X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia super zdjęcia.
    Mąż mi zrobił pierwszy zastrzyk z insuliny.
    Ja całe szczęście nie ma hemoroidów.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra, oj pewnie że od razu lepiej jak ktoś rozumie Twój ból i zna go z autopsji; i że tak możemy sobie wspólnie ponarzekać i się pozalic sobie ;-)

Salsefia, No właśnie mi tak sobie wylazl i jest I boli, bez zaparć itp. A jakie czopki masz, bo dopiero jutro kupię, albo w piątek na wizycie powiem dr niech coś mi przepisze.

Elcia, fotki bardzo ładne. Fajna pamiątka zdecydowanie! :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 07:54

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Oj ja to miałam okres ostatnio w grudniu 2016 więc już ponad dwa lata nie miałam. Miałam taki okres, że miałam mega bóle. Tabletki nie pomagały, wymiotowałam, słabiłi mnie... Później coś tam się podleczyłam i było znośnie. Chociaż tabletki jak co pomagały. Skurcze w pierwszej fazie były dla mnie mniej bolesne niż ten ból przy okresie.

Zdjęcia bobasków cudne.

Całe szczęście, że chociaż hemoroidy mnie ominęły. Współczuję Wam.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne zdjęcia maluszków ;-)

Elcia super zdjęcia z sesji, będzie pamiątka;-) my swoją mamy w sobotę ;-)

U mnie niestety pojawiły się hemoroidy i to dość bolesne ponieważ miałam problem z zaparciami ;-/ lekarz najpierw przepisał mi maść i czopki z apteki a teraz dostałam takie robione na receptę i nie powiem bo drogie ale przez ostatnie dni nie wiem co to hemoroidy ;-) jest o wiele lepiej.
    Odnośnie brzuszka i twardnienia to też często mi się stawia, mam brać no spe 2 razy dziennie ale to chyba mało mi pomaga ;-/ muszę o tym porozmawiać z gin ;-/
    U nas w szpitalu są pojedyncze salę po porodzie ale nie ma możliwości zarezerwowania ich ;-( A z chęcią bym skorzystała;-)

Piszecie tak dużo że ciężko Was wszystkie nadrobić ;-) staram się wieczorami czytać a w ciągu dnia ogarniamy z mężem mieszkanie żeby ma koniec lutego było gotowe ;-) I już na swoim w trójkę ;-)

Dobranoc ;-*

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra, przykro mi, że jednak ta insulina potrzebna. Na szczęście już bliżej niż dalej do końca ciąży.

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Ale! Słyszałam, że po porodzie okres już nie jest tak bolesny i to u mojej siostry się np sprawdziło
    U mnie niestety sie nie sprawdzilo moze dlatego,ze mialam cc? Nie wiem..zeby nie tabsy anty to przy owulacji nawet umieram...

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia90 wrote:
    Patuniek, przeszło trochę?

Aż się boję jak podglądam wątek lutowy...

Myślicie, że jak miałam zazwyczaj bardzo bolesne miesiączki to mogę liczyć na mniejsze bóle porodowe czy wrecz przeciwnie? :D
    Mialam straszne miesiaczki z bolami ud w tle i porod tez mialam taki bolesny. Z krzyza mialam skurcze to wogole kosmos byl niestety..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam moje sny w czasie wokół pełni. Wczoraj śniło mi się, że razem z przyjaciółką śpiewałyśmy na scenie z Michałem Wiśniewskim tą piosenkę "a wszystko to bo ciebie kocham" i miałam w głowie tylko, żeby słów nie zapomnieć, bo to przecież gwiazda takiego formatu (;))! A kiedy on pochwalił mój głos, to zaczęłam tak strasznie fałszować i było mi głupio :(.

Dzisiaj natomiast sen był o tym, jak Maja robi przewrót w brzuchu taki, że z jednej strony zrobiła się taka wielka wypukłość jak tuż przed porodem obcego. Okazało się, że obróciła się nóżkami do dołu a mi wyszedł rozstęp na cały brzuch przez to.

