MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Patuniek pewnie za miesiąc I u nas będzie ciepło hehe właśnie czytam ze jeszcze dwie dziewczyny maja skurcze dzisiaj... wiec chyba już na całego worek się rozpakował
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 08:19
patuniek86 lubi tę wiadomość
Miłosz
Honoratka
-
Oj dziewczyny nie macie spania, szkoda mi Was, bo ja to mam fazami,dwa dni problem później śpię...
Czasami męczą mnie tylko myśli jak to będzie z porodem, szczególnie gdy nie mogę usnąć..
Mamy zamiar pojechać i zobaczyć dojazd do szpitala położonego najdalej od nas. Czasami myślę,że gdybym mieszkala w mieście gdzie jest jeden szpital to nie miałabym dylematu, a tak człowiek się głowi.
Patuniek powodzenia na badaniach.
Ja nie daje do łóżeczka żadnych ochraniaczy, przy corci miałam, ale teraz za dużo poczytałam i rezygnuje z tego dodatku.
Marysia Na początek 10 cm jest ok w łóżeczku, dziecko leży nie przekręca się, a Ty nie musisz się schylać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 08:25
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Dzień dobry!
Anet, to tak jak ja - miałam i rezygnuję. Będzie tylko ten ładny organizer jak w końcu zamówięJa właśnie problemu nie mam, bo w mieście jeden szpital;)
Współczuję nocek, ja ostatnio na szczęście tylko 2 razy do łazienki i w miarę szybko zasypiam, ale to chyba dlatego, że córka u babci i nikt mnie dodatkowo nie rozbudza;)
Dziewczyny nie macie serca, ja mam kuchnię wyłączoną a Wy takie pyszności pieczecie. Chyba pójdę po gotowca do piekarni:D
Macy dzieło ekstra, jak ze sklepu normalnie:)
bbeczka91 ekstra że z bliźniakami wszystko w porządku;-) Masz już wyznaczony termin na cięcie, bo nie pamiętam?
Butterfly z jakiej firmy kupiłaś ręcznik? Mnie jeszcze czeka ten zakup, a chciałabym, by dobrze chłonęły. Najlepiej sprawdziły mi się u córki z jednej firmy, ale metka mi się sprała i nie wiem co to. A jak kupiłam super ekstra drogą kaczuszkę cartersa, to się okazało że w ogóle nie chłonie. Teraz w Smyku patrzyłam na Smiki i nie wydają się złe.Macy, Anet85 lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Dzień dobry
córka przyszła do nas do łóżka i zasnęła. I tak sobie z mężem śpią. A ja nie mogę, więc szukam sobie wiosenno-letnich ubrań dla niej i małej na aliexpressie
dawno nic nie zamawiałam to trzeba nadrobić. Uwielbiam czekać na te paczki
Makowe Szczęście, Katia89 lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
patuniek86 wrote:I kolejna lutówka się właśnie rozpakowywuje
Potajemnie trzymam za nią kciuki, ale zaczyna mnie to trochę przerażać
Ja mogę polecić super szczotkę do rozczesywania włosów: fingerbrush, piszą na niej, że jest nano-ionic i anti-static. Nie wiem ile kosztuje, bo na święta ją dostałam. Czesze się nią super. Nawet potargane włosy bardzo
-
Lwie, ja właśnie zakupy zrobiłam w Smyku. Wydaje się być ok w dotyku, wiadomo też, że każdy ręcznik będzie lepiej chłonął po praniu.
Poza tym, rozkminiam te kosze, który, jaki kolor. Podoba mi się biało szary, ciemnobrazowy z jasną pościelą też jest ok, no i jest tańszy ok 100 zł, tylko ze względu na kolor. Więc raczej nie będę przepłacać i wezmę ten drugi.
Przez weekend siądę do aptek online i zacznę kompletować wszystko do porodu i do pielęgnacji. Jakie apteki polecacie? Głównie widziałam tu na forum Gemini? Jakaś jeszcze?
Reniferra,A pokażesz jak wygląda ta szczotka?
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Anet85 też haftuję krzyżykowo
Butterfly 83 ufff niech zgaga idzie i nie wraca. O kg się nie martwpóźniej będziemy się mobilizowały do zrzucenia
długie spacerki z naszymi Bobasami całe lato i będzie super - zobaczysz
Co do włosów, to przed ciążą ścięłam moje, miałam do połowy pleców. Teraz mam wrażenie, że są sianem czasem. Używam oleju z avokado. Można kupić go po prostu w zwykłym sklepie. Już po jednym razie widzę różnicę. Nakładam na noc (rano widok jest tragiczny, wyglądam jakbym nie myła głowy tygodnie) ale po trzech razach mam spokój na długo
Marysa my mamy dostawkę na pierwsze pół roku, później kupimy łóżeczko ale nie chcę ochraniaczy. Polecam przeczytać https://mamaginekolog.pl/zmniejszyc-ryzyko-smierci-lozeczkowej/
patuniek86 też siedzę na lutówkach, czuję się normalnie jakbym jakiś serial oglądała. Zaczęło się wielkie rozpakowywanie. A już zaraz my. Jeju! (to jeju = ekscytacja=przerażenie, mieszkanka w równych proporcjach)
patuniek86, Butterfly 83, Anet85 lubią tę wiadomość
. -
Pobranie bez problemu, szybko poszło
Potem skoczyłam na zakupy, bo obok przychodniWięc lidl zaliczony
Dotankowane auto, bo później może wyciągnę męża po zakup bazy do fotelika
Drugi sklep, potem tuż po 9 w rybnymMiruny niestety nie było
Ale dorszykiem i tak nie pogardziłam
I tak mi się zrobił obiad na 2 dniDzisiaj ryba, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, jutro pieczona z pieczarkami pierś z indyka z ryżem i sałatką
Kupiłam też produkty na sernikChyba energia mi podskoczyła
Makowe Szczęście, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Hej!
Nadrobilam wczoraj jak wrocilismy troche i zasnelam po meczarniach z Malzem.. no bohatYr sie znalazl wczorajSpotkal sie z kolegami i o! Od swieta musial wypic wodke kielich w kielich. Jeszcze kieliszki to kolega postawil niestandardowe,bo mialam wrazenie,ze tam 2,5noramalnego sie miesci jesli chodzi o pojemnosc.. Oczywiscie sama musialam przed 24 wstac od stolu to wtedy Ksiaze sie ruszyl. Ale spoko akurat dobrze mi sie siedzialo i dawno tak sie nie ubawilam jak wczoraj. Oczywiscie bylismy autem ja wracalam i co chwile musialam stawac albo jechac pomalu,bo Ksiaze zle sie czul.. w domu mialam zygajacego kota w kiblu jeszcze przez jakies 40min.. potem juz poszedl do lozka i zasna. Jeju z tymi facetami:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 09:55
-
Dzień dobry
Szalejecie dziewczyny z gotowaniem i pieczeniem
Ja już zrobiłam małe zakupy co by nie dźwigać ale powiem Wam że od wczoraj coś gorzej się czuje, wczoraj brzuch mi twardnial raz po raz i kulo w szyjce jakby... Dzisiaj też to poczułam ale narazie tylko dwa razy. Poleże, odpocznę i zobaczymy co się będzie działo, mam nadzieję że to nic złego.
I jeszcze ponownie pytanie, bo chyba nikt nie widział, czy 20 pieluszek tetrowych na początek mi wystarczy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 09:55
-
Butterfly jak Ci się chce kombinować i sprawdzać gdzie taniej, to ja mam sprawdzone te miejsca:
apteka gemini
apteka melissa
doz.pl
blizejciebie.pl
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Katia89 - moim zdaniem w zupełności starczy:) Bo rozumiem, że to takie do ulewania, podłożenia itp., a nie do pieluchowania?Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
Katia, ja widziałam pytanie, ale nie udzielam się, bo nie mam pojęcia. U mnie mała będzie w pampersach, także u mnie tetrowek kilka i inna funkcja. Ale mamy tu dziewczyny co będę pieluchowac, więc jak wstana i się ogarnąć, to pewnie Ci naskrobia, jak to u nich wygląda.
Norbi- 16.08.2003
LwieSerce wrote:Butterfly jak Ci się chce kombinować i sprawdzać gdzie taniej, to ja mam sprawdzone te miejsca:
apteka gemini
apteka melissa
doz.pl
blizejciebie.pl
O no i o to mi chodziło. Nie będę miała co robić przez weekend ,więc przeszukam apteki.
Coś moja Sophie dzisiaj leniwa. Niewiele się rusza, hmmm..
Norbi- 16.08.2003
Butterfly 83 wrote:O no i o to mi chodziło. Nie będę miała co robić przez weekend ,więc przeszukam apteki.
Coś moja Sophie dzisiaj leniwa. Niewiele się rusza, hmmm..
Ja już nie wiem co z tymi ruchami, jakiś tydzień temu kilka dni bardzo słabo się mój ruszał, teraz znów szaleństwa. To chyba zależy jak oni się tam poukładają w naszych brzuchach. Mam nadzieję, że Sophie się rozrusza i będziesz spokojna:)Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
Butterfly, ostatnio też słabiej czułam ruchy, powiedziałam o tym lekarzowi. Przyczyną było to że zmieniła ułożenie z glowkowej na pośladkowa i zmienił się zakres ruchów. Poza tym lekarz powiedział że wystarczy nawet poczuć jeden ruch, że cokolwiek się tam dzieje, żeby nic nie liczyć. Więc się uspokoiłam