MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze a skad kupujecie ubranka dla noworodka albo na pierwsze 3 miesiace?
A z chrzcinami troche sie wyjasnilo bo moj tata na pewno nie jedzie, bo ma chore nerki i rozpoczyna niedlugo leczenie. Wiec w razie czego on zostanie z Adasiem, bo z nim synek tez ma dobry kontakt. Jak sie pytalam czy nie chca w kwietniu to brat mowil ze bratowa chce jak najszybciej a w lutym juz nie zdaza wiec wypada marzec. Chociaz moze beda probowac pod koniec lutego zrobic. -
Patuniek ja na szczęście nie mam w okolicy sklepów, a na koncie ograniczenia bo też bym szalała
Makowe pomysł z użyciem pępowiny trafiony
Co do grzebania to Mała skacze po pęcherzu i wszystkim co w około i tak nisko, że czasem zastanawiam sie jak to w ogóle możliwe. Natomiast Bruno...on pupę wystawia nad żebra, w nocy raz jak wprobowalam wstać z lewego boku to miałam wrażenie ze mi wypadnie, tak sie skóra wyciągnęła. Z jednej strony chce żeby siedziały jak najdłużej ale ostatnio się popłakałam jak zaczęli się we dwójkę wypinać.Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Elcia, ja główne zaopatrzenie robiłam w smyku. Super kolekcje Ewy Klucze czy z Pinokio ale inne też. Można trafić na dobre okazje i jakościowo też te ciuchy są świetne. Porównując te np z pepco to jest przepaść. Jednak takie też zakupiłam bo idzie zbankrutowac
-
Elcia, to dobrze, że problem się w sumie sam rozwiązał, chociaż szkoda choroby taty. Ale przynajmniej Ty masz już spokój psychiczny
Przygotuj dziadkowi wszystko do podpisanych torebek, jak to tutaj dziewczyny będą robić dla swoich mężów i już w ogóle luz-blues
Ja ubranka powolutku kupowałam, ale nie było ich dużo. Dodatkowo kupiłam na allegro pakę ubrań i taka ilość (jak już paczka przyjdzie) powinna mi wystarczyć na 3-4 miesiące, potem będę musiała sukcesywnie dokupować ubrankaWejdź w odzież dziecięcą, potem w zestawy ubrań-i wpisz sobie płeć i zakres rozmiarów
Tego jest naprawdę dużo, sama zaczniesz się gubić
Jedyne, czego na pewno nie kupuję używanego-czapeczki, majteczki, skarpetkiOgólnie bielizna
A są aukcje, gdzie dołączają takie rzeczy
Salsefia, ja nawet nie wyobrażam sobie, jak to u Ciebie wyglądaJa tu sobie pomarudzę, że boli, że Pola rozrabia bez przerwy-a Ty masz takie 2 sztuki...
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
ElciaDobrze, że się wyjaśniło i że tata będzie mógł się zająć synkiem, szkoda , że sytuacja zdrowotna nieciekawa...
Ja wróciłam z ostatniej wizyty u fizjoterapeutki - rewelacja do tej pory tylko raz - praktycznie 1 dzień bolał mnie kręgosłup - aby tak dalej. Przy córci to ja bardzo sie męczyłam z rwą kulszową z bólami kręgosłupa , a teraz jest super.
Ja z ubrankami zrobię pewnie tak, że zostawię po synku w szpitalu - nie będę brała ekstra nowych tylko używane od synku koleżanki;-)
Też jakaś zmęczona wróciłam, ale powoli zacznę prasować kolejną turę ubranek - pranie się pierze. Nam brakuje tylko fotelika samochodowego, wczoraj w sklepie internetowym BliżejCiebie zrobiłam ostatnie zakupy. Wózek mamy od koleżanki - x- landertak panikowałam, a wszytko się układa. Torbę pakuję po 20 stycznia
Czekam na relacje z wizyt
Reniferra lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Ankakaranka87 wrote:A o której godzinie mierzysz na czczo? Bo mi lekarz powiedział że trzeba mierzyć z samego rana, bo im później to cukier sam zaczyna rosnąć. Np. Rano byłam na pobraniu krwi i zbadał mi tam glukometrem i było 70, a zanim wrocilam do domu i sobie zmierzyłam było już 90... chociaż ona pobrania na czczo były tego samego dnia w odstępie 1-2 godzin...
