X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja zauważyłam ze jak nie mam drzemki w dzień to w nocy śpię jak susel nawet do wc wstaje raz j to nad ranem... za to moja córeczka dzisiaj postanowiła o 6 wstać a z reguły spi do 8. Wiec dzień zaczęliśmy wcześniej.. ja tez chyba zacznę o torbie do szpitala myśleć... wypiore jeszcze dwie koszule... i może w przyszłym tygodniu już skompletuje wszystko...

ostatnio jak cos zjem to mi niedobrze się robi nie wiem czemu a do tego zgada od wczoraj meczy...

Powodzenia na wizytach !!

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie, Mąż miał dwa dni wolnego. Fajnie pobyć razem w domu :) przez to się przestawiłam, bo o kładłam się o 23 i jakoś wierciłam się do północy, a później standard wstałam do Kotki obudziła się Cornelka zaczęła gimnastykę, no to nie zasnę. Jak zasnęła nie słyszałam kiedy wstał Mąż, wyrwał mnie z tak głębokiego snu. Spałabym chyba do południa, ale wolę się nie przestawiać i spać w nocy.

Dziś chcę poprasować resztę rzeczy, które uprałam. Więcej ubranek nie kupuję :) Wczoraj przyszła do nas mata ship hop :) cieszę się, że jest :) Wczoraj Mąż mówi do Cornelki "Córeczko jesteśmy już gotowi :) a Ty?" hahhaha
    Aaaa i kupiliśmy pieluchy jednorazowe, jedną paczkę pampersów a drugą tych lidlowych. Nie mam pojęcia, które są najlepsze. Kiedyś słyszałam, że biedronkowe, ale tu niestety ich nie dostanę :/

Edit. A i dziś szkoła rodzenia! Nie możemy się doczekać :D jest naprawdę super i mega się cieszę, że się zapisaliśmy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 08:32

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, uprzejmie przypominam, zgodnie z naszą umową, że jutro w Lidlu są torby :-D

Wczoraj w biedrze widziałam torba 35l. Nawet nie wiem, w jakiej cenie-bo tam coś takiego znaleźć, to jest luksus ;-) Ale te 35l to takie maleństwo... Więc w Lidlu wezmę chyba torbę 47l, a nie 38l-pomimo 4 kieszeni...

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, najlepsze pieluszki to takie, które nie podrażniają, nie uczulają, nie przeciekają i nie kosztują fortuny :-) Które to będą dla Was, to się okaże :-)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Butterfly, uprzejmie przypominam, zgodnie z naszą umową, że jutro w Lidlu są torby :-D

Wczoraj w biedrze widziałam torba 35l. Nawet nie wiem, w jakiej cenie-bo tam coś takiego znaleźć, to jest luksus ;-) Ale te 35l to takie maleństwo... Więc w Lidlu wezmę chyba torbę 47l, a nie 38l-pomimo 4 kieszeni...

Ja jutro mam na paznokcie na 11, więc przed pojadę do Lidla.
    Dziękuję Patuniek86! :-*
    Tylko tak się zastanawiam.... mam kupić jedną czy dwie i mieć ogarnięta torbę do szpitala i na wyjście..hmmm.

patuniek86 lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 no właśnie, bo mnie przeraża ta cena pampersów powiem szczerze. Myślę, że będę kupowała różne marki i testowała, które są najlepsze dla tyłeczka Naszej Królewny :P W ciągu dnia planuję pieluchowanie wielorazowe :) na noc pamp ale zobaczymy jak wyjdzie z tym :)

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, no ja sama właśnie też nie wiem ;-) Ale kupować 2 torby, to już dla mnie trochę za dużo ;-) W końcu mam też walizki, m.in. zwykłe kabinówki. Więc na samo wyjście spakuję wszystko do walizki (łącznie z butami ;-) ), również rzeczy dla Poli :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U lutówek już tak gorąco, zaraz zacznie się i u nas :D

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia :-) W metrze tylko trochę ciasno, stać się da bez ścisku. Z reguły czekam stację lub dwie i miejsce się zwalnia. A teraz? Stoję grzecznie, jakaś starsza Pani (stojąca z mężem) mnie zauważyła z połowy wagonu. Wysłała męża, ten puknął jakiegoś młodego gościa siedzącego przy mnie i pokazał na mnie :-D Wiecie co? Jakoś tak strasznie miło mi się zrobiło :-)

Makowe Szczęście, iNso87, Sana, india, enka90, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    U lutówek już tak gorąco, zaraz zacznie się i u nas :D

Makowe, tfu, tfu! U nas w połowie lutego ma się zacząć, bez jakiś wczesnych akcji :-)

Tylko luty to taki krótki miesiąc...

Makowe Szczęście, lkc, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Makowe, tfu, tfu! U nas w połowie lutego ma się zacząć, bez jakiś wczesnych akcji :-)

Tylko luty to taki krótki miesiąc...
    Patuniek no i dobrze,ze krotki bo ja sfiksuje :D zawsze te pare dni szybciej moze bedzie wydawalo sie,ze wychodzi Dziecie ;)

Ja sie pakuje i sama nie wiem co jeszcze wlozyc? Niby liste mamy ale nie wiem czy to wszystko? Hmmm...

