X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą położną macie rację, położna może być z dowolnej przychodni – warunkiem jest złożenie deklaracji wyboru położnej i tyle. Ja chodzę do lekarza gdzie indziej, a położna miałam blisko siebie i tam chodziłam. Zdziwiłam się jednak jak zadzwoniła do mnie położna z przychodni w której chodzę do ginekologa i zaproponowała mi takie spotkania. Oczywiście podziękowałam, bo chodziłam już do położnej blisko miejsca zamieszkania na spotkania, a nie specjalnie do Warszawy.
    Macy Ale masz talent – śliczny misiu, cudny bardzo mi się podoba. Ile czasu go robiłaś ?
    Dzisiaj ja Was pokuszę zrobiłam szarlotkę z bezą w środku, ciasto kruche wcześniej zamrożone i utarte na tarce ;-)) Zrobiłam dużą blachę, a już jeden pasek znikł na ciepło ;-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4c72dc1e9b1.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37fe42adafbf.jpg

Makowe Szczęście, Reniferra, kehlana_miyu, patuniek86, Katia89, Marza89, enka90, bbeczka91, Butterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam mniam

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisssa wrote:

Ja nadal pracuje i jeszcze zamierzam pracowac 5 tygodni , choc latwo nie jest, po pracy padam na twarz, mam tez rozejscie spojenia lonowego, przez co nie latwo mi sie poruszac i kazdy krok, powoduje dyskomfort albo nawet bol...

W ogole strasznie marudna jestem w tej ciazy, dlatego nie pisze, bo nie chce sie uzalac. Pierwsza przechodzilam bardzo dobrze prawie do samego konca, bo pojawily sie komplikacje i trzeba bylo ja zakonczyc w 37 tyg. Teraz niby wszystko jest ok, ale ja mam juz dosc tej ciazy, już wygladam jak z synem w dniu porodu...
    Pozdrawiam Was wszystkie!

Alissa, mogłabym napisać tą część Twojego posta. Też jeszcze pracuję, zostały mi 3 tygodnie, a dziewczyna zatrudniona na zastępstwo za mnie właśnie zrezygnowała, więc nawet na zwolnieniu na pewno będę musiała dopiąć sporo rzeczy :( Taki charakter pracy :( Nie taki był plan, chciałam już mieć w lutym święty spokój, a do tego ostatnio też czuję się wielką i obolala, zdecydowanie w poprzedniej ciąży czułam się bardziej sprawna na tym etapie. Ech, to też sobie ponarzekałam...

Alisssa lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przychodni, to w 2016 roku jak rodziłam synka musiałam podać w szpitalu przychodnię, do której planuję zapisać dziecko i szpital sam zawiadamiał przychodnię o narodzinach i wysyłał tam kartę szczepień. Ja tylko musiałam zadzwonić po powrocie do domu i umówić się na wizytę patronażową. Położną srodowuskową wybrałam jeszcze przed porodem, musiałam tylko podpisać deklarację w przychodni, a potem po porodzie umówiłam się z nią przez SMS na pierwszą wizytę u mnie. Generalnie okazało się to dość proste do ogarnięcia, przynajmniej w moim szpitalu i przychodni :)

enka90 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Marysia90 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaale ciężko Was nadrobić!

Melduję, że wielkie stosy prania rozpoczęłam dwa dni temu i chyba nic bardziej miło mi się nie prasuje jak te maleńkie ciuszki ;-)

Poza tym komoda dotarła i już stoi skręcona, więc od razu próbuję to jakoś zorganizować. I tak sobie myślę, że te trzy szufladki przeznaczyłabym na ciuszki, a kosmetyki poukładałabym obok przewijaka w jakieś koszyczki. Tylko ten przewijak jest zamontowany idealnie na środku i ciężko tam jakiś koszyk po jednej czy drugiej stronie postawić. Co myslicie, żeby go rozmontować i zamontować jeszcze raz ale z boku, tak, żeby po jednej stronie było miejsce na koszyki?

I jeszcze jeden dylemat powstał w trakcie przygotowań. Nasze łózeczko ma trzy poziomy, a czego ten dla noworodków jest mocno wysoko, gdzieś na 10 cm od góry. Myślicie, że to nie jest za wysoko jednak?

A kupujecie ochraniacze do waszych łózeczek? Tyle się naczytałam, że już sama nie wiem czy brać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 22:47

india lubi tę wiadomość

5b09j44jj86byg4v.png
    08.2016 poronienie - 6tc
    12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
    05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
    Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
    16.03.2019 synek na świecie ❤️
    25.04.2023 transfer-beta 0
    29.05.2023 transfer
    7dpt beta 66,70
    9 dpt beta 163
    16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
    18 dpt beta 4700
    28 dpt jest ❤️
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Macy Ale masz talent – śliczny misiu, cudny bardzo mi się podoba. Ile czasu go robiłaś ?
    Dzisiaj ja Was pokuszę zrobiłam szarlotkę z bezą w środku, ciasto kruche wcześniej zamrożone i utarte na tarce ;-)) Zrobiłam dużą blachę, a już jeden pasek znikł na ciepło ;-)

Anet85, dzieki za komplementy, ale do talentu to jeszcze daleko, to tylko ze wzoru, moze kiedys sama wymysle :)
    Zajelo mi to ok 2 tyg, ale nie codziennie, czasami godzine, czasami 3, trudno powiedziec.

A na widok ciasta slinka mi pociekla, ja staram sie ciast nie robic bo maz tak sobie pozwala jak jestem w ciaxy, wiecej ma zachcianek i podjada caly czas jak nigdy.

s9cmnt1.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efekt jest oszałamiający!!! To czasowo szybciej niż moje hafty krzyżykowe. Może i ja kiedyś spróbuję.

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• india Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek Twoja corcia jeet mojego wzrostu :) tylko, ze ja mam stopę 38. Chyba jeszcze dziewczyna urosnie.

Ja dzis mam dziena wyjscia do ludzi - bylam w SR, pozniej mieliśmy krotkie odwiedziny a jeszcze pozniej my byliśmy w goscinue na herbatce i faworkach ;)

Dsis przyszedl fotel :) jest bardso fajny, choć brakuje mi w nim podglowka - do karmienia powinien byc dobry. Może w trakcie nie zasnę ;) zakres bujania niewielki wiec latwo sie z niego wstaje. Zakuo uwazam za udany.

Makowe gdzie te zdjecia??

patuniek86, enka90, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy rewelacja :) zazdroszczę talentu i cierpliwości :)

Marysia90, ja bym chyba dała przewijak na jedną stronę, a obok właśnie koszyczki jak piszesz, żeby wszystko mieć pod ręką :)
    Spokojnie, pierwszy poziom na pewno nie jest za wysoko ;)
    Co do ochraniacza to sama nie wiem. Przy Julce wprawdzie miałam... ale szczerze - raz czy dwa wślizgnęła się pod ochraniacz. Także nie wiem ale raczej odpuszczę.

Marysia90, Macy lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • india Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly mam ten sam problem z wlosami :(
    Mam prawie do pasa i tak od połowy pleców (pod spodem) ciagle sie placza jakby byly przesuszone. Muszę sie w.koncu umowic do fryza i sciac przynajmniek 10 cm

Katia sliczne opaski <3

Sana super, ze wszystko dobrze :*
    Widze, ze dziewczynki wstydliwe sie zrobily. Moja tez ostatnio nie byla chetna do współpracy mimo sporego wysiłku dra ;)

Anet dobrze, ze sprawa załatwiona ;)

Sana, Butterfly 83, Anet85, Katia89 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło się ogląda i czyta o Waszych kolejnych elementach wyprawki :) Ja dziś zamówiłam śpiworki do fotelika/wózka i dokupilam ciuszków w Tesco. Zostało nam już niewiele rzeczy z wyprawki, ale na ten miesiąc chyba pasuje, bo już z kasą krucho, a trzeba zostawić jakieś zaskórniaki w razie gdyby pod koniec stycznia pojawiły się super promocje ;)
    Byłam dziś na takim szybkim podglądzie maluszków, a właściwie to gigancików, bo mają po ok 2100g ;) Jak na bliźniaki to ponoć spora waga. Szyjka się nieznacznie skróciła (10mm)ale nadal ma ponad 3,5cm więc to dobrze. Milenka fiknela i jest główka u góry, prawdopodobnie stąd był mój ból brzucha kilka dni temu(miałam mega obolałą połowę brzucha, do tego mniej się zaczęła ruszać, gdyby nie detektor to pewnie bym na IP wylądowała).
    Spokojnej nocy :)

patuniek86, Sana, Kleopatra, Butterfly 83, india, Reniferra, iNso87, 83xxx, kehlana_miyu, Ksiazka1 lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh zapomniałam by na telefonie nie dodawać buziek. Cały mój długi post przepadł. Melduje zatem tylko, że przeczytałam wszystko i idę spać.

patuniek86, Butterfly 83, india, Reniferra lubią tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę starałam się... Bez telefonu, rysuję sobie obrazki logiczne, coby zmęczyć oczy - i dupcia, nic...

Pola - jak zwykle-rozrabia tak, że z bólu bym nie zasnęła :-(

Mimoza, ja i tak się obśmiałam chociaż nie ma powodu ;-) Ale usłyszałam w głowie ten głosik po napisaniu długaśnego posta i zobaczenia wyłącznie "cześć" :-D Ten głosik brzydko zaklął, a ponieważ są tu dzieci, nie będę go powtarzać ;-)

Anet, dochodzi 1 w nocy, a mi nadal ślinka cieknie :-D A rano na badania :-(

Jutro po labie jadę do rybnego, podobno jakiś popularny. Mam nadzieję, że dostanę mirunę :-) Mama zrobiła na święta i-nie mówcie tego dorszowi-ale ona jest od niego o niebo lepsza :-D
    Jak będę mieć siłę, to machnę i serniczek :-) Ale nowojorski, sam się w sumie robi :-)

india, bbeczka91 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też doczytałam.ide spać :)
    Najwyższy poziom w łóżeczku na początek jest ok.
    U mnie jest tak że po porodzie przychodzi położna,potem się umawia do lekarza na wizytę i potem szczepienia z wizyty na wizytę :) spokojnie,nic trudnego :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja wczoraj po 9 odpadłam już, ale za to dziś obudziłam się po 4. Próbowałam jeszcze usnąć, no ale to pić, to siku, no i skończyło się, jak się skończyło.
    Plan na dziś, ogarnąć w domu, wstawić kolejne pranie, przyjedzie facet zamontować i ustawić mi Polsat. Obiad u rodziców, jak każdego dnia. Może wymyślę coś z młodym bo zaczął właśnie ferie zimowe.
    Wczoraj kupiłam Zosi kilka kolorowych pieluszek tetrowych, kocyk i ręcznik z kapturkiem po kąpieli. No i jestem o krok od zamówienia kosza Mojżesza.

Macy piękna robótka. Bardzo! Też bym chciała tak umieć.
    Makowe, Ty to masz wielkie, cieplutkie serduszko, dla wszystkich. A ja zgagi nie mam już, także teraz będę tyła pewnie jak słonica. Bo w końcu mogę jeść i np wczoraj byłam jak odkurzacz.

Patuniek86, Ty jesteś bardzo zorganizowana, więc przypomnij mi proszę w tyg o wypadzie do Lidla po torbę, bo nie chce przegapić, A bardzo prawdopodobnym jest, że zapomnę. Z góry dzięki :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 05:19

patuniek86, Makowe Szczęście, Macy lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • india Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy, ale zdolniacha z ciebie <3 sliczny misio :)

Alissa ale masz ambitny plan z ta praca. Ja na ta chwile juz bym nie dala rady.

Wróbel super info z wizyty,:) i maluch juz spory :)

Macy, Wróbel, Alisssa lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet udusze za to ciasto! ;) zaaz cała poduszke obslinie :)

Marysa u nas lozeczko bedzie bez ochraniaczy. A azie nienawidzę takiej potrzeby
    Na przewijaku te planuje trzymac kosmetyki i srodki higieniczne. Wszystko po reka ;)

Na dzis planuje poprasowac cała reszte prania (choc czeac jeszcze czeka w kolejce do pralki)
    Nietety maz mnie prosil abym dzis prania nie robila, bo jak wróci z pracy chce swoje wstawic a znowu nie bedzie miał gdzie rozwiesic ;) Niech nu bedzie ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja już po kawce i słodkosci, po śniadanku też. Siedzę pod kocykiem i czekam nas rozsądną godzinę, żeby zadać porządki domowe i pranie.
    India, ja też mam włosy podobnej długości, ale nie zetne, bo mąż by się zaplakal. Masz coś/ używasz do rozczesywania? Coś co mogłabym kupić? Bo nie wiem co tu spełni swoją rolę. Mam w domu kilka takich wynalazków w sprayu, ale nie wzięłam bo nie miałam miejsca w walizce, i mąż się produkowal, że lecę sama i po co mi brać takie rzeczy, skoro mogę je kupić w PL. A teraz ooo. Chodzę jak obwieś.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :-)

Butterfly, oczywiście, że przypomnę :-D

Zgasilam światło tuż po 1.30 z myślą, że.musze spać conajmniej 5 godzin bez przerwy, aby pobrać mocz do badań ;-)
    Tak się na tym zafiksowałam, że otwieram oczy-ciemno na dworze. Siku się chce, jak diabli, ale pewnie około 4-5 rano. A nie! 6.49 :-D Równo 5 godzin, jeśli doliczyć czas na zaśnięcie ;-) :-D

Butterfly 83, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