X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Inso, protokół to jeden z dokumentów potrzebnych do ubiegania się o odszkodowanie i zadośćuczynienie. Zbieraj wszystkie faktury! Nawet za leki przeciwbólowe ;-)
    Organem zarządzającym szkołą jest gmina/dzielnica itp. W sekretariacie muszą Ci podać informację, do kogo masz się zwrócić-czy szkoła sama poda Ci dane polisy oc, czy jednak masz iść do samorządu ;-) Bo wprawdzie to Ty musisz udowodnić winę szkoły, ale nagłe zdarzenie w trakcie trwania lekcji, przy braku nieposłuszeństwa dziecka to właśnie zaniedbanie ze strony szkoły ;-) Oczywiście protokół nauczyciela jest tutaj istotny-jak napisze, że kilkukrotnie zwracał dziecku uwagę, to już może być problem ;-)

Ogólnie zajrzyj np. tutaj :

https://www.rp.pl/Ubezpieczenia-i-odszkodowania/305189959-Wypadek-dziecka-w-szkole-i-poza-terenem-szkoly---co-powinni-wiedziec-rodzice.html

Powodzenia :-)
    Tzn. Jak to zwracal uwage dziecku? Znaczy sie jakby to Laura lekcewazyla jakies jego polecenia i przez to miala ten wypadek? Tak? Raczej tego nie moze napisac,bo sytuacja byla taka,ze Laura grajac w zbijaka z dziecmi z klasy,zeszla na chwile z boiska zawiazac buta a ktorys dzieciak rzucil w nia ta pilka i ta dostala po palcach.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szumisia po starszakach. Tego polskiego standardowego szumisia z cry sensorem i karuzela na pewno go nie zastąpi. Tzn maluszkowi może tak ale tak od roku to już dziecko chce go mieć przy sobie i przytulać :)
    Mój śpi z nim nadal choć nie vo noc go chce włączyć. Mamy też taka lampkę miękka z delikatnym światłem i czasami chce spać z lampka.
    Patuniek super masz core!
    Mój najmłodszy przeziębiony więc ze mną w domu a dziś kolęda. Nic nie mogę zrobić ;\

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karuzelke masz z Fisher Price. Ma prawie 9 lat ;p gra muzykę Chopina, Bacha itp ale na pewno teraz już są lepsze :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam powiem,ze moim dzieciom te karuzele do lozka wogole byly niepotrzebne. Lena jak lezala w lozeczku to poprostu tam spala. A tak w lezaku byla,tam byl palak.. albo na ziemi na macie,tam byl palak.. takze ten ;) teraz w kolysce tez nie bedzie tamtego palaka,bo raz boje sie,ze to pekniecie peknie calkiem od wkladania i wyciagania. A dwa,ze tak jak stoi teraz kolyska to nie bede miala mozliwosci dziecka wlozyc do lozeczka :D na wszelki wypadek mam karuzelke z materialu zaczepiona na agrafke nad glowa Malej. Za grosze kupiona w szmateksie takze wzielam ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek Słodka jest ta Twoja córcia ;-) Moja czasami coś dla mnie namaluje ;-) co też jest bardzo miłe
    Ja widziałam wczoraj tego szu misia u koleżanki, ale jednak się nie zdecyduje, raz, że cena powala, a dwa, że będę miała karuzelę, a poza tym ustawiając oczyszczacz powietrza z nawlizaczem na wyższy poziom, również mam efekt szumu ;-) Oto moje łóżeczko, nie nakładam jeszcze prześcieradła, aby się nie kurzyło.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/337d83cf01e3.jpg
    Dzisiaj mam skończony 34 tc- brzuszek 95 cm ;-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7afd51ef6ac5.jpg
    Ja wczoraj przez te emocje nie mogłam usnąc, ale jakoś się zmobizowałam i poleciałam do laboratorium oddac krew( mam zalecenie razw tyg morf+mocz) udało się bez kolejki, bo Pani stwierdziła, że jak jestem w ciazy to jak najbardziej wiec nie musiałam czekać w tych bakteriach i katarach. W nocy kłuło mnie w szyjce, mały był jakiś niespokojny, nie sądziłam, że nerwy i stres, aż tak mogą wpływać na maleństwo. Ciekawe jak się to wyjaśni do końca w piątek. Wczoraj mąż prawie ugotował zupe pomidorową, mam tylko doprawić – jak dobrze;-) Teraz robot mi sprzata mieszkanie a ja zamierzam troche odpocząć – może zastosuję jakieś cwiczenia relaksacyjne oddechowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 11:36

iNso87, Butterfly 83, india, Izziee, Katia89, Reniferra, patuniek86, enka90, Macy, kehlana_miyu, Marza89, 83xxx lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• india Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f04a4aa0b5a4.jpg

Ja wybrałam z cry sensorem i z tym pokrowcem na serduszko żebym mogła sobie przypiąć np do wózka czy fotelika nie zabierając całego misia :)

Mam ta sama wersje ;) kupilam w promocju za 160 zł

Katia89 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet sliczny brzunio, bardzo zgrabny :)
    Kącik tez piękny

Anet85 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Patuniek, ale moasz kochaną córcie :)

Śliczne te wasze kąciki dla maluchów!

