X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia, śliczna Kruszyna <3

Ja już po wizycie, ale do położnej taka kolejka, że jeszcze czekam :-/ 10 kobiet, po wyjściu z gabinetu nawet kolejka mi nie uciekła ;-) Więc jeszcze jedna przede mną. Byłabym następna, ale jedna, która dopiero przyszła, szybciutko wbiegła do gabinetu i dupa. Siedzi od 15 minut...

Szyjką powinna wytrzymać :-) Pola, która spała dzisiaj bardzo długo, po przyłożeniu głowicy usg, natychmiast zaczęła fikać :-D I nie przestaje do teraz ;-)
    Luteinę i doraźnie no spa mam brać do 35 tc potem mogę już rodzić, wg lekarza ;-) Tylko 35 tc to 11 lutego, a gdzie gbs? Ja podziękuję, poczekam do tego 4 marca :-D

O magnez oczywiście zapomniałam zapytać, ale i tak muszę go brać na arytmię. A ciężko mi uwierzyć, że magnez zagłuszy lub wyciszy skurcze porodowe ;-)

No i kontrola za 2 tygodnie :-)
    A za miesiąc z wynikami badań hbs, hiv, hcv, kiła i toxo :-) Wtedy też bierzemy gbs za rogi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 10:46

Reniferra lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia jaka piekna buzka <3

Do mnie wlasnie Malza mego, brata ciotecznego Zona napisala,ze zaprasza po ubranka do siebie ;D umowilam sie na jutro do nich. I tak bedziemy jutro na miescie to pasi. Z Laura mamy zdjecie gipsu, potem dzieci zostana u moich rodzicow a my do pracy do Tesciowej skoczymy. Ma zejsc na dol do sklepu i kupic mi stanik do karmienia,bo akurat u Niej w firmie maja wybor bo szyja. I wtedy do nich na kawke i po ubranka :D Musze w podziece cos dzieciom dac. Tylko co? Hmm...

Makowe Szczęście, Katia89, india, mimoza, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • india Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia, ale slicznosci <3
    Ciesze sie, ze wszystko w porządku :)

Patuniek ja mam akcje z brzuchem juz od 16 tyg, ale do tej pory oprocz dyskomfortunns nic to nie wplywalo. Dopiero ostatnio ta szyjka tak nagle sie skrocila. Ale duze dawki prg, magnez i duzo odpoczynku towsrzysza nam od dawna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 23:00

enka90, 83xxx, Katia89, Anet85, iNso87, Ksiazka1, Sana, lkc, Kleopatra, Macy, Malutka_27, Izziee, Pikcia, Marza89, kehlana_miyu, mimoza, Ankakaranka87, Salsefia, Reniferra lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też widziałam w biedronce te torby ale były dziwnie drogie, coś koło 40-50zł, tak mi się przynajmniej wydaje. O, w sumie to chyba były te czyli jeszcze droższe http://www.biedronka.pl/pl/product,id,112153,name,torba-podrozna-na-kolkach

Kurde Patuniek masz rację, luty to faktycznie krótki miesiąc :D Strasznie szybko zleci :) Ja to będę tutaj siedzieć jak na szpilkach, wszystkie będziecie tulić już swoje maleństwa a ja na szarym końcu ^^ (oby)

Ikc przy pieluchowaniu wielorazowym właśnie nie zaleca się suszarki i suszenia na grzejniku :) Tak przynajmniej czytałam. Wiele tych otulaczy/wkładów musi wyschnąć samoistnie bo inaczej zmniejszają się ich właściwości chłonne/zwiększa się przepuszczalność. Ja już teraz mam momenty, że się pukam w czoło w co ja się pakuję z tymi pieluchami ale mam nadzieję, że to tylko kwestia przemęczenia się przez 1-2 tyg. i potem jakoś pójdzie.

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana mam nadzieję, że i u nas się sprawdzą.

lkc my mamy suszarkę na szczęście :D

Katia89 jaka piękna Kruszynka :D nie martw się, ma jeszcze czas na obrócenie się :)

patuniek86 też myślałam o tym magnezie, ale powiem szczerze odkąd go biorę a jest to naprawdę bardzo duża dawka, bo 300 mg to nie mam kłucia w szyjce ale też nie mam migren.
    A czemu boisz się rodzić bez gbs?