-
Ja już po wizycie, równo godzinne opóźnienie ;/ TSH spadło więc super. Kolejna wizyta o zgrozo 20.02, strasznie późno! Na szczęście dr chyba się zorientowała i mam przyjść jeszcze 30.01 ale bez wyników badań. Jeśli się wyrobi to zrobimy USG a jeśli nie to tylko badanie na fotelu. iNso poproszę o wpisanie USG III trymestru na 30.01 chociaż nie pokładam w tym terminie zbyt dużych nadziei. Najwyżej będę miała pretekst by pójść wcześniej prywatnie
iNso87, Ksiazka1, Salsefia, Marza89, Reniferra lubią tę wiadomość
Hashimoto, Letrox -
Hej!
Elcia dobrze, że się wyjaśniło z bratem
Ja podobnie jak Sana, ubranka kupowałam wszędzie i jak coś mi ładnego wpadło w oko. Ostatnio kupiłam kilka rzeczy od sąsiadki z osiedla bo kupiła za dużo i sprzedawała nowe ciuszki z metkami za połowę ceny albo i mniej
Enka dobrze, że dr się zorientowała bo do 20.02 to naprawdę długo bez wizyty!
U mnie dzisiaj dzień kuriera, dostałam już paczkę z gemini, łóżeczko i szafę z ikea.
Dziewczyny a możecie polecić jakiś śpiworek do spania?Laura
-
patuniek86 wrote:Marysia, a właśnie
Wcześniej Cię u nas nie było, nie "widać" Cię też na naszej liście
Zostajesz z nami?
Daj znać, to Inso Cię dopiszeTylko tu trzeba mieć wkupne
Tzn. podać stan przychówku, podać termin i-jeśli znasz-może płeć i imię spodziewanego dziecka
Więc witamy
Rzeczywiście wczesniej się na tym watku udzieliłam się chyba raz z jakimś problemem. Zostaję! No więc to moje pierwsze długo wyczekiwane i wymodlone maleństwo. Udało się dzięki ivf. Będzie synuś, ale co do imienia nadal się wahamy, obstawiamy na Kornela, Feliksa albo Jasia, ale wszystko jest jeszcze kwestią dyskusyjnąTermin mam na 14.03
A powiedzcie, jak zorganizowałyscie sobie przewijaki? Na komodzie? Czy na łózeczku?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7009ab0075be.jpg
a tu zdjęcie mojego syneczka na wkupneWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 14:54
iNso87, patuniek86, Ksiazka1, Anet85, Izziee, Malutka_27, Katia89, Ankakaranka87, enka90, Marza89, Makowe Szczęście, Pikcia, 83xxx, Reniferra, lkc, Parsleyek, Butterfly 83, Kleopatra, Macy lubią tę wiadomość
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Ja zorganizowałam sobie przewijak na łóżeczku, a potrzebne akcesoria będę miała w organizerze przy łóżeczku, nie miałam miejsca na komodę ze specjalnym przewijaniem. Taka opcja sprawdziła mi się przy córci;-)Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
U mnie tez dzisiaj kurier przyjeżdża co chwile... zamówiłam stanik jeden do karmienia i niania elektroniczna z kamera przyszła dresiki dwa dla Dzidzudia bo są w fajnych cenach teraz body rajstopy i komplet pajac śpiochy kaftanik czapeczka... także już cos jest w razie w.. na razie tyle może w przyszłym tygodniu przejadę się na zakupy to pieluchy tetrowe kupię i pare rzeczy kosmetyczny dla mnie do torby a resztę niech się mąż głowa jak Maluszek się urodzi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 15:50
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Miłosz
Honoratka
-
Kleopatra wrote:Dzisiaj 7.47 na czczo 100
Myślałam, że to może przez godzinę pobrania tak jak u mnie. Ja też miałam za wysoki cukier po 1h pobrania na próbie glukozowej i dostałam glukometr. Po tygodniu pomiarow (okolo 9 nakluc dziennie robiłam) mój gin stwierdził że nie ma cukrzycy i już nie muszę mierzyć. -
Izziee jeśli chodzi o śpiworek do spania to zainwestował w taki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f713b4536ef9.jpg
Ewentualnie jakiś cienki kocyk na to ale w mieszkaniu jest ciepło więc powinno wystarczyćzobaczymy czy zda to egzamin.
