MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Patuniek mnie też mączy ucisk na szyjkę, jakby pieczenie – dobrze, że jutro wizyta u lekarza. Oczywiście tez obowiązkowo Luteina na noc.
Taki miałam smak na ta Twoja chałkę, ze dzisiaj kupiłam i prawie pół zjadłam z masełkiem i miodem
Współczuje Wam dziewczyny bólu który daja hemoroidy, ja mam jakiegoś małgo, ale na razie nie boli. Kupiłam korę dębu i będę robić nasiadówki, jak będzie mnie bardzo bolało.
Elcia Ślicznie zdjęcia z sesji
Ja o tej dziewczynie co dzisiaj była PNŚ czytałam z 2 dni temu artykuł, że zrobili jej jednak cc, ale zostawili fałd skóry jakby ogonek – jakaś masakra.
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Elcia, super zdjęcia
Miałam dzisiaj straszna noc, dretwiejace ręce dokuczaja mi od jakiegoś czasu ale dzisiaj to był horror, pieczenie, dretwienie i okropny ból podczas leżenia, żeby przeszło musiałam wstawać, jak się kladlam to znowu to samo. Tragedia! Czy któraś ma taki problem? Bo nie wiem czy zgłosić to swojemu lekarzowi... -
Hej Dziewczyny,
Wczoraj około 22.30 zasnęłam. Brzuch tak bolał, że musiałam leżeć, a że zmęczona też byłam, to jakoś poszło. Obudziłam się o północy i o 2-brzuch nadal bolał. A jak o 6, było już znacznie lepiej, aktualnie tylko ćmi. Gdyby nie mijało, pewnie pojechałabym na IP...
A teraz hit. Pomimo pobudek, całkowitej przytomności o 7, kiedy Młoda znowu miała z czymś problem-ostatecznie obudziłam się o 9.30...
Makowe, Ty mnie zaczaruj znowu na spanie, masz dar
Pozwólcie, że zacznę Was nadrabiać trochę później, jadę do Lidla i odebrać paczuszki z pocztyMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
wykrakałam
hahhahaa bardzo się cieszę
Katia89 koniecznie spytaj Lekarza, ale drętwienia nóg i rąk to raczej ciążowy standard
Mnie jakoś od dwóch dni kłuje szyjka. Na razie spokój. Też się cieszę, że zaraz wizyta, niech sprawdzi, czy się nie skraca.patuniek86 lubi tę wiadomość
. -
Butterfly- czopki Criorectum Protect.
Powiem Wam Dziewczynh, że i ja zaczynam się stresować i bać. Postawiłam za cel zakończenie pokoju dzieci instalowanie torby przed ukończeniem 33 tygodnia. Później już leżenie. Z jednej strony obawiam się przedwczesnego porodu ale od 26 lutego zaczynamy spacery bo na poczatku marca mąż ma mieć szkolenie i go nie bedzie 3 dni.
Jak ten czas szybko leciButterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Nadrobiłam
Bolesne miesiączki- nie jestem dobrym przykładem
Po pierwsze przy porodzie szyjka się nie skracała, ale po zzo wszystko ładnie poszło i aż tak strasznego bólu nie czułam-prócz partychTe było czuć
Ale przed ciążą potrafiłam mdleć z bólu, obecnie po prostu "tylko" się zwijam i ledwo chodzę przez pierwsze 2 dni... Krwawienie przez w sumie 5 dni... Plamienie kolejnych 2 dni. Więc teoria o łagodniejszych miesiączkach u mnie i u mojej siostry totalnie się nie sprawdziły
Elcia-piękne zdjęcia
Byłam w Lidlu i zdecydowanie mniejsza torba 38lChyba Marza pisała, że ta większa, to po prostu worek. Zgadza się, worek dla starszych pań
Niestety nie było czarnych u mnie, więc musiałam wziąć tę w kwiatkiAle Mam torbę do szpitala!!!
Marza89 lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
A jeśli chodzi o torebki strunowe
Zamówiłam na allegro po 2 zł za 10 szt. Stwierdziłam, że 100 sztuk mi nie potrzeba, więc nie będę płacić 40 zł-bo takie były ceny.
Znalazłam tę fajną ofertę, polecony ekonomiczny też 2 zł
Więc za 30 torebek zapłaciłam 8 złI są naprawdę super
Nadane w piątek, wczoraj miałam awizo w skrzynce, więc bardzo szybko
Mam rozmiar 30x40 cm i są duże. Chyba nawet za duże. Ale co tam, nie zmarnują sięPola Róża
-
Cześć
nie miałam się wczoraj popołudniu jak odezwać, to teraz nadrabiam
Przede wszystkim - gratuluję dobrych wieści z wizyt
Dziewczyny ze skurczami - odpoczywajcie ile się da. Mnie wczoraj dopadły cholerniki, ale to pewnie przez to, że za dużo chodziłam.
