X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek obecne łóżeczko o wiele ładniejsze <3
    Jab tez pomalu zaczynam sie ogarniac z pokoikiem

patuniek86, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Maz ma gr krwi 0+ ja A-.Przy corci w 2011 r. W trakcie ciąży nie miałam podawanej immuno. CC styczeń 2012 ale okazało się że córcia ma moja grupę krwi, więc też nie miałam podawanej. W lutym 2018 r. Podali mi immunoglobulinę. Teraz w wynikach krwi brak przeciwciał, powinno być dobrze, ale ten wpis mnie położył na łopatki. Idę w pt. I mam mieć podana immunoglobuline , a wpis ma być skreślony. Dam znać co z tego wyjdzie..
    Patuniek łóżeczko białe dużo ładniejsze, ja tez mam białe, ale z szufladą i wygląda to dobrze.

Jutro idę na pobranie krwi, tylko jak usnąć po takich emocjach..ehh

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, że nie możemy chodzić spokojnie w tych ciazach; zawsze każdej z nas coś się przytrafi, wydarzy czy się przyczepi. Masakra jakaś.
    Ja jutro też mam lab, muszę zrobić morfo i żelazo. Wizyta dopiero 25.01 ale pojadę już jutro to ogarnąć i mieć z głowy, przy okazji jakieś zakupy może...
    Anet85 musisz się jakoś zrelaksować, bo to przede wszystkim nie służy dziecku. Chociaż wiem, jak ciężko o spokój w takich sytuacjach.

Patuniek86 widziałam w gazetce te torby w Lidlu, fajna ta większa, też spróbuję złapać je. Tylko nie wiem czy kupić 1 czy 2, będę musiała je po prostu zobaczyć i pomacać, bo cm mi nic nie mówią :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 23:42

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, o bezsenności możemy porozmawiać ;-) Chociaż chyba nie dzisiaj, bo prawdopodobnie za chwilę się wyłączę-coś oczy zaczynają mi się kleić :-)
    Chciałabym Ci moc coś poradzić, powiedzieć i pocieszyć. Tylko nie wiem, jak :-(
    Chociaż... Został tylko 1 dzień do wizyty :-) Jest już północ, więc oficjalnie jutro idziesz do lekarza :-)

Mąż ogólnie chciał drewniane łóżeczko, ja chciałam białe. Więc w ramach kompromisu znalazłam biało-drewniane ;-)

Butterfly, ja też nie wiem, jak duże są te torby :-D Ja się jednak zastanawiam nad tą 38 litrów, ma w środku przegródki :-) We czwartek za tydzień ogarnę temat :-)

Dobranoc :-D

Butterfly 83, Anet85 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś ja spać nie mogę. Chyba po tym sterydzie. Przynajmniej wybrałam nowy karnisz na okno :D.

Butterfly 83, kehlana_miyu, patuniek86 lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja sie witam nie wyspana. Wczoraj bylismy w kinie i wiecej pod koniec 8msc ciazy nie pojde...wymeczylam sie strasznie. Nogi i rece puchly. Nie moglam skupic sie na filmie..

Do tego korki na drodze przez snieg. Ale mam szumisia. Co prawda widac,ze uzywka,bo juz te materialy przy lapkach nie pierwszej swiezosci ale jest crysensor i byl nie drogi. Pozniej go reczniw umyje to zobacze czy to juz wyblakle na tych czarno-bialych paskach czy brudne. Mam wrazenie,ze nie umiejetnie szorowane ta lapki byly. Dobrze,ze z zewnatrz caly w idealnym stanie.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam 50dni do porodu :D do donoszonej 29dni do donoszonej!:D liczac 37tc.

Ah no i Laura wczoraj @ nr 2 :/ po 50 dniach. Myslalam,ze jednak za rok conajmniej przyjdzie..

lkc, patuniek86, Butterfly 83, enka90 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ramach czekania z zakupami mam już gotowe koszyki i listy życzeń na allegro, Amazonie i Ikei ;) Jeszcze mi został do zrobienia koszyk na Gemini.