Marysia90, ja mam osobny pokoik dla dziecka więc pozwoliłam sobie na komode z przewijakiem -
Enka 20 luty to strasznie długo, za bym ze 3 wizyty zaliczyła do tego czasu
oby 30go Ci sie udało z usg.
Ja byłam tydzień temu bo niepokoił mnie brzuch, dziś wizyta prywatnie a za tydzień już w szpitalu także praktycznie co tydzień haha. Ale mam tyle dobrze, że ubezpieczenie prywatne i wizyty mogę mieć kiedy chce byle tylko lekarz miał wolny termin.
Tydzień temu Maluchy miały 1250 i 1200 a dziś 1448 i 1520. Raz Klara większa a raz Bruno. Jestem w szoku, że tyle przybrało chociaż jest margines błędu.
Mała dalej pupa ułożona i wątpię, że się przekręci. Cały czas ułożona tak samo a ciasno mają niesamowicie
Szyjka sie wydłużyła i znów 43mm, wydłużyła się choć tryb ten sam.Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Pokazujcie dziewczyny Wasze zdobycze, miło pooglądać
Jeśli nic się nie zmieni to podadzą nam dzisiaj w szkole rodzenia co trzeba zabrać do szpitala więc tylko wracam i składam zamówienie
A, w pepco są teraz duże wyprzedaże na kolekcję zimową (nawet 2,99 za body), ja skusiłam się tylko na jednego awaryjnego cieplejszego pajacyka gdyby końcówka marca była chłodna.
Ja przewijak będę miała na łóżeczku. Początkowo chciałam komodę z przewijakiem ale ostatecznie zrezygnowałam.
Hashimoto, Letrox -
U nas przewijak bedzie wisial na ścianie. Przyszła dzisiaj paczka z blizejciebie ale nie ma się czym chwalic - tona podkładow poporodowych dla mnie i siatkowe gatki plus masc na brodawki, dla dziecka tylko nozyczki
w przyszłym tygodniu ogarnę zamowienie z gemini.
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
U nas przewijak na komodzie albo na łóżeczku. Myślałam nad komodą ze składaną pułką na przewijak z ikei ale ostatecznie kupimy zwykła. Za tydzień jedziemy po meble i w końcu będę mogła zacząć prać i prasować ubranka. Wtedy tez cos pokaże bo póki co wszystko zapakowane w puldach
-
Ja dopiero Was nadrobiłam. Starszak ciągle w domu, dopiero jutro wraca do przedszkola. Więc ogarnięcie prania i prasowania wyprawki ze znudzonym trzylatkiem przy nodze... cóż, potrzebuje oddechu
Jedną torbę mam już spakowaną- taką na patologię ciąży. A do końca tygodnia chcę ogarnąć drugą, poporodową. I mam dylemat z ciuszkami małego- rozsądek podpowiada, żeby wziąć do szpitala rzeczy po starszaku, te znoszone i potem się ich pozbyć. Ale kupiłam kilka takich ślicznych pajacyków i chciałabym, żeby mój synek miał piękne rzeczy na początek nowego życia. Kompletnie nierozsądne ale chyba zwalę to na hormony...