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 brak słów na tych ludzi :/

Masz rację :D moja będzie donoszona 13 lutego :) ale mamy dziewczyny ze wcześniejszymi terminami, więc myślę że może się coś dziać i od 6 lutego :D Ciekawe kto zajmie podium. Powiem szczerze, że zawsze lubiłam być egzaminowana pierwsza i teraz też bym chciała :P ale teraz wybiera Panienka z pod mojego Serduszka <3

klamka, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

.
  • india Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delvila moj brzuch w kolko twardy jak kamien. Najlepiej dziala na niego leżenie ;)

Fajny pomysł z tymi pamiatkowymi książkami. Tez bym z chęcią taka zobaczyla z mijego dziecinstwa :)

Co do drugiego dziecka powiem Wam, ze sama ju o tym myślę. Ta ciaza to cud, w który nadal ciezko mi uwierzuc, po 5 latach walki. Wiem, ze pewnie najkorzystniej byloby zacząć strania niedługo po porodzie. Ale z druiej strony jakby w razie nastał drugi cud to ja chyba takiej malutkiej dwojki nie ogarne :p

Ja zaselam ok. 1 obudzialam sie o 3.30 na siusi i wyspana. Dlugo mi zajelo zanim znowu zasnęłam, ale obudzilam sie dopiero o 7.30 :)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) ale miałyścir wczoraj wenę :D ledwo nadrobiłam :D

Cieszę się, że wieści z wizyt dobre :)

Makowe, u nas przy Julce te lidlowskie Lupilu sprawdziły się najlepiej, nawet lepiej niż Pampersy. Dady mi nie pasowały, bo one takie grubsze, a te Lupilu cienkie a chłonne :) także teraz jeśli malutkiej podpasują, to też z nich będziemy korzystać.

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:

Masz rację :D moja będzie donoszona 13 lutego :) ale mamy dziewczyny ze wcześniejszymi terminami, więc myślę że może się coś dziać i od 6 lutego :D Ciekawe kto zajmie podium. Powiem szczerze, że zawsze lubiłam być egzaminowana pierwsza i teraz też bym chciała :P ale teraz wybiera Panienka z pod mojego Serduszka <3

Ja nie narzekam, bo w razie czego po prostu proszę o ustąpienie miejsca ;-) Ale strasznie miło mi się zrobiło, kiedy wysłany mąż popukał w ramię tego chłopaka :-) W sumie, to i jej podziękowałam :-) Z daleka, kiwnięciem głowy i bezgłośnie wypowiedzianym "dziękuję" :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • india Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nadal nie mamy kupionego auta :/ i za brdzo nie mam sił aby umawiac sie na oglądanie. Ech...

Lwie z maluchem na pewno wszystko jest dobrze, a tak jak piszesz ma predyspozycje by byc większym bobasem po rodzicach :)
    Nasza Pola to też kluseczka, niby w normie ale jednak z tych wiekszych dzieci ;)
    Jezeli chodzi o Twój spokoj to pamiętaj, ze hest bezcenny ale czy na pewno wykuzujesz po kolejnych pomiarach (wizycie). Wydaje mi sie, ze jestws w rękach dobrego specjslisyu i gdyby byl choc cien watpliwosci, ze cos jest nie tak lekarka podjelaby jakies kroki. Ussy do gory! :*

A wlasnie dziewczyny czy ilosc wciąganych słodyczy może miec wpływ na wage malucha?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po raz kolejny ostatnio przeszła przez mysl opcja pieluchowania wielorazowego, ale mowie do meza.. bez suszarki to ciemno takie coś widze. Nawet latem w zwykla tetre wartoby bylo zawijac Mala. Wtedy już nie Bedzie miliona kup dziennie wiec te pieluchy by byly przede wszystkim zasikane. U nas koszt jednorazowek na bank będzie dość duży, bo ja nie potrafię dziecku nie zmienić chocby trochę zasikanej pieluchy- skoro ja czuje że jest mokra to dziecko tez.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, ja też miałam takie akcje z twardnieniem-ale w dwudziestym-którymś tygodniu. Luteina dopochwowa, no spa i leżenie. Bo nawet wstanie do toalety powodowało skurcze.
    U mnie się uspokoiło (o tyle, o ile), ale mam nadzieję, że i u Ciebie będzie lepiej :-)

Inso, no właśnie krótki miesiąc i tak nie wiadomo, czy się cieszyć, czy jeszcze bardziej przerażać :-D

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Ciocie :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4799be9d977.jpg

Wczoraj późno wróciłam i już nie miałam siły na nic.
    U małej wszystko w jak najlepszym porządku. Nic na szczęście nie wyrosło i jest 100% dziewczynka :) dalej siedzi główka pod zebrami wiec to co się co chwilę wypycha to mała główka :)
    Wszystkie przepływy są dobre, serduszko pięknie pracuje, nie było do czego się doczepic. Paluszki wszystkie liczyliśmy, nerki w porządku, bardzo się cieszę :) waga 1600g, także chyba nie będzie duża :)

patuniek86, 83xxx, Ksiazka1, india, iNso87, Makowe Szczęście, enka90, Anet85, Sana, Kleopatra, Malutka_27, Izziee, Pikcia, lkc, Butterfly 83, Marza89, kehlana_miyu, mimoza, Ankakaranka87, Salsefia, Reniferra lubią tę wiadomość

age.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:

Ktora pierwsza to pierwsza ale najlepsze bedzie to,ktora pierwsza bedzie ale Marcowa Mama hehe czyli 1.03 ktora urodzi :D

patuniek86, lkc lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