X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Wiem-od 1 stycznia szpital powinien zgłaszać urodzenie dziecka do przychodni :-) Czyli Ty podajesz w szpitalu dane przychodni POZ, a szpital informuje przychodnię. W praktyce-wiadomo, że różnie z tym może być ;-)
    Ale ja tak z Lena mialam. Jak urodzilam to szpital informowal podana przeze mnie przychodnie itp :d w sensie to bylo w 2015... ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 16:05

patuniek86 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ale ja tak z Lena mialam. Jak urodzilam to szpital informowal podana przeze mnie przychodnie itp :d w sensie to bylo w 2015... ;p

Ano widzisz, co informacja, to inne źródła :-D

iNso87 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą po uzyskaniu informacji dzisiaj od tej super-położnej, to ja będę musiała zgłosić Polę do przychodni ;-) Już to widzę, idę z 3-dniowym noworodkiem do przychodni ;-) Padną, a mnie tam nie zobaczą ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio zapisałam się do przychodni tu gdzie się jakiś czas temu przeprowadziłam. Panie w rejestracji powiedziały że szpital wyślę im informacje o nowo narodzonym dziecku i zostanie automatycznie wpisane do tej przychodni. A nr pesel to przy okazji jak zostanie nadany.

A tak z innej beczki, czy 20 pieluszek tetrowych będzie wystarczające na początek czy mam za mało?

age.png
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:

Sana, kciuki za wizytę! Czekamy na wieści :) a przy okazji imienia, do wyboru zostały mi tylko dwa, także wybór jeszcze trwa u mnie ale na pewno któreś z tych imion będzie, więc albo Wiktoria albo Laura :) tylko zastanawiam się jak można wołać zdrobniale na Laure? Hmmm a jak u Ciebie?
    Któraś z Was też miała dylemat z tego co przeczytałam ale nie pamiętam która, 83xx? Chyba Ty. Między jakimi wybierasz? :)

Katia89, my te czekamy na Laure, maz wybral praktycznie od razu jak bylo wiadomo ze dziewczynka i mi sie spodobalo, chociaz zastanawialam sie jeszcze na Nelą, tez mialam watpliwosc co do zdrobnienia, pamietam Inso pisala jak zwraca sie do swojej corci. Teraz jak o niej mowie to zazwyczaj Laurka wlasnie:)

Katia89 lubi tę wiadomość

s9cmnt1.png
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze sie podziele z Wami co wydziergalam na szydelku w ostatnich dniach, dzis skonczylam:)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b6be5e57cf5.jpg

patuniek86, Marza89, 83xxx, lkc, Butterfly 83, Ksiazka1, Makowe Szczęście, Katia89, Parsleyek, enka90, bbeczka91, Izziee, Ankakaranka87, Pikcia, Reniferra, Anet85, kehlana_miyu, Salsefia, Sana, mimoza, iNso87, Kleopatra, india, Malutka_27 lubią tę wiadomość

s9cmnt1.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy, jakie śliczne cudeńko! <3

Macy lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy boskie!!! ❤️ Serio na szydełku to zrobiłaś?? Masz ogromny talent! ❤️

Lwie mi też na następne badanie zleciła morfologie i mocz ;) może ten GBS zrobi w lutym?

Macy lubi tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy dobrze pamiętam, że Ty nie mieszkasz w Polsce? Kurde zamówiła bym takie cudeńko dla mojej Laurki ❤️

83xxx lubi tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy piękny misiek :) Jakiś kurs robiłaś? Szydełkowanie?
    Zdolne mamy tu dziewczyny :D

Macy lubi tę wiadomość

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza89 wrote:
    Macy dobrze pamiętam, że Ty nie mieszkasz w Polsce? Kurde zamówiła bym takie cudeńko dla mojej Laurki ❤️

