X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, nadrobiłam i mogę napisać :)

To nasz Synuś akrobata z nogą pod brodą i rączką na czole:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e68cff927eb9.jpg

A tu już ujęcie całej buźki:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9fe93957a01.jpg

Elcia, dobrze, że kwestia wyjazdu na chrzciny i opieki nad Twoim synkiem się wyjaśniła. Dużo zdrowia dla Twojego taty. Co do ubranek - większość kupuję używanych. Mam taki sprawdzony sklepik, gdzie pani ma ubranka dziecięce i u niej zawsze biorę. Ewentualnie z Allegro :)

kehlana, super fotki Samiego. Fajnie, że w końcu się udało i pokazał buźkę ;)

Marza, piękne fotki a Ty wyglądasz kwitnąco :)

Marysia90, miło, że z nami zostaniesz :) Ja torbę jakość na początku lutego mam zamiar spakować. A przewijak mam taki na łóżeczko :)

Salsefia, duże te Twoje Szkraby ;)

Salsefia, Reniferra, Malutka_27, lkc, Marza89, Ksiazka1, iNso87, Katia89, 83xxx, Ayleen, enka90, Anet85, kehlana_miyu, patuniek86, Ankakaranka87, Butterfly 83, Izziee, Kleopatra, Makowe Szczęście, Sana, Bribrami lubią tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Z małą wszystko super, wyprzedza o tydzień conajmniej wszystkie pomiary i waży równo 2000g! Natomiast szyjka mi się skróciła do ok. 2cm. Jest zamknięta, więc nie jest tragicznie, ale no te skurcze ostatnio w nadmiernej ilości zrobiły swoje. Teraz muszę leżeć i za tydzień zobaczymy, czy to postępuje.
    Tak więc znaki na niebie i ziemi pokazują, że raczej córeczka urodzi się wcześniej niż termin.

Malutka_27, lkc, Marza89, Ksiazka1, iNso87, Anet85, kehlana_miyu, patuniek86, Ankakaranka87, Butterfly 83, Pikcia, Izziee, Kleopatra, Makowe Szczęście, Sana lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renifera za wagę bym polubiła ale za szyjkę już nie.
    Bierzesz coś na skurcze?
    mi zaczęła się skracać jak miałam dzień z mocnymi wymiotami, które wywołały skurcze ale minęły 3 tygodnie i wróciło do normy wszystko. Brzuch twardnieje, biorę magnez i czasem no-spa ale chyba za mało magnezu bo 50 max 100mg. Tyle, że biorę na własna rękę bo lekarze tutaj nawet no-spy zabraniają.
    Zaciskaj uda i niech Mała posiedzi jeszcze kilka tygodni

Reniferra lubi tę wiadomość

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia jakie śliczne ujęcie buzi synka ;-) zazdroszczę bo nasz ma podczas usg zawsze rączkę przy buzi ;-)
    Reniferra lubię za pierwsza część o córce że wszystko w porządku ;-)

Pikcia, Reniferra lubią tę wiadomość

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • lkc Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra lubie poczatek, wieści o szyjce juz średnio dobre, ale... zawsze mogło byc gorzej:)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • lkc Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia sliczne fotki..

Pikcia lubi tę wiadomość

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Biorę magnez 3 razy dziennie. Teraz jeszcze dokładamy no-spę.

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Madziakk Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś zwariowany dzień, zaczęły mnie brać dziwne skurcze i pobolewal mnie jeszcze brzuch. Pojechałam oczywiście do lekarza nawet nie czekałam długo na wizytę. Zrobili mi ktg wszystko dobrze, szyjka długa i zamknięta. Jedyne co to brzuch mam już bardzo nisko. A te skurcze to macica ćwiczy... dostałam magnez i mam odpoczywać w miarę możliwości. Dostalam też skierowanie do szpitala na ustalenie cc 22.01. Mam cichą nadzieję że będę mieć cc w połowie lutego. No zobaczymy co ustale w szpitalu.

