek86, lkc lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz udało mi się Was nadrobić tyle napisałyście ;-)
    Kehlana synek śliczny! ;-) na trzecim zdjęciu przesyła mamie buziaka ;-)
    Makowe szczęście gratuluję sesji i oczywiście czekamy na efekty ;-)
    My mamy sesję brzuszkową na 26 stycznia ;-) bardzo chciałam iść na sesję do dziewczyny w Warszawie, wg mnie robi cudne zdjęcia ale dojazd do stolicy i sesja by mnie chyba za bardzo zmeczyly i odpuściłam ;-) wybraliśmy u nas w mieście fotografa ;-)

Cieszę się że na wizytach wszystko dobrze ;-) my idziemy jutro ;-) już nie mogę się doczekać;-)

kehlana_miyu, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam już paczkę ubranek :-) Więc czekam na dostawę, jutro zamawiam koszule i szlafrok oraz w sumie całą resztę :-D

Butterfly 83, Makowe Szczęście, enka90 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek no przemiał to oni mają niezły, patrząc po ilości osób na IP ciągle młyn. A sława Żelaznej niesie się daleko za Warszawę ;) Ja akurat byłam zachwycona opieką na patologii i potem na położnictwie w 2015. Też miałam cholestazę wtedy, potraktowali mnie z najwyższą ostrożnością ku mojemu zdziwieniu- wtedy kompletnie nie miałam pojęcia z czym wiąże się ta choroba. Jedyna niemiła sytuacja to kiedy pani sprzątająca salę nie chciała mi zmienić pościeli, leżałam już wtedy 4 dni na położnictwie i mały obsikał mi kołdrę. A ona że nie- bo może wyjdę tego samego dnia i po co ma dwa razy zmieniać. Dodam, że mega się pociłam w połogu i też było mi po prostu nieświeżo. Ale tak się rozpłakałam i wyszłam do łazienki, że jak wróciłam to pościel była zmieniona ;) niby pierdoła ale burza hormonów poporodowych zrobiła swoje. Wyłam na kibelku bo mam śmierdzącą kołdrę :D

n59y9vvj81dh7gev.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen, ogólnie warunki na Żelaznej mi się też podobały :-)
    Teraz mają dom narodzin i 7 Sal jednoosobowych. 13 lat temu mieli trakt porodowy i odpłatnie 2 lub 3 sale jednoosobowe ;-) Mnie wtedy przyjęli na trakt z informacją, że jeśli inna pacjentka się nie zgodzi na osobę towarzyszącą u mnie, to będą musieli wyprosić mamę z sali... Wtedy pamiętam, że ogarnęła mnie lekka panika ;-) Po czym okazało się, że ponieważ akcja się u mnie nie posuwa, wyprosili mnie z traktu, bo były inne kobiety, które rodziły "szybciej" ;-) Więc najpierw na korytarzu, ale potem na badania musieli gdzieś mnie położyć. I położyli w jedynce, "na chwilę" ;-) W efekcie rodziłam w tej jedynce, z wanną, drabinkami itp, co wtedy było luksusem :-D Bezpłatnie :-D

A potem oddział-wtedy salę dwuosobowe to było naprawdę "łał" ;-) Czysto i pachnąco, tylko potwornie gorąco ;-) Ale łazienka też w sali...

Dlatego mówię, że mam tam mieszane uczucia ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiście miałaś pełną paletę doznań :D Chyba ciągle sporo inwestują bo izba przyjęć jest po remoncie i wygląda super nowocześnie i przyjemnie. 3 lata temu tak nie było. Ja jeszcze wspominam całkiem smaczne posiłki, nie spodziewałam się takich w szpitalu :)

patuniek86 lubi tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen wrote:
    To rzeczywiście miałaś pełną paletę doznań :D Chyba ciągle sporo inwestują bo izba przyjęć jest po remoncie i wygląda super nowocześnie i przyjemnie. 3 lata temu tak nie było. Ja jeszcze wspominam całkiem smaczne posiłki, nie spodziewałam się takich w szpitalu :)

