MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Przyszły dzisiaj staniki z italian fashion
Miękkie, bezszwowe, na noc głównie, ale będę je nosić po porodzie, a jeśli te z esotiq będą dobre, to na dzień będę mieć "eleganckie", na noc te miękkie
Zamówiłam rozmiar M i są okPod biustem idealnie, w biuście z jednej strony mam wrażenie, że jeszcze trochę miejsca jest, ale jednocześnie troche5spłaszczają
No cóż, oby cycki nie opadały na brzuch, będzie dobrze
Przynajmniej kanaliki mlekowe się nie zatkają
Na dzisiaj jeszcze tylko jedna koszula z dolce sonno-na ramiączkach, rozmiar L do porodu-i w tym tygodniu koniec
Ponieważ nie chce mi się jechać na żadne zakupy, kupiłam woreczki strunowe na allegro30 woreczków 30x40 cm za 8 zł z przesyłką
Polecony mi wystarczy, a kosztował 2 zł
india lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Ale kusicie tymi ciastami! Strasznie mnie ciągnie do słodkiego ale muszę ograniczać bo tyłek rośnie
Patuniek, ja też czuję się dziwnie jak nie czekam na jakąś paczkę. Dlatego w tym tygodniu 5, dzisiaj chyba 3 ostatnie przyjdą
Sana, kciuki za wizytę! Czekamy na wieścia przy okazji imienia, do wyboru zostały mi tylko dwa, także wybór jeszcze trwa u mnie ale na pewno któreś z tych imion będzie, więc albo Wiktoria albo Laura
tylko zastanawiam się jak można wołać zdrobniale na Laure? Hmmm a jak u Ciebie?
Któraś z Was też miała dylemat z tego co przeczytałam ale nie pamiętam która, 83xx? Chyba Ty. Między jakimi wybierasz? -
Zobaczcie jakie cuda przyszły dla malej:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e075c33a570.jpgpatuniek86, Marza89, kehlana_miyu, Reniferra, Kleopatra, Malutka_27, 83xxx, Sana, Marcowa2017.23, Butterfly 83, iNso87, Makowe Szczęście, mimoza lubią tę wiadomość
-
patuniek86 wrote:Katia, no z takimi opaskami to nikt nie będzie mieć wątpliwości, co do płci
Śliczne opaski
Będzie wesoło jak okaże się że to jednak chłopak, haha! Pomyłki się zdarzają niestety chociaż mam nadzieję że żaden z 5 lekarzy u których byłam nie pomylił się bo byłyby jaja i to dosłowniepatuniek86, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Patuniek, oby!
znam osobiście parę gdzie lekarze i to kilku widziało chłopca a tu hops dziewczynka! A tu wszystko niebieskie
Zastanawiam się w jaki sposób wyparzac po raz pierwszy smoczki i butelki, laktator chyba też? Jakoś to trzeba gotować czy jak? -
Katia89 wrote:Patuniek, oby!
znam osobiście parę gdzie lekarze i to kilku widziało chłopca a tu hops dziewczynka! A tu wszystko niebieskie
Zastanawiam się w jaki sposób wyparzac po raz pierwszy smoczki i butelki, laktator chyba też? Jakoś to trzeba gotować czy jak?
Ja mam o tyle łatwo, że wózek, fotelik i kocyki mam niebieskieWózek i fotelik w promocji, kocyki wybierała Młoda
Z ubrankami gorzej, ale prócz różowości mam dużo neutralnych
Ja smoczki i butelki gotowałamNa wrzątek kilka minut
Aktualnie nie mam żadnej butelki, smoczka, laktatora (13 lat temu laktatorem nic nie mogłam ściągnąć).