Ta końcówka ciąży mnie już wykańcza, ledwo chodzę z moim wielkim brzuchaczem, noce też kiepskie ogólnie już jestem bardzo zmęczona...

zem3i09kgh136z79.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikica Śliczną masz pamiątkę z USG - mały akrobata super
    Renifera Lubię oczywiście za pierwszą część - już duża dziewczynka 2000 g niech siedzi w brzuchu jak najdłużej. Odpoczywaj teraz, aby tylko szyjka się nie skracała.
    Ayleen ja też mam takie wątpliwości, ale chyba faktycznie wezmę używane ubranka i zostawię je w szpitalu, a w domu będę miała nowe i na wyjście mąż przywiezie nowe. Już prawie wszytko wyprasowałam, zostało jeszcze jedno pranie i koniec, trochę mam tych ubranek.
    Nie wiem czy też tak macie, że dziecko układa się Wam po jednej stronie brzucha?? U mnie od ok. miesiąca jest po prawej stronie i w prawe żebro mnie kopie stópkami nie przemieszcza się na lewą stronę, a przecież ma jeszcze trochę miejsca....

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dzień jakiś dziwny ;-)

Dopiero Was nadrobiłam-położyłam się spać, a potem sobie przypomniałam, że dzisiaj szkoła rodzenia, więc muszę zrobić szybko obiad, żebyśmy zdążyli coś zjeść z mężem. Więc na szybko kotlety jajeczne, buraczki w zamrażalniku były, ryż i pycha obiad gotowy :-)
    Potem w biegu - najpierw odśnieżyć samochód, potem na zajęcia. A tam totalna dla nas strata czasu...
    Pomijając fakt, że jest tam tak gorąco, że przy moich normalnych uderzeniach gorąca już jest nieciekawie, to najpierw wykład miał fizjoterapeuta. Myślę sobie, ważna rzecz, chcę posłuchać.
    Flegmatycznym głosem mówił o "dziewczynach", co już mnie irytowało-flegmatycy u mnie mają przesrane ;-) 20 minut nawijał o basenie i w ogóle, że cud-miód. Tylko ja w sumie dożywotnio na basen nie mogę chodzić. I podał dużo przykładów rodzajów grupowych ćwiczeń i na koniec-przeciwwskazania. Kłopoty z układem krążenia. Czyli arytmia w moim przypadku zmusza mnie do biernego znoszenia bólu ;-) Bo w takiej sytuacji musiałabym pójść na jakieś indywidualne spotkanie ;-)
    Ale dobra, godzina minęła-spotkanie z położną. Super, czyli o porodzie. Tiaaaaa. Podała, co zabrać do szpitala. Lista że strony, nic nowego. Dała plan porodu-ze strony internetowej. Do czego służą panowie na porodówce? Zero konkretów, mają "wspierać" i "dawać poczucie bezpieczeństwa".
    Ona uwielbia wydepilowane na gładko panie, więc na 2-3 tygodnie przed porodem każda na depilację woskiem... Tu się już totalnie wkurzyłam, bo nawet przy pełnym owłosieniu normalnie się rodzi. Więc rozumiem-jeśli skurcze się zaczęły, to w ramach przygotowań idę się umyć i się podgolę, na wypadek cc. Ale wosk? Bo Pani lubi? I jest jej łatwiej? Nosz...

Ogólnie poza pierwszymi zajęciami mam potworne i przykre wrażenie, że to strata czasu :-(
    Pójdę jeszcze raz za tydzień, bo będzie lekarz mówić o cc, na ostatnie 2 zjazdy już nie. Tym bardziej, że ostatni to podsumowanie i-uwaga-spotkanie z przedstawicielem z banku krwi...

