MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
PAtuniek - gdybym miała tak blisko to nie zastanawiałabym się nad szpitalem - ja jestem z Legionowa wiec jest jednak kawałeczekCórcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Marza super zdjęcia. I gratuluję że dałaś radę z glukoza
Ja w żadnej ciąży nie czułam skurczy bh.
Byłam u tego diabetologa i słabo u mnie wygląda ten cukier. Teraz na czczo 104dostałam glukometr i dieta
Kurcze lutowki już się,, sypia,, niedługo my ;]Marza89 lubi tę wiadomość
-
Ja też nie czułam skurczy BH ani razu w ciąży z Adasiem i teraz z Samim też ich dotąd nie zauważyłam.
Termometr mam z Rossmanna, mierzyłam temperaturę w pupie. Trzeba tylko wtedy pamiętać, żeby odjąć 0,5 stopnia. Miałam też elektroniczny bezdotykowy, ale podawał temperaturę w cały światMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
patuniek86 wrote:Marza, śliczne zdjęcia
I muszę to powiedzieć-w ogóle pępek Ci nie wystajeZazdroszczę
Zgrabna z Ciebie dziewczyna, nie ma cochoć jeszcze 2 miesiące
na wadze wczoraj nadal +4 kg więc zobaczymy
-
Marża zdjęcia cudne ! Do twarzy Ci z brzuszkiem
I w Twoim przypadku to nie prawda że dziewczynka zabiera mamie urodę-wręcz odwrotnie wyglądasz pięknie
no i zazdroszczę pępka;-) mój już wystaje od 3 tyg ;-(
Smile najważniejsze że są obie pod dobra opieką. No i mała dostała 9 punktów to całkiem dobrze. Trzymam za nie mocno kciuki !Marza89 lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
No właśnie pępek-wystaje mi od listopada
Był wtedy na granicy, pół wystawało, pół nie
Z Młodą też szybko zrobił mi się wentyl, ale szybko wskoczył na swoje miejsce po porodzie
Szybko w sumie schudłam, może dlatego...
Ogólnie swojego wentyla nie znoszęNaokoło mam długie i czarne włosy, których tam nie było
Sam brzuch jest wg mnie ok
Duży, ale piłkowaty, bez świeżych rozstępów
I na razie bez tej kreski, Linea Negra
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
83xxx wrote:Marza - super sesja, piękny makijaż (sama robiłaś czy Cię malowali?) i sceneria
świetna pamiątka.
Gratuluję zrobienia badania:)
Pępek też jeszcze nie jest wypchnięty ale na plusie mam 10kg i brzuch o wiele większy
Makijaż robiłam u kosmetyczki bo chciałam mieć doczepiane rzęsyniestety na 1:1 się nie zapisałam więc miałam przyklejane kepki po prostu
60 zł za makijaż a za sesję 100 zł za 15 zdjęć
wyszło 65 zdjęć więc muszę wybrać ale wezmę koło 30 i dopłacę po prostu haha
Też uważam, że nie u każdej sprawdza się to z płcią dziecka, ja zdecydowanie wyglądam jakbym miała chłopca a nie dziewczynkę haha
Gdyby nie wymioty na prawdę złego słowa bym nie powiedziała o mojej ciąży, nawet rozstępów jeszcze nie mam83xxx, patuniek86, Malutka_27 lubią tę wiadomość
-
Marza ladnie wygladasz! Ciaza Ci sluzy.
Troche sie dxisiaj zdenerwowalam bo brat powiedzial ze robi chrzciny w marcu w Belgii.
Czyli automatycznie mnie na nich nie bedzie ale akurat na to jestem przygotowana bo ciezko mi bybylo jechac w ciazy czy nawet pozniej z dwojka dzieci. Ale moi rodzice pojada tam na kilka dni a jesli ja w tym momencie urodze to kto sie zajmie moim synkiem? Przeciez moge miec cesarke a wtedy maz musi byc ze mna dostawuac mi dzidziusia do piersi. Po poprzedniej cesarce bylam w fatalnym stanie. Mowilam bratu czy nie moglby zrobic np. w kwietniu ale nie wiem czy tak zrobi. Kurcze co mam szukac niani w razie w?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 14:13
Marza89 lubi tę wiadomość
-
Elcia, no trochę słabo... Rozumiem, że teściowie odpadają, bo o tym już byś pomyślała.
Niech się brat ogarnie, chrzciny można zaplanować, porodu nie... Trzymam kciuki za pozytywny dla Ciebie efekt :-*
Ewentualnie, może rodzice wezmą ze sobą do Belgii pierworodnego? Opcja kosztowniejsza, ale za nianię i tak trzeba zapłacić-to raz. Stres, czy Młody za Wami tęskni-to dwa. Stres, czy niania dobrze się nim zajmuje-to trzy.
A tak, bez względu na to, czy urodzisz, czy nie-Młody będzie pod dobrą opieką dziadków, spotka się z rodziną...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 14:23
Pola Róża
-
Elcia89 a może masz kogoś innego do pomocy, np jakąś Ciocię czy kuzynkę? wiem sama że trudno jest z opieką nad dziećmi jak się coś dzieje. Ja już rozmawiałam że swoją Ciocią czy młody będzie mógł być u niej przez parę dni jak ja będę w szpitalu. Teściowej nie chce prosić o pomoc, to byłaby ostateczność....
-
nick nieaktualny
-
Tu jest też plus posiadania dużych dzieci
Młoda pod telefonem, samodzielna-w domu zrobi sobie obiad, albo go podgrzeje. Zawsze może też wsiąść w metro i pojechać do moich rodzicówA i w tygodniu do szkoły też się sama ogarnie
13 lat to fajny wiek
Pikcia lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
patuniek86 jak zwykle i ze wszystkim są plusy i minusy:)ale fakt, przy maluchach potrzeba pomocy osób trzecich. Nam jeszcze pediatra powiedziała żeby przed porodem i z m-c po porodzie nie dawać młodego do żłobka...więc nie wiem jak to zbytnio będzie, wyjdzie w praniu...
-
Inso, jakbyś mogła zmienić na pierwszej stronie termin usg III trymestru. Babka zmieniła termin bo stwierdziła że nie będzie przyjmowała w środy... Tak więc nowy termin to 22.01, godzina 18:40
Dziękuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 15:36
iNso87 lubi tę wiadomość