X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Mój maluszek jakoś dzisiaj się rusza na samym dole mam czasami wrażenie jakby skrobał rączka po moich pachwinach. Ale dziwne uczucie ... hehe.

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaaxx, Pola uwielbia moje prawe biodro, więc doskonale Cię rozumiem :-D Chociaż po jakimś czasie takie smyranie i drapanie w jednym miejscu też męczy ;-)

No dobra z gołąbki się duszą, ziemniaki nastawione, akurat będą też do faeszu na ruskie.
    Któraś z Was ostatnio piekła chałkę-tak po mnie łaziła, że ciasto sobie aktualnie wyrasta :-) Będzie do mleka na wieczór z miodem i masełkiem :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek idę o zakład, że dziś przespisz cała noc :D

patuniek86 lubi tę wiadomość

.
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. U mnie wszystko ok, wyniki dobre, na usg też wszystko w porządku tylko Laura to kruszynka bo waży 2290. Mam nadzieję, że doczekam marca, niech mała sobie spokojnie rośnie :)
    Pytałam też o magnez i mam odstawić dopiero w 38tc.

Marza89, patkaaxx90, patuniek86, iNso87, Pikcia, Kleopatra, kehlana_miyu, Anet85, Butterfly 83, 83xxx, Makowe Szczęście, Reniferra, Ankakaranka87, india, Sana lubią tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wiecie,ze do lutego tydzien zostal? :D ja dopiero sie zorientowalam hahaha ;D no moze dzien wiecej ale mimo wszystko od jutra to juz TYLKO tydzien prawie ;)

Edit.
    I kolejna lutowka szykuje sie wlasnie do szpitala.. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 17:43

patuniek86, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na lutym kolejna jedzie do szpitala z rozwarciem <3

Izzie, super wieści :-) Oby same takie Cię czekały :-)

Makowe-oby ;-)

Inso-zestresowałaś mnie już oficjalnie :-D

iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ja z tego stresu to wlasnie leze w wannie na relaksie ze swieczkami i radiem ;p ;D i tak przypominam sobie jak ze skurczami lezalam od 18 do 2 w nocy. Dobrze,ze skory nie zrzucilam hahha tyle sie moczylam ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się cały czas wydaje, że to jeszcze sporo czasu do porodu, może dlatego, że mam termin na koniec marca, więc nawet gdybym rodziła w 37 lub 38 tc to jeszcze ponad 6-7 tygodni :) No i mam teraz tuż przed zwolnieniem najbardziej intensywny okres w pracy w roku, więc jeszcze się mentalnie nie przestawiłam :D

4 lutego zaczynam wreszcie zwolnienie (choć na pewno w jakimś stopniu będę jeszcze pomagać w pracy, ale to już z domu i na moich warunkach) i przeraża mnie trochę lista rzeczy do zrobienia! Zaczynając od generalnego sprzątania, bo mieszkanie ostatnio jest kompletnie zapuszczone. Ja po pracy jestem jak zwłoki, a mąż ogarnia synka, żebym ja mogła odpocząć, więc sprzątanie jakoś tak spadło na dno listy priorytetów. A na początku marca przyjeżdżają z wizytą tesciowie, więc ogarnąć trzeba :D Do tego planuję zakup paru mebli, sprzedaż innych i naszego starego auta, pranie ubranek, konczenie wyprawki... Coś czuję, że w lutym nie dam rady odpocząć :D

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole to po porodzie znowu bede musiala gina szukac gdzies. Ta na nfz do ktorej jeszcze chodze nie wypisuje tabsow anty hehehe wogole klinika jest nastawiona na naprotechnologie wiec chyba im nie wypada.
    A z kolei jesli bede rodzic prywatnie to po same tabsy nie bede potem chodzil prywatnie.

W sumie wiecie znalazlam jeszcze jeden plus na rodzenie prywatne. Po porodzie mam 6tygodni tam gina w cenie i chociaz moze bede spokojna o swoja blizne i srodek.. bo ta to po porodzie pewnie mi tego nie sprawdzi hmmm.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana rzeczywiscie inaczej jakos jak sie ma termin pod koniec. Ja od jutra rowne 6tygodni mam ale do terminu :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso a zdradzisz ile kosztuje poród prywatnie? Rodzisz u Arciszewskich czy na Parkowej? Ja się zastanawiam nad wykupieniem pokoju bo cały czas nie jestem zdecydowana który szpital, a tak jak wykupie to męża będę mieć cały czas obok.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow podziwiam za gołąbki! Ja na razie przyjęłam strategię, że gotując na codzień obiady nadające się do mrozenia robię po prostu od razu więcej i ze 2 porcje mroze. Pierogow mam zamiar kupić zapas bliżej marca ;)
    Ja niby termin też mam na koniec miesiąca, ale synek poprzednio mnie zaskoczył 3 tyg wcześniej, więc tym razem wolę się na to przygotować ;) i jakoś tak lepiej się czuje wiedząc, że wszystko będzie gotowe. Chociaż i tak mam nadzieję, że mała nie będzie się tak spieszyć, niech siedzi w brzuszku jak najdłużej :)