Mózg i podświadomość to fascynujące formy ;).

Butterfly 83, Makowe Szczęście, lkc, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w rozpoczetym 35tc <3 Jeszcze msc i moge rodzic ;)
    Za tydzien 9msc zaczynam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 07:20

Butterfly 83, Marza89, Makowe Szczęście, Katia89, lkc, Sana, india, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, już za 3 tygodnie możemy rodzić ;)

Butterfly 83, iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renifera hehe, nieźle.
    Dziś po insulinie dalej za wysoki cukier. Pewnie za mało jednostek :(
    Moja mama dziś przyjeżdża i ogarniamy pokójdla starszaka.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 35, Ja też :)
    Tak ze 3 tyg i niech się dzieje. Chodź wszystkie ciążę mam po terminie wiec raczej nie ze mną te numery.

Butterfly 83, iNso87, Sana lubią tę wiadomość

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra,a ja tydzień po Inso :-D
    Nie pomijajcie mnie proszę w odliczeniu, bo ja tak 38tc i chciałabym już rodzić hahaa :-D

iNso87, Makowe Szczęście, Reniferra lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :*
    Elcia świetne zdjęcia! :D

Ja też mam dwa hemoroidy niestety ale nie dokuczaja mi po prostu je wyczulam :/
    Trochę spokoju miałam od wymiotów, ale wróciły :(

Mąż właśnie z nocki wrócił i kupił mi te torby z Lidla dla porównania i zdecydowanie wolę tą 38 l, jest sztywna, ma w środku fajne kieszonki duże i małe, dwie fajne boczne takie workowate na gumkę, mi zdecydowanie bardziej odpowiada bo ta większą to taki worek ;) także polecam za tą kasę :D

Idę się przespać jeszcze bo moja Daisy nie dała mi spać od 5 szaleje, na męża czekała pewnie ;) woli go bardziej niż mnie haha
    Później ćwiczenia w szkole rodzenia, cieszę się bardzo bo mi strasznie brzuch ostatnio twardnieje, czasami mam wrażenie, że cały dzień jest twardy :/ w dodatku Laura zaczęła mnie kopać z boku, mam nadzieję, że nie przekręciła się...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 08:12

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza89 wrote:
    Cześć dziewczyny :*
    Elcia świetne zdjęcia! :D

Ja też mam dwa hemoroidy niestety ale nie dokuczaja mi po prostu je wyczulam :/
    Trochę spokoju miałam od wymiotów, ale wróciły :(

Mąż właśnie z nocki wrócił i kupił mi te torby z Lidla dla porównania i zdecydowanie wolę tą 38 l, jest sztywna, ma w środku fajne kieszonki duże i małe, dwie fajne boczne takie workowate na gumkę, mi zdecydowanie bardziej odpowiada bo ta większą to taki worek ;) także polecam za tą kasę :D

Idę się przespać jeszcze bo moja Daisy nie dała mi spać od 5 szaleje, na męża czekała pewnie ;) woli go bardziej niż mnie haha
    Później ćwiczenia w szkole rodzenia, cieszę się bardzo bo mi strasznie brzuch ostatnio twardnieje, czasami mam wrażenie, że cały dzień jest twardy :/ w dodatku Laura zaczęła mnie kopać z boku, mam nadzieję, że nie przekręciła się...

O super Marza że recenzujesz te torby, bo właśnie siedzę i dumam którą kupić, albo które, bo nadal nie wiem czy wziąć dwie czy jedną-w tym jedną na wyjście. Jadę ok 10 i robię nalot na Lidla.