Reniferra, patuniek86, Marza89, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, lipton z takim kinem rzeczywiście :(. Też tak sobie odliczam czas :). Jutro juz początek 34 tygodnia w końcu. Mała będzie miała płucka zabezpieczone do końca 35, a potem już raczej bezstresowo sobie poradzi :).
    Uwielbiam to zakupowanie internetowe. Choć kasa płynie jak oszalała, ale i tak sobie tłumaczę, że przez neta taniej. Wyobrażacie sobie tak bez internetu? Jeżdżenie i szukanie, gdzie co można kupić?! Uhh

patuniek86, iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra, ja mam wyobrażenie zakupów bez neta ;,) Wystarczą same pieluchy, których schodzi tyle, że głowa pęka. I jeździsz właśnie i szukasz taniej ;-) Jak to dobrze, że jest jednak Internet :-D

A tak w ogóle, to dzień dobry :-) Dzisiaj jakieś 7 godzin snu plus przerwa :-) Normalnie jakby luksusowo :-D

W sprawie gemini-Wy kupujecie normalnie w aptece internetowej? Bo ja tam próbowałam że 2 razy coś kupić i zawsze było taniej gdzie indziej... Zobaczę teraz, bo zostały mi gaziki, sól fizjologiczna itp :-) Z drugiej strony w innej aptece jest tańszy nebulizator, więc nawet z kosztami przesyłki może być taniej kupić już tam te drobiazgi :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Inso, lipton z takim kinem rzeczywiście :(. Też tak sobie odliczam czas :). Jutro juz początek 34 tygodnia w końcu. Mała będzie miała płucka zabezpieczone do końca 35, a potem już raczej bezstresowo sobie poradzi :).
    Uwielbiam to zakupowanie internetowe. Choć kasa płynie jak oszalała, ale i tak sobie tłumaczę, że przez neta taniej. Wyobrażacie sobie tak bez internetu? Jeżdżenie i szukanie, gdzie co można kupić?! Uhh
    Tak, tylko nie wiem po co ja tak licze jak wiem,ze u mnie system rodzenia jest jeden w termin! :D nigdy akcja 3 tygodnie przed terminem ;) ale warto siebie pocieszac,ze mniej niz 50dni prawie o polowe hehehhe pozniej bedzie godzina zero i znowu tyle bede odliczac;p bo i tak nic sie nie wydarzy chocbym skakala,spacerowala,biegala. Moja szyjka to ewenement chyba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 08:21

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, mąż do kina w ogóle nie chodzi, Młoda w razie czego umie już sama tam podjechać ;-) Ja byłam w kinie w listopadzie i też uważam, że to był ostatni raz ;-) Chociaż Aquaman chętnie bym obejrzała, no ale... ;-)

W sprawie szumisia, to stwierdziłam, że jednak zrezygnuję :-) Wybrana przeze mnie karuzela ma też biały szum, prócz klasyki, kołysanek, dźwięków natury itp :-) Więc szumiś mi po kij :-D

A Twój termin, to już w sumie nie termin, Dziewczyno! To już, zaraz :-D Ale czad!

iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakos nigdy nie korzystalam z gemini. Chyba wogole z apteki internetowej. Jade do swojej niedaleko,to hurtownia tez takze drogo nie jest. Ewentualnie przez aledrogo jako dodatek np. Majtki siateczkowe czy podklady do rzeczy dla Malej dodaje jak ma sprzedawca. :)

Wypralam szumisia w lovelli,ogolilam go na lapkach i czekam az wyschnie. Mam nadzieje,ze taki brudny byl i bedzie jak nowy :D balam sie wsadzic go do pralki nawet na odwirowanie,bo nie chce zeby futerko sie zepsulo takze poczekam chyba z wyschnieciem do wieczora. Na kloryfer potem go zaczepie jak scieknie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 08:28

Makowe Szczęście, Macy lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Inso, mąż do kina w ogóle nie chodzi, Młoda w razie czego umie już sama tam podjechać ;-) Ja byłam w kinie w listopadzie i też uważam, że to był ostatni raz ;-) Chociaż Aquaman chętnie bym obejrzała, no ale... ;-)

