MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja zauważyłam ze jak nie mam drzemki w dzień to w nocy śpię jak susel nawet do wc wstaje raz j to nad ranem... za to moja córeczka dzisiaj postanowiła o 6 wstać a z reguły spi do 8. Wiec dzień zaczęliśmy wcześniej.. ja tez chyba zacznę o torbie do szpitala myśleć... wypiore jeszcze dwie koszule... i może w przyszłym tygodniu już skompletuje wszystko...
ostatnio jak cos zjem to mi niedobrze się robi nie wiem czemu a do tego zgada od wczoraj meczy...
Powodzenia na wizytach !!Miłosz
Honoratka
-
U mnie, Mąż miał dwa dni wolnego. Fajnie pobyć razem w domu
przez to się przestawiłam, bo o kładłam się o 23 i jakoś wierciłam się do północy, a później standard wstałam do Kotki obudziła się Cornelka zaczęła gimnastykę, no to nie zasnę. Jak zasnęła nie słyszałam kiedy wstał Mąż, wyrwał mnie z tak głębokiego snu. Spałabym chyba do południa, ale wolę się nie przestawiać i spać w nocy.
Dziś chcę poprasować resztę rzeczy, które uprałam. Więcej ubranek nie kupujęWczoraj przyszła do nas mata ship hop
cieszę się, że jest
Wczoraj Mąż mówi do Cornelki "Córeczko jesteśmy już gotowi
a Ty?" hahhaha
Aaaa i kupiliśmy pieluchy jednorazowe, jedną paczkę pampersów a drugą tych lidlowych. Nie mam pojęcia, które są najlepsze. Kiedyś słyszałam, że biedronkowe, ale tu niestety ich nie dostanę
Edit. A i dziś szkoła rodzenia! Nie możemy się doczekaćjest naprawdę super i mega się cieszę, że się zapisaliśmy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 08:32
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
. -
Butterfly, uprzejmie przypominam, zgodnie z naszą umową, że jutro w Lidlu są torby
Wczoraj w biedrze widziałam torba 35l. Nawet nie wiem, w jakiej cenie-bo tam coś takiego znaleźć, to jest luksusAle te 35l to takie maleństwo... Więc w Lidlu wezmę chyba torbę 47l, a nie 38l-pomimo 4 kieszeni...
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
patuniek86 wrote:Butterfly, uprzejmie przypominam, zgodnie z naszą umową, że jutro w Lidlu są torby
Wczoraj w biedrze widziałam torba 35l. Nawet nie wiem, w jakiej cenie-bo tam coś takiego znaleźć, to jest luksusAle te 35l to takie maleństwo... Więc w Lidlu wezmę chyba torbę 47l, a nie 38l-pomimo 4 kieszeni...
Ja jutro mam na paznokcie na 11, więc przed pojadę do Lidla.
Dziękuję Patuniek86! :-*
Tylko tak się zastanawiam.... mam kupić jedną czy dwie i mieć ogarnięta torbę do szpitala i na wyjście..hmmm.patuniek86 lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
patuniek86 no właśnie, bo mnie przeraża ta cena pampersów powiem szczerze. Myślę, że będę kupowała różne marki i testowała, które są najlepsze dla tyłeczka Naszej Królewny
W ciągu dnia planuję pieluchowanie wielorazowe
na noc pamp ale zobaczymy jak wyjdzie z tym
. -
Butterfly, no ja sama właśnie też nie wiem
Ale kupować 2 torby, to już dla mnie trochę za dużo
W końcu mam też walizki, m.in. zwykłe kabinówki. Więc na samo wyjście spakuję wszystko do walizki (łącznie z butami
), również rzeczy dla Poli
Pola Róża
-
Magia
W metrze tylko trochę ciasno, stać się da bez ścisku. Z reguły czekam stację lub dwie i miejsce się zwalnia. A teraz? Stoję grzecznie, jakaś starsza Pani (stojąca z mężem) mnie zauważyła z połowy wagonu. Wysłała męża, ten puknął jakiegoś młodego gościa siedzącego przy mnie i pokazał na mnie
Wiecie co? Jakoś tak strasznie miło mi się zrobiło
Makowe Szczęście, iNso87, Sana, india, enka90, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Makowe Szczęście wrote:U lutówek już tak gorąco, zaraz zacznie się i u nas
Makowe, tfu, tfu! U nas w połowie lutego ma się zacząć, bez jakiś wczesnych akcji
Tylko luty to taki krótki miesiąc...Makowe Szczęście, lkc, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
patuniek86 wrote:Makowe, tfu, tfu! U nas w połowie lutego ma się zacząć, bez jakiś wczesnych akcji
Tylko luty to taki krótki miesiąc...zawsze te pare dni szybciej moze bedzie wydawalo sie,ze wychodzi Dziecie
Ja sie pakuje i sama nie wiem co jeszcze wlozyc? Niby liste mamy ale nie wiem czy to wszystko? Hmmm... -
patuniek86 brak słów na tych ludzi
Masz racjęmoja będzie donoszona 13 lutego
ale mamy dziewczyny ze wcześniejszymi terminami, więc myślę że może się coś dziać i od 6 lutego
Ciekawe kto zajmie podium. Powiem szczerze, że zawsze lubiłam być egzaminowana pierwsza i teraz też bym chciała
ale teraz wybiera Panienka z pod mojego Serduszka
klamka, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
. -
Delvila moj brzuch w kolko twardy jak kamien. Najlepiej dziala na niego leżenie
Fajny pomysł z tymi pamiatkowymi książkami. Tez bym z chęcią taka zobaczyla z mijego dziecinstwa
Co do drugiego dziecka powiem Wam, ze sama ju o tym myślę. Ta ciaza to cud, w który nadal ciezko mi uwierzuc, po 5 latach walki. Wiem, ze pewnie najkorzystniej byloby zacząć strania niedługo po porodzie. Ale z druiej strony jakby w razie nastał drugi cud to ja chyba takiej malutkiej dwojki nie ogarne :p
Ja zaselam ok. 1 obudzialam sie o 3.30 na siusi i wyspana. Dlugo mi zajelo zanim znowu zasnęłam, ale obudzilam sie dopiero o 7.30
-
Dzień dobry
ale miałyścir wczoraj wenę
ledwo nadrobiłam
Cieszę się, że wieści z wizyt dobre
Makowe, u nas przy Julce te lidlowskie Lupilu sprawdziły się najlepiej, nawet lepiej niż Pampersy. Dady mi nie pasowały, bo one takie grubsze, a te Lupilu cienkie a chłonnetakże teraz jeśli malutkiej podpasują, to też z nich będziemy korzystać.
