X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły dzisiaj staniki z italian fashion :-) Miękkie, bezszwowe, na noc głównie, ale będę je nosić po porodzie, a jeśli te z esotiq będą dobre, to na dzień będę mieć "eleganckie", na noc te miękkie :-)

Zamówiłam rozmiar M i są ok :-) Pod biustem idealnie, w biuście z jednej strony mam wrażenie, że jeszcze trochę miejsca jest, ale jednocześnie troche5spłaszczają ;-) No cóż, oby cycki nie opadały na brzuch, będzie dobrze :-D Przynajmniej kanaliki mlekowe się nie zatkają :-)
    Na dzisiaj jeszcze tylko jedna koszula z dolce sonno-na ramiączkach, rozmiar L do porodu-i w tym tygodniu koniec :-)

Ponieważ nie chce mi się jechać na żadne zakupy, kupiłam woreczki strunowe na allegro :-D 30 woreczków 30x40 cm za 8 zł z przesyłką :-D Polecony mi wystarczy, a kosztował 2 zł ;-)

india lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek86 tak, koniecznie !

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kusicie tymi ciastami! Strasznie mnie ciągnie do słodkiego ale muszę ograniczać bo tyłek rośnie :D

Patuniek, ja też czuję się dziwnie jak nie czekam na jakąś paczkę. Dlatego w tym tygodniu 5, dzisiaj chyba 3 ostatnie przyjdą :)

Sana, kciuki za wizytę! Czekamy na wieści :) a przy okazji imienia, do wyboru zostały mi tylko dwa, także wybór jeszcze trwa u mnie ale na pewno któreś z tych imion będzie, więc albo Wiktoria albo Laura :) tylko zastanawiam się jak można wołać zdrobniale na Laure? Hmmm a jak u Ciebie?
    Któraś z Was też miała dylemat z tego co przeczytałam ale nie pamiętam która, 83xx? Chyba Ty. Między jakimi wybierasz? :)

age.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jakie cuda przyszły dla malej:)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e075c33a570.jpg

patuniek86, Marza89, kehlana_miyu, Reniferra, Kleopatra, Malutka_27, 83xxx, Sana, Marcowa2017.23, Butterfly 83, iNso87, Makowe Szczęście, mimoza lubią tę wiadomość

age.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia, no z takimi opaskami to nikt nie będzie mieć wątpliwości, co do płci :-) Śliczne opaski :-)

Katia89 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Katia, no z takimi opaskami to nikt nie będzie mieć wątpliwości, co do płci :-) Śliczne opaski :-)

Będzie wesoło jak okaże się że to jednak chłopak, haha! Pomyłki się zdarzają niestety chociaż mam nadzieję że żaden z 5 lekarzy u których byłam nie pomylił się bo byłyby jaja i to dosłownie :D

patuniek86, iNso87 lubią tę wiadomość

age.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia, u mnie 4 różnych widziało dziewczynkę, ja sama w 3 przypadkach byłam pewna obrazu ;-) Na ostatnim usg były dokładnie widoczne wargi sromowe :-D No nie do pomylenia :-D

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia ja będę mówić Laurka ❤️ można jeszcze Laurunia, gdzieś słyszałam ;)

Piękne opaski :D

Katia89 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, oby! :D znam osobiście parę gdzie lekarze i to kilku widziało chłopca a tu hops dziewczynka! A tu wszystko niebieskie :)

Zastanawiam się w jaki sposób wyparzac po raz pierwszy smoczki i butelki, laktator chyba też? Jakoś to trzeba gotować czy jak?

age.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Patuniek, oby! :D znam osobiście parę gdzie lekarze i to kilku widziało chłopca a tu hops dziewczynka! A tu wszystko niebieskie :)

Zastanawiam się w jaki sposób wyparzac po raz pierwszy smoczki i butelki, laktator chyba też? Jakoś to trzeba gotować czy jak?

Ja mam o tyle łatwo, że wózek, fotelik i kocyki mam niebieskie :-) Wózek i fotelik w promocji, kocyki wybierała Młoda ;-)
    Z ubrankami gorzej, ale prócz różowości mam dużo neutralnych :-)

Ja smoczki i butelki gotowałam :-) Na wrzątek kilka minut :-) Aktualnie nie mam żadnej butelki, smoczka, laktatora (13 lat temu laktatorem nic nie mogłam ściągnąć).

Sa teraz też niedrogie sterylizatory, jeśli zamierzasz korzystać z tych wszystkich sprzętów, może warto zainwestować właśnie w sterylizator?

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że nie będę już inwestować w kolejne sprzęty, mam ich wystarczająco dużo :p więc wygotuje te rzeczy. Ale zastanawiam się czy te plastikowe butelki i te gumy od smoczkow to nic się z nimi nie stanie? Mam trzymać ta butelkę pod wodą? Bo sama raczej się nie zanurzy w wodzie? Ale głupie pytania :D

age.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia, jeśli będziesz regularnie używać butelek i laktatora, to sterylizator na pewno ułatwi Ci życie :-D
    A przyznam, że nie pamiętam, jak to było że smoczkami :-D Chyba kiedy gotowały się w garnku dociskałam je łyżką, ale pewności nie mam :-D

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba muszę to przemyslec, ale czekanie na kolejną przesyłkę brzmi świetnie :D

patuniek86 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 nic się nie stanie podczas gotowania. A butelkę zalewasz do pełna woda i sama będzie stać w tym wrzątku. Oczywiście zalej wrzątkiem z czajnika.

Katia89, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przyszedł stanik z esotiq i jest przepiękny, taki wyjściowy :) ale niestety na środku szycie i się odznacza pod bluzka, a szkoda, będzie do grubszych ciuchów na początek.

Koszule z dolce sono też przyszły, rozmiar L, trochę za duża u góry ale na długość ok, o taką długość mi chodziło, żeby się schylic i nie myśleć czy aby nic nie widać z tyłu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 12:14

patuniek86, india lubią tę wiadomość

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzieś kiedyś przeczytałam i sobie zapisałam nazwę:

Cicatridina

Myślałam, że to na receptę, ale nie :-) Podobno rewelacyjne globulki i krem, stosuje się je też po porodzie i podobno wszystko ładnie się goi, do tego przynosi ulgę. Czytam internety i wygląda na to, że faktycznie może pomóc :-)
    Któraś już stosowała? :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_27 szkoda że dzisiaj nie ma tej lekarki :( no ale do środy niedaleko - oby się udało i będziesz mogła odetchnąć z ulgą!

Katia89, my w sumie nie mamy żadnego pewniaka, ale chyba najbardziej nam się podobają Laura i Lena.
    Piękne opaseczki :)

Ja przy Julce też gotowałam smoki i butelki w garnku we wrzątku. Teraz w sumie jeśli uda się kp, to nie będę inwestować w sterylizator. Jeśli będę karmić mm, to chyba dla własnej wygody kupię ;)
    Wyjdzie w praniu po porodzie, teraz na pewno z takim zakupem się wstrzymam.

iNso87, patuniek86 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Sana Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wizycie wszystko ok :)
    Wszystkie pomiary, przepływy w normie ;)
    Mała waży 1460g, i jest na 70 percentylu.

Niestety nie chciała współpracować, obróciła się tak, że nie dało się zrobić żadnego porządnego zdjęcia :( mamy więc tylko takie, usta i nosek ;)

Mąż już zapowiedział, że w lutym pójdziemy na jeszcze jedną wizytę z usg 3d i lepiej żeby mała współpracowała, haha :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/05bc9bbb36c3.jpg

Nie wiem czemu zdjęcie się tak obraca :/

83xxx, Katia89, iNso87, Kleopatra, patuniek86, Butterfly 83, Reniferra, kehlana_miyu, Ksiazka1, Marza89, Makowe Szczęście, lkc, enka90, Ankakaranka87, Anet85, Salsefia lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Ale kusicie tymi ciastami! Strasznie mnie ciągnie do słodkiego ale muszę ograniczać bo tyłek rośnie :D

Patuniek, ja też czuję się dziwnie jak nie czekam na jakąś paczkę. Dlatego w tym tygodniu 5, dzisiaj chyba 3 ostatnie przyjdą :)

Sana, kciuki za wizytę! Czekamy na wieści :) a przy okazji imienia, do wyboru zostały mi tylko dwa, także wybór jeszcze trwa u mnie ale na pewno któreś z tych imion będzie, więc albo Wiktoria albo Laura :) tylko zastanawiam się jak można wołać zdrobniale na Laure? Hmmm a jak u Ciebie?
    Któraś z Was też miała dylemat z tego co przeczytałam ale nie pamiętam która, 83xx? Chyba Ty. Między jakimi wybierasz? :)
    Ja mowie teraz normalnie na Mloda Laura,jak mnie wkurzy to Larwa!:D hahahaha a tak to Laurunia, Laurka, Laurusia. I takie swoje ksywki mamy niekoniecznie z imieniem zwiazana ;)

Edit.
    Lena mowi od poczatku Raura. Nie potrafi jeszcze L z przodu postawic. I wychodzi Jej Raura ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 13:41

83xxx, Katia89, patuniek86, kehlana_miyu, Marza89, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, to z Larwa mnie rozbawilo do łez, hahaha! Dobre :) :) :)

iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