Elcia89 śliczne zdjęciapiękne masz włosy
Co do bólu miesiączkowego po porodzie, ja miałam cc a @ po porodzie praktycznie bezbolesnepierwszy, ewentualnie drugi dzień - bóle były, ale spokojnie dawałam radę bez tabletki przeciwbólowej. Mam nadzieję że teraz też tak będzie
Moja mama wczoraj dorwała w Kiku taki misiowy kombinezonik dla malutkiej - biały, z delikatnymi uszkami misia - boskii uwaga, w szokującej cenie - 14 zł
było ich całkiem sporo.
iNso87, Mayka04 - 35 tydzieńcudownie!
Patuniek, podziel się linkiem do tych torebek strunowych
My dzisiaj podrzucamy Julkę do mojej mamy i jedziemy do centrum handlowego. Pooglądamy wyprzedaże, zrobimy zakupy spożywcze, chcę też iść przedłużyć umowę na telefon. Więc pewnie się trochę zejdzie
14, trzeba iść obiad szykować. Dziś robię spaghetti carbonaraIzziee, patuniek86 lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
Hej! Ja właśnie wróciłam z Lidla i też kupiłam mniejszą torbę. Mam takie same odczucia co do tej większej jak Marza i Patuniek, to po prostu worek. Skusiłam się też na pajacyk i skarpetki dla małej :p no nie mogłam się powstrzymać.
Elcia super zdjęcia!
Kleopatra współczuję insuliny
Wczoraj po wizycie mi się przypomniało, że lekarz wspomniał że mała leży główkowo podłużnie, ale postawa II. Wspomniał, że to rzadsze, ale potem powiedział o czymś innym i już zapomniałam go o to dopytać. Oczywiście musiałam przeszukać internet żeby zobaczyć o co chodzi. To chyba znaczy, że ma plecki po mojej prawej stronie, ale już zaczęłam się bać że to jakaś pozycja twarzyczkowa.. Słyszałyście kiedyś o o tej postawie?patuniek86, Marza89 lubią tę wiadomość
Laura
-
Sana, bardzo proszę
https://allegro.pl/oferta/woreczki-strunowe-300-x-400-worki-torebki-10-szt-7643445496?snapshot=MjAxOS0wMS0xN1QyMzoxMzoxOS42NDhaO2J1eWVyOzdhZjkwMzg4Y2NjMDAxMzJlOWY0Y2NlNGFiYjlhNDdkYjY5Nzg4MzgyNjE0ZTNkYjFhZDVkMjIxYTQyNGE0MDc%3D
Jeny, te linki są coraz dłuższeSana lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Izzie, moja Młoda miała położenie podłużne główkowe, ułożenie potylicowe przednie, ustawienie II
Faktycznie dupcię miała z prawe strony
Dane właśnie przepisałam z wypisu szpitalnego po porodzie
Pola jest z lewej strony, ale nigdzie nie mam napisane, jakie to ustawienie-tylko podłużne główkowe
Plecy to najcięższa część ciała dziecka, więc-teoretycznie-kiedy leżymy najczęściej na lewym boku, plecki dziecka właśnie tam powinny się znajdowaćAle to teoria
Izziee lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Dzięki za sprawdzenie Patuniek
ja faktycznie czuję plecki po prawej stronie, tam mi się też wypina a nóżkami kopie po lewej. Zastanawiam się czy to ma jakieś znaczenie przy porodzie, bo jak się czyta o ułożeniu dziecka to wspomina się tylko główkowe, miednicowe itp.
Laura
-
Izzie, położne doskonale wiedzą, jak Cię poprowadzić przez poród
Ogólnie znaczenia nie ma, czy plecki są po prawej, czy po lewej stronie. Gorzej przy samym porodzie, kiedy plecki są z przodu lub z tyłu-tu już jest różnica
Jak pisałam, u mnie jedynym problemem była nieskracająca się szyjka. Bo poza tym nie było żadnych problemówIzziee lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Cześć. U nas Meksyk. Corka się pochorowala i nie wiem co jest. Wróciła z kaszlem od dziadków. Myslalam ze przejdzie po "moim" leczemiu. Wczoraj dostala goraczke, więc do lekarza. Osluchiwo czysto niby migdalki powiększone. Chciala dac antybiotyk bo przecież ja w ciąży. Dla mnie bez sensu. Mówię że w razie czego mam zinnat w domu. To dala do inhalacji cos typu nebbud na kaszel. Zanim w ogóle pojechaliśmy do lekarza to wyskoczyly jej ze 3 bomble na twarzy takie pokrzywkowe ale zniknęły. Dzisiaj po inhalacji kaszel duzo lepiej, tylko z nosa woda sie leje. I dostala pokrzywki na całej twarzy. Lekarka juz dzis nie przyjmuje. Dalam allertec i fenistilem posmarowałam. Jakby ciut lepiej. Ma ktoś pomysl co to moze byc? Nie wiem czy robić jej dalej te inhalacje. W sumie chyba nie od nich skoro pierwszy raz pojawiło się przed lekarzem? A na kaszel pomogło. Sorry za moje wypociny... oczywiście jak się zaostrza to albo wezmiemy do domu lekarza, albo pojedziemy na pogotowie. Martwię się trochę bo jestem z nią caly czas i oczywiście jesteśmy blisko, żeby dziecku w brzuchu czegoś nie zafundować...