"Paleta doznań" to idealne określenie :-D

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nawet położę się spać ;-) Trzymajcie kciuki ;-) :-D
    Chociaż głód daje czadu, ale nie chcę się o tej porze zapychać :-(

Aaaa, mówiłam Wam, że koleżanka ma termin na Sylwestra-urodziła 2 stycznia, przysłała zdjęcia małej :-) 3850 i przepiękna, czarna czupryna :-D Słodycz do schrupania :-) Już niedługo będziemy chrupać nasze świeżo urodzone cukiereczki :-D

Dobranoc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 00:51

lkc, iNso87, kehlana_miyu, Butterfly 83, Makowe Szczęście, Malutka_27, bbeczka91 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spalam i chyba sie juz wyspałam co gorsze :/

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja szykuje mloda do szkoly. Ma dzis do 11:25 lekcje a my dopiero na 13 do mojej Mamy. Stwierdzilam,ze nie ma po co siedziec w domu i miec zaleglosci. Sama zaraz znowu musze salatki robic. Wczoraj wrocilam spuchnieta do domu a raczej moje nogi. Wygladaly jak paroweczki badz serdelki :/ mialam na sobie sukienke to juz wogole patrzec nie moglam... od samego siedzenia za stolem tak mi spuchly..

Patuniek tak mi przypomnialas szpital z mloda ;D pamietam w 2009 to taka pojedyncza sala i u nas to byl hicior ;) luksus normalnie. I oczywiscie trafilam tam bo bylo wolne :D haha coz przezlezalam tam 1,5dnia az mnie na cc wzieli. Ale jak dobrze bylo byc wtedy samej. Cisza,slyszysz gdzies tylko w oddali jak inne kobiety sie dra ;D hehehe chyba eco sala to sie u nas nazywalo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 07:15

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

U mnie dziś nocka lepsza - poza standardowym wstawaniem do wc i problemem później z zaśnięciem - większych przerw nie było:)

Patuniek mocno Cię męczą te skurcze bh. MI się zdarza może 2-3 razy dziennie. Do wytrzymania. Wypoczywaj :) jak o "Żanet Kaleta" słyszałam tylko w reklamach. NIe myślałam nawet, że to ktoś "znany".

enka90 - dzięki za info o koszulach i allegro, chyba też tam zamówię. Wolałabym klasyczną piżamę z długimi spodniami, bo takie najbardziej lubię, ale ceny mnie zniechęcają.

Ayleen, no to będą emocje za 5 tygodni:) A jak szybko zleci... :) Super. Fajnie, że wyniki kwasów dobrze, oby już bez niespodzianek do cc.

Elcia - jak miło czytać dobre wieści po wizytach :)

Co do octeniseptu to też czytałam o szkodliwości, ale to jak się tego używa w nadmiarze. Jak się córka rodziła to kupiłam dużą butelkę i do dziś nie zużyłam chyba nawet 1/4. Do pępuszka rzeczywiście używałam, ale to były mikro ilości, bo jej już w szpitalu odpadł pępek i się wszystko pięknie i szybko wygoiło.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Trochę mi zajęło zaśnięcie, ale nie było tak najgorzej :-) Hurrra! :-D

Jutro gin, ale nie dał mi skierowań na badania. Mogę je zrobić na życzenie za darmo, mocz i morfologia, ale o moczu już rano zapomniałam :-D A na krew nie chce mi się po prostu jechać. Brzuch pobolewa, a odśnieżanie i skrobanie samochodu to ostatnia rzecz, o jakiej marzę. Kolejna wizyta 23, więc już niedługo :-) Badania zrobię za jednym zamachem też dla endo na 22 :-) Więc nadal leżę w łóżku z luteiną pod językiem :-D
    A'propos luteiny. Pierwsza tabletka okropna, to fakt. Ale dzięki odrzuceniu od słodyczy, w ogóle mi jej smak nie przeszkadza :-D Normalnie czasami czuję słodkawy posmak :-)

