X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek mnie też mączy ucisk na szyjkę, jakby pieczenie – dobrze, że jutro wizyta u lekarza. Oczywiście tez obowiązkowo Luteina na noc.
    Taki miałam smak na ta Twoja chałkę, ze dzisiaj kupiłam i prawie pół zjadłam z masełkiem i miodem ;-)
    Współczuje Wam dziewczyny bólu który daja hemoroidy, ja mam jakiegoś małgo, ale na razie nie boli. Kupiłam korę dębu i będę robić nasiadówki, jak będzie mnie bardzo bolało.
    Elcia Ślicznie zdjęcia z sesji ;-)
    Ja o tej dziewczynie co dzisiaj była PNŚ czytałam z 2 dni temu artykuł, że zrobili jej jednak cc, ale zostawili fałd skóry jakby ogonek – jakaś masakra.

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Katia89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia, super zdjęcia :)

Miałam dzisiaj straszna noc, dretwiejace ręce dokuczaja mi od jakiegoś czasu ale dzisiaj to był horror, pieczenie, dretwienie i okropny ból podczas leżenia, żeby przeszło musiałam wstawać, jak się kladlam to znowu to samo. Tragedia! Czy któraś ma taki problem? Bo nie wiem czy zgłosić to swojemu lekarzowi...

age.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Wczoraj około 22.30 zasnęłam. Brzuch tak bolał, że musiałam leżeć, a że zmęczona też byłam, to jakoś poszło. Obudziłam się o północy i o 2-brzuch nadal bolał. A jak o 6, było już znacznie lepiej, aktualnie tylko ćmi. Gdyby nie mijało, pewnie pojechałabym na IP...

A teraz hit. Pomimo pobudek, całkowitej przytomności o 7, kiedy Młoda znowu miała z czymś problem-ostatecznie obudziłam się o 9.30...

Makowe, Ty mnie zaczaruj znowu na spanie, masz dar :-D

Pozwólcie, że zacznę Was nadrabiać trochę później, jadę do Lidla i odebrać paczuszki z poczty :-)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wykrakałam :D hahhahaa bardzo się cieszę :)

Katia89 koniecznie spytaj Lekarza, ale drętwienia nóg i rąk to raczej ciążowy standard :/

Mnie jakoś od dwóch dni kłuje szyjka. Na razie spokój. Też się cieszę, że zaraz wizyta, niech sprawdzi, czy się nie skraca.

patuniek86 lubi tę wiadomość

.
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly- czopki Criorectum Protect.
    Powiem Wam Dziewczynh, że i ja zaczynam się stresować i bać. Postawiłam za cel zakończenie pokoju dzieci instalowanie torby przed ukończeniem 33 tygodnia. Później już leżenie. Z jednej strony obawiam się przedwczesnego porodu ale od 26 lutego zaczynamy spacery bo na poczatku marca mąż ma mieć szkolenie i go nie bedzie 3 dni.
    Jak ten czas szybko leci

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam ;-)

Bolesne miesiączki- nie jestem dobrym przykładem ;-)
    Po pierwsze przy porodzie szyjka się nie skracała, ale po zzo wszystko ładnie poszło i aż tak strasznego bólu nie czułam-prócz partych ;-) Te było czuć :-D
    Ale przed ciążą potrafiłam mdleć z bólu, obecnie po prostu "tylko" się zwijam i ledwo chodzę przez pierwsze 2 dni... Krwawienie przez w sumie 5 dni... Plamienie kolejnych 2 dni. Więc teoria o łagodniejszych miesiączkach u mnie i u mojej siostry totalnie się nie sprawdziły :-(

Elcia-piękne zdjęcia <3

Byłam w Lidlu i zdecydowanie mniejsza torba 38l :-) Chyba Marza pisała, że ta większa, to po prostu worek. Zgadza się, worek dla starszych pań ;-)
    Niestety nie było czarnych u mnie, więc musiałam wziąć tę w kwiatki ;-) Ale Mam torbę do szpitala!!! :-D

Marza89 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o torebki strunowe :-)

Zamówiłam na allegro po 2 zł za 10 szt. Stwierdziłam, że 100 sztuk mi nie potrzeba, więc nie będę płacić 40 zł-bo takie były ceny.

Znalazłam tę fajną ofertę, polecony ekonomiczny też 2 zł :-)
    Więc za 30 torebek zapłaciłam 8 zł :-) I są naprawdę super :-) Nadane w piątek, wczoraj miałam awizo w skrzynce, więc bardzo szybko :-)

Mam rozmiar 30x40 cm i są duże. Chyba nawet za duże. Ale co tam, nie zmarnują się :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ cisza na forum :-D Chyba wszystkie w Lidlu ;-)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) nie miałam się wczoraj popołudniu jak odezwać, to teraz nadrabiam :)

Przede wszystkim - gratuluję dobrych wieści z wizyt <3

Dziewczyny ze skurczami - odpoczywajcie ile się da. Mnie wczoraj dopadły cholerniki, ale to pewnie przez to, że za dużo chodziłam.

