MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduje sie, ze przezylam wyjście z corka do dentysty. Miala 4 male dziurki, dwie zrobione, następne 16.02 ale to juz będzie rozrywka z tatusiem
mloda zadowolona i szczęśliwa, nic ja nie bolalo. U mnie za to usuwanie kamienia, piaskowanie i fluoryzacja i to juz nie bylo przyjemne.. albo napisze inaczej- kanalowe leczenie siodemki bez znieczulenia bylo zupelnie bezbolesne, baa to byla pieszczota i czysta przyjemność. Tu krew się lala, lzy mi lecialy myslalam, ze wyjdę z siebie. Chyba nawet porod jest przyjemniejszy!
Rano bylam na pobraniu krwi, oddalam mocz do badania, wyniki będą jutro. Jeszcze odwiedziłam położną- dwie wizyty w tygodniu to zdecydowanie za duzo dla mnieAleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Pisałyście o ustawieniu
. Przy porodzie nie ma znaczenia dla nas, którą stroną plecki są zwrócone. Najważniejsze są obroty główki, a reszta podąża za nią. Rzeczywiście jest tak, że ustawienie I to takie, kiedy plecki są zwrócone w stronę lewej ściany macicy, a ustawienie II odwrotnie. Wiedza, które to z nich jest pomocna dla położnych, żeby wiedziały jak się nastawić by ewentualnie pomóc maluchowi. Do wybadania przez brzuch już na samej sali porodowej, dlatego lekarze często w ogóle o tym nie wspominają
patuniek86, Izziee lubią tę wiadomość
-
Elcia super pamiatka.
Ja jakos nie mam weny na zdjecia, kiedys moge zalowac.
Oo fajnie by było gdyby poród wplynal na miesięczke. Do tej pory nie mialam.zbyt przyjemnych
Laski taki skurcz mnie dzis zlapal az lzy mi leciały. Spielo mi lewa strone brzucha az streczalo i nie chcialo puscicto było kilka bardzo dłuugich minut. cos czuje, ze poród to rzeczywiście bedzie hardcore.
Mayka super wiadomosc
Lwie zdrowka dla corci
Zacielam sie przy krojeniu fileta, mimo, ze odkazilam teraz boli mnie caly paluch. Mam.nadzieje, ze toxo sie nie przypałeta ech...
-
india wrote:Ikc dzielna corcia. A u Ciebie niezle masakra wyszla
Naprawde sie dzieje na tych lutowkach, czy porody sa zarazliwe?
Porody nie sa zaraźliwe:) moze nie bedzie u Ciebie tak strasznie jak Tobie się wydaje:)india lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Patuniek wczoraj tyle się narobiłaś, że teraz powinnaś dwa dni leżeć i odpoczywać
co do torby to też myślałam, że od razu będę się pakowac jak kupię, ale też nie mam dziś siły na to.
Mayka, dobrze że ZUS się odczepił
Reniferra dzięki za wyjaśnienie o co chodzi z tym ustawieniem!
Ikc współczuję bóluw ciąży to pewnie bardziej boli niż zwykle.
U Lutówek tam naprawdę gorąco, chyba już ze 3 dziewczyny w najbliższych dniach urodzą..Reniferra, patuniek86 lubią tę wiadomość
Laura
-
Elcia super zdjecia!!! ja czekam na swoje, juz miesiac minal od sesji
Kleopatra wspolczuje insuliny, ale juz niedlugo, oby przeszlo po ciazy i nidgy nie wrocilo
Reniferra - twoj sen bardzo mnie rozsmieszyl:))))
Lwie oby coreczka szybko wyzdrowiala i ty zebys sie nie dala zarazic
Mnie wczoraj polozna troche przestraszyla, pytala czy mam torbe gotowa i byla zdziwiona ze jeszcze nie po moich perypetiach. Zmobilizowala mnie do obejrzenia paru filmikow na youtube na ten temat i zaczelam pranie. Chociaz wiekszosc rzeczy mam jeszcze w Polsce, jutro paczke mama mi wysyla dopiero. A dzis zaczelam 34 tydz!