Marza89 lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zainteresowane tematem CC,wskazania i co zrobić jeśli lekarz odmówi Wam cięcia na TVP2,w Pytaniu Na Śniadanie za chwilę.

iNso87 lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka04 wrote:
    Ja też 35, Ja też :)
    Tak ze 3 tyg i niech się dzieje. Chodź wszystkie ciążę mam po terminie wiec raczej nie ze mną te numery.
    To tak jak ja tylko w terminie takze moge sobie pomarzyc hahaha chyba,ze prywatnie mi zrobi tydzien przed..
    Ja przed 16.02 nie moge urodzic,musze dziecku 10 urodziny zrobic i wtedy juz moge i to od pn bo w ndz Stary moj moze zdychac czy cus. Pozwolilam mu wypic troche piwa czy tam kolorowej. Chyba,ze sam bedzie wolal sie wstrzymac juz.

Edit.
    Jakie warunki jeszcze stawiam hahahaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 08:49

Reniferra lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle lekarz za lekarzem, No i jak widać mając nawet skierowanie na cc ,wtedy kiedy akcja porodowa się zaczyna, może być różnie :-/
    Żałosne! Jestem szczerze mówiąc zniesmaczona.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 przepiękne zdjęcia <3

Butterfly 83 kiedyś się nabawiłam hemoroidów i je zaleczyłam. Teraz czuję, że mogą wrócić. Na razie nie boli itp. ale boję się ich jak cholera.

Reniferra sen o Wiśniewskim rozbawił

iNso87 jeju wiesz, że o tym nie pomyślałam. 9 miesiąc ale to brzmi :D

Wczoraj padliśmy po szkole rodzenia. Było o porodzie naturalnym i cc. Do szpitala należy przyjechać po 2 godzinach skurczy regularnych (w bólu i czasie). Wcześniej należy próbować relaksować się w domu. Przeraża mnie to. To, że nieregularne skurcze nie są liczone jako poród. A przecież mogą trwać kilkanaście lub kilkadziesiąt godzin. Boję się, że nie dam rady spać i itp nie będzie rozwarcia i jak przyjdzie poród nie będę miała na niego siły.

A najbardziej przeraziło mnie to jak powiedziała, że są wszyscy wykończeni tym miesiącem. Uwaga, uwaga :D bo w styczniu urodziło się aż 36 dzieci :D do tej pory nie mogę wyjść z podziwu :P nie wiem jak oni by sobie w Polsce poradzili, jak czytałam, że np. na Polnej dziennie odbieranych jest 31 porodów :) tam by mieli szkołę przetrwania :P hahahahha

Reniferra lubi tę wiadomość

.
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o cc. To wstawia się o 6.30 do szpitala. Która pierwsza leci na salę. Przygotowują Cię, zakładają taką szarfę/tkaninę na piersi (ma służyć przytrzymaniu Maluszka później) znieczulenie itp. przypinają do łóżka ręce (to mnie przeraża) i wołają Męża. Przy porodzie jest Twój Ginekolog, który wykonuje operacje, Pediatra, Położna, Anestezjolog i pomocnik. Mąż jest za plecami żony. Pokazują Dzidzię z pępowiną, odcinają, podają Mamie :) następnie Dziecko z Tatą idzie na pomiary, zszywają Mamę (albo sklejają, nie miałam pojęcia, że można skleić ranę) później 2 godziny cała trójka razem jest w sali, obserwują jak schodzi znieczulenie i poznajecie się razem. Jedzie się na swoją salę, o 12/13 jest lunch. I nie pamiętam czy przed czy po jest siusiu. Popołudniu się wstaje do łazienki. Powiedziała, że czym wcześniej tym lepiej. I żeby nie wierzyć w głupoty, że po cc nie ma mleka. Dziecko jest cały czas przy Mamie. Tata może odwiedzać dzień i noc. Tylko musi respektować współlokatorkę z sali. No i tyle. Jak masz siłę to przewijasz sama a jak nie to pomagają Pielęgniarki. W nocy jeśli chcesz się wyspać Pielęgniarki mogą zająć się Dzieckiem. I po 4-5 dniach do domu :) Jeśli chcesz wyjść wcześniej i nie ma przeciwwskazań nie ma problemu. Do Położnych można dzwonić 24 h jak coś to mogą przyjechać do domu i pomóc jak jest jakiś problem.

india lubi tę wiadomość

.
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