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czekać kiedy u nas się rozkręci...my dopiero wróciliśmy do domu...nowe soczewki corci odebrane, u kardiologa ok ma tylko niewinny szmer, który może wskazywać na strunę w sercu, co nie jest groźne. Wystraszyłam się znowu dzisiaj bo złapał mnie skurcz brzucha od dołu do góry i trzymał, tak,że musiałam iść baaardzo powoli. Może to skurcze przepowiadające,sama nie wiem. Teraz się położyłam i jest lepiej.
    patuniek czy Ty gołąbki później pasteryzujesz w słoikach czy zamrażasz ? Ja też myślałam, aby zrobić gołąbki, ale mrożone jakoś nie smakują, a w słoikach nigdy nie wekowalam.? Ja zrobiłam słoiki 0,5l bigosu i fasolki po bretońsku. Byla na dni babci teściowa i przywiozła pierogi ruskie z 2 porcję, a miałam robić na feriach. Może zrobię soczewicą. Może jeszcze jakiś gulasz zrobię i zamroże i jeszcze z 2 skoki zupy pomidirowej- ale z tym musze poczekać bo raczej długo mi nie postoi. Z dietą matki karmiącej to już uczulala mnie położna, że takiej popostu nie ma. Ja z córcia zaczynałam od rosołu i ryzu z jabłkami mniammm.
    Jutro idę do Lidla zobaczę torby i zdecyduje czy kupić, zaciskam pośladki i się pakuje...
    Iziee gratuluję udanej wizyty niech córcia ładnie rośnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 19:29

Izziee lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że wizyty udane :-)))
    Ja zaczynam powoli ruszać z wyprawką, zamówienie w Gemini zrobione, kosz przyjdzie jutro lub najdalej w piątek, jutro jadę do Lidla po torbę- Patuniek86 dzięki jeszcze raz za przypomnienie :-*. No i biorę się od jutra za prasowanie i już jestem blisko końca prania ubranek dla Zosienki. :-)
    Także jest mały postęp. Dziś dostałam email z Rossmann, żeby się zgłosić po olejek na rosnący brzuszek za grosz.
    GBS mam już zrobione, na ostatniej wizycie pobrał mi gin i zaraz na drugi dzień miałam wynik.

EDIT co do hemoroidów to absolutnie nie tylko od zaparc, bo ja takowych nie miałam i nie mam A od dwóch dni niestety doskwiera mi ten problem. A wody pije bardzo dobrze, bo min. 1.5l dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 19:34

patuniek86 lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, nigdy nie przechowywałam gołąbków na później, więc nie wiem, jak smakują mrożone ;-) Ale pewnie właśnie będę je mrozić :-) A wyszły pyszne, obsmyczyłabym ich ze 3 sztuki, ale trochę mi szkoda ;-)
    Jak na razie jeszcze stygną, garnek długo trzyma ciepło :-)

A i chałka wyszła boska :-) Jeszcze ciepłą posmarowałam masłem :-) No niebo w gębie :-D

india lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak mrożone gołąbki nie są już takie smaczne ja kiedyś zamroziłam na próbę, owszem można zjeść, ale najlepsze są na świeżo ;-)) mniam.
    Z chałką to mi zrobiłaś smaka taka z masełkiem i dżemem jabłkowym ;-))

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Madziakk Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Byłam dziś u lekarza i się trochę przestraszyłam. Na ktg wyszły mi skurcze na poziomie 60-65...
    W ciągu pół godziny chyba 3 razy mi twardnial brzuch no i to były te skurcze. Ja myślałam cały czas że to mały się wypycha A tu taka niespodzianka... na dole na szczęście wszystko pozamykane mam odpoczywać i brać magnez. Ale akcja się może rozpocząć w każdej chwili u mnie..mam nadzieję że jakoś się to uspokoi i dotrzymam do terminu cesarki.

zem3i09kgh136z79.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee wrote:
    Inso a zdradzisz ile kosztuje poród prywatnie? Rodzisz u Arciszewskich czy na Parkowej? Ja się zastanawiam nad wykupieniem pokoju bo cały czas nie jestem zdecydowana który szpital, a tak jak wykupie to męża będę mieć cały czas obok.
    Izziee Arciszewskich jakos nie trawie odkad z Lena poszlam na Usg polowkowe prywatnie. Jakis mam niesmak i tak mi zostalo. Widzialam,ze tam porod od 1.02 kosztuje 3500 a na Parkowej chyba 2600. Chodzi o cc oczywiscie. Podpieram sie cennikami w necie. Nie wiem jaka jest doplata,jak Malz razem jest na nocke w pokoju.

Izziee lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Inso. W sumie tak z ciekawości pytam jak to tam wygląda, teraz mam trochę za daleko do Białego :)
    No i mam nadzieję na sn, ale zobaczymy jak to będzie.

Dziewczyny boli Was szyjka w trakcie badania? Bo kurczę już drugi raz przy badaniu mnie bolało, a lekarz mi mówił, że stara się być delikatny. Nawet nie chcę myśleć o bólu przy masażu szyjki..

iNso87 lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mi dzisiaj cos twardnieje brzuch a raz mnie złapał skurcz ze aż promieniował na plecy...kurczę pierwszy raz aż tak poczułam..

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