Elcia89 śliczne zdjęcia :) piękne masz włosy :)

Co do bólu miesiączkowego po porodzie, ja miałam cc a @ po porodzie praktycznie bezbolesne :) pierwszy, ewentualnie drugi dzień - bóle były, ale spokojnie dawałam radę bez tabletki przeciwbólowej. Mam nadzieję że teraz też tak będzie :)

Moja mama wczoraj dorwała w Kiku taki misiowy kombinezonik dla malutkiej - biały, z delikatnymi uszkami misia - boski :D i uwaga, w szokującej cenie - 14 zł :D było ich całkiem sporo.

iNso87, Mayka04 - 35 tydzień <3 cudownie!

Patuniek, podziel się linkiem do tych torebek strunowych :D

My dzisiaj podrzucamy Julkę do mojej mamy i jedziemy do centrum handlowego. Pooglądamy wyprzedaże, zrobimy zakupy spożywcze, chcę też iść przedłużyć umowę na telefon. Więc pewnie się trochę zejdzie ;)

14, trzeba iść obiad szykować. Dziś robię spaghetti carbonara ;)

Izziee, patuniek86 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja właśnie wróciłam z Lidla i też kupiłam mniejszą torbę. Mam takie same odczucia co do tej większej jak Marza i Patuniek, to po prostu worek. Skusiłam się też na pajacyk i skarpetki dla małej :p no nie mogłam się powstrzymać.

Elcia super zdjęcia!

Kleopatra współczuję insuliny :/

Wczoraj po wizycie mi się przypomniało, że lekarz wspomniał że mała leży główkowo podłużnie, ale postawa II. Wspomniał, że to rzadsze, ale potem powiedział o czymś innym i już zapomniałam go o to dopytać. Oczywiście musiałam przeszukać internet żeby zobaczyć o co chodzi. To chyba znaczy, że ma plecki po mojej prawej stronie, ale już zaczęłam się bać że to jakaś pozycja twarzyczkowa.. Słyszałyście kiedyś o o tej postawie?

patuniek86, Marza89 lubią tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana, bardzo proszę :-)

https://allegro.pl/oferta/woreczki-strunowe-300-x-400-worki-torebki-10-szt-7643445496?snapshot=MjAxOS0wMS0xN1QyMzoxMzoxOS42NDhaO2J1eWVyOzdhZjkwMzg4Y2NjMDAxMzJlOWY0Y2NlNGFiYjlhNDdkYjY5Nzg4MzgyNjE0ZTNkYjFhZDVkMjIxYTQyNGE0MDc%3D

Jeny, te linki są coraz dłuższe :-D

Sana lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzie, moja Młoda miała położenie podłużne główkowe, ułożenie potylicowe przednie, ustawienie II :-) Faktycznie dupcię miała z prawe strony :-) Dane właśnie przepisałam z wypisu szpitalnego po porodzie :-)
    Pola jest z lewej strony, ale nigdzie nie mam napisane, jakie to ustawienie-tylko podłużne główkowe :-)

Plecy to najcięższa część ciała dziecka, więc-teoretycznie-kiedy leżymy najczęściej na lewym boku, plecki dziecka właśnie tam powinny się znajdować :-) Ale to teoria :-)

Izziee lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za sprawdzenie Patuniek :) ja faktycznie czuję plecki po prawej stronie, tam mi się też wypina a nóżkami kopie po lewej. Zastanawiam się czy to ma jakieś znaczenie przy porodzie, bo jak się czyta o ułożeniu dziecka to wspomina się tylko główkowe, miednicowe itp.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzie, położne doskonale wiedzą, jak Cię poprowadzić przez poród :-) Ogólnie znaczenia nie ma, czy plecki są po prawej, czy po lewej stronie. Gorzej przy samym porodzie, kiedy plecki są z przodu lub z tyłu-tu już jest różnica :-)
    Jak pisałam, u mnie jedynym problemem była nieskracająca się szyjka. Bo poza tym nie było żadnych problemów :-)