Katia89 lubi tę wiadomość

.
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczności :) A Twoja India to taka pyzunia <3

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, w 35 tc robi się posiew na gbs. W razie czego dostaje się w trakcie porodu antybiotyk. Ma to na celu uchronić dziecko przed zakażeniem. Wolę wiedzieć, czy gbs jest dodatni, czy nie ;-) W razie braku badań dostanę antybiotyk, ale zdecydowanie wolałabym uniknąć antybiotyków w takiej dawce, jeśli nie są potrzebne ;-) Tym bardziej w okresie połogowym, bo u mnie antybiotyk to zawsze grzybica...

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście gbs jest potrzebny żeby ewentualnie szybko podać maleństwu antybiotyk. U dzieciaczków zakażenie S. agalactiae jest bardzo niebezpieczne, na czele z sepsą i ZOMR.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 11:05

patkaaxx90, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka, Ty urodzisz w 38 tc, ja np. w 41 i się zamienimy miejscami ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha, nie nie ja z tych co narazie nie mają większych dolegliwości więc mogę chodzić w tej ciąży ile się da :D

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu nic nie przytyłam-65,6... Ale podobno wszystko ok i mam się nie martwić. I ciśnienie niskie 90/60

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alyeen Śliczny pajacyk, ja może też coś jeszcze dokupię, masakra już tyle mm ubranek, a nowe ciągle kuszą;-) Może faktycznie nie ma co przesadzać...
    Ja niestety też mam problem z hemoroidami, ale nie ma jakiejś tragedii. Grunt to duzo pić i na czczo pół szklani wody i 2 łyzki oleju lnianego plus cytryna – Az mnie obrzydzenie bierze na samą myśl, ale jak nie wezmę z 2 dni to później tak się męczę i hemoroidy wychodzą, dlatego piję tą miksturę, nie ma wyjścia.
    Patuniek W którym szpitalu rodzisz? Na Żwirki tak ?
    Ja byłam tam z męzem i sale faktycznie robią wrażenie. Byliś my w sobotę jeszcze w dwóch warszawskich szpitalach. Oczywiście będąc tam to tylko pogadałam z położną, zobaczyłam warunki, a kwestia lekarzy opieki jest generalnie zalezna od zmiany na którą się trafi.
    Starynkiewicza- warunki lokalowe tragiczne, 3 sale porodowe – jakby boksy bardzo małe , jedna łazienka na te 3 sale porodowe, stara, płytki pokruszone i śmierdząca pleśnia. Sale oddzielona jakby scianka, ale nie dotyka ona sufitu, wiec wszystko słychać…dojazd jak dla mnie tragiczny , zaparkowac nie ma gdzie, ale opieka ponoc bardzo dobra…. Dużym minusem jest, ze po cc jak lezy się na Sali pooperacyjnej to maz nie może być przy mnie…
    Bródnowski – duże przestronne sale porodowe z łazienką identycznie jak na Żwirki i Wigury. Warunki lokalowe dużo lepsze. Połozna się trafiła taka baba z jajem, ale z jej rozmowy wynikała, ze procedury sobie, a oni sobie, takie jakies miałam wrażenia.
    Dalej mam mętlik gdzie jechać….
    Katia Idia Śliczne maleństwa niech rośną zdrowo ;-), czasami obraz usg daje takie zniekształcenia..
    Ja odprawiłam dzisiaj ostatnich gości, teraz sprzątanie, ogarnianie pościeli itp….. Brzuch mnie częściej boli , jakby kluje dołem, czasami cały się napina, dobrze ze wizyta w piątek, bo boję się, że może szyjka się skraca… W pt.mam do pobrania GBS. Dzisiaj jeszcze przeprawa do Warszawy, mam z córcią kardiologa, ale mam nadzieję, że uda się usiąść, ostatnio w metrze też kobieta ok. 40 ustapiła mi miejsca. Mieszcze się jeszcze swoja kurtkę sprzed ciązy, tyle i widać w niej jak zaznacz się brzuszek ;-) Miło mi się zrobił, że jednak niektórzy WIDZĄ.Mogę chodzić ruszac sie, ale stac w zatłoczonym metrze jest jednak ciązko...
    Spokojnego dnia.....lutówki faktycznie się rozsypują;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 11:17

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję India:* Wszystkim Wam kochane dziękuję, jesteście mega wsparciem!!! <3

katia, jaka delikatna buzieńka!:)

Patuniek, świetnie że wszystko dobrze!

