X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • lkc Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie z rana:)
    To sie lutowki rozpedzily!
    Ja wiekszego wyboru nie mam co do sali, sa Tylko 2 osobowe, pokoj z lazienka, ale podobno zdarza sie, ze jest sie samemu ile tylko się da.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc zaczełaś 600!!!!!!!!!! Super!!! :D :D :D

lkc, iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

.

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Hej witam sie z rana:)
    To sie lutowki rozpedzily!
    Ja wiekszego wyboru nie mam co do sali, sa Tylko 2 osobowe, pokoj z lazienka, ale podobno zdarza sie, ze jest sie samemu ile tylko się da.

U nas to samo, może się zdarzyć, że będę sama. Lekarz powiedział, że Mąż zawsze może przyjechać kiedy będę chciała, więc mam się nie martwić.

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

.
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, ale dużo już załatwiłam! Byłam w laboratorium, złożyłam deklarację u położnej i zrobiłam zakupki. Wizytka jednak jutro.
    Co do skurczów BH, to podobno można ich nie czuć. Ja czuję za każdym razem i nie jest to przyjemne. Mam wrażenie, że malutka jest wtedy taka ściśnięta tam. No i od zewnątrz też widać, że macica się skurczyła, a brzuch twardy jak kamień.
    Idę do lutówek podczytać. Matko bosko, 36 tydzień to za niecałe 4 tygodnie u mnie :o.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 10:08

Makowe Szczęście, patuniek86, lkc, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytałam o lutowkach ze worek się rozpakował i wiecie co może i ja się zacznę za ogarnianie wszystkiego brać... przynajmniej swoje rzeczy przygotuje i chyba aptekę trzeba zamówić... żarty się kończą skoro żaden lekarz nie wierzy ze wytrzymam do terminu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 09:01

Makowe Szczęście, patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, różne kobiety odczuwają różnie takie skurcze :-)
    Jedne w ogóle nie czują, że je mają-pełne zazdro :-D
    Inne czują napinanie się brzucha, ale nic poza tym.
    A mnie to zaczyna już boleć. Dobrze, że jutro wizyta, bo mieć takie skurcze codzienne, to ja dziękuję...
    Wprawdzie doczytałam, że takie skurcze-prócz treningu-mają funkcję dotlenienia łożyska :-) Podobno więcej krwi wtedy dociera-Więc jest dobrze :-)

Jeśli chodzi o gadulstwo-tutaj jest nieco inaczej, jak coś, to nie wchodzę na forum itp :-) Poza tym ciężko pisać o "dupie Maryni" ;-) W szpitalach mam niestety "szczęście" trafiać albo na gaduły, albo na miłośniczki tv ;-) Kombo to już w ogóle tragedia ;-)
    Ale mnie ludzie ogólnie irytują :-D Każdy, kto mnie zna, twierdzi, że jestem ekstrawertyczna :-) I jestem, ale jeśli kogoś znam ;-)
    Pamiętam leżenie przy zaśniadzie... Położyli mnie w trójce, gdzie tv grało na pełen regulator i to wszystkie najgorsze seriale (dlaczego ja itp) ;-) No i jak mnie już położyli-a dlaczego, a po co, a jakie plany... Bleeeee ;-) Na szczęście miałem dla siebie zajęcie, to szybko udało mi się zbywać pytania :-D
    Więc Makowe-nie trafimy na siebie, ale jeśli kiedykolwiek przypadkiem- to ze mną nie pogadasz :-D

Leżę sobie, a Pola ma czkawkę :-D

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądałam wczoraj ubranka po córce i chyba zacznę handlować nimi bo mam dwa pudła r 62-74 ślicznych ubranek dresikow itd a wszystko kupowałam w cocodrillo smyku i reserved... zawsze cos kasy wpadnie...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Makowe, różne kobiety odczuwają różnie takie skurcze :-)
    Jedne w ogóle nie czują, że je mają-pełne zazdro :-D
    Inne czują napinanie się brzucha, ale nic poza tym.
    A mnie to zaczyna już boleć. Dobrze, że jutro wizyta, bo mieć takie skurcze codzienne, to ja dziękuję...
    Wprawdzie doczytałam, że takie skurcze-prócz treningu-mają funkcję dotlenienia łożyska :-) Podobno więcej krwi wtedy dociera-Więc jest dobrze :-)

