Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • lkc Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie z rana:)
    To sie lutowki rozpedzily!
    Ja wiekszego wyboru nie mam co do sali, sa Tylko 2 osobowe, pokoj z lazienka, ale podobno zdarza sie, ze jest sie samemu ile tylko się da.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc zaczełaś 600!!!!!!!!!! Super!!! :D :D :D

lkc, iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

.

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Hej witam sie z rana:)
    To sie lutowki rozpedzily!
    Ja wiekszego wyboru nie mam co do sali, sa Tylko 2 osobowe, pokoj z lazienka, ale podobno zdarza sie, ze jest sie samemu ile tylko się da.

U nas to samo, może się zdarzyć, że będę sama. Lekarz powiedział, że Mąż zawsze może przyjechać kiedy będę chciała, więc mam się nie martwić.

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

.
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, ale dużo już załatwiłam! Byłam w laboratorium, złożyłam deklarację u położnej i zrobiłam zakupki. Wizytka jednak jutro.
    Co do skurczów BH, to podobno można ich nie czuć. Ja czuję za każdym razem i nie jest to przyjemne. Mam wrażenie, że malutka jest wtedy taka ściśnięta tam. No i od zewnątrz też widać, że macica się skurczyła, a brzuch twardy jak kamień.
    Idę do lutówek podczytać. Matko bosko, 36 tydzień to za niecałe 4 tygodnie u mnie :o.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 10:08

Makowe Szczęście, patuniek86, lkc, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytałam o lutowkach ze worek się rozpakował i wiecie co może i ja się zacznę za ogarnianie wszystkiego brać... przynajmniej swoje rzeczy przygotuje i chyba aptekę trzeba zamówić... żarty się kończą skoro żaden lekarz nie wierzy ze wytrzymam do terminu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 09:01

Makowe Szczęście, patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, różne kobiety odczuwają różnie takie skurcze :-)
    Jedne w ogóle nie czują, że je mają-pełne zazdro :-D
    Inne czują napinanie się brzucha, ale nic poza tym.
    A mnie to zaczyna już boleć. Dobrze, że jutro wizyta, bo mieć takie skurcze codzienne, to ja dziękuję...
    Wprawdzie doczytałam, że takie skurcze-prócz treningu-mają funkcję dotlenienia łożyska :-) Podobno więcej krwi wtedy dociera-Więc jest dobrze :-)

Jeśli chodzi o gadulstwo-tutaj jest nieco inaczej, jak coś, to nie wchodzę na forum itp :-) Poza tym ciężko pisać o "dupie Maryni" ;-) W szpitalach mam niestety "szczęście" trafiać albo na gaduły, albo na miłośniczki tv ;-) Kombo to już w ogóle tragedia ;-)
    Ale mnie ludzie ogólnie irytują :-D Każdy, kto mnie zna, twierdzi, że jestem ekstrawertyczna :-) I jestem, ale jeśli kogoś znam ;-)
    Pamiętam leżenie przy zaśniadzie... Położyli mnie w trójce, gdzie tv grało na pełen regulator i to wszystkie najgorsze seriale (dlaczego ja itp) ;-) No i jak mnie już położyli-a dlaczego, a po co, a jakie plany... Bleeeee ;-) Na szczęście miałem dla siebie zajęcie, to szybko udało mi się zbywać pytania :-D
    Więc Makowe-nie trafimy na siebie, ale jeśli kiedykolwiek przypadkiem- to ze mną nie pogadasz :-D

Leżę sobie, a Pola ma czkawkę :-D

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądałam wczoraj ubranka po córce i chyba zacznę handlować nimi bo mam dwa pudła r 62-74 ślicznych ubranek dresikow itd a wszystko kupowałam w cocodrillo smyku i reserved... zawsze cos kasy wpadnie...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Makowe, różne kobiety odczuwają różnie takie skurcze :-)
    Jedne w ogóle nie czują, że je mają-pełne zazdro :-D
    Inne czują napinanie się brzucha, ale nic poza tym.
    A mnie to zaczyna już boleć. Dobrze, że jutro wizyta, bo mieć takie skurcze codzienne, to ja dziękuję...
    Wprawdzie doczytałam, że takie skurcze-prócz treningu-mają funkcję dotlenienia łożyska :-) Podobno więcej krwi wtedy dociera-Więc jest dobrze :-)