Izziee lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. U nas Meksyk. Corka się pochorowala i nie wiem co jest. Wróciła z kaszlem od dziadków. Myslalam ze przejdzie po "moim" leczemiu. Wczoraj dostala goraczke, więc do lekarza. Osluchiwo czysto niby migdalki powiększone. Chciala dac antybiotyk bo przecież ja w ciąży. Dla mnie bez sensu. Mówię że w razie czego mam zinnat w domu. To dala do inhalacji cos typu nebbud na kaszel. Zanim w ogóle pojechaliśmy do lekarza to wyskoczyly jej ze 3 bomble na twarzy takie pokrzywkowe ale zniknęły. Dzisiaj po inhalacji kaszel duzo lepiej, tylko z nosa woda sie leje. I dostala pokrzywki na całej twarzy. Lekarka juz dzis nie przyjmuje. Dalam allertec i fenistilem posmarowałam. Jakby ciut lepiej. Ma ktoś pomysl co to moze byc? Nie wiem czy robić jej dalej te inhalacje. W sumie chyba nie od nich skoro pierwszy raz pojawiło się przed lekarzem? A na kaszel pomogło. Sorry za moje wypociny... oczywiście jak się zaostrza to albo wezmiemy do domu lekarza, albo pojedziemy na pogotowie. Martwię się trochę bo jestem z nią caly czas i oczywiście jesteśmy blisko, żeby dziecku w brzuchu czegoś nie zafundować...

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm nie wiem Lwie co Ci doradzić, u nas Nebbbud ładnie działał przy zapaleniu krtani, - duszący kaszel bardzo szybko ustępował, ale z tego co wiem to może powodować podrażnienie i zaczerwienienie skóry. Skoro u niej wyskoczyły bąble wcześniej przed inhalacją, później przygasły to podany lek mógł podrażnić skórę i stąd ta pokrzywka. Może spróbuj jeszcze podać jej wapno i obserwuj.
    Ja może też sie skuszę na tą mniejszą torbę z Lidla, pojedziemy później po 18 jak zawieziemy córcie na tańce, bo coś mi sie wydaje, że wezmę dwie mniejsze torby, sporo jednak jest tych rzeczy do pakowania

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haloo
    Wygląda że ZUS wszystko poszło ok i dostanę zasiłek. Więc ufff
    Wczoraj na fb któraś mama na jakie s grupie podała grupę na której dziewczyny z wczesnego usg i z usg ok 12 tygodnia mówią jaka plac na podstawie teorii Ramzi i nub. A że ja lubię takie wróżenie z fusów dałam zdjęcie z tej ciąży i mówią że ma być dziewczynka, oczywiście nie wierzę w takie teorie. Ale dla funu dalam tez zdjęcie usg mojej córki, a te powiedziały że to syn :)
    Więc tak o to te teorie się sprawdzają
    Hahahaja

kehlana_miyu, patuniek86, Kleopatra, india lubią tę wiadomość

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka04 wrote:
    Haloo
    Wygląda że ZUS wszystko poszło ok i dostanę zasiłek. Więc ufff
    Wczoraj na fb któraś mama na jakie s grupie podała grupę na której dziewczyny z wczesnego usg i z usg ok 12 tygodnia mówią jaka plac na podstawie teorii Ramzi i nub. A że ja lubię takie wróżenie z fusów dałam zdjęcie z tej ciąży i mówią że ma być dziewczynka, oczywiście nie wierzę w takie teorie. Ale dla funu dalam tez zdjęcie usg mojej córki, a te powiedziały że to syn :)
    Więc tak o to te teorie się sprawdzają
    Hahahaja

MAYKA , fajnie że w końcu ZUS da Ci spokój! I dostaniesz kasę. Najbardziej zlodziejski urząd w kraju i jeszcze takie akcje robić ciężarnym.

Ja też wróciłam z łupem z Lidla, oczywiście z tą torbą 38l. Podobnie jak u Ciebie PATUNIEK86 nie było czarnych, ale co tam, ja i Zosia będziemy miały kwiecista ;-)

SALSEFIA dzięki za nazwę czopkow. Muszę koniecznie nabyć :-/

patuniek86 lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie Serce, po podaniu inhalacji z Nebuddu trzeba umyć dziecku buzię i dać pić lub umyć zęby, bo rzeczywiście może podrażniać skórę i wnętrze ust. Skoro miała pokrzywkę już wcześniej to pewnie nie od tego, ale Nebudd mógł jeszcze bardziej podrażnić skórę reagującą już na coś innego.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi się nie chce :-(

Jestem zmęczona, próby działań jakichkolwiek wiążą się ze skurczami :-( Wczoraj zdecydowanie przesadziłam :-(

A na 18 zebranie semestralne w szkole Młodej, więc muszę być bezwzględnie. Najważniejsze 2 punkty-oceny i zielona szkoła.
    Dobrze, że chociaż szkoła blisko, 3 minuty biegiem, 5 minut moim tempem ;-)

Dzisiaj odebrałam też klapki na poczcie. Myślałam, że jeśli będą ok, to do szpitala wezmę moje obecne, a te sobie zostawię. Nieeee, chińszczyzna o "zapachu" plastiku i gumy ;-) Zupełnie nie będzie mi szkoda ich wywalić po porodzie :-)

Myślałam, że mając torbę i woreczki natychmiast rzucę się do pakowania torby ;-) Tiaaaa, chyba jednak nie :-D

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