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Julia07.2015
-
Makowe Szczęście wrote:patuniek86 brak słów na tych ludzi
ale mamy dziewczyny ze wcześniejszymi terminami, więc myślę że może się coś dziać i od 6 lutego
Ciekawe kto zajmie podium. Powiem szczerze, że zawsze lubiłam być egzaminowana pierwsza i teraz też bym chciała
Ja nie narzekam, bo w razie czego po prostu proszę o ustąpienie miejscaAle strasznie miło mi się zrobiło, kiedy wysłany mąż popukał w ramię tego chłopaka
W sumie, to i jej podziękowałam
Z daleka, kiwnięciem głowy i bezgłośnie wypowiedzianym "dziękuję"
Pola Róża
-
A my nadal nie mamy kupionego auta
i za brdzo nie mam sił aby umawiac sie na oglądanie. Ech...
Lwie z maluchem na pewno wszystko jest dobrze, a tak jak piszesz ma predyspozycje by byc większym bobasem po rodzicach
Nasza Pola to też kluseczka, niby w normie ale jednak z tych wiekszych dzieci
Jezeli chodzi o Twój spokoj to pamiętaj, ze hest bezcenny ale czy na pewno wykuzujesz po kolejnych pomiarach (wizycie). Wydaje mi sie, ze jestws w rękach dobrego specjslisyu i gdyby byl choc cien watpliwosci, ze cos jest nie tak lekarka podjelaby jakies kroki. Ussy do gory! :*
A wlasnie dziewczyny czy ilosc wciąganych słodyczy może miec wpływ na wage malucha?
-
Mi po raz kolejny ostatnio przeszła przez mysl opcja pieluchowania wielorazowego, ale mowie do meza.. bez suszarki to ciemno takie coś widze. Nawet latem w zwykla tetre wartoby bylo zawijac Mala. Wtedy już nie Bedzie miliona kup dziennie wiec te pieluchy by byly przede wszystkim zasikane. U nas koszt jednorazowek na bank będzie dość duży, bo ja nie potrafię dziecku nie zmienić chocby trochę zasikanej pieluchy- skoro ja czuje że jest mokra to dziecko tez.Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
India, ja też miałam takie akcje z twardnieniem-ale w dwudziestym-którymś tygodniu. Luteina dopochwowa, no spa i leżenie. Bo nawet wstanie do toalety powodowało skurcze.
U mnie się uspokoiło (o tyle, o ile), ale mam nadzieję, że i u Ciebie będzie lepiej
Inso, no właśnie krótki miesiąc i tak nie wiadomo, czy się cieszyć, czy jeszcze bardziej przerażaćPola Róża
-
Dzień dobry Ciocie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4799be9d977.jpg
Wczoraj późno wróciłam i już nie miałam siły na nic.
U małej wszystko w jak najlepszym porządku. Nic na szczęście nie wyrosło i jest 100% dziewczynkadalej siedzi główka pod zebrami wiec to co się co chwilę wypycha to mała główka
Wszystkie przepływy są dobre, serduszko pięknie pracuje, nie było do czego się doczepic. Paluszki wszystkie liczyliśmy, nerki w porządku, bardzo się cieszęwaga 1600g, także chyba nie będzie duża
patuniek86, 83xxx, Ksiazka1, india, iNso87, Makowe Szczęście, enka90, Anet85, Sana, Kleopatra, Malutka_27, Izziee, Pikcia, lkc, Butterfly 83, Marza89, kehlana_miyu, mimoza, Ankakaranka87, Salsefia, Reniferra lubią tę wiadomość
-
Makowe Szczęście wrote:patuniek86 brak słów na tych ludzi
patuniek86, lkc lubią tę wiadomość