X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, :-* za wszystko!
    Zosia już daje znać o sobie, chyba miała lazy morning, bo matka, jak durna wstała wcześnie!
    Co do faworków, to też miałam ochotę i mama już jest w połowie smażenia, także tak to o nas dbają <3
    Zaraz zabiorę się za ten kosz Mojżesza w końcu (W sensie za jego zakup), bo jakoś się zebrać nie mogę, sama nie wiem czemu :-/

Makowe Szczęście, 83xxx lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę dzisiaj mam przypływ energii :-)
    Od rana latam, obiad zrobiłam, w międzyczasie jeszcze skoczyłam na szybko do sklepu (w końcu ja wiem, co mi potrzeba ;-) ), sernik już się piecze, a indyk właśnie rozpoczął proces marynowania :-) Na jutro :-D

Fajne uczucie, naprawdę :-)

Mam też już wyniki badań :-)

Ogólnie jest ok, ale wygląda na to, że mam przedawkowane leki na tarczycę ;-) FT4 minimalnie ponad normę. Ale luz, w poniedziałek endo, to wszystko się ustali :-)
    Morfologia o tyle, o ile ;-) Wiadomo, anemia-ale minimum poniżej normy :-) No i typowy obraz morfologii ciężarnej :-)
    Po raz pierwszy chyba badanie moczu bez niespodzianek :-D Wszystko ok :-D

Inso, dziękuję za wpisanie wizyty we środę :-)

iNso87, 83xxx, Butterfly 83, kehlana_miyu, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Właśnie znów dodałam buźkę i Patyniek znów usłyszałaby mój głosik.
    Ja wczoraj upiekłam pączki, a dzisiaj przyjechali teściowie do chorego syna i wnuka i przywieźli domową pizzę, placka, kabanoski, mandarynki, banany... Mniam mniam
    Ja miałam chyba z 15 pieluch przy synku i szły jak świeże bułeczki, bo Antoś strasznie ulewał i co kilka dni musiałam prać ciuszki i pieluchy, bo wciąż go przebierać musiałam. Dobrze, że miałam pełno ciuszkow od cioci i kuzyna męża.

patuniek86, 83xxx, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Mam 2wayfix :-D Pola do 4 roku będzie jeździć tyłem :-D

Rybka się piecze, bo dopiero wróciliśmy z zakupów :-) Wcześniej montowaliśmy półkę i zegar nad komodą :-) Więc kącik Poli technicznie jest gotowy ;-) W praktyce jeszcze parę rzeczy ;-)

Ja też zamówiłam bazę dzisiaj 2wayfix za 639,- w smykolandzie. Pół dnia siedziałam nad tym zamówieniem żeby się upewnić czy będzie pasowała do fotelika maxi cosi cabrio fix a potem do 2way pearl :)

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Patuniek prosze ;) rzucila mi sie odrazu w oczy,bo niedawno napisalas o wizycie. Butterfly tez juz Ciebie wpisalam. Ktos jeszcze?? :))

Ja obecnie u rodzicow na obiedzie.. Dziewczyny daly prezent na Dzien Babci i Dziadka,jutro jeszcze zajedziemy do Malza Mamy na obiad i tez wrecza bilet do kina.
    Mi ciezko jakos dzis siedziec. Niewyspana jestem jeszcze po tej parapetowce. Podejrzewam,ze zeby nie to,ze widzialam Malza polprzytomnego prawie to jeszcze bysmy siedzieli ale w pore zdazylam zareagowac,bo zwloki bym ciagnela..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 17:42

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nie tez dzisiaj dzień aktywności... do południa sprzątanie 200 m ogarnelam... placek upieczony sałatka zrobiona pranie jedno wyprasowane drugie wyprane... jeszcze mam dzieci siostry na noc takZe u nas wesoło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 18:05

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • mka87 Debiutantka

Wysłany: 19 stycznia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Przepraszam, ze się nie odzywałam, ale sporo sie u mnie dzieje a do tego cały czas normalnie pracuję (planuję do końca stycznia). Mimo wszystko cały czas Was podczytuję, żeby być na bieżąco.

U mnie czas leci szybko, po usg trzeciego trymestru pani doktor stwierdziła podejrzenie koarktacji aorty, więc od kilku tygodni martwię się czy wszystko ok. Co prawda doktor uspokajała nas, że to tylko podejrzenie i równie dobrze wszystko może być okej, ale oczekiwanie na kolejne badanie staje się już dość stresujące:( 28 stycznia mamy konsultacje u kardiologa od takich maluszków i zobaczymy, także trzymajcie proszę kciuki.

Poza tym ruszyliśmy z mężem z przygotowaniami - pokoik mamy odmalowany i umeblowany, większość rzeczy kupionych, zaczynam powoli prać i prasować ciuszki. Pokoik póki co zagracony, pod stertami sortowanych ubranek, które w najbliższym czasie będę układać w komodzie (czeka mnie wycieczka do ikea po organizery, żeby od razu zrobić to jak należy). Do kupienia zostają nam w zasadzie tylko rzeczy dekoracyjne takie jak lampki, może jakiś dywanik.. Do terminu jeszcze 6 tygodni, więc myślę, że spokojnie ogarniemy.

Mam nadzieję, że Maluch posiedzi grzecznie w brzuchu jak trzeba i że wszystko z serduszkiem okaże się ok. Póki co w tej sytuacji nie wiem gdzie i jak będę rodzić - być może nie będę miała wyboru i dostanę skierowanie do konkretnej placówki na cc. Jak coś będzie wiadomo to ogarnę torby do szpitala i pojedziemy zobaczyć porodówki (póki co nie byliśmy w wybranych szpitalach, bo nie wiemy czy mamy po co...).

Postaram się odzywać częściej! Pozdrowienia!

3jgxdqk34cst9g94.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mka - oby wszystko dobrze się skończyło-trzymam kciuki. Ale że Tobie chce się jeszcze pracować ;-)

W sprawie ZUS-chyba patkaaxx ma problem z wypłaceniem? Już nie pamiętam, naprawdę mam gąbkę z mózgu ;-)
    W każdym razie znalazłam taki króciutki artykulik ;-)

http://mrozowicz.pl/zus-wkracza-na-rynek-kabaretowy-nie-do-smiechu-tylko-beneficjentom-swiadczen/?fbclid=IwAR1PvgkNMQTNnfA0y9GHnHrJgI6BATcTCU5I_CS9uMC_C_xg5ESU4fgbaj0

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek dodzwoniłam się do Pan z Zusu kazała mi podać dane... cos tam sprawdzała powiedziała ze ma 30 dni na wypłacenie kasy a nagle na drugi dzień kasa była na koncie hehe

patuniek86, iNso87 lubią tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaaxx-no to super! :-) Bardzo się cieszę :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • mka87 Debiutantka

Wysłany: 19 stycznia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek - w sumie to mi sie nie chce, ale wole chodzić do pracy i mieć zajęcie niż siedzieć w domu i sie zamartwiać. Prace mam w porzadku i niespecjalnie stresującą, także przynajmniej mam kontakt z ludźmi no i troche gimnastyki umysłowej

3jgxdqk34cst9g94.png
  • mka87 Debiutantka

Wysłany: 19 stycznia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh i mi ucięło post w połowie... Patka dobrze, że koniec końców kasa się zgadza, szkoda tylko nerwów...

3jgxdqk34cst9g94.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka, trzymam kciuki za maleństwo. Oby wszystko było dobrze!

Kosz kupiony, także coś w końcu zrobiłam, A nie tylko gadam :-P

patuniek86, iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek mi endo mówił żeby się aż tak nie przejmować ft3 i ft4 bo to są normy dla osób, które nie przyjmują leków. Ja już w ogóle przestałam je oznaczać i dopóki TSH jest ok to jest dobrze :)

Ja na szczęście wczoraj wszystko wysprzątałam bo miałam dzisiaj wizytę koleżanki a teraz gotuje się rosołek na ogórkową. Tyle czasu za mną chodziła, że chyba będę jadła po nocy :D

Same artystki mamy na tym forum, bbeczka super a o misiu Macy to już nie wspomnę, rewelacja :)

Mka trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 20:05

Macy lubi tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka, ja się nie przejmuję-ważne, że tsh 1.7 :-) W poniedziałek ostatnia wizyta u endo przed porodem i zapas leków :-) A potem powolne wychodzenie z brania euthyrox :-D Mogę mieć to tsh 3.5-4.00, ciąży kolejnej nie planuję ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Enka, ja się nie przejmuję-ważne, że tsh 1.7 :-) W poniedziałek ostatnia wizyta u endo przed porodem i zapas leków :-) A potem powolne wychodzenie z brania euthyrox :-D Mogę mieć to tsh 3.5-4.00, ciąży kolejnej nie planuję ;-)
    Patuniek to tak jak ja. Wizyte u endo co prawda mam 8.02 i to bedzie ostatnia. Potem po porodzie delikatne schodzenie z euthoryxu. I pewnie tsh wroci do 3,3 jak zawsze. W sumie to mam taka nadzieje ;)
    A co do ft4 to w tej ciazy endo mi wogole nie wypisuje skierowania na to badanie. Tylko samo tsh. Nie wiem co mu sie odmienilo. Z Lena mialam nawet magnez i wapn chyba. Czy cus. No i te ft..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mka87 kciuki za maluszka!

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam dzisiaj komode wanienke z przewijakiem na facebook Marketplace. Znalazlam w poblizu, 20 min jazdy samochodem, bardzo dobrym stanie i oczywiscie cena dobra £25 (ok120zl) nowa taka kosztuje 80-90. Jak juz kupilam to sie teraz zastanawiam czy to byl dobry pomysl bo wanienka jest dosc mala i plytka. Czy moze ktoras ma cos w podobie i wie na jak dlugo to starczy?
    A w ogole to jaja byly, bo moj madry maz nie zaintetesowal sie jakie ma wymiary i czy wejdzie do auta, wiec najpierw do bagaznika probowal, a jeszcze zakupy byly w samochodzie to caly czas przekladal, potem na tylne siedzenie, potem jakos przez przod chcial. Juz myslalm ze trzeba do babki wrocic po jakies narzedzia zeby ja rozkrecic ale jakos moj MacGyver poradzil sobie kluczami od domu.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/871a42db1a72.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aeb1ccdfe8a8.jpg

Sorki ze przekrecone ale mam w tel normalnie w pionie, nie wiem czemu tak przekreca.

Butterfly 83, iNso87, Marza89, Makowe Szczęście, india lubią tę wiadomość

s9cmnt1.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Ja też zamówiłam bazę dzisiaj 2wayfix za 639,- w smykolandzie. Pół dnia siedziałam nad tym zamówieniem żeby się upewnić czy będzie pasowała do fotelika maxi cosi cabrio fix a potem do 2way pearl :)
    Świetną cenę upolowałaś za tą bazę! Miałaś jakiś dodatkowy rabat?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Świetną cenę upolowałaś za tą bazę! Miałaś jakiś dodatkowy rabat?

Tak samo uważam :-D Mi się wyświetla cały czas cena 799 zł, więc nawet z 5% rabatem za newsletter tyle nie wychodzi :-(
    Ja za swój dałam 700, a i tak jestem bardzo zadowolona z ceny ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