MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tą położną macie rację, położna może być z dowolnej przychodni – warunkiem jest złożenie deklaracji wyboru położnej i tyle. Ja chodzę do lekarza gdzie indziej, a położna miałam blisko siebie i tam chodziłam. Zdziwiłam się jednak jak zadzwoniła do mnie położna z przychodni w której chodzę do ginekologa i zaproponowała mi takie spotkania. Oczywiście podziękowałam, bo chodziłam już do położnej blisko miejsca zamieszkania na spotkania, a nie specjalnie do Warszawy.
Macy Ale masz talent – śliczny misiu, cudny bardzo mi się podoba. Ile czasu go robiłaś ?
Dzisiaj ja Was pokuszę zrobiłam szarlotkę z bezą w środku, ciasto kruche wcześniej zamrożone i utarte na tarce) Zrobiłam dużą blachę, a już jeden pasek znikł na ciepło
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4c72dc1e9b1.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37fe42adafbf.jpgMakowe Szczęście, Reniferra, kehlana_miyu, patuniek86, Katia89, Marza89, enka90, bbeczka91, Butterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Alisssa wrote:
Ja nadal pracuje i jeszcze zamierzam pracowac 5 tygodni , choc latwo nie jest, po pracy padam na twarz, mam tez rozejscie spojenia lonowego, przez co nie latwo mi sie poruszac i kazdy krok, powoduje dyskomfort albo nawet bol...
W ogole strasznie marudna jestem w tej ciazy, dlatego nie pisze, bo nie chce sie uzalac. Pierwsza przechodzilam bardzo dobrze prawie do samego konca, bo pojawily sie komplikacje i trzeba bylo ja zakonczyc w 37 tyg. Teraz niby wszystko jest ok, ale ja mam juz dosc tej ciazy, już wygladam jak z synem w dniu porodu...
Pozdrawiam Was wszystkie!
Alissa, mogłabym napisać tą część Twojego posta. Też jeszcze pracuję, zostały mi 3 tygodnie, a dziewczyna zatrudniona na zastępstwo za mnie właśnie zrezygnowała, więc nawet na zwolnieniu na pewno będę musiała dopiąć sporo rzeczyTaki charakter pracy
Nie taki był plan, chciałam już mieć w lutym święty spokój, a do tego ostatnio też czuję się wielką i obolala, zdecydowanie w poprzedniej ciąży czułam się bardziej sprawna na tym etapie. Ech, to też sobie ponarzekałam...
Alisssa lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Co do przychodni, to w 2016 roku jak rodziłam synka musiałam podać w szpitalu przychodnię, do której planuję zapisać dziecko i szpital sam zawiadamiał przychodnię o narodzinach i wysyłał tam kartę szczepień. Ja tylko musiałam zadzwonić po powrocie do domu i umówić się na wizytę patronażową. Położną srodowuskową wybrałam jeszcze przed porodem, musiałam tylko podpisać deklarację w przychodni, a potem po porodzie umówiłam się z nią przez SMS na pierwszą wizytę u mnie. Generalnie okazało się to dość proste do ogarnięcia, przynajmniej w moim szpitalu i przychodni
enka90 lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Aaaale ciężko Was nadrobić!
Melduję, że wielkie stosy prania rozpoczęłam dwa dni temu i chyba nic bardziej miło mi się nie prasuje jak te maleńkie ciuszki
Poza tym komoda dotarła i już stoi skręcona, więc od razu próbuję to jakoś zorganizować. I tak sobie myślę, że te trzy szufladki przeznaczyłabym na ciuszki, a kosmetyki poukładałabym obok przewijaka w jakieś koszyczki. Tylko ten przewijak jest zamontowany idealnie na środku i ciężko tam jakiś koszyk po jednej czy drugiej stronie postawić. Co myslicie, żeby go rozmontować i zamontować jeszcze raz ale z boku, tak, żeby po jednej stronie było miejsce na koszyki?
I jeszcze jeden dylemat powstał w trakcie przygotowań. Nasze łózeczko ma trzy poziomy, a czego ten dla noworodków jest mocno wysoko, gdzieś na 10 cm od góry. Myślicie, że to nie jest za wysoko jednak?