Tak dobrze kojarzysz, mieszkam w UK, przyznam ze wloczka jest dosc droga, zamawialam na allegro jak bylam w Polsce, wyszlo mnie ponad 80 zl plus kupilam schemat za 15zl. To jakby trzeba bylo wyslac wloczke a potem maskotke to straszna drozyzna wychodzi. Ale jak cie interesuja takie rzeczy to zobacz na facebooku dziewczyna od ktorej kupilam schemat moze ma na sprzedaz, wpisz w wyszukiwanie kuferek z pasja.
    A to moja pierwsza maskotka na szydelku:)

Marza89 lubi tę wiadomość

s9cmnt1.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 też mam zamiar wrzucać na wrzątek na kilka minut butelki i smoczki :) stara dobra metoda. Nie chcę wydawać pieniędzy na niepotrzebne rzeczy :) Oby Małej posmakowało moje mleczko, to ten kłopot będzie sporadyczny :)

Sana Super wieści :D hahahha ciekawe czy posłucha Taty :)

Anet85 jak nie znaliśmy jeszcze płci to postanowiliśmy, że dla chłopca będzie Jan. Tak bardzo mi się podoba :) jednak wyszła dziewczynka, i mieliśmy dobrą burzę mózgów hahaha :) Świetnie, że udało się z immunoglobuliną. Miło ze strony Lekarza, że przeprosił :)

Macy jeju jestem pod wrażeniem! Prześliczny! Zazdroszczę talentu :)

My dziś byliśmy u Anestezjologa. Podałam wagę, wzrost itp. oraz podpisałam zgodę na znieczulenie. Popytałam o wszystko :) Podczas porodu naturalnego podawane jest znieczulenie zewnątrzoponowe. Pani powiedziała, że najlepiej zacząć podawanie jak najwcześniej. Wtedy zakładany jest cewnik i przez cewnik cały czas porodu podawany jest epidural, w ręku ma się specjalną pompkę jeśli ból jest za duży można dodać sobie znieczulenia.

Anet85 lubi tę wiadomość

.
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Macy piękny misiek :) Jakiś kurs robiłaś? Szydełkowanie?
    Zdolne mamy tu dziewczyny :D

Dzieki:)
    Wystarcza checi i zapal do czegos, widzialam u znajomej pelno rzeczy ktore zrobila i postanowilam sie nauczyc. Mama pokazala mi podstawy a potem na youtube. Tam jest bardzo duzo filmikow dla poczatkujacych i nie tylko.

Makowe Szczęście, patuniek86 lubią tę wiadomość

s9cmnt1.png
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wiem ,ze od wiekow sie nie odzywalam... ale czytam co u Was i pomaga mi to sie zorganizowac i przygotowac.

Bez Was dziewczyny bylabym daleko w tyle z zakupami. Wy dajecie mi sile.

Ta ciaza jest dla mnie duzo ciezsza. Mam mieszane mysli, jakos od poczatku ciezko mi sie z nia do konca oswoic. Nigdy nie myslalam, ze taka wpadka wlasnie mi sie przytrafi ;)

W listopadzie mialam stluczke i w zwiazku z tym duzo problemow, z mala na szczescie wszystko dobrze, rosnie jak na drozdzach (ja zreszta tez :) ). Co do imienia to tez sie zgodzic nie moglismy i dalismy starszemu bratu wybrac, wybral najlepiej i jest mega dumny ;) bedzie Zuzia.

Ja nadal pracuje i jeszcze zamierzam pracowac 5 tygodni , choc latwo nie jest, po pracy padam na twarz, mam tez rozejscie spojenia lonowego, przez co nie latwo mi sie poruszac i kazdy krok, powoduje dyskomfort albo nawet bol...

W ogole strasznie marudna jestem w tej ciazy, dlatego nie pisze, bo nie chce sie uzalac. Pierwsza przechodzilam bardzo dobrze prawie do samego konca, bo pojawily sie komplikacje i trzeba bylo ja zakonczyc w 37 tyg. Teraz niby wszystko jest ok, ale ja mam juz dosc tej ciazy, już wygladam jak z synem w dniu porodu...
    Pozdrawiam Was wszystkie!