W sprawie szumisia, to stwierdziłam, że jednak zrezygnuję :-) Wybrana przeze mnie karuzela ma też biały szum, prócz klasyki, kołysanek, dźwięków natury itp :-) Więc szumiś mi po kij :-D

A Twój termin, to już w sumie nie termin, Dziewczyno! To już, zaraz :-D Ale czad!
    Ja sie zdecydowalam,bo Lena lubila szum i spala z nim chyba do 1,5roku z tym,ze juz po jakos 10msc to w dzien ten szum na drzemki wlaczalam. ;) na noc juz nie. I musze przyznac,ze dlugo w dzien mi wtedy,spokojnie spala. No ale zawsze moj telefon lezal z wlaczonym yt i szumem i kurde nigdy kontaktu nie mialam z nikim w dzien jak Ona spala..i cos mnie strzelalo ;p A teraz wzielam uzywanca,bo nie chcialam 170zl wydawac,bo co jak Dusi nie podpasi? Tak sprzedam za ta samo kase co kupilam :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha bylam w szkole po papiery od ubezp. Oczywiscie babka dala mi do nnw i..tyle.. ;D Wiec ja dzieki Patuni naszej zapytalam o oc? Dziwnie odpowiedziala. Cos zaczela,ze a to nie,to trzeba,zeby nauczyciel zrobil protokol i przyniosl. I tyle... napisalam do nauczyciela wfu,ze zrobil owy protokol z tego dnia i dostarczyl do sekretariatu. Odp,ze ok. I co dalej? ;p Patuniek! Hehehe

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet to co zrobił Lekarz to naprawdę świństwo...

Patuniek piękny jest kącik Poli :) widać dużo serduszka włożonego :)

Butterfly 83 całkowicie się z tym zgadzam... my też mamy kłopot, tym razem nie ze zdrowiem. No jak nie urok, to.... ile można. Zazdroszczę tym Kobietom co mają podejście na luzie, i się niczym nie przejmują. U nas Mąż się dowiedział, że będzie musiał zacząć latać od lutego w delegacje. Nie często, no ale znając moje moje szczęście.... to akurat zacznę rodzić. oczywiście pierwsze co, poryczałam się i powiedziałam, że chcę do Polski. Głupie hormony... Dziś przylatuje Prezes i Mąż będzie miał z nim rozmowę, trzymajcie kciuki - proszę! Wiem, że ze wszystkim damy radę. Mamy wsparcie rodziny i przyjaciół, ale chciałabym żeby czas przyjścia na świat Cornelki był spokojny i taki nasz.

iNso87 zaczęłam się stresować, bo na 27 stycznia mamy bilet na musical. Ciekawe jak ja wysiedzę :/
    Co do szummisia to kiedyś poleciłam go mojemu Przyjacielowi, bo nie wiedział co kupić dla noworodka Koleżanki i jak byłam w Polsce i się spotkaliśmy to zaskoczył mnie, bo kupił go teraz dla Nas :) także mamy go :) ciekawe czy będzie się podobał Nelce? :) Oby :)

Co do terminu to u mnie jakoś albo 49 albo 43. Dziś zaczynam 34 tydzień :D Nie mogę w to uwierzyć :D

Dziś przede mną mega intensywny dzień. Teraz biegnę przygotować się na sesję brzuszkową :) a później szkoła rodzenia :) także dzień pełen wrażeń :) Miłego dnia! :)

patuniek86, iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Aha bylam w szkole po papiery od ubezp. Oczywiscie babka dala mi do nnw i..tyle.. ;D Wiec ja dzieki Patuni naszej zapytalam o oc? Dziwnie odpowiedziala. Cos zaczela,ze a to nie,to trzeba,zeby nauczyciel zrobil protokol i przyniosl. I tyle... napisalam do nauczyciela wfu,ze zrobil owy protokol z tego dnia i dostarczyl do sekretariatu. Odp,ze ok. I co dalej? ;p Patuniek! Hehehe