Jeśli chodzi o gadulstwo-tutaj jest nieco inaczej, jak coś, to nie wchodzę na forum itp :-) Poza tym ciężko pisać o "dupie Maryni" ;-) W szpitalach mam niestety "szczęście" trafiać albo na gaduły, albo na miłośniczki tv ;-) Kombo to już w ogóle tragedia ;-)
    Ale mnie ludzie ogólnie irytują :-D Każdy, kto mnie zna, twierdzi, że jestem ekstrawertyczna :-) I jestem, ale jeśli kogoś znam ;-)
    Pamiętam leżenie przy zaśniadzie... Położyli mnie w trójce, gdzie tv grało na pełen regulator i to wszystkie najgorsze seriale (dlaczego ja itp) ;-) No i jak mnie już położyli-a dlaczego, a po co, a jakie plany... Bleeeee ;-) Na szczęście miałem dla siebie zajęcie, to szybko udało mi się zbywać pytania :-D
    Więc Makowe-nie trafimy na siebie, ale jeśli kiedykolwiek przypadkiem- to ze mną nie pogadasz :-D

Leżę sobie, a Pola ma czkawkę :-D

Niestety na pewno nie trafimy na tą samą salę :/ Jestem od Ciebie jakieś 1500 km :) także możesz spać spokojnie :P Nie martw się to, że lubię rozmawiać i być z innymi ludźmi nie oznacza, że nie szanuję ich prywatności i gadam o bzdurach :) Tu chyba nie ma tv w salach. Byłam tylko w prywatnej sali, wyglądała jak pokój w hotelu, obrazy, rzeźby. Uważam, że mi to nie jest potrzebne, w takim bólu i z Maleństwem na rękach nie będę podziwiać malarstwa :)

Cornelka właśnie okopała mi wszystko tam na dole. Czasem kopie tak bardzo nisko, jak mnie weźmie z zaskoczenia to aż podskoczę :)

patkaaxx90 mam tyle ubranek, że Mąż się śmieje, że one już nie są na sztuki tylko na kilogramy :)

Wczoraj Mama wysłała mi paczkę z rzeczami dla Małej, już ostatnią zaplanowaną przed porodem. Tam też jest kilka par śpiochów, czekam z praniem tych rzeczy. Pewnie ze dwie pralki się uzbierają.

patuniek86 lubi tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Niestety na pewno nie trafimy na tą samą salę :/ Jestem od Ciebie jakieś 1500 km :) także możesz spać spokojnie :P Nie martw się to, że lubię rozmawiać i być z innymi ludźmi nie oznacza, że nie szanuję ich prywatności i gadam o bzdurach :) Tu chyba nie ma tv w salach. Byłam tylko w prywatnej sali, wyglądała jak pokój w hotelu, obrazy, rzeźby. Uważam, że mi to nie jest potrzebne, w takim bólu i z Maleństwem na rękach nie będę podziwiać malarstwa :)

Cornelka właśnie okopała mi wszystko tam na dole. Czasem kopie tak bardzo nisko, jak mnie weźmie z zaskoczenia to aż podskoczę :)

patkaaxx90 mam tyle ubranek, że Mąż się śmieje, że one już nie są na sztuki tylko na kilogramy :)

Wczoraj Mama wysłała mi paczkę z rzeczami dla Małej, już ostatnią zaplanowaną przed porodem. Tam też jest kilka par śpiochów, czekam z praniem tych rzeczy. Pewnie ze dwie pralki się uzbierają.

Dlatego piszę, "jakby co" :-D

Ja czekam na paczki, które wkrótce zaczną spływać i też zabieram się za pranie :-)
    Pieluchy i otulacze już bym poprała, kocyki itp-ale nie mam miejsca na suszarkę, więc czekam, aż mąż rozbroi choinkę-a to nastąpi w piątek :-(
    Więc siedzę przy komputerze i kompletuję wszystko :-) Ubranek już nie zamawiam :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ❤️
    Masakra już lutowki zaczęły ❤️

Dziewczyny siedzę w labo i czekam na pobranie krwi po 2 godzinach od wypicie glukozy!!!!!! Mam już dwa pewne wyniki jeszcze tylko do 10.10 po trzeci wynik ❤️
    nie pokona mnie glukoza :D

W piątek byliśmy na sesji brzuszkowej, później wrzucę Wam kilka fot ;)

patuniek86, Sana, lkc, enka90, Reniferra, Ksiazka1, Malutka_27, iNso87, bbeczka91, Kleopatra, Izziee, kehlana_miyu, Makowe Szczęście, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Dlatego piszę, "jakby co" :-D

Ja czekam na paczki, które wkrótce zaczną spływać i też zabieram się za pranie :-)
    Pieluchy i otulacze już bym poprała, kocyki itp-ale nie mam miejsca na suszarkę, więc czekam, aż mąż rozbroi choinkę-a to nastąpi w piątek :-(
    Więc siedzę przy komputerze i kompletuję wszystko :-) Ubranek już nie zamawiam :-)

Masz ochotę na striptiz to rozbierz choinkę :P tak mi się skojarzyło :D

Co do ubranek to też mam mocne postanowienie poprawy i już nic nie dokupuję :)
    Z rzeczy, które chciałabym mieć dla Malutkiej, to termometr taki przystawiany do czoła w domu mamy chyba z 5 termometrów, wszystkie pokazują inną temperaturę.
    Takie puzzle na podłogę, i matę :)
    Zastanawiam się czy jest potrzebne specjalne lusterko do samochodu? żeby widzieć Malutką jak będzie jeździła tyłem? Jak wsze doświadczenia w tym temacie?