A teraz pozytywy, po nadrobienia forum :-)

Pikcia-ale słodycz na tych zdjęciach <3 Coraz bliżej :-D

Reniferra-2 kilo?! Jestem pod wrażeniem :-) Za szyjkę tak nie bardzo lubię, ale chociaż zamknięta. Więc leż kobieto i masz teraz więcej czasu dla forum :-D W końcu obiadu nie możesz robić, sprzątać też nie możesz ;-) Zostajesz ze mną :-D

Jutro o 8 usg :-) Mój już zapowiedział, że mam mu nie pokazywać zdjęć :-) Zbyt dużo na nich widać, a nie chce naszej Polci sobie wyobrażać na podstawie zdjęć, tylko chce ją już zobaczyć :-) Już od jakiegoś czasu pyta mnie, jaki kolor włosków będzie mieć, jakie kolor oczu itp :-) I tak sobie snujemy te nasze wizje :-)

Jutro zaczynają spływać pierwsze paczki, w tym ubranka :-) Już nie mogę się doczekać :-D

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia, przepiękne zdjęcia!!!

Co do przewijaka, ja mam na komodzie i bardzo dobrze mi się sprawdza. To nasza normalna komoda w sypialni, przewijak kupiliśmy oddzielnie i po prostu polozylismy na niej. Dostawka będzie stała obok komody, więc wystarczy, że wyjmę z niej synka i mogę go od razu odłożyć na przewijak :) Lubię to rozwiązanie, bo na komodzie trzymam wszystkie artykuły pielęgnacyjne, a w jej szufladach ciuszki maluszka, więc wszystko mam pod ręką.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, szlag by mnie trafił na takie zajęcia, a już zwłaszcza na te teksty o wosku. Niech sobie sama lata na wosk, jak tak lubi. Wrrr!

Anet85, mój synek tak leży - wypina się na moim lewym bokiem, a kopie w prawy :)

Makowe Szczęście, Anet85 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • lkc Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek boska ta polozna :/

• Ayleen Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia jakie masz śliczne pamiątkowe fotki, super synek się pokazał.

Reniferra jaka już duża dziewczynka! Trzymam kciuki za zamkniętą szyjkę.

Patuniek szkoda, że szkoła rodzenia okazała się rozczarowaniem. A już tekst o wydepilowaniu woskiem to przesada! Cierpieć na wosku na końcówce ciąży żeby jaśnie pani przyjemniej się pracowało. Odezwij się po jutrzejszym usg.

n59y9vvj81dh7gev.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za wsparcie w temacie depilacji, najwyraźniej to nie tylko moje hormony się oburzyły na takie dictum że strony położnej ;-)

Ayleen, oczywiście, że się odezwę :-) Ja.przecież żyję tym forum :-D

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci patuniek, że położna okropna. Wosk...ciekawe czy sama by poszła będąc w ciąży. Ostatnio podobnie wypowiadała się moja bratowa lat 24, komentując przy stole, że jak była na porodówce przy pierwszym porodzie (21 lat wtedy) była starsza kobieta która sie nie wydepilowała do porodu i jak to możliwe itd. Oburzyłam się jak Ty teraz ale tylko dziwnie wszyscy na mnie popatrzyli. A jak teraz słyszę takie cos to mam przed oczami moja depilacje z listopada kiedy to wycięłam wielka ranę a krew leciała strumieniem ;-)

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, choć pewnie większość z Was już śpi. No ale.... Nie mam ochoty na nic, ponownie zgaga 24h na dobę, po prostu zgaga morderca! Boję się jeść czy pić cokolwiek, aż chce się płakać. Zaplanowałam pranie i prasowanie ubranek dla małej, ale ta cholerna zgaga, odbiera mi chęci do wszystkiego. Dziś tylko ciut więcej ruchu i już stawia mi się brzuch. Jutro smutny trochę dzień, bo mój aniołek ma urodziny, razem ze mną :-/ kupiłam jej piękny lampion na znicze i pluszaka, mam nadzieję, że nie ukradna, jak to zwykle bywa.
    W piątek wizyta, oby wszystko było ok.
    Sophie też się wizyta, czasami aż bardzo boleśnie dla mnie. Siedzi głównie po mojej prawej stronie, ale czuje ja wszędzie, mimo że leży już główkowo.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra, lubię za wagę i pomiary, nie za szyjkę ;) Włącz tryb "leniwej królowej" i niech Maja siedzi jak najdłużej w brzuszku.