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Hmm nie wiem Lwie co Ci doradzić, u nas Nebbbud ładnie działał przy zapaleniu krtani, - duszący kaszel bardzo szybko ustępował, ale z tego co wiem to może powodować podrażnienie i zaczerwienienie skóry. Skoro u niej wyskoczyły bąble wcześniej przed inhalacją, później przygasły to podany lek mógł podrażnić skórę i stąd ta pokrzywka. Może spróbuj jeszcze podać jej wapno i obserwuj.
Ja może też sie skuszę na tą mniejszą torbę z Lidla, pojedziemy później po 18 jak zawieziemy córcie na tańce, bo coś mi sie wydaje, że wezmę dwie mniejsze torby, sporo jednak jest tych rzeczy do pakowaniaCórcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Haloo
Wygląda że ZUS wszystko poszło ok i dostanę zasiłek. Więc ufff
Wczoraj na fb któraś mama na jakie s grupie podała grupę na której dziewczyny z wczesnego usg i z usg ok 12 tygodnia mówią jaka plac na podstawie teorii Ramzi i nub. A że ja lubię takie wróżenie z fusów dałam zdjęcie z tej ciąży i mówią że ma być dziewczynka, oczywiście nie wierzę w takie teorie. Ale dla funu dalam tez zdjęcie usg mojej córki, a te powiedziały że to syn
Więc tak o to te teorie się sprawdzają
Hahahajakehlana_miyu, patuniek86, Kleopatra, india lubią tę wiadomość
-
Mayka04 wrote:Haloo
Wygląda że ZUS wszystko poszło ok i dostanę zasiłek. Więc ufff
Wczoraj na fb któraś mama na jakie s grupie podała grupę na której dziewczyny z wczesnego usg i z usg ok 12 tygodnia mówią jaka plac na podstawie teorii Ramzi i nub. A że ja lubię takie wróżenie z fusów dałam zdjęcie z tej ciąży i mówią że ma być dziewczynka, oczywiście nie wierzę w takie teorie. Ale dla funu dalam tez zdjęcie usg mojej córki, a te powiedziały że to syn
Więc tak o to te teorie się sprawdzają
Hahahaja
MAYKA , fajnie że w końcu ZUS da Ci spokój! I dostaniesz kasę. Najbardziej zlodziejski urząd w kraju i jeszcze takie akcje robić ciężarnym.
Ja też wróciłam z łupem z Lidla, oczywiście z tą torbą 38l. Podobnie jak u Ciebie PATUNIEK86 nie było czarnych, ale co tam, ja i Zosia będziemy miały kwiecista
SALSEFIA dzięki za nazwę czopkow. Muszę koniecznie nabyć
patuniek86 lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Lwie Serce, po podaniu inhalacji z Nebuddu trzeba umyć dziecku buzię i dać pić lub umyć zęby, bo rzeczywiście może podrażniać skórę i wnętrze ust. Skoro miała pokrzywkę już wcześniej to pewnie nie od tego, ale Nebudd mógł jeszcze bardziej podrażnić skórę reagującą już na coś innego.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Nic mi się nie chce
Jestem zmęczona, próby działań jakichkolwiek wiążą się ze skurczamiWczoraj zdecydowanie przesadziłam
A na 18 zebranie semestralne w szkole Młodej, więc muszę być bezwzględnie. Najważniejsze 2 punkty-oceny i zielona szkoła.
Dobrze, że chociaż szkoła blisko, 3 minuty biegiem, 5 minut moim tempem
Dzisiaj odebrałam też klapki na poczcie. Myślałam, że jeśli będą ok, to do szpitala wezmę moje obecne, a te sobie zostawię. Nieeee, chińszczyzna o "zapachu" plastiku i gumyZupełnie nie będzie mi szkoda ich wywalić po porodzie
Myślałam, że mając torbę i woreczki natychmiast rzucę się do pakowania torbyTiaaaa, chyba jednak nie
Pola Róża