l22ne6ydwpsordge.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja już po usg. Wszystko dobrze z malutką. Waży już ponad 1904 g, obróciła się wreszcie główką do dołu, łożysko się podniosło a szyjka długa bo aż 4,2. Też ostatnio mam problemy ze snem ale przynajmniej anemia znikneła. Mała jest bardzo ruchliwa i często jestem mocno obolała.
    Alisssa współczuję, ja już w domu a czuję się lepiej niż ty.
    Macy prześliczny ten misiek

patuniek86, Makowe Szczęście, Ksiazka1, enka90, Izziee, Pikcia, 83xxx, Butterfly 83, Reniferra, Anet85, kehlana_miyu, Macy, Salsefia, Sana, iNso87, Kleopatra, india lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co rozumiem to ta wizyta patronażowa po urodzeniu dziecka jest obowiązkiem przychodni, tak? Czyli jak przychodnia otrzyma informację ze szpitala o narodzinach dziecka to powinna sama wyznaczyć termin takiej wizyty, prawda? Czy muszę specjalnie zapisywać się do położnej środowiskowej?

Mam jeszcze pytanie o szczepienia, czy przy wypisie ze szpitala w książeczce zdrowia dziecka są określone terminy, w których trzeba się stawić na szczepienie czy już trzeba się umawiać indywidualnie do pediatry? W ogóle to kiedy z maluszkiem iść do pediatry, od razu? Wybaczcie ale jestem zielona ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 18:01

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka u nas szpital zapisał małego do przychodni, maz podjechał i załatwił resztę formalności. Mówili że położna będzie dzwonić wcześniej a przyszła niezapowiedziana w ciągu tygodnia od urodzenia. Powiedziała że akurat była w pobliżu. Także różnie bywa.

Kiedy pierwszy raz do lekarza? to najlepiej zadzwonić do przychodni i zapytać, ja dzwoniłam i powiedziałam, że pierwsze dziecko i kiedy mamy przyjść, sami wyznaczyli termin. Ale mówili że do ukończenia dwóch tygodni.

Co do szczepień to w szpitalu dostałam rozpiskę kiedy trzeba przyjść. Ale pytałam też lekarza właśnie na tej pierwszej wizycie i też dał ulotkę z rozpiska. Później już przy okazji szczepienia lekarz mowil kiedy następny raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 18:31

enka90 lubi tę wiadomość

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na nerwie jakoś. Z mężem miałam wymianę zdań, ale nic takiego. I jem dziś jak nakręcona-masakra. Boję się juz teraz ile będę ważyć w piątek na wizycie o_O

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wpadłam w fazę doła siłowego. W sumie to nic dzisiaj nie robiłam. Jedno pranie z 5 rzeczy-właśnie te staniki do karmienia, płaszczyk Poli, kombinezon Poli, czapeczka Poli. No i czarne ogólne pranie. Rozwieszałam je pół godziny, bo co powiesiłam jedną rzecz, to musiałam usiąść.
    Uprasowałam prześcieradła i wsio. Zupełnie nic więcej. Ledwo dyszę po tym "maratonie porządków" :-( Na szczęście ktoś wymyślił no spa ;-)

Mąż z Młodą sprzątają, jak to w piątki, więc nawet nie miałam serca prosić któreś o pomoc.

Jutro jadę na pobranie krwi i oddać mocz. W poniedziałek endo, we środę gin. Więc nie będę się 2 razy kłuć, jutro machnę komplet-tarczyca i morfologia :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś przypływ energii :) Ze szpitala wróciłam spacerem do domu (z górki) szkoda, że do jest pod górkę :) zrobiłam zakupy, pranie, i obiadek :) Także z dziś jestem bardzo zadowolona. Teraz już oczy mi się kleją, ale poczekam do 22 :)
    Jutro mamy trochę rzeczy do zrobienia, muszę pochować świąteczne dekoracje, rozebrać choinkę. Posprzątać w piwnicy, żeby nam się pomieściły ciuszki Małej, te które dostaliśmy za duże. Zrobić duże zakupy. A na koniec soboty jedziemy do Teściów na obiad :)
    W niedzielę nie ruszę się z kanapy :P

patuniek86, india lubią tę wiadomość

.
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