Sa teraz też niedrogie sterylizatory, jeśli zamierzasz korzystać z tych wszystkich sprzętów, może warto zainwestować właśnie w sterylizator?Pola Róża
-
Myślę że nie będę już inwestować w kolejne sprzęty, mam ich wystarczająco dużo :p więc wygotuje te rzeczy. Ale zastanawiam się czy te plastikowe butelki i te gumy od smoczkow to nic się z nimi nie stanie? Mam trzymać ta butelkę pod wodą? Bo sama raczej się nie zanurzy w wodzie? Ale głupie pytania
-
Katia, jeśli będziesz regularnie używać butelek i laktatora, to sterylizator na pewno ułatwi Ci życie
A przyznam, że nie pamiętam, jak to było że smoczkamiChyba kiedy gotowały się w garnku dociskałam je łyżką, ale pewności nie mam
Pola Róża
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi przyszedł stanik z esotiq i jest przepiękny, taki wyjściowy
ale niestety na środku szycie i się odznacza pod bluzka, a szkoda, będzie do grubszych ciuchów na początek.
Koszule z dolce sono też przyszły, rozmiar L, trochę za duża u góry ale na długość ok, o taką długość mi chodziło, żeby się schylic i nie myśleć czy aby nic nie widać z tyłuWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 12:14
patuniek86, india lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, gdzieś kiedyś przeczytałam i sobie zapisałam nazwę:
Cicatridina
Myślałam, że to na receptę, ale niePodobno rewelacyjne globulki i krem, stosuje się je też po porodzie i podobno wszystko ładnie się goi, do tego przynosi ulgę. Czytam internety i wygląda na to, że faktycznie może pomóc
Któraś już stosowała?Pola Róża
-
Malutka_27 szkoda że dzisiaj nie ma tej lekarki
no ale do środy niedaleko - oby się udało i będziesz mogła odetchnąć z ulgą!
Katia89, my w sumie nie mamy żadnego pewniaka, ale chyba najbardziej nam się podobają Laura i Lena.
Piękne opaseczki
Ja przy Julce też gotowałam smoki i butelki w garnku we wrzątku. Teraz w sumie jeśli uda się kp, to nie będę inwestować w sterylizator. Jeśli będę karmić mm, to chyba dla własnej wygody kupię
Wyjdzie w praniu po porodzie, teraz na pewno z takim zakupem się wstrzymam.iNso87, patuniek86 lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
U nas po wizycie wszystko ok
Wszystkie pomiary, przepływy w normie
Mała waży 1460g, i jest na 70 percentylu.
Niestety nie chciała współpracować, obróciła się tak, że nie dało się zrobić żadnego porządnego zdjęciamamy więc tylko takie, usta i nosek
Mąż już zapowiedział, że w lutym pójdziemy na jeszcze jedną wizytę z usg 3d i lepiej żeby mała współpracowała, haha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/05bc9bbb36c3.jpg
Nie wiem czemu zdjęcie się tak obraca83xxx, Katia89, iNso87, Kleopatra, patuniek86, Butterfly 83, Reniferra, kehlana_miyu, Ksiazka1, Marza89, Makowe Szczęście, lkc, enka90, Ankakaranka87, Anet85, Salsefia lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
Katia89 wrote:Ale kusicie tymi ciastami! Strasznie mnie ciągnie do słodkiego ale muszę ograniczać bo tyłek rośnie
Patuniek, ja też czuję się dziwnie jak nie czekam na jakąś paczkę. Dlatego w tym tygodniu 5, dzisiaj chyba 3 ostatnie przyjdą
Sana, kciuki za wizytę! Czekamy na wieścia przy okazji imienia, do wyboru zostały mi tylko dwa, także wybór jeszcze trwa u mnie ale na pewno któreś z tych imion będzie, więc albo Wiktoria albo Laura
tylko zastanawiam się jak można wołać zdrobniale na Laure? Hmmm a jak u Ciebie?
Któraś z Was też miała dylemat z tego co przeczytałam ale nie pamiętam która, 83xx? Chyba Ty. Między jakimi wybierasz?hahahaha a tak to Laurunia, Laurka, Laurusia. I takie swoje ksywki mamy niekoniecznie z imieniem zwiazana
Edit.
Lena mowi od poczatku Raura. Nie potrafi jeszcze L z przodu postawic. I wychodzi Jej RauraWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 13:41
83xxx, Katia89, patuniek86, kehlana_miyu, Marza89, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość