X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kolejna lutówka się właśnie rozpakowywuje :-) Potajemnie trzymam za nią kciuki, ale zaczyna mnie to trochę przerażać :-D

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek pewnie za miesiąc I u nas będzie ciepło hehe właśnie czytam ze jeszcze dwie dziewczyny maja skurcze dzisiaj... wiec chyba już na całego worek się rozpakował

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 08:19

patuniek86 lubi tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny nie macie spania, szkoda mi Was, bo ja to mam fazami,dwa dni problem później śpię...
    Czasami męczą mnie tylko myśli jak to będzie z porodem, szczególnie gdy nie mogę usnąć..
    Mamy zamiar pojechać i zobaczyć dojazd do szpitala położonego najdalej od nas. Czasami myślę,że gdybym mieszkala w mieście gdzie jest jeden szpital to nie miałabym dylematu, a tak człowiek się głowi.
    Patuniek powodzenia na badaniach.
    Ja nie daje do łóżeczka żadnych ochraniaczy, przy corci miałam, ale teraz za dużo poczytałam i rezygnuje z tego dodatku.

Marysia Na początek 10 cm jest ok w łóżeczku, dziecko leży nie przekręca się, a Ty nie musisz się schylać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 08:25

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Anet, to tak jak ja - miałam i rezygnuję. Będzie tylko ten ładny organizer jak w końcu zamówię :D Ja właśnie problemu nie mam, bo w mieście jeden szpital;)

Współczuję nocek, ja ostatnio na szczęście tylko 2 razy do łazienki i w miarę szybko zasypiam, ale to chyba dlatego, że córka u babci i nikt mnie dodatkowo nie rozbudza;)

Dziewczyny nie macie serca, ja mam kuchnię wyłączoną a Wy takie pyszności pieczecie. Chyba pójdę po gotowca do piekarni:D

Macy dzieło ekstra, jak ze sklepu normalnie:)

bbeczka91 ekstra że z bliźniakami wszystko w porządku;-) Masz już wyznaczony termin na cięcie, bo nie pamiętam?

Butterfly z jakiej firmy kupiłaś ręcznik? Mnie jeszcze czeka ten zakup, a chciałabym, by dobrze chłonęły. Najlepiej sprawdziły mi się u córki z jednej firmy, ale metka mi się sprała i nie wiem co to. A jak kupiłam super ekstra drogą kaczuszkę cartersa, to się okazało że w ogóle nie chłonie. Teraz w Smyku patrzyłam na Smiki i nie wydają się złe.

Macy, Anet85 lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Sana Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) córka przyszła do nas do łóżka i zasnęła. I tak sobie z mężem śpią. A ja nie mogę, więc szukam sobie wiosenno-letnich ubrań dla niej i małej na aliexpressie :D dawno nic nie zamawiałam to trzeba nadrobić. Uwielbiam czekać na te paczki :D

Makowe Szczęście, Katia89 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    I kolejna lutówka się właśnie rozpakowywuje :-) Potajemnie trzymam za nią kciuki, ale zaczyna mnie to trochę przerażać :-D
    Obliczyłam, że jest tylko jakieś 3 tygodnie dalej w ciąży niż ja. Ciarki mnie przeszły.
    Ja mogę polecić super szczotkę do rozczesywania włosów: fingerbrush, piszą na niej, że jest nano-ionic i anti-static ;). Nie wiem ile kosztuje, bo na święta ją dostałam. Czesze się nią super. Nawet potargane włosy bardzo

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie, ja właśnie zakupy zrobiłam w Smyku. Wydaje się być ok w dotyku, wiadomo też, że każdy ręcznik będzie lepiej chłonął po praniu.

Poza tym, rozkminiam te kosze, który, jaki kolor. Podoba mi się biało szary, ciemnobrazowy z jasną pościelą też jest ok, no i jest tańszy ok 100 zł, tylko ze względu na kolor. Więc raczej nie będę przepłacać i wezmę ten drugi.

Przez weekend siądę do aptek online i zacznę kompletować wszystko do porodu i do pielęgnacji. Jakie apteki polecacie? Głównie widziałam tu na forum Gemini? Jakaś jeszcze?

Reniferra,A pokażesz jak wygląda ta szczotka? :-)

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 też haftuję krzyżykowo :)

Butterfly 83 ufff niech zgaga idzie i nie wraca. O kg się nie martw :) później będziemy się mobilizowały do zrzucenia :) długie spacerki z naszymi Bobasami całe lato i będzie super - zobaczysz :)
    Co do włosów, to przed ciążą ścięłam moje, miałam do połowy pleców. Teraz mam wrażenie, że są sianem czasem. Używam oleju z avokado. Można kupić go po prostu w zwykłym sklepie. Już po jednym razie widzę różnicę. Nakładam na noc (rano widok jest tragiczny, wyglądam jakbym nie myła głowy tygodnie) ale po trzech razach mam spokój na długo :)

Marysa my mamy dostawkę na pierwsze pół roku, później kupimy łóżeczko ale nie chcę ochraniaczy. Polecam przeczytać https://mamaginekolog.pl/zmniejszyc-ryzyko-smierci-lozeczkowej/

patuniek86 też siedzę na lutówkach, czuję się normalnie jakbym jakiś serial oglądała. Zaczęło się wielkie rozpakowywanie. A już zaraz my. Jeju! (to jeju = ekscytacja=przerażenie, mieszkanka w równych proporcjach) :)

patuniek86, Butterfly 83, Anet85 lubią tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobranie bez problemu, szybko poszło :-)

Potem skoczyłam na zakupy, bo obok przychodni :-) Więc lidl zaliczony :-) Dotankowane auto, bo później może wyciągnę męża po zakup bazy do fotelika :-)

Drugi sklep, potem tuż po 9 w rybnym :-) Miruny niestety nie było :-( Ale dorszykiem i tak nie pogardziłam ;-)

I tak mi się zrobił obiad na 2 dni :-) Dzisiaj ryba, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, jutro pieczona z pieczarkami pierś z indyka z ryżem i sałatką :-)

Kupiłam też produkty na sernik :-D Chyba energia mi podskoczyła :-D

Makowe Szczęście, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozszalałyście z tymi ciastami :D chyba też coś upiekę :D a co :D tylko nie wiem kiedy :) zamiast zasuwać jak mały motorek, to ja dalej w łóżku i tylko odświeżam lutówki.

.
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Nadrobilam wczoraj jak wrocilismy troche i zasnelam po meczarniach z Malzem.. no bohatYr sie znalazl wczoraj :/ Spotkal sie z kolegami i o! Od swieta musial wypic wodke kielich w kielich. Jeszcze kieliszki to kolega postawil niestandardowe,bo mialam wrazenie,ze tam 2,5noramalnego sie miesci jesli chodzi o pojemnosc.. Oczywiscie sama musialam przed 24 wstac od stolu to wtedy Ksiaze sie ruszyl. Ale spoko akurat dobrze mi sie siedzialo i dawno tak sie nie ubawilam jak wczoraj. Oczywiscie bylismy autem ja wracalam i co chwile musialam stawac albo jechac pomalu,bo Ksiaze zle sie czul.. w domu mialam zygajacego kota w kiblu jeszcze przez jakies 40min.. potem juz poszedl do lozka i zasna. Jeju z tymi facetami:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 09:55

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Szalejecie dziewczyny z gotowaniem i pieczeniem :)
    Ja już zrobiłam małe zakupy co by nie dźwigać ale powiem Wam że od wczoraj coś gorzej się czuje, wczoraj brzuch mi twardnial raz po raz i kulo w szyjce jakby... Dzisiaj też to poczułam ale narazie tylko dwa razy. Poleże, odpocznę i zobaczymy co się będzie działo, mam nadzieję że to nic złego.

I jeszcze ponownie pytanie, bo chyba nikt nie widział :) , czy 20 pieluszek tetrowych na początek mi wystarczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 09:55

age.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly jak Ci się chce kombinować i sprawdzać gdzie taniej, to ja mam sprawdzone te miejsca:
    apteka gemini
    apteka melissa
    doz.pl
    blizejciebie.pl

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 - moim zdaniem w zupełności starczy:) Bo rozumiem, że to takie do ulewania, podłożenia itp., a nie do pieluchowania?

dqpri09kzip4orgt.png

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia, ja widziałam pytanie, ale nie udzielam się, bo nie mam pojęcia. U mnie mała będzie w pampersach, także u mnie tetrowek kilka i inna funkcja. Ale mamy tu dziewczyny co będę pieluchowac, więc jak wstana i się ogarnąć, to pewnie Ci naskrobia, jak to u nich wygląda. :-)

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    Butterfly jak Ci się chce kombinować i sprawdzać gdzie taniej, to ja mam sprawdzone te miejsca:
    apteka gemini
    apteka melissa
    doz.pl
    blizejciebie.pl

O no i o to mi chodziło. Nie będę miała co robić przez weekend ,więc przeszukam apteki.
    Coś moja Sophie dzisiaj leniwa. Niewiele się rusza, hmmm..

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.fryzurka24.pl/olivia-garden-19-finger-brush-combo-large.html
    Butterfly to ta szczotka.

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    O no i o to mi chodziło. Nie będę miała co robić przez weekend ,więc przeszukam apteki.
    Coś moja Sophie dzisiaj leniwa. Niewiele się rusza, hmmm..

Ja już nie wiem co z tymi ruchami, jakiś tydzień temu kilka dni bardzo słabo się mój ruszał, teraz znów szaleństwa. To chyba zależy jak oni się tam poukładają w naszych brzuchach. Mam nadzieję, że Sophie się rozrusza i będziesz spokojna:)

dqpri09kzip4orgt.png

• Katia89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie Serce, Butterfly, to tylko ma być do ulewania czy podlozenia. U mnie będą królować pieluszki jednorazowe :)

age.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, ostatnio też słabiej czułam ruchy, powiedziałam o tym lekarzowi. Przyczyną było to że zmieniła ułożenie z glowkowej na pośladkowa i zmienił się zakres ruchów. Poza tym lekarz powiedział że wystarczy nawet poczuć jeden ruch, że cokolwiek się tam dzieje, żeby nic nie liczyć. Więc się uspokoiłam :)

age.png
‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