Jeśli chodzi o gadulstwo-tutaj jest nieco inaczej, jak coś, to nie wchodzę na forum itp :-) Poza tym ciężko pisać o "dupie Maryni" ;-) W szpitalach mam niestety "szczęście" trafiać albo na gaduły, albo na miłośniczki tv ;-) Kombo to już w ogóle tragedia ;-)
    Ale mnie ludzie ogólnie irytują :-D Każdy, kto mnie zna, twierdzi, że jestem ekstrawertyczna :-) I jestem, ale jeśli kogoś znam ;-)
    Pamiętam leżenie przy zaśniadzie... Położyli mnie w trójce, gdzie tv grało na pełen regulator i to wszystkie najgorsze seriale (dlaczego ja itp) ;-) No i jak mnie już położyli-a dlaczego, a po co, a jakie plany... Bleeeee ;-) Na szczęście miałem dla siebie zajęcie, to szybko udało mi się zbywać pytania :-D
    Więc Makowe-nie trafimy na siebie, ale jeśli kiedykolwiek przypadkiem- to ze mną nie pogadasz :-D

Leżę sobie, a Pola ma czkawkę :-D

Niestety na pewno nie trafimy na tą samą salę :/ Jestem od Ciebie jakieś 1500 km :) także możesz spać spokojnie :P Nie martw się to, że lubię rozmawiać i być z innymi ludźmi nie oznacza, że nie szanuję ich prywatności i gadam o bzdurach :) Tu chyba nie ma tv w salach. Byłam tylko w prywatnej sali, wyglądała jak pokój w hotelu, obrazy, rzeźby. Uważam, że mi to nie jest potrzebne, w takim bólu i z Maleństwem na rękach nie będę podziwiać malarstwa :)

Cornelka właśnie okopała mi wszystko tam na dole. Czasem kopie tak bardzo nisko, jak mnie weźmie z zaskoczenia to aż podskoczę :)

patkaaxx90 mam tyle ubranek, że Mąż się śmieje, że one już nie są na sztuki tylko na kilogramy :)

Wczoraj Mama wysłała mi paczkę z rzeczami dla Małej, już ostatnią zaplanowaną przed porodem. Tam też jest kilka par śpiochów, czekam z praniem tych rzeczy. Pewnie ze dwie pralki się uzbierają.

patuniek86 lubi tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Niestety na pewno nie trafimy na tą samą salę :/ Jestem od Ciebie jakieś 1500 km :) także możesz spać spokojnie :P Nie martw się to, że lubię rozmawiać i być z innymi ludźmi nie oznacza, że nie szanuję ich prywatności i gadam o bzdurach :) Tu chyba nie ma tv w salach. Byłam tylko w prywatnej sali, wyglądała jak pokój w hotelu, obrazy, rzeźby. Uważam, że mi to nie jest potrzebne, w takim bólu i z Maleństwem na rękach nie będę podziwiać malarstwa :)

Cornelka właśnie okopała mi wszystko tam na dole. Czasem kopie tak bardzo nisko, jak mnie weźmie z zaskoczenia to aż podskoczę :)

patkaaxx90 mam tyle ubranek, że Mąż się śmieje, że one już nie są na sztuki tylko na kilogramy :)

Wczoraj Mama wysłała mi paczkę z rzeczami dla Małej, już ostatnią zaplanowaną przed porodem. Tam też jest kilka par śpiochów, czekam z praniem tych rzeczy. Pewnie ze dwie pralki się uzbierają.

Dlatego piszę, "jakby co" :-D

Ja czekam na paczki, które wkrótce zaczną spływać i też zabieram się za pranie :-)
    Pieluchy i otulacze już bym poprała, kocyki itp-ale nie mam miejsca na suszarkę, więc czekam, aż mąż rozbroi choinkę-a to nastąpi w piątek :-(
    Więc siedzę przy komputerze i kompletuję wszystko :-) Ubranek już nie zamawiam :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ❤️
    Masakra już lutowki zaczęły ❤️

Dziewczyny siedzę w labo i czekam na pobranie krwi po 2 godzinach od wypicie glukozy!!!!!! Mam już dwa pewne wyniki jeszcze tylko do 10.10 po trzeci wynik ❤️
    nie pokona mnie glukoza :D

W piątek byliśmy na sesji brzuszkowej, później wrzucę Wam kilka fot ;)

patuniek86, Sana, lkc, enka90, Reniferra, nick nieaktualny, Malutka_27, iNso87, bbeczka91, Kleopatra, Izziee, kehlana_miyu, Makowe Szczęście, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Dlatego piszę, "jakby co" :-D

Ja czekam na paczki, które wkrótce zaczną spływać i też zabieram się za pranie :-)
    Pieluchy i otulacze już bym poprała, kocyki itp-ale nie mam miejsca na suszarkę, więc czekam, aż mąż rozbroi choinkę-a to nastąpi w piątek :-(
    Więc siedzę przy komputerze i kompletuję wszystko :-) Ubranek już nie zamawiam :-)

Masz ochotę na striptiz to rozbierz choinkę :P tak mi się skojarzyło :D

Co do ubranek to też mam mocne postanowienie poprawy i już nic nie dokupuję :)
    Z rzeczy, które chciałabym mieć dla Malutkiej, to termometr taki przystawiany do czoła w domu mamy chyba z 5 termometrów, wszystkie pokazują inną temperaturę.
    Takie puzzle na podłogę, i matę :)
    Zastanawiam się czy jest potrzebne specjalne lusterko do samochodu? żeby widzieć Malutką jak będzie jeździła tyłem? Jak wsze doświadczenia w tym temacie?