Inso, no mnie na tej sali potrzymali niecałe 12 godzin-do porodu i 2 godziny sds ;-) Potem zabrali Młodą na badania, a mi kazali się "ogarnąć" ;-) Więc kąpiel i pierwsze siku po porodzie :-D To dopiero była trauma :-D Z kupą nie miałam tylu problemów, bo od razu wzięłam czopki glicerynowe (polecam kupić do domu na czas po porodzie-naprawdę ułatwiają pierwsze dni) :-D

Malutka, Pikcia, Reniferra-kciuki za wizyty :-)

Malutka_27 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na lutówkach urodziła pierwsza dziewczyna. W 36 tc i 3600 :-)

patuniek86, Makowe Szczęście, Reniferra, Sana, bbeczka91, Kleopatra, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam u diabetologa. Ciekawa jestem co mi powie. Nie wyspałam się kompletnie a dziś mam jeszcze szczepienie z maluchami więc w dzień rączej nie będzie czasu.
    Ja przy pierwszym porodzie w 2010 wykupiłam pojedyncza sale. Mąż był że mną cały czas. Potem zniesli te opłaty jako nielegalne chyba. Ogólnie tam gdzie będę miała cc są tylko sale pojedyncze lub 2 osobowe więc spoko, przy poprzednich 2 cc miałam pojedyncze :)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sali to ja mimo wszystko wolę pojedynczą. Wiem, że wiele dziewczyn sobie chwali "zbiorową", bo ktoś dziecka przypilnuje jak się idzie pod prysznic czy można sobie z kimś pogadać, jednak ja to jestem taki typ, że w takich chwilach już wolę być sama niż z obcą osobą. No i nigdy nie wiadomo na kogo się trafi, a mnie ogólnie ludzie często drażnią. Jak się uda teraz to też wybiorę pojedynczą, o ile będzie miejsce, bo to jednak loteria.

Marza89, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

dqpri09kzip4orgt.png

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    Co do sali to ja mimo wszystko wolę pojedynczą. Wiem, że wiele dziewczyn sobie chwali "zbiorową", bo ktoś dziecka przypilnuje jak się idzie pod prysznic czy można sobie z kimś pogadać, jednak ja to jestem taki typ, że w takich chwilach już wolę być sama niż z obcą osobą. No i nigdy nie wiadomo na kogo się trafi, a mnie ogólnie ludzie często drażnią. Jak się uda teraz to też wybiorę pojedynczą, o ile będzie miejsce, bo to jednak loteria.

Jeśli da się wybrać jedynkę na oddziale, to dla mnie tez byłby prosty wybór ;-)
    Do mojej "koleżanki" z pokoju codziennie o 7 rano przychodził mąż. W międzyczasie rodzice itp. Mąż wychodził o 21 i abarot 7 rano i "puk, puk" ;-) Wietrzenie, karmienie, wszystko-przy obcym facecie ;-)
    Ja leżałam 4 dni z powodu anemii, ona przyszła po mnie i leżała 3 dni-więc wychodziłyśmy razem :-)
    Więc sala pojedyńcza? Taaaaak :-D

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 gratuluję dobrej nocy! :)

LwieSerce jeju już pierwsze lutowe dziecko - szok! Zacznie się luty i u nas się zacznie :D

Co do sali będę w 2 osobowej, Lekarz pytał czy chcę być w prywatnej sali, tylko ja jestem gaduła (mój Mąż się śmieje, że tak lubię gadać, że i z chińczykiem po chińsku się dogadam, żeby pogadać hahahah) a poza tym to moje pierwsze dziecko, więc chyba bym umarła jak miałabym zostać z Nią samiusieńka. Także zostałam przy pakiecie pół prywatnym.

Kleopatra już nie długo masz wizytę :D Gdzie czujesz kopniaki Oliwki?

Piszecie o tych skurczach BH, a ja się zastanawiam czy możliwe jest je mieć i nie wiedzieć, że to to?

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

.
‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