Tez mialam dzien kuriera, ale rzeczy innnego typu: wanna, toaleta, baterie itp. Jutro maz zaczyna demolke lazienki, juz sie boje na sama mysl.
Nie chce mi sie za bardzo nic robic ale na szydelkowanie czas znalazlam:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d60f9d4874c1.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb02087b0b50.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 19:33
patuniek86, Reniferra, kehlana_miyu, Izziee, india, Pikcia, Marza89, Katia89, Sana lubią tę wiadomość
-
Ja po zebraniu. Oczywiście siedzenie bez sensu
Ale przynajmniej oceny znam. A o zielonej szkole znowu cisza
Po feriach. Kurczę, po feriach, to ja leżeć będę plackiem, żeby przypadkiem wcześniej nie urodzić
Lidlowskie torby-będzie śmiesznie spotkać kilka kobiet na porodówce z takimi samymi torbami
Ikc, nie wiem, czy pamiętasz-ale ja panicznie boję się dentystów. Koleżanka jest higienistką stomatologiczną, wygrywa olimpiady higienistek (tak, mają takie) i właśnie robi piaskowanie, skaling, fluoryzację itp. Ponieważ mój dentysta mnie strasznie namawiał, bo mam tyle kamienia (oczywiście o zrobienie tego u niego), poszłam do niej. Czułam jej pracę w swojej buzi, ale zero krwi. Nie bolało. Naprawdę, mówię to ja, która znieczulenia rząda do samego przeglądu zębów
Więc wydaje mi się, że po prostu zajął się Tobą ktoś, kto ma więcej wspólnego z rzeźnikiem.
Z koleżanką już kontaktu nie mam, ale polecam sprawdzić, do kogo warto pójśćPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
A moja królewna ma dziś chyba dzień lenia, jak ja zaczepię to delikatnie zmieni pozycję,Ale żeby tak sama z siebie,jak to ona potrafi to absolutnie nie. Trochę boli jak mi przestawia tam wszystko w środku, ale wolę tak,niż ma być taka cichutka,jak dziś cały dzień.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Makowe Szczęście wrote:Butterfly dokładnie jak moja. Rano tak mało się ruszała, że zaczęłam myśleć o IP, ale zjadłam czekoladę i zaczęła kopać. Dziś ma tak spokojny dzień. Wolę jak się rusza cały dzień.
MAKOWE,Mam nadzieję, że nasze dziewczyny nie będą nas martwić i będą fikac koziołki. Bo takie "ciche dni " nam mamusiom zdecydowanie nie służą.Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Butterfly, Makowe-wiem, że chce się czuć cały czas ruchy dziecka, dla własnego spokoju
Uwierzcie mi, że po porodzie będziecie bardzo zadowolone ze spokojnych dzieci
Po prostu macie bardziej spokojne i wyciszone maleństwa, które wyrosną na spokojne dzieci
Mnie czeka ArmagedonMakowe Szczęście, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Patuniek nie zgodze sie z Toba, ze to byl rzeźnik, krew sie lala bo kamien mialam na zębach i pod dziaslami.. ale fakt jest taki, ze przez ciaze na bank mnie mocniej bolalo
a i tak ogólnie to bardzo jestem zadowolona z zabiegu, bo od tego kamienia wlazł mi stan zapalny w dziasla, i o dziwo po wieczornym myciu zebow 0 krwi, a wcześniej byla codziennie.
Niezle cuda.. olimpiady higienistek:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 20:19
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Ikc, fakt, zapomniałam o tym, że w ciąży wszystko bardziej rozpulchnione, cała śluzówka-mea culpa. Tylko Twój ból być może dało radę ograniczyć-i z tego powodu jest mi Ciebie zwyczajnie szkoda
No, ale przynajmniej jest już po wszystkim, mam nadzieję, że możesz chociaż normalnie jeść
lkc lubi tę wiadomość
Pola Róża