Ja mam szumisia Lily, mam taki plan żeby włączać teraz szum i żeby Laura się do niego przyzwyczaiła ;) ciekawe czy zadziała :p

Po torbę do lidla też skoczę bo okazało się, że do mojej się nie zmieszczę.

patuniek86 lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, ja też mam zupę pomidorowa dzisiaj, mniam :D

India a gdzie takie promocje były? Zawsze to 40 zł taniej :D

age.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, hehe organizer do łóżeczka szary w kropki i pokrowiec na przewijak szary też mam. Dziś ma dotrzeć. Łóżeczko, jeśli mój mąż ostatecznie sam nie wykona miałam zamiar właśnie takie zamówić. Więc Twój kącik podoba mi się bardzo bardzo! I brzuszek tez <3

Anet85 lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przemalowaliśmy łóżeczko po córci z naturalnej sosny na biały kolor ;-), Najbardziej praktyczna w tym łóżeczku jest szuflada, trzymałam w niej kocyki, rożek, pampersy. Brakuje jeszcze karuzelki, ale dostaniemy w prezencie taka jak chcemy ;-)Dzisiaj przyszłą mi informacja z Rossmana, że mogę odebrać pieluchy Pampers ;-))

Reniferra lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 299zł? Tylko przez aplikacje na telefon ? Na widziałam taki podstawowy za 170 zł.

Anet85 piękny, zgrabny brzuszek ;-) łóżeczko też śliczne ;-) wygląda jak nowe!!

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_27 wrote:
    Katia89 299zł? Tylko przez aplikacje na telefon ? Na widziałam taki podstawowy za 170 zł.

Anet85 piękny, zgrabny brzuszek ;-) łóżeczko też śliczne ;-) wygląda jak nowe!!

No niestety, 100 zł różnicy tylko i wyłącznie za możliwość sterowania z telefonu, masakra :D

age.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski.. te torby w Lidlu sa dopiero za tydzień w czwartek z tego co pamiętam.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, jak zwykle, drzemka ;-)

Ja biorę karuzelę z tej serii:
    https://m.ceneo.pl/oferty/karuzela-tiny-love-rosnij-z-muzyka

Jest ich tam kilka modeli, więc dla każdego co innego :-)
    Fajnie, że potem można w ogóle odczepić bazę i dziecko może samo się tym bawić :-)

Młoda akurat karuzelę lubiła :-) 15 minut miałam wolnego, kiedy się nią zajmowała ;-) 15 cennych minut, np. na toaletę :-D Przy czym wiadomo-dziecko musi być na tyle duże, żeby w ogóle widzieć te zabawki ;-) Dlatego na początku będzie bez pałąka, sama baza, potem z pałąkiem, potem znowu bez ;-)

A jak wychować taką młodą Pannę? Nie mam pojęcia :-D Samo wyszło ;-)
    Zresztą ja do dzisiaj np. pukam do jej pokoju i mówię, że ją kocham ;-) Ona wtedy wzdycha, przewraca oczami itp ;-) A potem przychodzi się przytulić i mówi mi, że kocha mnie :-)

Inso, spokojnie :-) Czyli Laura zachowywała się na lekcji w porządku, to nauczyciel nie dopilnował jej bezpieczeństwa :-)
    Polecam Ci naprawdę powalczyć o zadośćuczynienie z oc. Odszkodowanie za złamanie to grosze, nawet z oc. Ale zadośćuczynienie- to już zupełnie inna historia. Z protokołem i nr polisy zgłoś się do ubezpieczyciela. Oni Ci powiedzą, jakie dokumenty będą jeszcze potrzebne. Na pewno będziesz musiała się rozpisać, ile bólu i cierpienia przeżywa teraz Laura, jak bardzo jest niesamodzielna, ie to pracy wymaga teraz od Ciebie, gdzie bardzo źle się czujesz i tak będąc w ciąży ;-) Musisz jej pomóc z higieną i myciem itp ;-) Trochę twórczości własnej się przyda :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Laski.. te torby w Lidlu sa dopiero za tydzień w czwartek z tego co pamiętam.

Tak, wiemy :-) Dlatego za tydzień we czwartek ja idę do Lidla-który jest obok przychodni, gdzie Młoda będzie.miec spirometrię :-D

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, Reniferra, mam to samo łóżeczko dla synka! Po dwóch latach dalej mi się podoba, tylko na górze trochę obgryzione :D Teraz synkowi kupujemy duże łóżko, ale łóżeczko jeszcze postoi dla niego w naszej sypialni, bo często w nocy przychodzi do nas, a dla maluszka będzie na razie dostawka :)

Anet85 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Szumisia, synek go kompletnie olewał, więc bardzo się cieszę, że dla niego kupiłam używanego za 60 zł :D Mam go gdzieś nadal, więc zobaczymy, czy Sami będzie większym fanem szumu.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybraliśmy też karuzelę z Tiny Love , ale akuku https://www.smyk.com/tiny-love-a-ku-ku-karuzela.html

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, a właśnie-tyle się rozpisałam, że zapomniałam :-D

Brzuszek boski i zgrabny :-)

Ale śliczny kącik :-) Naprawdę :-)

Ja jak spojrzałam na ilość pampersow itp stwierdziłam, że szuflada ma ograniczenie ładowności ;-) Więc wolałam zostawić pustą przestrzeń pod łóżeczkiem, teraz tam się.miesci całe mnóstwo rzeczy :-) Za tydzień też dojdzie spakowana torba do szpitala ;-) A jak będę potrzebować miejsca na ubrania, to po prostu dokupię pudło w ikea :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 13:11

Anet85 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