Marza89, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

.
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo prania, to ja wczoraj zrobiłam dwa pierwsze :D

W sobotę kupiliśmy w Ikea szafę dla małej i stwierdziłam że mam tyle miejsca to mogę już zacząć prac i prasować :D jak wieszalam te malutkie ciuszki to płakać mi się chciało, że to już tak blisko❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 09:40

lkc, kehlana_miyu, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza89 wrote:
    Cześć dziewczyny ❤️
    Masakra już lutowki zaczęły ❤️

Dziewczyny siedzę w labo i czekam na pobranie krwi po 2 godzinach od wypicie glukozy!!!!!! Mam już dwa pewne wyniki jeszcze tylko do 10.10 po trzeci wynik ❤️
    nie pokona mnie glukoza :D

W piątek byliśmy na sesji brzuszkowej, później wrzucę Wam kilka fot ;)

Marza brawo! Jeszcze tylko chwila z głowy :-)

Marza89 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Malutka mi wczoraj cały dzień tak fikała w brzuchu, że praktycznie cały czas ją czułam. Nawet dziś po 4 się na chwilę przebudziłam, tak szalała :) ale jestem wyspana. Szkoda tylko, że coś mnie przeziębienie bierze :/
    Zaraz śniadanie i zrobię sobie mleko z miodem.

Przez noc nasypało u nas mnóstwo śniegu :)
    Dziś czeka nas kolęda, a jutro sesja brzuszkowa <3 muszę na kolędzie dopytać jak ksiądz w tym roku rozplanował chrzciny, bo już teraz ciężko z terminami na tort i fotografa. Mam jedną dziewczynę która zawsze na każdą okoliczność robi nam przeboskie torty, no ale jeśli ona nie będzie miała terminu, to sobie "zamówię" u teściowej ;)

Już pierwsze lutowe dziecko... szok, zaraz nas to czeka :) wciąż do mnie nie dociera, że za dwa miesiące będę trzymać w rękach drugą córkę.

Powodzenia na wizytach :)

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luty jest miesiąc przed nami. Więc za miesiąc u nas też pierwsze Dziewczyny pewnie zaczną się rozpakowywać ;-) ZA MIESIĄC! ;-)

Reniferra lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza super, brawo! Dzielna jesteś :) zaraz będzie po wszystkim <3
    Ja takiego lusterka nie miałam i w sumie nie wiem czy będę kupować... hm...
    Czekamy na zdjęcia z sesji :)

Jeśli chodzi o sale poporodowe, to u nas są dwuosobowe. Czasem się zdarzy leżeć samej, ale to mało kiedy. Ja przy córce po porodzie miałam szczęście mieć salę na wyłączność - przez jeden dzień :D

Co do termometrów, u mnie te bezdotykowe w ogóle nie zdały egzaminu. Na grupie lipcowych mam dziewczyny miały te same zdanie - ciągle pokazuje różne temperatury. Ja polecam termometr VerCo AccuTerm - jest super. Szybko mierzy temperaturę i pokazuje dwa miejsca po przecinku, co o dziwo jest rzadkością, a przecież jest bardzo istotne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 09:48

Marza89, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam codziennie skurcze i przy nich oddycham już sobie jak do porodu, tak jak uczyli na szkole rodzenia, wtedy tak naprawdę dotlenia się dziecko :) wczoraj miałam taki długi że mi się poród przypomniał, ale na szczescie z uśmiechem na twarzy :) a ponoć miałam ciężki poród i dlatego też dostałam pojedyncza sale. Fajnie by było teraz też trafic na jedynkę ale nawet nie wiem jak to wygląda u nas w szpitalu, ile jest tych jedynek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 09:58

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek właśnie dlatego chce sprzedać bo teraz z różu na bardziej stonowane kolory muszę zejść hehe

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książka, wejdź na stronę gdzierodzić :-) Tam masz informacje chyba o wszystkich szpitalach położniczych :-) Albo daj znać, w którym zamierzasz rodzić, sama też chętnie poczytam :-)

Ja też zaczynam głęboko oddychać przy skurczach, bo czuję się wtedy lepiej. Zatrzymywanie oddechu nie pomaga ;-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana po co 2 miejsca po przecinku?

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