Madziakk,Ty też odpoczywaj i kciuki za termin CC.

Anet, mój Dzieć najczęściej z prawej strony się wypina, pleckami. Czasem pupę wypnie, z lewej strony pod żebrami, ale ewidentnie upodobał sobie stronę prawą. Kopniaków nie czuję, bo nogi ma przy głowie :D

patuniek, porażka z tą szkołą rodzenia. A położna jakaś "niewydarzona". Przy okazji - kciuki za jutrzejszą wizytę &&&

Reniferra, Madziakk, Anet85 lubią tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Marysia90 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja własnie na szkole rodzenia, jakoś się relaksuję, nawet jak temat jest podejmowany jakiś beznadziejniejszy, to zawsze lubię posiedzieć w gronie brzuszków ;)
    Tak podpytywałam o te komody z przewijakiem, bo sama nie wiem, jakie ja mam wybrac rozwiązanie. NA poczatku byłam zdecyodwana na komodę z przewijakiem, ale mąz mi podsunał pomysl z łazienką. Mamy długą czesc blatu niewykorzystaną na nic, więc moze tam? Blisko też do wody. ale z drugiej strony sterta kosmetyków zawsze tam bedzie stała. No i mówi się, ze przewijak najlepiej koło wanienki od razu, a nie jestem pewna czy będziemy kąpac w łązience. No nic, kwestia do przemyslenia jeszcze jak wiele innych ;)

A powiedzcie, co przygotowujecie na wyjscie ze szpitala waszych maluszków? Myślałam o kombinezonie typu miś i śpiworku takim grubym, który potem wykorzystam też w zimę. Robicie podobnie?

Butterfly, dopiero widzę Twój suwak... Aniołek w 19 tc....? Szok. Mogę wiedziec, co się stało już w takim czasie, kiedy niy mozna byc spokojniejszym? Czy nie bardzo chcesz o tym rozmawiać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 23:25

5b09j44jj86byg4v.png
    08.2016 poronienie - 6tc
    12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
    05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
    Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
    16.03.2019 synek na świecie ❤️
    25.04.2023 transfer-beta 0
    29.05.2023 transfer
    7dpt beta 66,70
    9 dpt beta 163
    16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
    18 dpt beta 4700
    28 dpt jest ❤️
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia wrote:
    Powiem Ci patuniek, że położna okropna. Wosk...ciekawe czy sama by poszła będąc w ciąży. Ostatnio podobnie wypowiadała się moja bratowa lat 24, komentując przy stole, że jak była na porodówce przy pierwszym porodzie (21 lat wtedy) była starsza kobieta która sie nie wydepilowała do porodu i jak to możliwe itd. Oburzyłam się jak Ty teraz ale tylko dziwnie wszyscy na mnie popatrzyli. A jak teraz słyszę takie cos to mam przed oczami moja depilacje z listopada kiedy to wycięłam wielka ranę a krew leciała strumieniem ;-)

Salsefia, 13 lat temu-przyznam się szczerze-w ogóle się nie goliłam. Nic. Jak mnie natura stworzyła, tak chodziłam. I tak urodziłam. Nikt nic nie powiedział, bez problemu wszystko się "tam" ogarnęło.
    Aktualnie się golę, na wosk i bez ciąży nie pójdę. Raz próbowałam, ból zdecydowanie nie dla mnie.
    Więc wczoraj mówię mojemu zrezygnowana, że muszę się ogolić przed wizytami, bo przez dwa dni codziennie będą mnie badać. A on do mnie, że po co? Nie takie rzeczy widzieli, a poza tym przy tej długości wyglądam, jakbym była podstrzyżona ;-)
    Więc dostał całusa, bo i mi ulżyło :-D

A jak mu powiedziałam, że w życiu nie pójdę na wosk, to popukał się w głowę :-)

Salsefia lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