Inso a dzieci w jakim wieku?

India, śliczne maleństwo:) Mój synalek to taki podobny do męża, że szok. na ostatim zdjęciu to nawet zrobił taką niezadowoloną minę jak on;P

A czy któryś maluch leży poprzecznie?

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, rodzę na Żwirki :-) Mam blisko, w razie czego po fałszywym alarmie nawet pieszo wrócę do domu (i może tym wywołam poród :-D ).
    Innych szpitali nie zwiedzam, MSWiA omijać należy szerokim łukiem, a Madalińskiego nie zrobił na mnie pozytywnego wrażenia, kiedy trafiłam tam w 16 tc na IP... I jestem tak zniechęcona, że nawet nie rozważam tego szpitala ;-) Chociaż też jest bardzo blisko :-)

Anet85 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90 wrote:
    hahaha, nie nie ja z tych co narazie nie mają większych dolegliwości więc mogę chodzić w tej ciąży ile się da :D

Enka, właśnie te wychuchane, wydmuchane nafaszerowane w ciąży lekami często rodzą po terminie, czasem trzeba nawet wywoływać ;-) A te super-babki? Przychodzi termin i już :-) Więc nie nastawiaj się na tak dlugie oczekiwanie ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka ja też mam w planach wielopieluchowanie. Napisz jaką masz wyprawkę, bo ja się ciągle zastanawiam czy nie za mało ;p

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    Dziękuję India:* Wszystkim Wam kochane dziękuję, jesteście mega wsparciem!!! <3

katia, jaka delikatna buzieńka!:)

Patuniek, świetnie że wszystko dobrze!

Inso a dzieci w jakim wieku?

India, śliczne maleństwo:) Mój synalek to taki podobny do męża, że szok. na ostatim zdjęciu to nawet zrobił taką niezadowoloną minę jak on;P

A czy któryś maluch leży poprzecznie?
    Starsza 3,5 a mlodsza same pol ;) hehehe Dla Starszej to mam puzzle, modeliny rozne zestawy w sumie to co dla mojej Leny moge dac. Ale dla tej pol rocznej hm..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Anet, rodzę na Żwirki :-) Mam blisko, w razie czego po fałszywym alarmie nawet pieszo wrócę do domu (i może tym wywołam poród :-D ).
    Innych szpitali nie zwiedzam, MSWiA omijać należy szerokim łukiem, a Madalińskiego nie zrobił na mnie pozytywnego wrażenia, kiedy trafiłam tam w 16 tc na IP... I jestem tak zniechęcona, że nawet nie rozważam tego szpitala ;-) Chociaż też jest bardzo blisko :-)
    Żwirki ma bardzo dobre warunki - bardzo dobrze odebrałam ten szpital. Na Wołoskiej miałam nagłe cc, ale nie polecam tego szpitala . Madalińskiego byłam tam z poronieniem - generalnie tez ok. Tak to jest z tymi szpitalami, co osoba to opinia ;-)

patuniek86 lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Sana Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia, india - śliczne księżniczki :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie ja bym poczekała już do wtorku. Kiedyś słyszałam że jak się nie ufa swojemu lekarzowi to znaczy że trzeba go zmienić.
    My już więcej dzieci nie planujemy,Haha. Ale polecam duże rodziny ;p
    Czekam u endokrynologa i akurat był też diabetolog więc zapytałam o ten cukier na czczo i niestety dał mi insulinę. Mam brać na noc żeby obniżyć ta poranna. Mam nadzieję że ogarnę.
    Dziewczyny super zdjęcia z USG :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