A kupujecie ochraniacze do waszych łózeczek? Tyle się naczytałam, że już sama nie wiem czy brać..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 22:47
india lubi tę wiadomość
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Anet85 wrote:Macy Ale masz talent – śliczny misiu, cudny bardzo mi się podoba. Ile czasu go robiłaś ?
Dzisiaj ja Was pokuszę zrobiłam szarlotkę z bezą w środku, ciasto kruche wcześniej zamrożone i utarte na tarce) Zrobiłam dużą blachę, a już jeden pasek znikł na ciepło
Anet85, dzieki za komplementy, ale do talentu to jeszcze daleko, to tylko ze wzoru, moze kiedys sama wymysle
Zajelo mi to ok 2 tyg, ale nie codziennie, czasami godzine, czasami 3, trudno powiedziec.
A na widok ciasta slinka mi pociekla, ja staram sie ciast nie robic bo maz tak sobie pozwala jak jestem w ciaxy, wiecej ma zachcianek i podjada caly czas jak nigdy. -
Efekt jest oszałamiający!!! To czasowo szybciej niż moje hafty krzyżykowe. Może i ja kiedyś spróbuję.
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Patuniek Twoja corcia jeet mojego wzrostu
tylko, ze ja mam stopę 38. Chyba jeszcze dziewczyna urosnie.
Ja dzis mam dziena wyjscia do ludzi - bylam w SR, pozniej mieliśmy krotkie odwiedziny a jeszcze pozniej my byliśmy w goscinue na herbatce i faworkach
Dsis przyszedl foteljest bardso fajny, choć brakuje mi w nim podglowka - do karmienia powinien byc dobry. Może w trakcie nie zasnę
zakres bujania niewielki wiec latwo sie z niego wstaje. Zakuo uwazam za udany.
Makowe gdzie te zdjecia??patuniek86, enka90, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Macy rewelacja
zazdroszczę talentu i cierpliwości
Marysia90, ja bym chyba dała przewijak na jedną stronę, a obok właśnie koszyczki jak piszesz, żeby wszystko mieć pod ręką
Spokojnie, pierwszy poziom na pewno nie jest za wysoko
Co do ochraniacza to sama nie wiem. Przy Julce wprawdzie miałam... ale szczerze - raz czy dwa wślizgnęła się pod ochraniacz. Także nie wiem ale raczej odpuszczę.Marysia90, Macy lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
Butterfly mam ten sam problem z wlosami
Mam prawie do pasa i tak od połowy pleców (pod spodem) ciagle sie placza jakby byly przesuszone. Muszę sie w.koncu umowic do fryza i sciac przynajmniek 10 cm
Katia sliczne opaski
Sana super, ze wszystko dobrze :*
Widze, ze dziewczynki wstydliwe sie zrobily. Moja tez ostatnio nie byla chetna do współpracy mimo sporego wysiłku dra
Anet dobrze, ze sprawa załatwiona
Sana, Butterfly 83, Anet85, Katia89 lubią tę wiadomość
-
Miło się ogląda i czyta o Waszych kolejnych elementach wyprawki
Ja dziś zamówiłam śpiworki do fotelika/wózka i dokupilam ciuszków w Tesco. Zostało nam już niewiele rzeczy z wyprawki, ale na ten miesiąc chyba pasuje, bo już z kasą krucho, a trzeba zostawić jakieś zaskórniaki w razie gdyby pod koniec stycznia pojawiły się super promocje
Byłam dziś na takim szybkim podglądzie maluszków, a właściwie to gigancików, bo mają po ok 2100gJak na bliźniaki to ponoć spora waga. Szyjka się nieznacznie skróciła (10mm)ale nadal ma ponad 3,5cm więc to dobrze. Milenka fiknela i jest główka u góry, prawdopodobnie stąd był mój ból brzucha kilka dni temu(miałam mega obolałą połowę brzucha, do tego mniej się zaczęła ruszać, gdyby nie detektor to pewnie bym na IP wylądowała).
Spokojnej nocypatuniek86, Sana, Kleopatra, Butterfly 83, india, Reniferra, iNso87, 83xxx, kehlana_miyu, Ksiazka1 lubią tę wiadomość
-
Naprawdę starałam się... Bez telefonu, rysuję sobie obrazki logiczne, coby zmęczyć oczy - i dupcia, nic...
Pola - jak zwykle-rozrabia tak, że z bólu bym nie zasnęła
Mimoza, ja i tak się obśmiałam chociaż nie ma powoduAle usłyszałam w głowie ten głosik po napisaniu długaśnego posta i zobaczenia wyłącznie "cześć"
Ten głosik brzydko zaklął, a ponieważ są tu dzieci, nie będę go powtarzać
Anet, dochodzi 1 w nocy, a mi nadal ślinka cieknieA rano na badania
Jutro po labie jadę do rybnego, podobno jakiś popularny. Mam nadzieję, że dostanę mirunęMama zrobiła na święta i-nie mówcie tego dorszowi-ale ona jest od niego o niebo lepsza
Jak będę mieć siłę, to machnę i serniczekAle nowojorski, sam się w sumie robi
india, bbeczka91 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Ja też doczytałam.ide spać
Najwyższy poziom w łóżeczku na początek jest ok.
U mnie jest tak że po porodzie przychodzi położna,potem się umawia do lekarza na wizytę i potem szczepienia z wizyty na wizytęspokojnie,nic trudnego
-
Hejka, ja wczoraj po 9 odpadłam już, ale za to dziś obudziłam się po 4. Próbowałam jeszcze usnąć, no ale to pić, to siku, no i skończyło się, jak się skończyło.
Plan na dziś, ogarnąć w domu, wstawić kolejne pranie, przyjedzie facet zamontować i ustawić mi Polsat. Obiad u rodziców, jak każdego dnia. Może wymyślę coś z młodym bo zaczął właśnie ferie zimowe.
Wczoraj kupiłam Zosi kilka kolorowych pieluszek tetrowych, kocyk i ręcznik z kapturkiem po kąpieli. No i jestem o krok od zamówienia kosza Mojżesza.
Macy piękna robótka. Bardzo! Też bym chciała tak umieć.
Makowe, Ty to masz wielkie, cieplutkie serduszko, dla wszystkich. A ja zgagi nie mam już, także teraz będę tyła pewnie jak słonica. Bo w końcu mogę jeść i np wczoraj byłam jak odkurzacz.
Patuniek86, Ty jesteś bardzo zorganizowana, więc przypomnij mi proszę w tyg o wypadzie do Lidla po torbę, bo nie chce przegapić, A bardzo prawdopodobnym jest, że zapomnę. Z góry dzięki :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 05:19
patuniek86, Makowe Szczęście, Macy lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Anet udusze za to ciasto!
zaaz cała poduszke obslinie
Marysa u nas lozeczko bedzie bez ochraniaczy. A azie nienawidzę takiej potrzeby
Na przewijaku te planuje trzymac kosmetyki i srodki higieniczne. Wszystko po reka
Na dzis planuje poprasowac cała reszte prania (choc czeac jeszcze czeka w kolejce do pralki)
Nietety maz mnie prosil abym dzis prania nie robila, bo jak wróci z pracy chce swoje wstawic a znowu nie bedzie miał gdzie rozwiesicNiech nu bedzie
-
No i ja już po kawce i słodkosci, po śniadanku też. Siedzę pod kocykiem i czekam nas rozsądną godzinę, żeby zadać porządki domowe i pranie.
India, ja też mam włosy podobnej długości, ale nie zetne, bo mąż by się zaplakal. Masz coś/ używasz do rozczesywania? Coś co mogłabym kupić? Bo nie wiem co tu spełni swoją rolę. Mam w domu kilka takich wynalazków w sprayu, ale nie wzięłam bo nie miałam miejsca w walizce, i mąż się produkowal, że lecę sama i po co mi brać takie rzeczy, skoro mogę je kupić w PL. A teraz ooo. Chodzę jak obwieś.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Dzień dobry Dziewczyny
Butterfly, oczywiście, że przypomnę
Zgasilam światło tuż po 1.30 z myślą, że.musze spać conajmniej 5 godzin bez przerwy, aby pobrać mocz do badań
Tak się na tym zafiksowałam, że otwieram oczy-ciemno na dworze. Siku się chce, jak diabli, ale pewnie około 4-5 rano. A nie! 6.49Równo 5 godzin, jeśli doliczyć czas na zaśnięcie
Butterfly 83, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm