MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Macy, wanienki dla niemowląt są małe i płytkie
Na zdjęciach głębokości nie widać dokładnie, ale długość wydaje się ok
W PL standardowe wanienki, np. tega, mają 84/86 cm lub 102/104 cm długości. Ja biorę tą mniejszą
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Zakład, że nie zaśniesz?
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Ja oglądałam film Motyl (Butterfly). Piękny i smutny zarazem. Ksztalcilam się w kierunku ludzi dotkniętych Alzheimerem i Parkinsonem. Choroby te są straszne, ale ze strony naukowej jakże fascynujące. A ludzie nimi dotknięci, tacy bezradni, bezbronni i potrzebujący miłości i troski... wzruszył mnie ten film, choć książka standardowo jakoś lepsza.
Przepraszam, że tak nie na temat wyskoczyłam.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Butterfly film z motylem to tylko Efekt motyla mi sie kojarzy. Ale dawno temu ogladalam ten film. Starsznie pogmatwany.
Ja mam obecnie dwie wanienkimyslalam,ze ta z przewijakiem to dostane mala a tu zonk,tez duza jak nasza hehehe. A mialam plan,ze teraz malej bedziemy uzywac,potem ze stelazem odsprzedamy za cos i zaczniemy uzywac naszej duzej wkladajac juz ja do wanny jak Lidia mialaby z 7msc. Hehe musze schowac do piwnicy ta od stelaza i przyniesc swoja.
Butterfly 83, Macy lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry w niedzielę.
Nudy....
Inso, co do wanienki, to dobrze, że poruszyłaś temat. Nie wiem w sumie co mam zrobić, bo wanienka mi potrzebna, ale raczej nie kupię w PL takiej jakbym chciała, bo średnio łatwo będzie mi ją zabrać do domu. No i nie wiem jak to ogarnąć.
Gdzie i za ile mogę kupić właśnie taką mniejszą wanienke, żebym mogła korzystać z niej te 2 msc powiedzmy...?
Z góry dzięki za Wasze cenne rady.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 08:46
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Ja też jeszcze nie mam wanienki bo wiele osób poleca mi te wiaderka a inne znowu mówią broń boszeeee wiaderko.... I weź tu się zdecyduj haha
Ja niestety nie pomogę Butterfly, też poczekam na Wasze opinieButterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Co do wanienki to zalezy czy chcesz stelaz? Jesli tak to musisz wanienke dopasowac do stelaza,tak jak Patuniek wspomniala sa dwa standardy wanienek,mniejsza i wieksza. Stelaze tez sa rozne. Jesli ma sie duzo miejsca to mozna odrazu duza ta wziac i tyle. Co do malej to w kazdym wiekszym dzieciecym sklepie sa wanienki
nawet w hipermarketach.
Jesli chodzi o wiaderko to ja sie nie znam. Chyba jestem staroswiecka w takich sprawach,bo balabym sie tak myc dzieckowogole jak widze na tlc w programach jak te niemowlaki sadzaja sobie na kolano to az mi niedobrze sie robi. Albo jak myja w kuchni w zlewie. Nie wiem,nie do przyjecia to dla mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 09:42
Macy lubi tę wiadomość
-
Marysia90 wrote:Zakład, że nie zaśniesz?
Ha! Nie dość, że zasnęłam (Pola okropnie kopała, więc z lekkimi trudnościami), to wstawałam tylko 2 razy w nocy i obudziłam się o 9!
Tylko dzisiaj ponowny spadek siłI ból pleców
Czemu w sumie się nie dziwię
Pola Róża
-
Hejo
. My za dużo miejsca nie mamy, ale stawiamy na wanienkę ze stojakiem i odpływem. Mamy w łazience niski brodzik i schylanie sie tak codziennie lub noszenie wanienki do innego pokoju jest dla mnie nie do pomyślenia. A tak stojak się złoży, a ona będzie stała w brodziku w dzień.
Troszeczkę się uruchamiam już. Mąż wczoraj malował, a ja chociaż leniwe zrobiłam na zapas na jakieś 2 dni z 2kg ziemniaków :p. Brzuch nie wariował, za to plecy ojojoj... ale przynajmniej miałam frajdę, że chociaż mogę nakarmić go podczas roboty.
patuniek86, Macy lubią tę wiadomość
-
patuniek86 brawo za wyniki!
oj jak się ma taki przypływ to naprawdę jest mega fajnie
mimoza podzielisz się przepisem na pączki? z chęcią bym zrobiła, a nie mam sprawdzonego. Pyszności przywieźli Dziadkowie
Kupiłam bardzo dużo tetry, bo chcę spróbować pieluchowania. Tylko u mnie nie będzie bardzo restrykcyjnie, na noc czy jak będziemy jechali gdzieś to chcę używać jednorazówek. Jak nie wyjdzie z pieluchowaniem, to się mocno nie przejmę i tak będę używała tetry wszędzie, na przewijak, jako prześcieradełko do wózka, do odbijania, wycierania itp.
iNso87 ja swoją co dwutygodniówkę przesunęłam, Mąż nie da rady być na wizycie. Nie chcę żeby przegapił dwie pod rząd
Ach Faceci
patkaaxx90 Boże 200m! Podziwiam! Jak naszą jedną czwartą Twojego posprzątam to mam wrażenie, że wyzionę ducha hhahahaa
mka87 trzymam kciuki za wizytę u kardiologa
Butterfly 83 który wybrałaś? Mnie też kusi kosz, one są takie piękneale są naszą dostawkę możemy na kółkach bardzo wygodnie przemieszczać z pomieszczenia do pomieszczenia, więc u mnie był by to niepotrzebny wydatek. Niestety
Co do wanienki to może wanienka składana stokke?? Widziałam ją na żywo używaną, myślałam na nią pod kontem wakacji. Później koleżanka mi powiedziała, żebym nie wydawała kasy, bo kilka dni to możemy zrobić tak, że ja będę w wannie Mąż poda mi Małą umyję ją, i on ją wytrze i ubierze i koniecale fajne rozwiązanie z tą stokke
enka90 w poprzednim tygodniu robiłam ogórkową, ale jak o niej napisałaś i tak mi się zachciałopycha zupa
Macy wanienka na wypasieMy kupiliśmy na stelażu też z przewijakiem, będziemy wstawiać do cieplutkiej łazienki i tam się pluskać i ubierać
My też nie mamy doświadczenia w tym pakowaniu do samochodu, dojdziemy do wprawy zobaczysz. Przed wakacjami, to będzie gimnastyka
Kleopatra słyszałam o wiaderku, podobno jest genialne, ale ja się bojęwiesz, masz wprawę z dziećmi to inaczej
patuniek86 widzisz czyli dzień pełen wrażeń, narobiłaś się i od razu spałaś jak suseł
patuniek86 lubi tę wiadomość
. -
Reniferra, ja mam od drzwi w łazience do umywalki 1 metr
Więc większa wanienka też by mi nie weszła
Wiadra do mnie nie przemawiają, dziecko trzeba podtrzymać przez kilka miesięcy, a jak siedzi w wodzie i wypełnia sobą całe wiadro, to jak je umyć? Czytałam też, że w tych stokke jest ciężki dostęp do miejsc intymnych
Ale u mnie też wanienka 84 cm na składanym stelażu i z odpływem-wanienka normalnie w brodziku, stelaż za pralkąZero miejsca na jakieś normalne rozwiązania
Sernik wczoraj upieczony, całą noc odstał w lodówce-pychaAle wygląda zwyczajnie, więc zdjęć nie wrzucam
Pola Róża
-
Dzieki wszystkim za opinie na temat wanienek:)
Ja nadrabialam dzisaj w nocy za Patuniek, chyba wypadl moj dyzor nocny:)
Kolo 23 rozbolalo mnie w okolicy zoladka, ale rozchodzil sie w rozne strony, taki skurczowy bol, nie moglam lezec ani siedziec, wzielam 2 nospy i espumisan na wszelki jakby to bylo od gazow. W koncu wstalam i robilam spacery po domu, juz myslalam o szpitalu ale wzielam paracetamol bo pewnie by pytali czy bralam i jakos po kolejnej godzinie zlagodnialo i bylam w stanie sie polozyc i jakos usnelam. Jakie saczescie jak sie obidzilam bez bolu.