Inso, protokół to jeden z dokumentów potrzebnych do ubiegania się o odszkodowanie i zadośćuczynienie. Zbieraj wszystkie faktury! Nawet za leki przeciwbólowe ;-)
    Organem zarządzającym szkołą jest gmina/dzielnica itp. W sekretariacie muszą Ci podać informację, do kogo masz się zwrócić-czy szkoła sama poda Ci dane polisy oc, czy jednak masz iść do samorządu ;-) Bo wprawdzie to Ty musisz udowodnić winę szkoły, ale nagłe zdarzenie w trakcie trwania lekcji, przy braku nieposłuszeństwa dziecka to właśnie zaniedbanie ze strony szkoły ;-) Oczywiście protokół nauczyciela jest tutaj istotny-jak napisze, że kilkukrotnie zwracał dziecku uwagę, to już może być problem ;-)

Ogólnie zajrzyj np. tutaj :

https://www.rp.pl/Ubezpieczenia-i-odszkodowania/305189959-Wypadek-dziecka-w-szkole-i-poza-terenem-szkoly---co-powinni-wiedziec-rodzice.html

Powodzenia :-)

iNso87, 83xxx lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) ja w drodzę na wizytę, ale tylko posłuchamy tętna i skontrolujemy wyniki, bo ostatnio miałam białko w moczu. Dziś bez usg, bo w piątek usg III trymestru ;)

Makowe trzymam kciuki! I zazdroszczę sesji - chętnie bym moją przeżyła jeszcze raz :D

Dziewczyny, które Szumisie kupujecie? Tyle tego, że nie wiem co wybrać ;)

Patuniek zdecydowanie to łóżeczko ładniejsze :) no i przewijak piękny :)

patuniek86, india, Makowe Szczęście, Katia89, iNso87 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

ja po nocce średniej, z jakąś 2godzinną przerwą. Córka pojechała na mini ferie do babci, mam nadzieję, że uda się z remontem mocniej ruszyć.

Patuniek, ja porównuję ceny koszyków zawsze. Np dodaję to samo w gemini i melissie. Teraz część wzięłam na gemini - bo mieli w bardzo dobrej cenie katarek, a część w bliżejciebie - tam mieli tanio Jelp do płukania i przesyłka za darbo już od 59 zł. Więc zanim zamówię to sprawdzam, bo niektóre ceny mają wyższe. No i w gemini jest fajna opcja łączenia koszyków, że np wysyłam do dziewczyn z pracy linka i one sobie dodają co chcą i wtedy automatycznie bez problemu nabija mi się darmowa dostawa za te wspólne zakupy.

Mi do cc zostało 34 dni:)

Mayka - z tym ubezpieczeniem to chodziło mi o to, że po takiej kolizji możesz ubiegać się o odszkodowanie z ubezpieczenia - zdaje się OC sprawcy. Tylko konieczne byłoby żebyście udali się na SOR np z bólem karku. Ładne pieniądze z tego mogą być. Plus do tego, że Ty jesteś w zaawansowanej ciąży, tylko trochę kombinowania by było, nie wiem czy Wam sie chce.

Anet, mam nadzieję że po nocce jesteś już spokojniejsza.

Makowe - kciuki za rozmowy męża:)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana, to miłego słuchania biegu konia :-D
    Ja mam teraz wizyty co 2 tygodnie, kolejna równo za tydzień-a już nie mogę się doczekać :-) Właśnie też posłuchać tego serduszka :-)

Sana, kiedy ja się zastanawiałam nad szumisiem, to też chciałam model z czujnikiem płaczu. Aplikacja mi niepotrzebna, w końcu Pola będzie 24h obok mnie-nie mam dużego domu I wielu pokoi ;-) Ale czujnik płaczu uruchamia szum w momencie, kiedy dziecko zaczyna coś za bardzo marudzić ;-) Więc rzecz bardzo przydatna :-)

Ale ponieważ znalazłam karuzelę, z której można odczepić pałąk z zabawkami i zostawić samą bazę z muzyką-w tym z białym szumem-to stwierdziłam, że w sumie szumiś mi zupełnie niepotrzebny :-)

Sana lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