Marza89, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

.
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo prania, to ja wczoraj zrobiłam dwa pierwsze :D

W sobotę kupiliśmy w Ikea szafę dla małej i stwierdziłam że mam tyle miejsca to mogę już zacząć prac i prasować :D jak wieszalam te malutkie ciuszki to płakać mi się chciało, że to już tak blisko❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 09:40

lkc, kehlana_miyu, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza89 wrote:
    Cześć dziewczyny ❤️
    Masakra już lutowki zaczęły ❤️

Dziewczyny siedzę w labo i czekam na pobranie krwi po 2 godzinach od wypicie glukozy!!!!!! Mam już dwa pewne wyniki jeszcze tylko do 10.10 po trzeci wynik ❤️
    nie pokona mnie glukoza :D

W piątek byliśmy na sesji brzuszkowej, później wrzucę Wam kilka fot ;)

Marza brawo! Jeszcze tylko chwila z głowy :-)

Marza89 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Malutka mi wczoraj cały dzień tak fikała w brzuchu, że praktycznie cały czas ją czułam. Nawet dziś po 4 się na chwilę przebudziłam, tak szalała :) ale jestem wyspana. Szkoda tylko, że coś mnie przeziębienie bierze :/
    Zaraz śniadanie i zrobię sobie mleko z miodem.

Przez noc nasypało u nas mnóstwo śniegu :)
    Dziś czeka nas kolęda, a jutro sesja brzuszkowa <3 muszę na kolędzie dopytać jak ksiądz w tym roku rozplanował chrzciny, bo już teraz ciężko z terminami na tort i fotografa. Mam jedną dziewczynę która zawsze na każdą okoliczność robi nam przeboskie torty, no ale jeśli ona nie będzie miała terminu, to sobie "zamówię" u teściowej ;)

Już pierwsze lutowe dziecko... szok, zaraz nas to czeka :) wciąż do mnie nie dociera, że za dwa miesiące będę trzymać w rękach drugą córkę.

Powodzenia na wizytach :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luty jest miesiąc przed nami. Więc za miesiąc u nas też pierwsze Dziewczyny pewnie zaczną się rozpakowywać ;-) ZA MIESIĄC! ;-)

Reniferra lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza super, brawo! Dzielna jesteś :) zaraz będzie po wszystkim <3
    Ja takiego lusterka nie miałam i w sumie nie wiem czy będę kupować... hm...
    Czekamy na zdjęcia z sesji :)

Jeśli chodzi o sale poporodowe, to u nas są dwuosobowe. Czasem się zdarzy leżeć samej, ale to mało kiedy. Ja przy córce po porodzie miałam szczęście mieć salę na wyłączność - przez jeden dzień :D

Co do termometrów, u mnie te bezdotykowe w ogóle nie zdały egzaminu. Na grupie lipcowych mam dziewczyny miały te same zdanie - ciągle pokazuje różne temperatury. Ja polecam termometr VerCo AccuTerm - jest super. Szybko mierzy temperaturę i pokazuje dwa miejsca po przecinku, co o dziwo jest rzadkością, a przecież jest bardzo istotne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 09:48

Marza89, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam codziennie skurcze i przy nich oddycham już sobie jak do porodu, tak jak uczyli na szkole rodzenia, wtedy tak naprawdę dotlenia się dziecko :) wczoraj miałam taki długi że mi się poród przypomniał, ale na szczescie z uśmiechem na twarzy :) a ponoć miałam ciężki poród i dlatego też dostałam pojedyncza sale. Fajnie by było teraz też trafic na jedynkę ale nawet nie wiem jak to wygląda u nas w szpitalu, ile jest tych jedynek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 09:58

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek właśnie dlatego chce sprzedać bo teraz z różu na bardziej stonowane kolory muszę zejść hehe

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książka, wejdź na stronę gdzierodzić :-) Tam masz informacje chyba o wszystkich szpitalach położniczych :-) Albo daj znać, w którym zamierzasz rodzić, sama też chętnie poczytam :-)

Ja też zaczynam głęboko oddychać przy skurczach, bo czuję się wtedy lepiej. Zatrzymywanie oddechu nie pomaga ;-)

Ksiazka1 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana po co 2 miejsca po przecinku?

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